שרשור עדכונים בוקר
שבת 20/8/11

איתן לא שכח את מה שענבר עשתה לאיילת

בתחילת המשחק שענבר ואיילת היו חברות ושאיתן לא דיבר עם ענבר, איילת היא זאת שהלכה לאיתן להגיד לו שידבר עם ענבר. בהתחלה ענבר היתה חברה של איילת ובקושי דיברה עם קרן. אחרי שענבר החליטה שנמאס לה מאיילת, היא התחברה לקרן וליהי. עזבה את איילת לבדה, ולא הפסיקה לרכל על איילת עם כל הדיירים ולגרום לכך שכולם יצביעו לה להדחה. מה שקרה זה בדיוק ההפך, למרות שהיא גרמה לכולם שיצביעו לאיילת, היא זאת שעמדה להדחה בגלל שאיילת עזבה את הבית. ועוד לענבר יש חוצפה לכעוס על איילת, על זה שלא אמרה לה שהיא עוזבת.

noaxxx

New member
כשאיילת רצתה לספר לענבר שהיא עוזבת...

באותה שיחה שישבה עם ענת בספסל, ענבר לא רצתה אפילו לגשת לכיוונה. אז שלא תבכה שלא סיפרו לה לפני, זו היא שלא היתה מעוניינת לשמוע.

madteacher

New member
אם שמת לב

הקטע הזה קרה במהלך השידור, כשיצאו לאתנחתא בחצר. בשלב הזה כל הבית כבר ידע, והיא נפגעה מכך שאיילת לא שיתפה אותה לגבי ההחלטה הסופית על העזיבה במשך היום כולו - עד לאותו שלב - זמן קצר לפני היציאה מן הבית (סמוך לשידור או במהלכו, כי הם היו לבושים כבר). ברור שאין בכך משום הצדקה למעשיה, אבל חשוב לציין את הנסיבות. לאיילת כמובן היו סיבות טובות משלה לעשות זאת. ולמרות זאת ענבר היתה חייבת לדעתי, להתעלות על הפגיעה ולהיפרד ממנה. כמו שראינו היא בחרה שלא לעשות זאת, וטעתה טעות מרה! יחד עם זאת אדם פגוע ונסער לא תמיד מפעיל שיקול דעת נכון. שוב, כאמור, הבחירה הזאת היתה מוטעית, אבל נבעה לדעתי, מפגיעה, ולא מאכזריות לשמה. אני ממש מתקשה להאמין בכך, ומקווה שלא אתבדה לגבי השיפוט שלי. אם קראת את השרשור כולו בנושא זה, הייתי שמחה לשמוע בקצרה (או באריכות - איך שתבחרי) את דעתך בנידון.

noaxxx

New member
madteacher

כבר הבעתי את דעתי פה ושם לגבי הנושא הזה, ובאופן כללי לא נוח לי להתייחס להודעות שמתבססות על השערות לגבי מצבה הבריאותי/נפשי של איילת, והמקומות שאליהם זה הביא את ענבר. היה כאן שרשור שלם שעסק בזה. אני מסכימה איתך שענבר היתה פגועה מכך שכל הבית ידע לפניה, או שלפחות היא לא היתה הראשונה לדעת. אך מה שמפתיע בעניין הזה הוא שהיא בכלל ציפתה שזה מה שיקרה.

אבל איך היא מרשה לעצמה להפגע

כשהיא יודעת שאיילת ביקשה לדבר איתה לפני כן? איך היא מרשה לעצמה להפגע אחרי שהיא בעצמה רצתה שהיא תעזוב? ודאגה שהרבה אחרים יצביעו איילת. אני לא מבינה באיזו זכות בכלל היא מסובבת את זה על עצמה.. כמו שענת הטיבה לומר.

noaxxx

New member
לפי קרן, להיפגע זה מבחירה.. חחח

וברצינות, כתבתי שהיה מפתיע שענבר בכלל ציפתה להיות הראשונה לדעת, אחרי כל מה שקרה ביניהן, ואני מסכימה איתך לגמרי. והיא 'הרשתה' לעצמה להיפגע כי היא היתה שקועה בעצמה ברמות אחרות וזה שיבש לה את כל הפוקוס.

madteacher

New member
איתן פשוט התכוון

לפרגן לה שעשתה כברת דרך מאז תחילת התכנית. הוא הזכיר את הבנות האחרות כדי להגיד כאילו איפה הן היום, ואיפה את. זה קרה בבוקר כשהיו במטבח, ואי אפשר היה לפרש זאת אחרת ממחמאה.

madteacher

New member
כן, שמעתי את מה שאיתן אמר לה הבוקר

הוא התכוון להחמיא לה (על אף שגם הוא הסתייג ממנה בנושא איילת). ואכן היא הגיעה חסרת ביטחון, וההתעלמות של איתן ממנה בהתחלה לא תרמה לה (בלשון המעטה). הוידוי שלה מול איריס (שהראו במשדר המרכזי, ושבזכותו כבשה גם את לב הצופים) היה כן, אמיתי ומרגש. אלה היו דמעות אמת, וגם הבכי שלה (מול המצלמות כביכול) בערב ההדחה של איילת היה בכי אמיתי, ולא משחק. הבכי שלה נבע מתסכול ומכעס על ההפקה כי היו פרטים חסויים בסיפור הזה, שאסרו עליה במפורש לדבר עליהם. היא ניסתה לשתף את ענת ולדבר בקודים, ולכן היתה מוטרדת מהמצלמות (אפילו קיבלה sms אזהרה מההפקה). התסכול והכעס נבעו בין היתר מזה שלא חבריה לבית ולא הצופים יודעים את כל האמת, והיא יוצאת ה״רעה״ בכל הסיפור. והחשש שלה, מסתבר, היה מוצדק. עובדה שכולם שפטו אותה וחרצו את דינה. למה? כי זה מה ש בחרו להראות לנו! ולכן על אף שיש לי ביקורת כלפי דרך ההתמודדות שלה עם הסיפור הזה והיחס לאיילת, אני נוטה לחסד, ולא ממהרת לשפוט אותה בחומרה. ואגב, ענבר היא אחת הבודדות בוילה שממש לא משחקת למצלמות, ולראייה, היא אפילו לא טורחת להתלבש ולהתאפר כל בוקר, ומתהלכת בבית כאילו היה זה הבית שלה. ולסיום, על אף שאנו חלוקים בדעתנו, הדיון הזה היה מעניין.

easternstar

New member
../images/Emo13.gif גם לי היה מעניין. רק לא הבנתי

את הנקודה של ההתעללות. כלומר: לי היה ברור שענבר מתעללת באיילת מהסיבות האלה. זה מה שהכעיס אותי. ההתעללות בבחורה צעירה שהאמא שלה חולת סרטן. האם את יכולה להבין?

noaxxx

New member
רק משהו קטן..

לגבי הפסקה השניה שלך... כתבת.. '...אפשר להבין את איילת, אך גם את ענבר בהתקרבות שלה לענת' אפשר באמת להבין, אבל מה שהיה בלתי נסבל הוא שענבר לא רק התרחקה מאיילת אלא היא גם דרכה עליה תוך כדי.

easternstar

New member
הדריכה על איילת היתה תוך גלגול עיניים

היא אמרה לאיילת את כל החסרונות בתירוץ של "אני רוצה לפתוח את הדברים כדי שתהיה פתיחות ביננו". אורן אמר ביובש לענבר שהוא לא רוצה לשפוט אבל הוא לא חשב שזה היה הזמן והוא גם ראה איך איילת יצאה מהשיחה. גם אנחנו ראינו. גם הבידוד של איילת ומסע השכנועים להצביע להדחתה היה "כי זה לטובת איילת" אם היא באמת דאגה לטובתה לא היו דואגת לבידודה ולשים אותה להדחה אלא משאירה את זה להפקה. מה שבסוף באמת קרה.

רותי167

Well-known member
לסיכום ובשורה התחתונה:ענבר אגואיסטית,רעה,

אינטרסנטית,דורסת כל מי שעומד בדרכה,לא חברית,קנאית ומגעילה! לא יכולה לשמוע ולראות אותה,לא אסלח לה על מה שעוללה לאיילת והתנהגותה לאורך כל התוכנית גם מול אחרות.

madteacher

New member
נועה, קראי את תגובתי לכוכב 14:52

אמנם ארוכה, אבל שם השתדלתי להסביר את עצמי.

noaxxx

New member
יקירתי, קראתי אותה כבר קודם../images/Emo13.gif

ועדיין אני לא מסכימה איתך. נהפוך הוא, אם את אומרת שענבר היתה כ"כ מודעת למצבה של איילת, יכלה לנהוג בה בקצת יותר רגישות ולא להטיח בפניה את כל המגרעות שלה תוך כדי שהיא נשברת. בלי קשר למה הראו לנו או לא. הרגישות והתמיכה התבקשו בסיטואציה הזו, אבל כנראה שלענבר היו דברים יותר חשובים להתמקד בהם באותו הזמן, ואיילת רק הפריעה לה.

למעלה