לא שבר,משבר
(ארוך וטרחני)

kuki28

New member
עגבניונת מתוקה ...

ליבי איתך. אין לי מילים- אני ככ מבינה וכואבת .. זה מציק מרגיז ו....אוףףףףףףףף דיברת איתו על זה ? מה הוא עונה ? למה שלא תגידי לו בדיוק! מה שעל ליבך ?

POOH*

New member
../images/Emo24.gif

לא יודעת מה לומר... אין לי מילים... מקווה שהמצב ישתפר ובקרוב.. והוא יבין על מה הוא מוותר.. POOH

joyjoy

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

נשמע לא פשוט וראיתי שכבר נתנו לך עצות יותר פרקטיות מבחינה זאת אין לי ניסיון בדברים האלו אבל רציתי כן לכתוב לך שבתור מי שכן היתה קוראת אותך ב"הריון ולידה" ראיתי אישה עם תעצומות נפש ואופטימיות בלתי נדלית
ואחרי סיפור הלידה שלך את באמת יכולה להכל !!
אז אני מאחלת לך שהכל יבוא על מקומו בשלום ושבתוך כל זה תשמרי על עצמך בשבילך ובשביל אורי
ובינתיים מזכירה לך שיש סיבה לחייך ולחגוג- אורי בן חודש היום !!! [אחלה תאריך לידה יש לו
]

נונינקה

New member
מחבקת אותך חיבוק גדול

אני לא יודעת לתת לך עצות, אז רק חיבוק והערצה. את מדהימה בעיניי. אני מקוה שדברים יבואו על פתרונם לשביעות רצונך ובצורה הטובה ביותר לאורי. מחבקת אותך מאד ונפעמת מהכתיבת שלך.

sipi1

New member
../images/Emo24.gif עצות טובות כבר קיבלת

נשאר לי רק לשלוח הרבה הרבה כוח גם להמשך, לך ולילד המופלא שלך.

יקרות../images/Emo24.gif

אז מה היה לנו?
אבא אחד שמעדיף סיגריות על תינוק.
אמא אחת שהיתה יותר מידי לארג'ית.
תינוק אחד שלא הרוויח מזה כלום. ומה יהיה לנו??
תביעה שתצא סופסוף לדרך.
תינוק אחד שימשיך לראות את אבא שלו פעמיים בשבוע כי זה חשוב מאד.
אבא אחד שיצטרך לעבוד מחדש על סדר העדיפויות שלו.
אמא אחת שתכבס חזיות?
אמא אחת שתאכל את הלב שלה על זה שהבנאדם הזה תקוע לה בחיים ובו זמנית תחבק אותו ותודה לו על כך שנתן לה את המתנה
הכי גדולה של החיים!
אורי אחד שימשיך לשלוח ולפזר סביבו אנרגיות חיוביות שיעזרו לדברים להסתדר
אוף. למה זה הפך למלחמה? איך גרמתי לעצמי להאמין שאצא מזה בשלום? למה אף פעם אין דרך נוחה? אוף.

ומקווה שלא תכעסי על ההערה הבאה שלי

לפעמים עדיף לילד בלי אחד ההורים, תלוי בהתנהגות ההורה. לא תמיד צריך לעשות מאמצים כדי שהילד יכיר את הצד השני. אם זה חשוב לאבא, שיעשה מאמצים, את לא צריכה לעשות אותם בשבילו.

אני לא מסכימה איתך

בטח שהיא צריכה לעשות מאמצים. מדובר בטובתו של אורי, ושווה מאד מאד להתאמץ בשביל זה, גם אם הצד השני לא נראה כרגע חדור אמביציה. לעיתים מאד מאד רחוקות עדיף לילד בלי אחד ההורים. למשל, אם ההורה מתעלל בו. ברור שזה לא המצב פה. כל מה שעגבנית תיארה עד כה יכול להיחשב כקשיים של תקופת הסתגלות. מצבים כאלה קורים גם בבתים בהם יש שני הורים. נראה לי שמסקנה לפיה עדיף לאורי, בנתונים אלה, לא לראות את אביו, היא נמהרת.

לא תמיד עדיף הורה, גם אם ההורה

לא מתעלל. יותר טוב לילד לראות את ההורה ולדעת שהאבא לא בדיוק שמח לראות אותו או שיתחיל להאשים אותו בכל מיני דברים. יש המון משפחות עם הורה אחד והילדים גדלים מעולה.

את יודעת מה צריך לקרות כדי שיוציאו

ילד מאמו או אביו? אף אחד לא אומר שילד למשפחה חד הורית - לא יכול לגדול לתפארת מדינת ישראל. אבל עדיין העדיפות היא לשני הורים פעילים - אם יש רצון. מסכימה עם "חסידות" ששווה לעגבניה לעשות את המאמץ. כל הכבוד לך עגבניה - על המאמץ שאת עושה - אני מתארת לעצמי שזה לא פשוט. מאמינה שזה לוקמ ממך אל מעט אנרגיה - אבל בסופו של דבר אורי יודה לך. ומאמינה שגם אבא של אורי התאושש ויודה לך.

היא צריכה

לא היא לא צריכה. היא רוצה. כי היא יודעת שיהיה ילד בריא יתר נפשית אם יהיה קשר עם האבא. אני חושבת שגם היא תוכל לישון טוב יותר בלילה בידיעה שהיא עשתה הכל כדי שיהיה קשר בין אב לבנו. מי זאת ה"היא" הזאת בכלל?

ה"היא" הזאת היא אני?!../images/Emo3.gif

אני גם חושבת ש"היא" צריכה קודם כל להלחם על הקשר עם אבאשלאורי ורק כשבאמת יגיע הרגע שבו "היא" תאמין סופית שאין שום סיכוי - להרים ידיים. ולהלן תכתובת SMSים מהשעות האחרונות (אבאשלאורי לא הגיע היום לפגישה איתו בקטע של "דווקאיזם"): 12:47 "היא": אתה בא היום לבקר את אורי? 18:01 אבאשלאורי: אני מצטער שלא חזרתי, לא ראיתי את ההודעה. בקשר לביקור, אני לא יכול לבוא ולהסתכל על הקירות. 18:14 "היא": לא נורא שלא חזרת, זה בסדר.. אולי תסתכל על אורי(-: הוא יפיוף! אולי תבוא בכל פעם לקצת, גם תראה אותו וגם לא תשתגע? רצינו לעשות את זה בנחת, ואפשר לא? 18:19 אבאשלאורי: תודה על ההבנה(-: 18:20 "היא": צריך לבוא אחד לקראת השני כמה שאפשר, זה לטובת אורי והוא הכי חשוב מהכל. כאן תמו שידורינו, אני מקווה שהוא עוד ישוב אליי. גם "היא" מקווה

באופן כללי כן

בלי לדבר על אונס או על התעללות. גם עם האבא מסומם, או שתיין - כל המחקרים הראו שעדיף קשר עם האב מאשר ללא קשר עם אב. פה נראה לי שמדובר בבחור נורמלי יחסית עגבניה יקרה תסלחי לי שלדעתי הסיגריות זה תירוץ לפחד רציני שתוקף אותו מלהיות לבד עם הילד - גם אני וגם האיש מעשנים (לצערינו) מאז ההריון לא מעשנים בבית וגם לא באוטו. גן שהשארתי את האיש לבד עם הילדים הוא היה יוצא לעשן שהם היו ישנים או לוקח אותם לטיול בעגלה ומעשן בחוץ. יש לא מעט אבות כאלה שמפחדים מקשר עם תינוק בן יומו - ופה מדובר לא רק על זה שהוא צריך להתגבר על הפחד הזה, אלא הוא גם צריך להתמודד עם אקסית שללא ספק היא חזקה בעיניו ועושה דברים שלו נראים בלתי אפשריים (כמו למשל לטפל בתינוק...) לפי כל מה שעגבניה מספרת - נראה לי שגם לאבא חשוב הקשר עם בנו - הוא רק לא ממש יודע איך...

nubi

New member
../images/Emo45.gif

לפעמים גם כשאבא גר באותו הבית קשה לו להתחבר לילד מייד. ובסוד אני אגלה לך - לפעמים זה גם קורה לאמא. כל עוד אין התעללות או שהוא גורם נזק לילד -צריך להתאמץ כדי שהילד יכיר גם את אמא וגם את אבא.

neta2

New member
לא כי ככה, אלא, כי את צודקת.

אכן נכמר הלב. ואת חייבת להציב בפניו עובדות ברורות וחד משמעיות, אם הוא צריך זמן עישון שיוריד זאת מהברוטו,לא מהנטו. דהיינו שיבוא לשעתיים וחצי, ואני לא צוחקת. מזל שלאורי יש אמא נפלאה כמוך.

Rplus1

New member
עגבנייתי

דומני שמאז שאני שומעת על אבא של אורי יש לו דפוס התנהגות כזה, עם עליות ומורדות, שנובעות כנראה גם מדברים פנימיים אצלו וגם מהשפעות חיצוניות שיש עליו. אם אני צודקת באבחנה שלי, אולי כדאי לחכות קצת שזה יעבור (לברר בדיוק מה הזכויות שלך, אבל להמתין עם נקיטת הצעדים להבטחתן) ולדבר עם האיש כשהוא בתקופה טובה יותר על דרכים להבטיח את הבטחון הכלכלי של אורי גם בתקופות הרעות שלו. בגיל הזה נראה לי שחוסר היציבות הזה עוד לא משפיע על אורי. בגיל בוגר יותר כשהוא יזדקק לקביעות מסויימת ביחסים עם אביו צריך לחשוב מחדש, אבל בינתיים אולי כדאי לתת לו קצת זמן וסבלנות, כל עוד זה לא פוגע בכם.
וירטואלי, עוד שבועיים ויומיים יבוא אחד אמיתי וגדול.

למעלה