שרשור עדכונים בוקר
שבת 20/8/11

חני156

New member
בוקר טוב ../images/Emo13.gif

הענבר הזו מעלה לי ת'סעיף
יאלה הביתההההההה

madteacher

New member
אני דווקא חושבת

שמכל הבנות שנותרו בוילה, ענבר הכי מתוקה. למרות הסיפור עם איילת (שלא כל כך הוגן לשפוט אותה מבחוץ, כי אנחנו לא יודעים בוודאות את כל הפרטים), היא עדיין בחורה כנה ואמיתית, פתוחה ומשוחררת ודי משעשעת. לדעתי, כשהיא לא נצמדת לאף אחת (ומשמשת על תקן פסיכולוגית ...) היא במיטבה. הקסם שלה שהיא מתנהגת בטבעיות, לא עושה חשבון למצלמות ומתהלכת בבית כאילו היא בבית שלה. במשימה הנוכחית זה עוד יותר בולט. לא לחינם הבנים בחרו בה להיות ׳הוד מעלתה׳. היא הכי נטולת פוזות ונאמנה לעצמה, גם במראה וגם בהתנהגות.

easternstar

New member
מכל הבנות בווילה היחידה שהייתי ממליץ לאחותי

להתרחק ממש ממנה היא ענבר. במשך הזמן שהמצלמות עליהן משהו מהאופי מתחיל לבצבץ. זה לא רק לגבי הפעם האחרונה עם איילת אלא התנהגות עקבית של "הפרד ומשול" שהיא מנסה להנהיג בכל קבוצה שהיא מתחברת אליה. בין איילת וענת ענבר אמרה ללא הפסק לענת שאיילת מקנאה בקשר ביניהן וראה זה פלא: ברגע שענבר חברה לקרן וליהי התחילה במרץ לסכסך בין ליהי וקרן כדי להעלות למקום הראשון אצל קרן. הבעיה שלה שקרן לא תמימה כמו שענת היתה. יש עוד דבר אצל ענבר וזה גלגול העיניים ואי ההתערבות בכל פעם שנעשה עוול. מילא שהיא לא התערבה כשעשו לימץ' על לירון, אורטל (בהתחלה) וליז אבל היא אמרה לענת ואיילת:"אחותי, זה לא שלנו. אין לנו מה להתערב". אני גם לא מדבר על זה שכאשר מישהו מדוכא לא דורכים עליו במסווה של "לפתוח דברים" עד שאיילת הגיעה להתמוטטות. אני לא מעריך שענבר עד כדי כך טיפשה. בכל זאת היא סיפרה שהיא העוזרת האישית של האיש החזק והבוס של ערוץ הספורט ואם הוא יעלה היא מקווה ללכת איתו הלאה. לתפקיד כזה לא בוחרים מישהי ממש אטומה וטפשה ולכן האפשרות שנותרת להסברים על ההתנהגות שלה שהיא דורסנית וצבועה. ענבר מתחברת רק למי שכדאי לה. זוכרת איך אמרה שהיא לא סובלת את עדי ואת ליז אבל אמרה לעדי ש"זה לא בך, זה בי, אחותי. זה אני לא מתחברת, אחותי".. אני שונא צביעות תוך גלגול עיניים והתחסדות. מעדיף מישהי שתהיה ישרה בהתנהגות שלה ובמניעים שלה.

רותי167

Well-known member
easternstar,כל מילה בסלע!

כל מה שכתבת על ענבר נכון ודומה לדעתי עליה.

חני156

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif בידיוק !!! ענבר נחשה ועלו עליה ! |שט

madteacher

New member
היא דווקא מאוד מתחברת ל״אחותי״ ../images/Emo8.gif

וברצינות, קראתי את תשובתך המפורטת - תודה על ההשקעה. אנחנו חלוקים בדעתנו לגביה. שוב, אין לי כוונה לפתוח את הסיפור עם איילת כי הוא מורכב מידי ודשו בו רבות בפורום מכל זוית אפשרית. לא הייתי מרחיקה לכת וטוענת שהיא נוהגת בשיטת ה״הפרד ומשול״. מטבע הדברים כשיש משולש חברות, בד״כ נוצר מצב ששתיים קרובות יותר, ואחת מרגישה שהיא נדחקת הצידה (ואגב, זה דינאמי, העניין של הצלע הנוספת). עם כל האמפאתיה לאיילת, אין ספק שהיא היתה רכושנית כלפיה, ומרגע שלינוי הודחה, והן נותרו שלישייה, היא לא ראתה בעין יפה את ההתקרבות שלה לענת. אפשר להבין את איילת, אך גם את ענבר בהתקרבות שלה לענת לגבי קרן וליהיא, אין ספק שהיו לה כמה אמירות מיותרות, אבל לדעתי, לא היתה כאן כוונה לגרום לקרע ביניהן. שני דברים מפריעים לי לגביה בכל זאת: האחד - כפי שציינת, שאינה מתערבת ונוקטת עמדה כשנגרם עוול למישהו (גם בדיעבד), בניגוד לאורטל למשל, שלזכותה ייאמר שהיא כן נוהגת לעשות זאת. אני חושבת שזה נובע מכך שאינה חזקה מספיק להתעמת מול אדם שהיא נרתעת מפניו (כמו אתי), ולכן בוחרת לא להתערב. הדבר השני - שהיא באמת מחפשת בכל מחיר את קרבתן של ה״מקובלות״, והיא כל כך מסוחררת מזה שהן קיבלו אותה, עד שהיא מעדיפה להתעלם מהחסרונות שלהן. גם זה נובע לדעתי, מחוסר ביטחון ומניסיון להעלות את מעמדה החברתי. אך שוב, בהתחשב במצב המורכב שם לא הייתי חורצת את דינה בחומרה רבה כל כך.

אנחנו לא נכנסים לעומק הדברים

בשביל לנסות להבין למה היא ככה, זה לא מעניין אותי, אנחנו לא פסיכולוגים. 2 הדברים שמפריעים לך בה, הם הדברים שמפריעים לנו בה. הם אותם דברים שבגללם היא כ"כ זוועתית. ולא מעניין אותי מה עובר לה בפנים, מעניין אותי מה בפועל היא עושה, כיצד היא פועלת.. וזה מה שמגעיל אותי.

madteacher

New member
איך אפשר לגבש דיעה

על מישהו מבלי להבין את מניעיו? הרי המעשים בפועל הינם התוצאה בלבד. ברור שיש חשיבות גם למניעים ולנסיבות במיוחד הסיטואציה חברתית מורכבת שכזו. ולא צריך להיות פסיכולוג בשביל להבין מה עובר שם על בן אדם. לפי מה שאת אומרת, קרן וליהיא - שתיהן התנהגו בצורה דוחה, ועשו בדיוק את אותם דברים. אז אנחנו שופטים אותן אותו דבר? נגעלים מהן במידה שווה?? עובדה שהטינה כלפי קרן רבה יותר כי אנחנו מכירים את המניעים והמטרות שלה. לעומת זאת לליהיא מתייחסים פחות בחומרה, כי היא מושפעת ואין לה כוונת זדון. אותי בכל אופן כן מעניין מה מניע אדם להתנהג כמו שהוא מתנהג (ואני לא מתכוונת לעברו הפסיכולוגי מחוץ לוילה, אלא לחוויות האישיות והחברתיות שעוברות עליו בוילה וההתמודדות איתן), ובטח ובטח בתכנית ריאליטי.

האמת שכן? אני נגעלת כרגע מקרן וענבר

במידה שווה. מליהי גם מאוד,אבל לעומת קרן שהיא מחושבת וחכמה, ליהי היא טיפוס נגרר ברמות המזעזעות. זה לא אומר שאני לא רוצה ששלושתן יעופו מהבית, מצידי ביחד. יד ביד. את בעצם יותר מקבלת את ההתנהגות הדורסנית של ענבר ומה שהיא עשתה לאיילת, ביתר הבנה כי את.. מבינה מה עובר עליה? גם לי הייתה חברה שהתעללה בי נפשית , לקח לי זמן להתעורר מזה, וכל הזמן ניסיתי להבין אותה וסלחתי לה, כי היא בעצמה הייתה מתוסבכת על החיים שלה.. זה אומר שאני צריכה לקבל את ההתנהגות שלה? לא.

madteacher

New member
ההבדל היחיד הוא

שאני לא חושבת שענבר התעללה באיילת, ואני לא רואה את התנהגותה כהתנהגות דורסנית. ברור שאם אלה היו פני הדברים, הייתי מגנה אותה מכל וכל!

easternstar

New member
איך לא? נניח שאת רואה בחורה בדכאון

לבחורה הזאת יש אמא חולת סרטן ובגלל העיצה של ענבר להצביע לקרן (בניגוד לבקשתו של החבר שלה בבית, איתן) גם הוא לא מדבר איתה. האם את היית "פותחת איתה שיחה ואומרת לה במצב הנפשי שלה מה החסרונות שלה? האם את היית יכולה לומר לה שהיא ילדותית, תלותית, דורשת צומי ובכנות נמאס לך כשהיא במצב הזה? וכשהיא במצב הזה האם את היית עוברת מאחד לשני ואומרת להצביע כנגדה, כשאיילת התחננה לא להצביע לה, בתואנה ש"זה לטובתה? מה את היית עושה ומדוע כל אחד מאיתנו הבין שזה מפיל את איילת, מה שבאמת בסוף קרה. האם את לא היית מוציאה את איילת לגמרי מההצבעות ופונה בשקט להפקה שיעזרו לה? זה מה שהייתי מצפה מכל אדם, אפילו אם לא היו עושים לו הרבה טובות (ואיילת עשתה לענבר הרבה טובות. מה שמכעיס אותי בענבר הוא שראיתי שהיא מסוגלת להתעלל בבני אדם וזה גם מתאים לעובדה שכאשר היא רואה אחרים שמתעללים היא לא מגיבה.(לירון, אורטל וליז.)

madteacher

New member
אני מבינה לגמרי

את אורח החשיבה שלך, ואין ספק שלכל אדם, לא כל שכן חבר, יש לעזור בעת צרה ולתמוך בו ככל האפשר. אבל שוב, אנחנו לא ראינו הכל, אלא רק מה שבחרו להראות לנו (אפילו בערוץ 24/7 שבו אני מרבה לצפות לפחות לעת עתה, עד סיומו של ״החופש הגדול״ ...
) אל תשכח שרוב ההתרחשויות בבית לפחות בהתחלה, היו סביב אתי ושות׳ (להלן: ״ציר הרוע״ ...) מן הסתם, הרבה דברים שקרו בין איילת וחבורתה לא ראינו ולא שמענו, אלא רק מעל פני השטח. אין ספק שבין איילת לענבר שררו יחסי חברות טובים, אך בדיעבד לא בריאים. איילת אהבה את ענבר ודאגה לה, אך יחד עם זאת פיתחה כלפיה תלות מסוימת ואפילו רכושנות, והיתה רגילה לכך שהיא תמיד שם בשבילה ורק בשבילה. ואכן, ענבר שימשה לה כתף תומכת ואוזן קשבת, אך כשרצתה לשהות גם במחיצת אחרות, כמו ענת, איילת נפגעה וחשה נטושה. אפשר להבין אותה, במיוחד לנוכח מצבה הנפשי המעורער. אבל אפשר וצריך להבין גם את ענבר. ענבר לא נכנסה לחוויה הזאת על תקן ׳החברה של איילת׳, אלא בשביל עצמה. היא לא היתה אמורה להקריב את עצמה למענה. היא עשתה מה שהיא מצאה לנכון לעשות כדי לעזור לה, אבל היא אינה אשת מקצוע. אין לה כלים להתמודד עם מצב כה מורכב. לפיכך לדעתי לפחות, פנתה להפקה וביקשה מהם עזרה. אין לי ספק בכלל שהיא אותתה להם באשר למצבה של איילת וקראה לעזרתם פעמים רבות. אני גם משוכנעת שהיא שיתפה בכך את איריס. אבל - את כל זה אנחנו לא ראינו!!! ולכן אנחנו משוחדים ולא שופטים אותה בצורה אובייקטיבית. קשה לי להאמין, שהיא חיפשה את רעתה. היא פשוט לא יכלה לשאת יותר את המצב כי ההפקה כנראה, התעלמה מפניותיה. המוצא היחיד (והשגוי! יש לומר) שלה היה העמדתה להדחה. היא באמת האמינה שיהיה עדיף לה להיות בחוץ ולקבל טיפול, והיא גם אמרה לה זאת בפניה. לכן אינני רואה את התנהגותה כהתעללות. ה״פתרון״ שלה להיחלץ מהמצב הבלתי אפשרי שאליו נקלעה בטעות יסודו! גם הדרך וההטחות שלא היו במקומן לאור מצבה הנפשי הרעוע של חברתה. אבל שוב - לאור ההתעלמות של ההפקה וחוסר שיתוף הפעולה איתה נאלצה, כנראה ״לפתור״ זאת בכוחות עצמה, ומשום כך אינני שופטת אותה בחומרה כה רבה כפי שאתה עושה.

למעלה