/tapuzforum/images/emo42.gif/tapuzforum/images/emo45.gif/tapuzforum/images/emo31.gifיום ראשון!/tapuzforum/images/emo29.gif

10th Man Down

New member
ביאליק ../images/Emo99.gif

האמת שרציתי ספרות מורחב וויתרתי על זה. ספרות שואה זה לא בשבילי \: מה שכן- קיבלתי בבגרות 92 וסופי 96! |סוגדלעצמי|

וואו כל הכבוד!!!!

אמרו לנו שממש מעטים מקבלים 9 בשתי יחידות בסיס.... נממ, אצלנו לא לומדים ספרות שואה. היה רק שיר אחד והוא היה שיר חובה לשתי יחידות הראשונות (שיר אמי והנחל).

כן גם אני אהבתי :]

אני ממש אוהבת שירה ^^ את כל מה שלמדנו בספרות מורחב אהבתי... רק בספרות כיתה היו כמה נפילות>< (*שיעול*ראי אנחנו שניים מספרים, *שיעול* איזה שיר מפגר).

10th Man Down

New member
האמת, מהשירה

הכי אהבתי את ביאליק ואת ימה"ב (
) השירה המודרנית העיקה קצת. אולי כי החלטתי להמר ולא ללמוד אותה
מה שבסוף היה מהלך חכם (
לא לנסות בבית, יכולתי ליפול על זה בגדול). מעבר לזה- המחזה היה החלק האהוב עליי. למדנו בהתחלה את "אנטיגונה" (
) שירד במיקוד
ובסוף למדנו את "בית בובות"- פשוט יצירה מדהימה.
והאנסין היה כה מושלם
משהו עם טווס, לא זוכר

10th Man Down

New member
אני חושב שספרות שואה זה חלק מהחומר

של המורחב...ככה הבנתי, בכל אופן

../images/Emo201.gif

בית ספר דתי... זה שונה לגמרי. אם רק הייתם רואים את השיעורי תנ"ך שלנו :S חלק מהחומר של מיתולוגיה אנחנו לומדים גם בתנ"ך (אנומה אליש, גילגמש)

נו היית צריך ללמוד אצלנו../images/Emo9.gif../images/Emo189.gif

(למרות שהיית רוצח אותי. זה נראה המקצוע הכי מגניב, בעולם ובי' זה פשוט כיף, עד שמגיעים לי"א-י"ב ומגלים שזה אחד המקצועות היותר קשים>< האודיסאה!
).

10th Man Down

New member
בכללי, ספרות מקצוע לא קל

אבל הוא כ"כ מדהים
כל יצירה שלמדתי תמיד ניסיתי לקחת לכיוון של הזדהות, ועל בסיס ההזדהות הייתי עונה את התשובות במבחנים. וזה עובד

tbents

New member
ספרות מורחב אהבת חיי ../images/Emo99.gif ../images/Emo23.gif ../images/Emo99.gif

אני כל כך שמחה שלקחתי את מגמת ספרות! השתיי יחידות הראשונות בסדר, לא קשות מדי [חוץ מהבגרות שהייתה בקיץ שהייתה ממש קשה=\ אבל סיימית עם 92 ו93 :) ] ועכשיו יחידת שואה, זה כל כך מעניין! בהצלחה מותק.. אם אני יכולה לעזור במשו, לט מי נואו

תודה בובה../images/Emo23.gif

אם שמרת סיכומים של השתי יחידות הראשונות זה יהיה מושלם. למדנו את רוב החומר עם המורה הכי מפגרת בעולם אז אני לא סומכת יותר מידי על הסיכומים שלה :S (היא מעתיקה אותם מהפאקינג אינטרנט><) אנחנו ניגשים למועד חורף... מקווה שלא יהיה קשה מידי. וכל הכבוד על הציון!!!!

tbents

New member
שמרתי בהחלט..

אני במגמה המון בגלל המורה המדהימה שלי
אני מוכנה בכיף להביא לך, רק תגידי לי מה החומר, כי הוא קצת שונה [יש דברים שאין, נגיד חלק של ביאליק, כי זה בגרות של דתיים]

הו, השאלה היא באמת אם למדנו את אותם הדברים :S

בספרות זה הכול בחירה של המורה כמעט.... למדתם את מקבת'? ~מחזיקה אצבעות~ איזה סיפורים קצרים למדתם?

tbents

New member
לא למדנו ):

זה החומר שלמדנו ליחידה הבסיסית והמשלימה: בסיסית- שירה- שפל רוח, ראה שמש, מליצתי בדאגתי, שחי לאל, ייטב בעיניך, ציון הלא תשאלי, אח בנעליכם מכרתם, ונתנה תוקף, נוסח, וידוי הגדול, שרקיה, אבי, טיוטת הסכם לשילומים,כתוב בעפרון,אחותי הקטנה,במשפט,סופה. מדרשים,סיפור קצר, רומן ודרמה- מטרונה,בתו של ר' עקיבא, כריתה, המצוד, המפתח,והיה העקוב למישור,אנטיגונה. משלימה- שירה- מת אב ומתאלול, ראה היום בצרתי, ידיד נפש,מקום של אש, אורן,גנבו לי את השמיים, גשם בשדה קרב,לא זכיתי באור, ספר שירי, כרכום של שדות, שירי סוף הדרך, רק על עצמי לספר ידעתי. מדרשים,סיפור קצר, רומן ודרמה- ר' רחומי, עד שיעבור המשמר כולו, האדונית והרוכל, כינורו של רוטשילד, סיפור פשוט, אנה גארנינה, גיא אוני, בעלת הארמון. מקווה שמשו יעזור לך:)

שיט היחידי שלמדנו זה האדונית והרוכל../images/Emo122.gif

למדתם אנה קרנינה? שמעתי שזה ספר מדהים... לא ידעתי שהוא חלק מתוכנית הלימודים. צריכה לקרוא אותו בהזדמנות באמת. ובעלת הארמון זה לא חומר של החטיבה? 0.0 אנחנו למדנו את זה בח' או בט' ולא לבגרות.

tbents

New member
אוי=\ מצטערת..

ולמדנו אנה קארנינה..אני לא אהבתי.. בעלת הארמון למדנו בט' ליחידה פנימית, אבל שמו לנו אותו גם במגמה..

למעלה