לא שבר,משבר
(ארוך וטרחני)

../images/Emo79.gifלא שבר,משבר../images/Emo79.gif(ארוך וטרחני)

א
ו
ף
אנ'לא יודעת מי מכן מכירה את הסיפור שלי (ארוך ומתיש - חד-הורית, פרידה בשבוע 11 של הריון סופר-מתכונן ואבא אחד שמכיר בבנו אך לוקה ב... ממממ.... כל מיני דברים).
אבא של אורי אוהב את אורי.
אמא של אורי לא אוהבת את אבא של אורי.
אבא של אורי מכיר באורי בשמחה ובששון!
אמא של אורי לא ראתה מאבא שלו שקל כבר חודשיים (באמצע היתה לה לידה וברית, לא משהו מיוחד או הוצאות חריגות).
אמא של אורי נותנת לאבא של אורי לראות אותו כמה שיותר למרות הגבלת שעות הביקור לפעמיים בשבוע למשך שעתיים.
אבא של אורי לא בא בשבוע שעבר בכלל.
אמא של אורי מארחת את אבא שלו, שעתיים בכל פעם, כי היא נשמה טהורה (ולמרות שבשעתיים האלו היא יכולה לפגוש חברות-לישון-לאכול-להתקלח-לקרוא-לכתוב בפורום-לעשות קקי-לדבר בטלפון-לכבס לעצמה חזיות).
לאבא של אורי קשה להיות אצלו שעתיים כי... כי... אוף! כי אורי פוגע לו בעישון!!!
אני פשוט לא יודעת מה לעשות עם הסתום הזה!!! נראה לו שזה חתיכת ויתור לא לעשן שעתיים ולהיות עם הבן שלו!!! שעתיים מול הנצח (טוב, אם הוא ימשיך לעשן ככה זה לא ימשך לנצח)!!! הוא לא מוכן להבין איזה ויתורים (מרצון! באושר! בעונג!) עשיתי כדי לזכות בעונג הזה! הוא... הוא... הוא סתום!!! ולבי נכמר - בעיקר על אורי - כי... אוף. כי ככה. מצטערת. הייתי חייבת. ותודה למי שהגיעה עד הלום

הוא היא

New member
../images/Emo24.gif מבינה את התיסכול

באמת מתסכל. לפחות אורי זכה באמא אוהבת ונותנת וגם זה הרבה!!!!!

הוא היא

New member
אה... וכ"כ הזדהיתי עם כיבוס החזיות

זה באמת פרוייקט. במיוחד שכל יום צריך לכבס אותן. הן מתלכלות בקצב של חזיות חד פעמיות.

ואת עדיין מוכנה לתת לו לבוא מתי

שהוא רוצה? שיבוא רק על פי מה שמגיע לו. לא משלם, תוציאי לו מכתב רשום שבמידה ותוך כך וכך זמן הוא לא משלם, את פונה להוצל"פ. במקביל תפני לביטוח לאומי שהם ייתנו לך את הכסף וייתבעו אותו מהאבא. ואם צריך עוד עזרה, כלשהי תגידי.

אז ככה../images/Emo26.gif

אני כבר לא נותנת לו לבוא מתי שהוא רוצה ומכאן התחילה המלחמה ביום חמישי האחרון: ביקשתי ממנו שעקב אי-הימצאותו בסביבה (לאחר שבוע שלא נכח בו) שנתאם ע"פ החוק ושיגיע פעמיים בשבוע למשך שעתיים. סגרנו בחברות על שני וחמישי בין 16:30 ל-18:30. ואז התחיל הקרב - כי שעתיים רצוף ללא סיגריה הכניסו אותו לכזה לחץ שבכלל לא הבנתי מה הוא רוצה. הוא הלך כועס, אני נשארתי לנגב את הדמעות (ואת הטוסיק של אורי - זה לא משהו שהוא יעשה אי פעם כי זה בטח יפגע לו בעישון). הבעיה עם התשלום היא שעדיין לא סיימתי את התביעה ועד כה הוא העביר כספים מטוב ליבו. והרבה. ודווקא עכשיו - כשממש צריך - הוא נעל את הארנק (כל ההריון הוא עזר לי לאפשר לעצמי בדיקות פרטיות וכל מה שרציתי. עכשיו עלו מחירי הסגיריות או משהו?). ובכל מקרה - המון תודה!

גם אם אין עדיין תביעה, כספים מגיעים

לך על פי חוק, כרגע זה אולי רק מינימום, אבל כסף זו לא מילה גסה. תפני לנעמ"ת או ויצ"ו או כל אירגון אחר שיעזור לך להבין מה מגיע לך על פי חוק ומתי ואיך להשיג את זה נכון לאתמול.

משוש30

New member
אני מבינה שיש המון אמוציות סביב זה

אבל אולי בכל זאת תנסו ללכת אחד לקראת השני? למרות הכל עברת איתו זמנים לא קלים ובכל זאת יש בינכם עכשיו קשר לכל החיים (אורי). אני חושבת שאין מנוס מניסוח של הסכם משפטי אבל זה לא חייב להיות ברע. הוא צריך להבין שהוא צריך לשלם ולעזור לך, אבל אולי איפשהו גם את יכולה להבין שקשה לו בלי סיגריות. האם יש מצב שכשהוא עם אורי ואת גם נמצאת שהוא יצא לעשן סיגריה במרפסת ואחר כך ישטוף את הידים עם סבון? אולי תנסי לערב אותו יותר בטיפול באורי כשהוא מגיע. תראי לו איך לחתל, איך להרגיע, איך להרדים. אולי גם לא תארחי אותו כל הזמן אלא תני לו קצת זמן איתו לבד כשאת נמצאת בחדר השני (דבוקה עם האוזן לדלת בהתחלה ונחה, בשאיפה, בהמשך?) אני יודעת שקל לדבר מהצד אבל נראה לי שבמקומות האלו אין מנצחים כשנכנסים לריבים ומהלומות משפטיות ואם יש דרך לעבור את זה בטוב עם קצת פשרות פה ושם נראה לי שעדיף.

אוי...

עד כה לא הוחלפו מהלומות והדברים התנהלו בנחת. ברור לי שאני מחוברת אליו לכל החיים ותודה לאל - הוא נתן לי את המתנה הכי מופלאה שאפשר. אבל בקשר לסגריות אני לא מוכנה להתפשר!!!
אני לא מבינה??! עישנתי 15 שנים, עד להריון, הפסקתי כי היתה לי הסיבה הכי טובה בעולם. לפני כן, כשעישנתי, מעולם לא היתה לי בעיה לכבות את הסיגריה כשהיא הפריעה. ומה הוא אומר לי? "זה גם הילד שלי, אז אני יכול להחליט שמעשנים לידו". זה גם תינוק שלי! אני יכולה להחליט שדורסים אותו? מועכים אותו? גורמים לו חוסר נעימות או מחלות???! אני לא! אני לא יכולה להבין למה הוא צריך סיגריות בשעתיים האלו, מה גם שהביקור שלו הוא לא חברתי ובמקום לנצל זמן איכות עם אורי הוא ישב במרפסת עם קפה וסיגריה? אז שישב בבית קפה או אצלו בבית. לא רוצה אותו אצלי.

ג ל י 1

New member
אויי עגבניה, מה יהיה?../images/Emo24.gif

אורי זכה באמא נהדרת! וזה הכי הכי חשוב! תגידי מה עם המשפחה של האיש? הם תומכים, עוזרים?

ח ב י

New member
קודם כל לאורי יש אמא נהדרת

וסבא וסבתא ודודים שנשמעים נפלאים ממה שאמא של אורי כותבת. לצערי, עגבניה יקרה לא תוכלי לשלוט במה שאבא של אורי עושה או לא, יעשה או לא יעשה. פרט לעניין הכספי, כי כאן כמו שכתבו לך מעלי, יש אפשרות לדאוג שיכפו עליו תשלום. חזקי ואמצי

הוא גרם לי להגיד משהו נורא../images/Emo26.gif

כשביקשתי כסף הוא אמר לי: "תשיגי הוראת שופט". הייתי המומה אז הוא אמר: "רק עם צו בית משפט". אז אמרתי... אוי ואבוי לי. אמרתי לו: "אז תשיג צו ותראה את אורי". אוי.

טוב עשית וטוב אמרת, רק פעם הבאה

אל תגידי על ידו אוי. תשמעי - הוא יפסיד את הילד אם ימשיך ככה, אבל עדיין אין שום סיבה שהוא לא ימלא את חובתו = כסף. לראות את הילד זו זכות.

מבאס אותי לריב סביב אורי על כסף

למרות שאני יודעת מה מגיע לנו. ולא אמרתי אוי. עכשיו אני אומרת אוי אוי אוי (לא מתאים לי לדבר ככה. זו לא אני).

אין לך ברירה אלא רק אם יש לך מקורות

הכנסה נוספים. לפעמים אנחנו צריכים לשנות את עצמנו כדי לשרוד - זו אחת הפעמים.

את נוהגת בחוכמה

מכיוון שהוא האבא של אורי, סתום או לא, ומכיוון שאת רוצה שלאורי יהיה אבא פעיל, את צריכה ללכת בין הטיפות, להתפשר ולבלוע הרבה גושים גדולים בפרצוף מחייך. נראה לי שזה מה שאת עושה, ואני מאד מעריכה אותך על זה. ברור שהוא צריך לשלם לך, אבל כדאי להגיע להסכם בענין הזה בצורה כמה שיותר חברית, אם אפשר, כמובן. זה יהיה הכי טוב לכולם. לגבי הסיגריות - גם אם הייתם נשואים באושר היו לכם חילוקי דעות בענין גידולו של אורי. אף פעם לא רואים את הדברים לגמרי עין בעין. אני הייתי משתדלת לשמור על איפוק גם כאן, למרות שזה מרתיח, ולהראות לו (ברוגע!) מחקרים המצביעים על קשר בין עישון פסיבי של תינוקות לבין מוות בעריסה (שלא נדע, חמסה שום בצל טפו). אבל בסוגריים אני רוצה להגיד לך שאני מכירה ילדים של מעשנים כבדים (שנמצאים באזור הרבה יותר משעתיים שבשבוע) שגדלו לתפארת מדינת ישראל. אל תלחצי מזה כל כך, למרות שההורמונים בטח לא מקילים עליך בזה. ועוד דבר, הרבה גברים עושים ואומרים כל מיני דברים מוזרים כשהילדים שלהם בני כמה שבועות (וגם כמה נשים..) לא כולם נקשרים אל הילד שלהם תוך שניה. אני יודעת שזה נראה לך עכשיו כמו נצח, אבל אוטוטו אורי יהיה בן שמונה-תשעה חודשים, והפידבק שהוא יתחיל לתת יהיה כל כך מתוק וממכר, שסכוי טוב שהקשר שלו עם אבא שלו ילך ויעמיק, וזה ילך ויתגבר ככל שאורי יגדל. ואגב, אני לא מכירה את הסיפור שלך. נשמע קשה מאד, ואני מאד מעריכה את חוש ההומור הבועט שלך, על אף הכל.

גוליגל

New member
כל כך מסכימה, ומוסיפה: גישור!

נשמע לי שכדאי ללכת ביחד לגישור ולהחליט גם על דברים כספיים וגם על דברים לא-כספיים כמו עישון, יישוב מחלוקות בנושאי חינוך ועוד. קשה, קשה להתגרש כשיש ילדים, ועוד קטנים כל כך. ואת אולי מתגרשת מאבא של אורי אבל את נשארת קשורה אליו בכל כך הרבה אופנים. אני מאוד מעריכה את היכולת שלך להסתכל על זה בהומור (כאן), להתאמץ ולהקרע מבפנים בשביל שאורי יקבל את הדברים הכי טובים שאפשר, וגם קצת לעמוד על שלך באסרטיביות (כמו "תראה את הילד בצו בית משפט"
תחזיקי מעמד

yoyo10

New member
אין לי הרבה עיצות חכמות

אני רק יכולה לשלוח
ורטואלי וכמו שכתבו קודמותי מגיע לך כסף מאבא של אורי זאת חובתו הבסיסית

למעלה