שרשור עדכונים בוקר
שבת 20/8/11

easternstar

New member
אבל את מדברת על השערות. אני מדבר על עובדות

אני מניח שיתכן שכל מה שאת אומרת יכול להיות ואנחנו ראינו רק חלק. מה שאני הרגשתי בשיחות של ענבר עם איילת הוא שענבר ממש "בועטת" באיילת ומפילה אותה לארץ בכל שיחות "הפתיחות" וההתמקדות בחולשות ובחסרונות של איילת ולמה לא רוצים אותה. אם ענבר אכן הרגישה שעובר על איילת משהו (לא צריך להיות גאון כדי להבין שמישהי ילדותית ותלותית שהאמא שלה קיבלה הודעה על סרטן והיא כל הזמן מקבלת הודעות באיזה ימים יש כימוטרפיה ואיך עוברת הכימוטרפיה נמצאת במצב לא טוב) לא מובן למה התעקשה כל הזמן "לפתוח דברים" ולספר לאיילת מה החסרונות שלה וכמה לא טוב איתה. נניח שענבר פנתה לאיריס וההפקה בכוח רצתה להשאיר את איילת. האם הדרך הנכונה היא לבודד את איילת וללכת לכל אחד שידיח אותה? האם כל בן אדם סביר לא היה מבין שזאת לא הדרך? שזה מוסיף להתעללות? מה שאני הרגשתי ששוכבת מולנו איילת "על הקרשים" מוכה וחבולה וענבר בועטת בה ללא הפסק. מזכיר לי סיטואציה שאנחנו רואים אדם חלש שוכב ברחוב, מישהו בועט בו ללא הפסק, ומישהו שצופה אומר שיתכן שקודם הגיש לו מים או קודם קרא למדא. יתכן, אבל יש לי מול עיני רק מה שאני רואה וכל מה שכתבת הן השערות. אולי לפני ה"בעיטות" באיילת אכן ההשערות שלך התממשו ואני מניח שכ"א מאיתנו ישאר בשיפוט המוסרי שלו. זו דרכו של שיפוט מוסרי, שהוא סובייקטיבי. (אם את מורה בחופשה את בוודאי תביני) תודה על הדיון המעניין.

בשורה התחתונה

מסע נגד איילת היה, נראה, ומוכח. ועם זה אי אפשר להתווכח. אם ככה מתנהגת חברה שדואגת.. אז אבדנו.

madteacher

New member
אמת, אלה הן השערות

אך אינן מנותקות מההקשר הרחב וממה שנגלה לעיני בין השורות. גם ה״עובדות״ לכאורה, שאתה מתבסס עליהן נתונות לפרשנות אישית. וכמו שנאמר: It is all in the eye of the beholder בכל אופן זוהי האינטואיציה שלי לגביה. מקווה שאינני טועה בשיפוט ... גם אני נהניתי מאוד מהדיון איתך!

easternstar

New member
לדעתי היא משתמשת בדמעות ובכאילו חוסר בטחון

כדי להשיג את הדברים שהיא לא יכלה להשיג אחרת. אל תשכחי באיזו מהירות היא הופכת ל"אשת הסוד" והמיעצת בכל קבוצה שהיא מתחברת אליה. כשהיא הבינה שהקהל בבית ראה את מה שעשתה לאיילת פצחה בדמעות שליש, וחזרה על הדמעות בלילה ובבוקר לכל הקהלים. כמה פעמים היא אמרה:"המצלמה רק עכשיו מופנית אלינו. מה יש דבר יותר מעניין בבית עכשיו?" "המצלמה הזאת אלינו וזאת לא". הן יודעות מתי המצלמה מצלמת אותן. באח הגדול אמרו שהמצלמה מסתובבת ומשמעה רעש. היא מדברת לקהל. אני לא מאמין שהיא חסרת בטחון. אי אפשר להדליק ולכבות חוסר בטחון לפי הצרכים. עדי לא יכלה. היא באמת היתה חסרת בטחון. לרשימת הכשרונות של ענבר אפשר להוסיף כשרון משחק ו"בייבי פייס". היום איתן ציין בפליאה:"את זוכרת את הפעם הראשונה כשדיברתי איתך וכולן רצו לנחם אותך: ליז ועדי ואיילת וענת.." איפה הן ואיפה את." אומר משהו.
נכון? ההתרשמות שלי היא כמובן שלי וכמובן שיתכן שדעתך אחרת על אותם אירועים.
..

easternstar

New member
ענבר שכבה בפוזת "הוד מעלתה" ותחקרה את איתן

ענבר שכבה על הספה ב"בגדי המלכות" וניסתה לתחקר את איתן על וינגייט ועל הפנימיה. איתן ענה לה בטון משועמם ואז הביט עליה לפתע בהפתעה ואמר: (מהזכרון אז יתכן שהמילים לא מדויקות אבל די קרוב) "את זוכרת את הפעם הראשונה שהיתה לנו שיחה שם בספסל ואיך אח"כ כולן רצו לנחם אותך (כאן הוא נקב בדי הרבה שמות ליז, ענת, איילת עדי..) איפה הן עכשיו ואיפה את!" ואז הוא הביט בה שוב שרועה על הספה בווילון הליידי שלה במבט מהורהר ושתק. אני חושב שהוא נזכר מה עשתה לאיילת. אני לא חושב שהוא שכח.

klapim

New member
סוזי היקרה כנסי רגע

תלוי איך את רוצה לראות תעניין אני למשל רואה באמירה של איתן מחמאה גדולה יעני תראי איפה יפות וטובות ממך היו ואיפה הן היום את רואה את זה בכוון שלילי ואני ורוב האנשים חושבים שאמירה של איתן היתה מחמאה

אם זה היה בכיוון חיובי

הוא לא היה מזכיר את העובדה שהן באו לנחם אותה, ואז תראי איפה הן ואיפה את. הייתה פה עקיצה ברורה.

klapim

New member
ואני חושב שזו מחמאה

ואני אתן לך דוגמא נניח שאת נפגשת עם עוד 3 בנות הכיתה שלך ואת הגעת לדגרת סמנכל באחת החברות החברות שלך כולן פקידות זוטרות אז אם יגידו לך איפה את ואיפה אנחנו מה זה יהיה מחמאה או עלבון?

אתה שוב פעם לא מתייחס

להערה שקדמה לפני זה. "זוכרת שהן ניחמו אותך"? בכל אופן, זכותך.

madteacher

New member
ואת ממש טועה!!

שימי לב איך את מנתחת סיטואציה ונותנת לה פרשנות משלך מבלי שצפית בה בכלל! את ניזונה מתוך דברים שקראת כאן ושלא צוטטו במדויק (ואפילו הכותב העיד על כך), ולא זו בלבד שאת מגיעה למסקנה שגויה, את גם משכנעת מישהו אחר שצפה והבין, שהוא טועה. זוהי דוגמה קטנה לקבלת תמונה מעוותת/מסולפת על הדברים שמתרחשים בפועל, לכן לא הייתי ממהרת להגיע למסקנות נחפזות.

את רוצה להרוג אותי?

איך שאני מפרשת זו בעיה שלי, יש מקום להתווכח על פרשנות אישית? יכול להיות שאני טועה ויכול להיות שלא. אבל לא צריך לשים כ"כ הרבה סימני קריאה כאילו בוודאות אני טועה. אם אני טועה, גם את וגם הוא יכולים לטעות.

madteacher

New member
בניגוד אלייך

אנחנו ראינו. לא ידעתי שבכוחם של סימני קריאה להרוג מישהו. זה חידוש. ועם כל הכבוד, לשני סימני קריאה עדיין אי אפשר לקרוא הרבה סימני קריאה. לא הוספתי סימני קריאה הפעם, שמא אואשם באיום להריגה ...

למעלה