היא דווקא מאוד מתחברת ל״אחותי״ ../images/Emo8.gif
וברצינות, קראתי את תשובתך המפורטת - תודה על ההשקעה. אנחנו חלוקים בדעתנו לגביה. שוב, אין לי כוונה לפתוח את הסיפור עם איילת כי הוא מורכב מידי ודשו בו רבות בפורום מכל זוית אפשרית. לא הייתי מרחיקה לכת וטוענת שהיא נוהגת בשיטת ה״הפרד ומשול״. מטבע הדברים כשיש משולש חברות, בד״כ נוצר מצב ששתיים קרובות יותר, ואחת מרגישה שהיא נדחקת הצידה (ואגב, זה דינאמי, העניין של הצלע הנוספת). עם כל האמפאתיה לאיילת, אין ספק שהיא היתה רכושנית כלפיה, ומרגע שלינוי הודחה, והן נותרו שלישייה, היא לא ראתה בעין יפה את ההתקרבות שלה לענת. אפשר להבין את איילת, אך גם את ענבר בהתקרבות שלה לענת לגבי קרן וליהיא, אין ספק שהיו לה כמה אמירות מיותרות, אבל לדעתי, לא היתה כאן כוונה לגרום לקרע ביניהן. שני דברים מפריעים לי לגביה בכל זאת: האחד - כפי שציינת, שאינה מתערבת ונוקטת עמדה כשנגרם עוול למישהו (גם בדיעבד), בניגוד לאורטל למשל, שלזכותה ייאמר שהיא כן נוהגת לעשות זאת. אני חושבת שזה נובע מכך שאינה חזקה מספיק להתעמת מול אדם שהיא נרתעת מפניו (כמו אתי), ולכן בוחרת לא להתערב. הדבר השני - שהיא באמת מחפשת בכל מחיר את קרבתן של ה״מקובלות״, והיא כל כך מסוחררת מזה שהן קיבלו אותה, עד שהיא מעדיפה להתעלם מהחסרונות שלהן. גם זה נובע לדעתי, מחוסר ביטחון ומניסיון להעלות את מעמדה החברתי. אך שוב, בהתחשב במצב המורכב שם לא הייתי חורצת את דינה בחומרה רבה כל כך.