Stop

מורנא007

New member
בנוסף

אומני מוסיקה מזרחית היו חשופים להשפעות מהעולם הגדול, כי הם לא פעלו במערכת סגורה. אותן השפעות כוללות בין היתר רוק.

FunkyMonk

New member
אממ

אני חושב ששניכם שוכחים שסצינת המטאל בארץ מאד מאד מפותחת, ולא רק זאת, אלא שהיא מוכרת בעולם כסצינת מטאל איכותית במיוחד (אורפנד לנד, בצפר, וכו').

מורנא007

New member
החלק החשוב בכתבה לדיון

"ואם בהשפעות סגנוניות עסקינן, קשה שלא להבחין שלאורך חלק ניכר של אלבום הבכורה שזור חוט ים תיכוני. יצוין, שהקונספט של רוק פסיכדלי עם מאפיינים מזרח תיכוניים לא הומצא ע"י הצ´רצ´ילים. המוטיבים שימשו חלק מן ההרכבים הפסיכדליים אמריקאים, בעיקר בחוף המערבי, ולא מעט הרכבי Krautrock גרמנים. אלא שלהבדיל מן ההרכבים ה"מערביים", אצל הצ´רצ´ילים האלמנטים הללו לא נלקחו בהשאלה. הם באו מתוך הנפשות הפועלות, על בסיס הרקע האישי של חלק מאלו, כך שהפלורליזם הסגנוני של הצ´רצ´ילים קשור יותר לפריטים האנושיים שנמנו עם ההרכב מאשר לקונספט מוסיקלי מתוכנן." אם זה לא מוצא חן בעיינך לך תתווכח עם J.

Jason2

New member
אני לא מתווכח

יש לי את האלבום השני של הצ'רצ'ילים והוא רוקנרול שמושפע מביטלס ולד זפלין (אגב אלבום מעולה).

מורנא007

New member
...

לי יש את הדיסק הכפול שיצא לפני כ- 4 שנים, שם נמצא האלבום הראשון במלואו ורוב (אם לא כל) האלבום השני. האלבום הראשון משלב מוטיבים מזרחיים ללא כל ספק. אני ממליץ להקשיב לו ולדעת. נכון שבאלבום השני יש פחות שילוב של מוטיבים מזרחיים.

oneman2

New member
ואם בחיפושיות עסקינן

היום הוא תאריך היסטורי- קודם כל, היום לפני 46 שנה הביטלס הופיעו בפעם הראשונה במועדון נידח בליברפול, ו-3שנים בדיוק אחריי זה הם הופיעו בתוכנית של אד סאליבן. מזל טוב! [מה הקשר?]

afcon11

New member
guilty לא קשור ל"משפט"?

היי ציףציף, אני מנסה לממש את זכות השיבה לפורום ... לא ביקרתי כאן המון זמן. למעשה, ניתן לומר שאני פליט שנמלט בתקופת המלחמה. ובעצם כלום לא השתנה, הפורום מעניין, מצחיק, עשיר בפרטים מעניינים. ואפילו, לא סיימתם לנתח את החומה (עוד עדות לאהבה הגדולה שיש בפורום לאלבום הטוב ביותר מאז ולעולם...). בהנחה שזכות השיבה כוללת את האפשרות להפנות שאלות, הייתי שמח לשאול שאלה. אני תמיד חשבתי ש- guilty ב- Stop קשור ל"אישום" שמוטח כנגדו במשפט. כלומר אשם בהפגנת רגשות או ברגישות יתר. ומכאן שזה לא גורע מחלקם של האנשים הרעים. הם, מבחינתו, עדיין עשו לו את העוול המתואר וחלקו בסיפור זה שהוא איפשר לדברים לחלחל לתוכו (בגלל הרגישות). יכול להיות?

בוודאי שזה יכול להיות

אישית, אני רואה את זה יותר כפשוטו: האם אני אשם בכל מה שקרה לי? אני גם חושבת שמאז ש"החומה" נכתבה, ווטרס הבין שהוא הגזים עם ההאשמות. ראה השולם שלו עם החבר'ה ב-live 8, וההתמתנות ההדרגתית שלו בהתבטאויות הפומביות.

למעלה