שלום, אני חייבת לשאול אתכן:

../images/Emo9.gifשלום, אני חייבת לשאול אתכן:

איך אתן מסוגלות לחשוב על ללדת ללא משככי- כאבים
איך אתן לא חוששות ללדת ב
, ללא ליווי צוות רפואי, הרי בלידות יש כל מיני תרחישים לא צפויים.... לא עדיף ללדת בבי"ח שיש בו מרכז ללידה טבעית
אשמח לתשובות. הנושא מאוד מעניין אותי.

אם פי 3

New member
שלום

אנחנו לא רק חושבות - אנחנו גם יולדות ככה... במקום משככי כאבים כימיים, יש כלים אחרים להתמודדות עם הצירים - תנועה, מים, תמיכה (לא להאמין כמה זה משמעותי) ועוד. זה אמנם עדיין כואב (לרובן) אבל אפשר להתמודד עם הכאב, והוא חולף. למשככי הכאבים הכימיים יש גם חסרונות רבים, שבעיני, משמעותיים יותר מהיתרונות, ואני מעדיפה לוותר עליהם, ברוב המקרים. ארגון הבריאות העולמי קבע שלידת בית בטוחה כמו לידת בי"ח בלידה ראשונה, ויותר ממנה, בלידה שניה ומעלה. בבי"ח, גם בחדר הטבעי, יש אמנם יכולת-הצלה יותר טובה, אבל גם נטיה לגרום לסיבוכים, באופן אקטיבי (התערבויות מסוכנות שונות) או פאסיבי (מעצם השהות במקום זר והומה, בתהליך שאמור להיות בפרטיות, כמו כל היונקים). אני משווה את זה לחציית כביש. איפה יותר בטוח לחצות, בכביש סואן, סמוך לבי"ח, או בכביש נידח, הרחק מבי"ח? התשובה היא עניין של השקפה... מעבר לכך, מלבד באסכולת הלידה העצמאית, נעזרים במיילדת מוסמכת, שיודעת לזהות ולטפל במצבים לא תקינים - וניתן לעבור לבי"ח במקרה הצורך (ולרוב, זה לא צורך חירומי, כי מזהים את הבעיות בשלב מספיק מוקדם, בזכות הליווי הצמוד). וגם בבי"ח קורים אסונות... אם הנושא באמת מעניין אותך, אני ממליצה לך לקרוא, מקישורי הפורום, את המאמר "דגים אינם יכולים לראות את המים" של ד"ר מרסדן ואגנר, שהיה ראש תחום אמהות וילדים בארגון הבריאות העולמי (אולי טועה בתיאור התואר המדויק). מאמר "פוקח עיניים".

../images/Emo9.gifשלום, אם פי 3, אני אחפש את המאמר

ובכל זאת- ללדת ללא משכך כאבים כואב בצורה שאין לי מילים לתאר ילדתי שלוש לידות ללא משכך כאבים, ולא מרצוני הטוב: בשתי הלידות הראשונות זריקת האפידורל פשוט לא השפיעה עלי כלל, ובלידה השלישית ביקשתי שלא לקבלה- מה הטעם
גם לקבל זריקה וגם לסבול
וויתרתי. השתמשתי בזרמי מיים חמים
על מנת לשכך את הכאב
, וזה עזר, עד גבול מסויים, (גם בקבוקי-מים חמים ועסויים), היה שלב שבו לא יכולתי לשאת את הכאב, צרחתי...לא, לא צרחתי- שאגתי. גם זה לא תאור מדוייק. יצאו מקרבי קולות שלא ידעתי שיכולים לצאת ממני. (אם היום אנסה להשמיע קולות שכאלו, בעוצמה שכזו- אין לישום סיכוי להצליח), קיוויתי לאבד את ההכרה, ולהתעורר כשכל זה יגמר. לא אבדתי את ההכרה. סבלתי עד הסוף, עד הרגע המופלא ההוא, נורא ההוד: הרגע בו החליק התנוק שלי מתוכי, ואני השתאתי לנס הזה, המבורך, לפלא הבריאה העצום הזה, שאין גדול ממנו, חבקתי את היצירה הנשגבה מכולן, והודתי לבורא עולם על שזכיתי. בסיום הלידה הראשונה פניתי אל האיש האהוב שלי ואמרתי: "מצידי- תגרש אותי. א-נ-י, לא עוברת את זה יותר
. כשדיברו איתי על הלידה כחוויה, הייתי עונה: "גם תאונת- דרכים זו חוויה". ההבדל, מבחינתי היה בתוצאה המבורכת של נוראות הלידה.
שהשתפכתי.....

אשכר ש

New member
ובכל זאת

כנראה שאפשר
זה תלוי באיזו גישה את באה ללידה. אם את מראש מגדירה את הכאב כבלתי נסבל ומשהו שאי אפשר להתמודד איתו, באמת כך הוא יהיה. לעומת זאת, אם את מכינה את עצמך מראש ללידה בלי משככי כאבים, את גם מפנימה את זה שהולך לכאוב לך *מבחירה* ולומדת להבין שזה כאב טוב ולא כאב רע כמו כאב שיניים או כאב אחר שנובע ממצוקה שהגוף משדר. כאן הכאב מקדם את הלידה, פותח את צוואר הרחם ומכווץ את הרחם בכדי שהתינוק יצא. יש מטרה מאוד ספיציפית לכאב הזה. ואפשר להתמודד איתו, זו פשוט עובדה. השאלה הגדולה היא אם רוצים.

ודאי שרוצים

ללידה הראשונה באתי במחשבה שלא אבקש משככי כאבים, שאצליח להתגבר, היו לי שתי ממילדות מקסימות, מלאכיות, ואיש תומך ומפרגן. ידעתי שהכאב הזה מוביל את התנוק שלי אלי
אבל לא ידעתי עד כמה זה עלול לכאוב.. כשחשבתי שלא אוכל לשאת עוד את הכאב המתגבר, ביקשתי זריקת אפידורל- וגם קיבלתי, אלא שהגוף שלי לא הגיב אליה כלל, והכאב הלך והתעצם. לא ידעתי שיש רף כאב כל כך גבוה- ושהוא יעלה עוד ועוד. איך יכולתי להכין את עצמי לכאב הזה
אולי אני סובלת במיוחד, לעומת נשים אחרות
אינני יודעת. שלוש לידות של סבל וכאב- איזו הכנה יכולתי לעשות כדי למנוע את הכאב הזה
, או, לפחות, להצליח לשאת אותו
הרגשתי שרוצחים אותי ולא מניחים לי למות....על כזה כאב אני מדברת... קראתי תאורי לידות במאמרי הפורום הזה. לא מצאתי אפילו רמז קל למה שאני חשתי... -איך

אם פי 3

New member
כשההורמונים עובדים כמו שצריך

גם הכאב הוא יותר בר-התמודדות. זה לא שלא כואב. בסיפור שלי, בהחלט כתבתי, שכאב לי אימים. התיאור שלך דומה לתיאור שלי (אני שאבתי דימוי מהספר "הארי פוטר" - כאילו קיבלתי נשיקה מסוהרסן...). אבל אני לא רואה את הכאב כעיקר בלידה שלי. והיתרונות, של לידה טבעית (והחסרונות של האפידורל וחבר מרעיו), משמעותיים לי יותר מאשר הכאב הזה, שהוא זמני וחולף, ואני יודעת, בשכל, שהוא לא ממית (זה לא כמו בפציעה או אפילו במחלה, שכאבי-תופת גם מעידים על מצב שעלול להיות מסוכן). כן, רגע הבריאה הזה של יציאת התינוק ממני, שווה לי את הכאב שלפניו, ואני לא רוצה למסך אותו בשום צורה, גם אם זה אומר שיש כאב. אני לא מזוכיסטית, ולא אוהבת-כאב - אבל אני כן מקבלת אותו כחלק מהתהליך.

../images/Emo13.gif../images/Emo52.gifשאני מקשה

גם אני הגעתי ללידה בידיעה שיכאב, ובידיעה שהכאב הוא חלק מהתהליך. חשבתי שאני מוכנה לקראתו- והוא הפתיע אותי בעוצמתו הנוראה. אני אוהבת תנוקות וילדים, ולכן הוספתי להרות וללדת, אבל שאלתי עומדת בעינה....

mamadan

New member
יש משהו שונה בלידות בית

קודם כל - השליטה. כשיולדים בצורה בה אין לך שליטה על התהליך ועל הגוף שלך, ואת לא יכולה להשתחרר וללכת אחרי האינסטניקטים הבסיסיים ביותר שלך- הרבה יותר כואב! לא יודעת איך זה עבורך, אבל עבורי לדוגמא, אין דבר יותר כואב מאשר לסבול צירים על הגב קשורה למיטה. כשאת בבית את נמצאת בשליטה, יש לך את הפרטיות לה את זקוקה בשביל להכנס לתוך עצמך ולמצוא עם עצמך את מה שמרגיע את הכאב. כן, זה כואב אימים, וכן, יש רגעים שבא לך למות, אבל זה חולף, וההרגשה המדהימה שאח"כ שווה את הכל. גם אני - בשנייה שאחרי הלידה, חולפת בראשי מחשבה שזהו- אני לא עושה את זה עוד פעם! אבל אחרי שבוע כבר אין לי ספק שאני אלד שוב, יש לי כבר 3 ילדים ועוד היד נטוייה... בעיניי, אפידורל הוא בכלל לא אופציה בגלל כל החסרונות שלו.

קשורה למיטה../images/Emo35.gif

אף אחד לא קושר אותך.... כל עוד לא קיבלתי אפידורל יכולתי לרדת חפשי לשירותים, או כדי לעמוד קצת, התיישבתי בכל תנוחה שרציתי.. למעשה, ילדתי בישיבה....יחד עם האפידורל. אחרי האפידורל- כשהייתי צריכה לשירותים, לא חברו אותי מייד לקטטר- אלא נתנו לי לנסות לעשות בעצמי (בסיר...), ואכן- הצלחתי. גם לי יש עוד ילדים, וגם אני רוצה עוד.....

mamadan

New member
בלידה הראשונה שלי

(והיחידה שילדתי בבית חולים) בהחלט הייתי קשורה למיטה (כלומר, מוניטור), כמובן שלא ידעתי כלום על שום דבר, ובכלל לא עלה על דעתי שאני יכולה לבקש/ להתעקש לקום. בלידת בית האחרונה שלי, העברתי 4 שעות צירים במקלחת- ואומנם קשה להגיד את זה על צירים- אבל זה היה פשוט תענוג- לא הכאב (אני לא מזוכיסטית) אלא ההרגשה שאני מצליחה לבד להקל על הכאב, הרגשתי שעם כל ציר אני מתקרבת לחבק את התינוקת שלי, ובעזרת מים, קולות נמוכים ותנועות אגן, ממש התכנסתי לתוך עצמי והרגשתי איך אני נפתחת. לא רואה איך יכלתי לעשות את זה באווירה של בית חולים, כאשר כל כמה זמן באים להטריד אותך עם משהו אחר.

debby12

New member
מנהל
גם אני הייתי כפותה למיטה

עם מוניטור ללא הפסקה (אי אפשר להתהפך מצד לצד, שלא לדבר על לקום), אינפוזיה על עמוד (לא ברור לי איך אפשר לטייל איתה), אפילו אם שלא כמו במקרה שלי העמוד לא מחובר לשקע חשמלי בקיר) וקטטר.

אני הצלחתי להתהפך בלי בעיה

וכשרציתי לרדת, פשוט נותקתי מהמוניטור, והלכתי לשירותים, למשל, או "לחלץ עצמות" כשמקבלים אפידורל- זה כבר סיפור אחר....

POOH*

New member
אבל...

חוץ מלהתכונן לזה שיכאב למדת גם שיטות לשיכוך הכאב? אני חושבת שצריך להגיע ללידה עם כלים. מעין ארגז כלים שכולל ידע על דרכים שונות לשיכוך הכאב ומתוך הארגז לבחור מה טוב לך. אני למשל הייתי המון במקלחת, ועלך הכדור פיזיו תוך ניענוע אגן. עלי זה הקל. וגם העיסוי שעשו לי עזר. יש כאלה שמקל עליהן מסג' או שיאצו לא צריך להגיע לכאב בתחושה של כואב וזהו. אין לי מה לעשות. כי יש מה לעשות.. אולי זה מה שהיה חסר לך?

איזו הגדרה נפלאה, פו- ארגז כלים....

ארגז כלים שכזה היה יכול להיות לי לעזר.... אבל לי היתה בקושי מעטפה קטנה
..... היו בה נשימות, מקלחת, ובקבוקי-מים חמים... זה הכל.. אה, וגם זריקת אפידורל לעת צרה.... אבל כלום לא הועילו מספיק, והזריקה לעת צרה- אכזבה לחלוטין. פשוט לא פעלה, אפילו כשהמרדים הוסיף חומר פעם אחר פעם..... אשמח לדעת מה יש ב"ארגז הכלים" שלכן......

mise

New member
הכל תלוי על מה גדלת

ואם זה מה שאת באה איתו ללידה, או שהתכוננת אחרת. מודה שלא קראתי את כל השרשור, אני רק שמה לב שאת מתעקשת על הכאב. אם מראש אפידורל ומשככי כאבים אחרים ביום-יום עומדים לך כאופציה ראשונה, לא רק מבחינה פיזית, אלא, בעיקר - מבחינה רוחנית/נפשית, ודאי שלא תוכלי לשאת את הכאב ותחושי כלפיו רגשות של אימה, כשאת מוכנה להכיל את הכאב מבחינה רוחנית, את מראש גוברת עליו והוא אמנם שם, אבל את מחזיקה אותו ביד, הוא לא מכניע אותך, רק מוביל אותך.

באתי כמוכן, מתוך רצון ללדת לידה טבע

ית. יותר נכון- מתוך ידיעה שאני אלד לידה טבעית, וכיוון שילדתי בלניאדו
, והצוות שם מקסים, בד"כ, אפשרו לי להסתובב בזמן הצירים, ולא להתחבר מייד למוניטור, השתמשתי במקלחת להרגעת הכאב בזרמי מיים חמים, וכשלא יכולתי עוד להסתובב- עליתי על המיטה. כשרציתי ירדתי ממנה לשירותים ולהתאוררות, רק שלא הייתי מוכנה לעוצמה הנוראה של הכאב- וכשלא יכותי עוד לשאת אותו- בקשתי אפידורל- וקיבלתי- ללא הועיל|לא{
באתי בגישה הנכונה, אבל המציאות טפחה על פני בכוח (בכוח רב מאוד....)

למעלה