כוח צביקה ממשיך לדהור , מילאנו נדרסת.

מיטלוש8

New member
גמאני...

אם אין כמעט ישראלים במכבי, אז לפחות יש אחד בולט, ועוד 24 ביומולדת 24 ובתאריך 24 לחודש, יפה יפה!

יו45

New member
ואני שמח שניקולה שוב איתנו

הייתי נותן לו אזרחות על חשבון כמה ``יהודים`` ותאמין לי שלא חסר על חשבון מי. תלמד מהקהל בהיכל שמעריץ שחקנים גדולים כמו שארס/פארקר/ניקולה או פייטרים כמו שארפ/גארסיה ולא סתם שחקנים רק כי הם משלנו.

מיטלוש8

New member
לא עניין של הערכה...

אני מעריכה את שאראס, פרקר (המלך!!!), האפמן, מקדונלד, ועוד רבים וטובים שדרכו כאן והם אינם יהודים, הם שחקנים גדולים, אין שום ספק בכך, כיף גדול שהם היו פה, וכמובן כיף שהם עזרו לקבוצה והפכו את העונות הללו של מכבי לעונות בלתי נשכחות, אבל בכל זאת, אל תשכח שמדובר במכבי ת"א, קבוצה שמייצגת את ישראל, בעיניי זה ממש עצוב שרוב הקבוצה היא גויים, כמה שאני מעריכה את רמת וצורת המשחק שלהם , וכן, אני ממש מרוצה שסופסוף יהודי מוביל בנק' במשחק, לא כי אני מעריכה אותו יותר, פשוט כי הוא מייצג את העובדה שהקבוצה היא קבוצה שמייצגת את מדינת ישראל, זה הכל.

Carmelo Anthony

New member
גם אני חולה על פארקר וניקולה

ושארפ, אבל בכל זאת, יש משהו מיוחד ששחקן מהעם שלי מוביל את הקבוצה בנקודות וראנקינג. בניגוד למיטל(וש8) לי לא כואב יותר מדי שיש לנו יותר גויים מיהודים בקבוצה, כי זאת קבוצת כדורסל אישית, לא לאומית, אם שמתם לב במילאנו יש רק שלושה איטלקים מקוריים (שוו מתאזרח), בטאו כמעט ואין ספרדים, לצסק"א בחמישיה (לא כ"כ מעודכן לגבי הספסל שלהם) אין כמעט רוסים, בהנחה שלא מחשיבים את הולדן שמבחינתי הוא אמריקאי לכל דבר. יווניות ואקס-יוגסלביות זה כבר משהו אחר, עם כזאת כמות כישרון, זה לא חכמה גדולה. הערת אגב בקשר לרוסים, שים לב שאת אליפות אירופה הם לקחו עם סל ניצחון של אמריקאי (ההתאזרחות המאולצת שלו לא מעניינת אותי) תחת מאמן יהודי-אמריקאי, היית רוצה שככה תיראה נבחרת ישראל? אז לפני שאתה מחלק פה אזרחות לניקולה ופארקר, תירגע...

TheWhiteTigris

New member
שארפ הוא ישראלי.

הוא אזרח בישראל, נשוי לישראלית, קשר את גורלו עם ישראל, הוא פה כבר 10 שנים, ואם אתם מתעקשים לראות בו זר בגלל צבע העור שלו, תחשבו עליו כמו על האתיופים שגם הם ישראלים שעלו מארצות אפריקה (אלה שעלו ולא נולדו פה הכוונה). ההבדל היחיד הוא שהוא לא יהודי.

Carmelo Anthony

New member
אני מעדיף יהודי, עניין של זהות.

ושאר החפירות על זהות נוכל לעשות באתר הבנייה הקרוב, לא בפורום מכבי.

מיטלוש8

New member
../images/Emo45.gif

זה שהוא ישראלי זה יופי, (כל גוי שני שמגיע לכאן נדלק על המדינה שלנו...), "ההבדל היחידי שהוא לא יהודי" -כן, וזה ההבדל המכריע...

יו45

New member
כרמלו, זה דווקא דיון מאוד מעניין

השאלה הזאת צפה פעם אחר פעם, בקונסטלציה כזו או אחרת. וכדאי פעם אחת לעשות סדר בענין. 1. מכבי היא קבוצת טופ אירופי , אין מספיק כישרון בארץ בשביל הרמות האלה, למעט חריגים פה ושם. מי שמעדיף קבוצה עלובה, העיקר שתהיה ישראלית. יכול למצוא הרבה קבוצות בליגה הלאומית, או לחילופין לצאת לשכונה, ולראות קבוצה על טהרת הישראלים. 2. אחרי שמבינים שכדי להגיע להישגים צריך זרים, אפשר לדבר על ההזדהות, ופה זה יורד לרמה האישית. אני אישית מזדהה עם שחקנים גדולים שהם גם בני אדם יוצאי דופן ברמה האישית. והיו לנו פה בשנים האחרונות כמה כאלה, וממש אבל ממש לא אכפת לי מה הלאום או הדת שלהם.

Carmelo Anthony

New member
סבבה, מסכים איתך לגמרי.

גם אני לא הייתי רוצה חמישייה של יותם, רגב, טל, בלות'י ואליהו, פשוט עצוב לי ששחקנים ישראלים נהדרים מתייבשים, לא האשמתי אף אדם במצב הזה, ואני לא חושב שיש משהו לעשות בנידון חוץ קצת דקות יותר לעמרי וליאור שבאת משחקים טוב כשנותנים להם, אבל כשהלפרין מראה ניצוצות ודופק כזה שואו, זה משמח אותי לראות שיש עתיד לכדורסל היהודי (ולאו דווקא ישראלי)

Thierry Henry

New member
אני תמיד מוצא קצת צביעות באמירות האלו.

שוק השחקנים הישראלי הוא כלכך ירוד וחלש שלהגיע להישגים של מכבי בשנים האחרונות עם ישראלים זה על גבול המגוחך. השחקנים פה הם בסדר, נחמדים לקבוצות כמו לה מאן , מילאנו ושאר ירקות, אבל כדי להנהיג קבוצת טופ אירופאי? ממש ממש לא. יש לנו במכבי את ארבעת הישראלים - יהודים הכי טובים שיש במדינה. יותם, ליאור, כספי וטל. טל פצוע, כספי עוד ילד וצריך להשתפשף וליאור העונה לא פוגע. מה גם שתסכימו איתי שבמידה והחמישייה שלנו הייתה נראת ככה בתוספת של זר (נגיד ניקולה), לא היינו מגיעים לחצי מההשגים של מכבי בשנים האחרונות. לשים יהודיים, ישראלים בקבוצה זה טוב ויפה, זה גם מחמם את הלב. שורה תחתונה? השחקן הישראלי הכי טוב שיש כרגע, לא מגיע לקרסוליים של ניקולה, רחוק מהרמה של מוריס ויקח לו עוד הרבה זמן להיות טוב כמו פייזר (ועוד לא אמרתי פארקר או שאראס). ואני בספק די גדול אם הקהל של מכבי היה מגיע בהמוניו כדי לראות קבוצה שמסיימת בקושי במקום החמישי בבית שלה ומשיגה פיינל פור 1 ב20 שנה. יהדות זה טוב, לרצות לראות חומר כחול לבן זה יפה ונחמד, אבל אם זה באמת היה קורה אני בספק אם מישהו פה לא היה זועק להביא זרים.

מיטלוש8

New member
אוקיי תראה,

אני מסכימה איתכם, שוק השחקנים הישראלי הוא בהחלט ירוד, ואין ספק שכדי לבנות קבוצה חזקה צריך זרים טובים, זה ברור לי, וכיף גדול לראות פה שחקנים גדולים שמביאים אותנו לשלבים המתקדמים (ושוב- פראקרררר!!!), אני לא התכוונתי בכלל להפוך את העניין לסוג של ויכוח, כי אנחנו מסכימים על רוב הדברים, מה שכן, אני בהחלט אשמח יותר כששחקן יהודי וישראלי יהיה בראש הטבלה, ואתם לא, זה ההבדל בינינו, וכן, הערכתי את פארקר גם אישית, בן אדם מדהים, שחקן ענק, כמה שנים טובות הערצתי אותו, כמו גם שארפ, שחקן ובן אדם כל כך טוב, ואני שמחה כשהם הובילו את הקבוצה לנצחונות, אבל אני עוד יותר שמחה, ששחקן יהודי וישראלי מוביל אותה לניצחון, וכן, יו45- עניין של הזדהות, וזה בהחלט ברמה האישית, לכן הויכוח הוא מיותר..

Thierry Henry

New member
ואני חושב שזו קביעה די סתמית.

"מה שכן, אני בהחלט אשמח יותר כששחקן יהודי וישראלי יהיה בראש הטבלה, ואתם לא, זה ההבדל בינינו," דווקא בקטע הזה אני לא חושב שיש אוהד מכבי שיצרום לו אם כספי יצליח יותר ממש שבלותנטאל יצליח או שאליהו יהיה טוב יותר ממוריס או שהלפרין יהיה טוב יותר ממקדונלד בזמנו. ולראייה ההערצה שעודד קטש רכש לעצמו כשחקן, הערצה שרק שחקנים כמו הנפלד , ג'מצי, גודס, ברקוביץ' וגדולים אחרים זכו לה, הערצה שאפילו פארקר לא זכה לראות.

מיטלוש8

New member
ואני חושבת

שעצוב שמכבי היום מבחינת כמות הישראלים לא רחוקה מפנתינייקוס של שנת 2000, שאז היה שם ישראלי מוביל- קטש, נורא כיף שמכבי מנצחת, אבל היא כבר לא מייצגת את מדינת ישראל, אז אני לא חושבת שזו קביעה סתמית, אבל אוקיי, אתה מוזמן לחלוק עליי, מה שכן, אני בהחלט מסכימה עם שומו, 7 זרים זה יותר מידי, מכבי מייבשת יותר מידי שחקנים על הספסל, ליאור לא פוגע? אולי כי הוא מיובש על הספסל ברוב המשחקים העונה? אני לא מכירה את כל השחקנים ששומו נקב בשמם, אני לא מעורה בשחקני נבחרת ישראל, אבל אני כן מאמינה שניתן לבנות קבוצה איכותית עם שיתוף של יותר ישראלים וצמצום של כמה זרים, אגב, נדמה לי שבלותנטאל יהודי.

יו45

New member
ויש לו אזרחות ישראלית

אמא שלו יהודיה אם אני לא טועה. ובאמת אין פה שום וויכוח, כולם מסכימים שכדי להצליח צריך זרים שיובילו את הקבוצה ביחד עם ה 2‎-‎3 ישראלים הטובים ביותר. מה שמענין אותי זה כן , הרמה האישית. האם אתם מזדהים יותר עם הצלחה של ישראלים? כי אני, ממש לא. או במלים אחרות קטש נגד פארקר , ניקולה נגד הנפלד , מי יותר נגע בכם? מי יותר עשה לכם את זה?

שומו

New member
לא צריך 7 זרים ו-2-3 ישראלים מובילים.

הפכת קבוצה ישראלית לקבוצה שהישראלים משלימים אותה, וממש לא כך אמור להיות. אני בעד 5 זרים ו-5 ישראלים.

מיטלוש8

New member
אם זו השאלה..

כשפארקר היה מגיע ל25 נק' שמחתי, אבל כשבורשטיין הגיע ל25 נק', לא אגיד ששמחתי יותר, אבל בהחלט התרגשתי יותר, כמו שמישהו אמר פה קודם, זה עניין של זהות, אני לא מעריכה את בורשטיין יותר מפארקר, אבל זה כן עושה לי הרגשה טובה בלב, אם תרצה אז אולי סוג של גאווה, כשיהודי עומד בראש הטבלה.

Carmelo Anthony

New member
הגזמת....

מכבי קבוצה של מזרחי כץ ופדרמן, לא של ממשלת ישראל, היא לא אמורה לייצג ישראלים, היום אין ישראלים טובים כל כל, אין מה לעשות, צריך זרים כדי להצליח. אליהו על המשבצת של שחקנים טובים ומוכשרים ממנו, הוא לא צריך לשחק כל כך הרבה, אם כל הכבוד, הם יותר חשובים ממנו.

מיטלוש8

New member
ברור שהיא לא של ממשלת ישראל

וטוב שכך
אבל כמובן שמכבי ת"א מייצגת את המדינה, מכבי היא הקבוצה של ישראל... פשוט כך...

למעלה