הפרק היומי

S o u l i s t

New member
תודה! ../images/Emo141.gif + שאלה

מי זה ג'ק באואר איך הוא התקשר לציטוט של האוס..?

bustedit

New member
חחחחחחחחחחחחחחחח../images/Emo6.gif

House enters Cuddy's office with Foreman's dad). Cuddy: What is this? House: It's not a what, it's a who. They even have the right to vote now. זה היה חזק!!

עזרה

לצערי הרב שלי ושל חבר שלי פיספסנו את הפרק מישהו יודע איפה אפשר לראות או להוריד את הפרק

o r t a l i t

New member
../images/Emo207.gif ?

אני צופה קבועה של "האוס", והממ יש לי כמה שאלות. 1. מה קרה עם סטייסי ?! אני פשוט לא זוכרת איך זה נגמר 0= 2. העונה השלישית כבר משודרת בארהב ? הסתיימה ? מתי תתחיל ? יש כזו ? חחחח D: זהו, נראלי. אני חייבת לציין שזו אחת הסדרות הגאוניות, גם מבחינת תוכן
וגם.. יוּ
. שני הפרקים האחרונים "אופוריה", היו מצויינים :) האמת, פורמן שלטP:

shahar615

New member
בערך...

1. האוס אמר לסטייסי ללכת כי הוא יפגע בה שוב אז היא חזרה לבעלה ונסעה 2.העונה השלישית תתחיל בארה"ב ב5/9

Benjamin Turner

New member
אוקיי, ברוכה הבאה../images/Emo140.gif, ו-:

1. סטייסי הסכימה לעזוב את מארק ולחזור להאוס, אלא שהאוס שינה את דעתו לאחר שצפה בשתי מחוות אהבה בומבסטיות (של מארק ושל מרגו, הPOTW באותו פרק) והבין לדבריו שהאהבה שלו לא חזקה מספיק כדי לגרום לאישיות שלו לא להפוך לבעייתית אחרי זמן מה ושלכן הוא לא יוכל לעשות את סטייסי מאושרת (כביכול כמו בפעם קודמת, בה סטייסי הרגישה בודדה ורצתה ממנו דברים שהוא לא יכול היה לתת לה. הדביל כמובן שכח שסטייסי היתה מאושרת אתו לפני הרגל ושאחרי שהטינה שלו כלפיה בגלל הנזק שגרמה שככה סביר להניח שהם יכולים לחזור להיות מאושרים, אבל לא משנה, ממילא האוסטייסי לא היה טוב לסדרה). 2. העונה השניה עולה לאוויר בארה"ב ב5/9

o r t a l i t

New member
אהה..

אני נזכרת קצת חח תודה רבה
ישמצב שאת אומרת לי איזה פרק זה ? [זתומרת, מספר עונה ופרק:] ואחלה תאריך.. נראלי אני אעקוב :)

MoGanC

New member
תסלחו לי,אני לא רופא,אבל...

בסוף גילו שמה שיש לפורמן זה משהו ידוע (נגליריה,אם אני זוכר נכון),ואם זה ידוע לא אמור להיות לזה סימפטומים? והעובדה שזה קרה אותו דבר גם אצל פורמן וגם אצל השוטר אומר שהסימפטומים לא משתנים בין חולה חולה אז איך הם לא יכלו לגלות מה זה רק מהסימפטומים? שוב,אני לא רופא או מתיימר לדעת (משהו) רק רוצה להבין.

Zeitonie

New member
לא שאני רופאה,

אבל נראה לי שאולי זה טמון בעובדה שלמרות שמדובר במחלה שהיא מוכרת, היא לא הכי נפוצה, אחרת סביר להניח שגם פורמן וגם השוטר היו מפתחים נוגדנים. אם הגוף שלהם לא היה מסוגל לזהות את המחלה ולפתח נוגדנים, אני משערת שמדובר בטפיל שהוא לא שכיח במיוחד, וזה למה לקח להם זמן לעלות על זה. חוצמזה, שברפואה, כמו בהרבה דברים אחרים, לפעמים יש בלאק-אאוט, ודווקא דברים הכי פשוטים בעולם אתה לא מצליח לגלות, סתם כי אתה חופר עמוק מהדרוש. כמובן, שבמקרה כזה יש סתירה קלה עם הטענה היקרית של האוס והז'אנר שלה, אבל... למי לא קורה?

Benjamin Turner

New member
לא רק שזו מחלה מאוד נדירה (משהו

כמו פחות מ-300 מקרים בעולם כולו), זו גם מחלה שקשה למדי לאבחן על פני מחלות מערכת עצבים מרכזית אחרות. לא שאני מבינה בזה משהו, מישהו פשוט פרסם איזה טקסט בנושא בפורום לימודי רפואה בעקבות הפרק (בטענה הכנראה מוצדקת שניקור מותני היה אמור להביא לאבחנה). אגב, אני לא בטוחה שהבנתי למה התכוונת בענין הנוגדנים. אני לא חושבת שיש קשר למידת החשיפה לטפיל. כלומר, ברור שאם קיים באוכלוסיה מזהם שכיח כלשהו, רוב הסיכויים שניחשף אליו בשלב זה או אחר בחיינו ונפתח נוגדנים כנגדו (אם כי לא בהכרח מחלה), אך נפתח באותה מידה נוגדנים (מסוג אחר, לא ניכנס לזה) כנגד מזהם בלתי שכיח ברגע שנחשפנו אליו. הבעיה שטסטים לנוגדנים צריכים להיות מאוד ספציפיים-בעיקרון מריצים את הדם של המטופל על באריות שמכילות את האנטיגן שנגדו אנחנו בודקים אם יש למטופל נוגדנים, ואם יש קשירה-זה אומר שקיימים נוגדנים. למיטב ידיעתי, אם אתה לא יודע מה אתה מחפש, אתה לא כל כך יכול לבדוק נוכחות נוגדנים (כי אתה לא יודע באיזה אנטיגן להשתמש). באופן כללי, האוס לא מאוד מדויקת מבחינה רפואית, אבל בקטנה.

lovely max

New member
אופוריה

אני שמחה שגמרנו עם אופוריה. עכשיו יהיו 2 פרקים נחמדים ואחריהם הפינאלה :) אז קצת דיסקוסים. פורמן לא הצליח לעורר סימפטיה למרות המצב הסופני שלו, וזה אומר הרבה, ואבא שלו עצבן יותר עם כל משפט שלו. לעומת זאת הזדהיתי עם קמרון מאד, ובפעם היחידה בסדרה היו לי דמעות בקטע שהיא מקבלת את ההתנצלות של פורמן. חשבתי שהתסריט טוב, אבל אם מה שבנג'י אומרת נכון וניקור מותני היה אמור לגלות את המחלה, זאת טעות משמעותית בתסריט. בנג'י- את מוכנה להראות עוד אי דיוקים רפואיים כאלה כשתמצאי אותם? זה מעניין . אחת הסיבות שחשבתי שהתסריט טוב היא ההבדלים בין האוס ופורמן, שכבר הוזכרו פה, 1) בעניין הכאב והתגובה אליו 2) מוות עדיף על נכות? 3) יחס לאנשים הקרובים בזמן הליך רפואי עם סיכון למוות. אהבתי את השימוש בצבעים בפרק. מה עוד? לורי שיחק מצוין מצוין אבל אתם כבר יודעים שזה נכון ושזו דעתי :) מעניין שבסופו של דבר קמרון לא סמכה על האוס מספיק שהוא יגלה את הפתרון. אולי ההחלטה הרגשית שלה לא היתה הדבר הכי טוב בשביל פורמן? הלוואי שהם היו משחקים על זה יותר במקום להמשיך מיד הלאה בפרק הבא. ומעניין שהאוס סיכן את סטיב מקווין ואחר כך את חייו בשביל פורמן, שלדעתי נבע ממשהו אחר מאשר אשמה וכמובן ממסירות לקולגה. נראה של-manipulative bastard אכפת יותר מלכל אדם רגיל.

מעניין!

לגבי ההבדלים בין האוס לפורמן שהעלית: 1) בעניין הכאב והתגובה אליו - דווקא כאן לא היה הבדל, עד כמה שזכור לי. ההשוואה כאן הייתה ישירה וברורה, שניהם היו מוכנים לעשות הרבה כדי לא לסבול יותר. 2) מוות עדיף על נכות? באמת הבדל מעניין כאן, האוס הרי העדיף אז להסתכן במוות, אפשר להגיד שזה מראה שהוא יותר אמיץ, אבל כשחושבים על הנחישות בה פורמן רצה לעבור את הביופסיה המסוכנת, זה בכלל לא פחות אמיץ מצדו. 3) יחס לאנשים הקרובים בזמן הליך רפואי עם סיכון למוות - את יכולה להזכיר לי למה את מתכוונת בזה? אני לא כ"כ זוכרת איך האוס התייחס לסטייסי כשזה קרה. ולי (בתור מישהי שלא ראתה את הפרקים הבאים) זה דווקא נראה שהם כן ידונו בבחירה של קמרון בפרק הבא לנוכח החלמתו הלא-שלמה של פורמן.

למעלה