Stop

FunkyMonk

New member
זה דווקא נכון על פי מה?

על פי הניתוחים האסטרונומיים שלך? תעשה בדיקה קצרצרה בעצמך - תשאל אנשים שאתה מכיר (לא משנה מי מה מאיפה ואיזה), אם הם מכירים ביטלס, אם הם מכירים פלויד. כמה אלבומים של ביטלס ואילו הם מכירים, וכנ" לגבי הפלויד. כל מיני שאלות כאלו, ותבדוק בעצמך. יש לאמר שאין לי מושג מה יהיו התוצאות, אני יכול לנחש שתוכל לראות כי הביטלס יותר מוכרים.

Jason2

New member
קודם כל תירגע

דבר שני אם תשים לב שאני טוען בדיוק את מה שאתה טוען. הרבה אנשים מכירים את הביטלס יותר וככה זה.

אני בעצמי לא אמרתי שאני צודק

אמרתי שזה יכול להיות נכון בסבירות גבוהה מאד. אחרי הכל, אני עדיין לא מכון סקרים. הבעיה שלי עם הבחור היא צורת ההתבטאות שלו=> "אוי... דיי!!!". אני לא אידיוט, זה לא במשהו שרשמתי בהודעה הזאת. יש לבחור משהו נגדי שגורם לו לקפוץ על כל הודעה שלי ולגנות אותה ולהוריד את זה גם לפסים אישיים, (ואני מצטט את מילות החוכמה שלו, "הלוואי שתמות צעיר"). וניראה לי שאני יודע גם למה, אבל אין לי כוח להתחיל להתווכח איתו שוב.

afon

New member
אבקי הוא צודק

בלי ספק שפינק פלויד הם להקה הרבה יותר מגניבה להתחבר אליה כשאתה צעיר. מורדת, עמוקה, מיוחדת, קצת מוזרה אבל בכל זאת קונפורמיסטית... להקה נוחה לפריק המתחיל. וכמובן שהחומה הוא דיסק מרידה מצוין. אני מסכים עם הניתוח של אלעד במאה אחוז.

oneman2

New member
אולי הם יותר פופולארים מהביטלס

אבל אין מצב שהם יותר פופולריים משקירה או שון פול (איזה ראפר/פרחה שלא פופולריים כיום)

לא קשור ממש...

פינק פלויד עברו את מבחן הזמן (נער ששומע פינק פלויד, ימשיך לשמוע אותם גם בבגרותו) שאקירה ושון פול, ככל הנראה, לא יעברו את מבחן הזמן, אפילו עוד שנה כבר יגיעו חברה אחרים שייקחו את מקומם אצל הילדים...

Anuerysm

New member
לא לא ממש

הרי בוא נגיד שעל כל שלושה פופרים יש רוקיסט ואם תשאל את הפופרים אם הם אוהבים את שקירה און שון פול, יכול להיות שרק אחד מהם יאהב ולעומת זאת כמעט כל רוקר שומע ביטלס ואל תשכח שרוג'ר הביא הכי הרבה קהל להופעה

oneman2

New member
הייתי רוצה לחשוב ככה

אבל יצא לי לפגוש כמה רוקרים מאגניבים וקשוחים מכיתה ח' או ט' שלא מכירים את הביטלס ושאלו אותי אם הם להקה חדשה.

FunkyMonk

New member
איזה חלוקה מגניבה

"רוקרים" "פופרים" (מה זה לעזאזל פופר? אחד שהולך עם הזרם? כך שכל שנה בערך מתחלף לו הטעם המוסיקלי? ו-אם- כבר, אז פופיסטים) אני שומע בעיקר רוק מתקדם אז אני בטח "פרוגר". ייאי! כולנו מתחלקים לקבוצות מגניבות שאפשר לסווג אותנו אליהן בקלות על פי מה אנחנו שומעים. לאחר מכן ניתן להרחיב את הסיווג אף לתכונות אופי ולמראה חיצוני! וכך כולם מאושרים!! די עם זה, מה זה השטויות האלו.. "פריקים נגד אימואים" "רוקרים נגד פופרים" די כבר, מה אתה מחלק אנשים לפי מה שהם שומעים? ואני מכיר אנשים ששומעים כריסטינה אגילרה, ו2PAC, וג'נסיס, וסליפנוט ופנטרה. מה הם?

oneman2

New member
ה"רוקרים מאגניבים וקשוחים"

היה בציניות. כן, אני נוהג לחלק אנשים פתטיים כמוהם ל"הגדרות".

Anuerysm

New member
לא רק, מדי פעם זה גם איך שהבן אדם

מתנהג למשל אפשר לראות מההודעה שלך בבירור שאתה פרוגר

FunkyMonk

New member
חה חה

אני אפילו לא אטרח לאמר מה ניתן לראות מההודעה שלך. =/

מורנא007

New member
../images/Emo6.gif

אז תגיד להם, "היו היו 4 ילדים מליברפול, אנגליה וקראו להם חיפושיות הקצב או הביטלס"*
* - מקור קוטנר ברדיו.

הם עוד עלולים לשאול אותו

"רגע, אז הם היו חיפושיות או בני אדם?" ואני לא ממציא את זה, כשהרצתי לכיתה שלי על הביטלס לפני שנתיים. כשאמרתי "הם היו ארבעה חיפושיות מיוחדות מאד", תלמיד אחד שאל אותי, "רגע, אז הם היו חיפושיות או בני אדם?!"...

מורנא007

New member
תראה, זה מצחיק אבל

מותר לא לדעת. לדעתי, למי שלא גדל בתרבות הרוק יש סכוי גבוהה שהוא לא יודע מיהם הביטלס. בארץ היתה תרבות רוק בתקופה די קצרה בשנות ה-70 שהחלה עם להקות שנחשבות כמשלבות מוסיקה מזרחית כמו הצ'רצ'ילים, צלילי העוד, הברירה הטבעית ואחר כך זה עבר למרבית האוכלוסיה אצל אומנים כמו רביץ,להקת תמוז, חנוך, איינשטיין ואלברשטיין ואחריה הרוק נסוג לשולים, בעיקר עם עלית הפופולריות של זוהר ארגוב, בתחילת שנות השמונים.

Jason2

New member
לא ממש מדויק

קודם כל הצ'רצ'ילים לא שילבו מזרחית, הם עשו רוקנרול טהור. המהפכה האמיתית לא התחילה עם הצ'רצ'ילים שניגנו במועדונים די קטנים ולא עברו לקהל הרחב, אלא עם אריק איינשטיין ושלום חנוך באלבומים "מזל גדי", "פוזי" ובעיקר "שבלול" ו"פלסטלינה". הרוק לא נסוג לשוליים בשנות ה-80, תיסלם, בנזין, מני בגר, אסתר שמיר לא היו אמני שוליים והם עשו רוק ומאוד הצליחו. בשנות ה-90 היתה פריחה ללהקות רוק כמו אבטיפוס, מוניקה סקס, החברים של נטאשה ועוד להקות מצליחות.

זו אכן התאוריה המקובלת

ויש גם תאוריה שלישית - תאוריית ציפציף - לפיה בישראל לא היה מעולם רוק, ולא תרבות רוק. היו השפעות מסויימות, אבל לא יותר מזה.

Jason2

New member
תיאוריה מאוד עצובה

תרשי לי לא להסכים לזה. יש רוק ישראלי ואפילו הרבה דברים מצויינים בתחום.

למעלה