בוא נדבר פתוח.. על איזה לוחמים מדובר?
עידו פריינטה, רועי, לב מגן, אברג'ל?.. מפחדים על מעמדם כמאמנים ולכן לא משתתפים? יהיה קשה מאוד להתקדם עם הדיון אם נמשיך לדבר בקודים וסיסמאות. תגיד שמות.. יותר קל. אתה נייטרלי גם ככה. הרי אנחנו לא רואים היכן הרוח נושבת?.. איציק פרנקו, האיש הכי חזק בתחום הטכני/קרבות של בניית האירוע, יחד עם אישתו גבי. במקרה קיים מחנה פרנקו/פריינטה, שבמקרה זה המחנה המיוצג ביותר באירועים. לא? אז אין אינטרסים אתה אומר.. גם לשותפות של פופלינגר וקידר אין אינטרסים? שוב.. אל תתגונן, זה עסק לכל דבר ואני לא אומר שזה רע, רק בוא לא נשקר. ארגון MMA יכול להפסיד.. אבל אם הארגון שייך למאמן מסויים שהחניכים שלו מנצחים בקרבות זה עושה את המוניטין של אותו מאמן גדול יותר, זו פלטפורמת פירסום עבורו (על חשבון מתחרים.. וכדי לא לפרסם מתחרים מהארץ מגיעים מתחרים בינוניים מחו"ל לכאורה), כך יהיו לו יותר חניכים באימונים ויותר כסף כמובן, יהיה לו מעמד גדול יותר בתחום הלחימה בארץ, יהיה לו שליטה על קבלת החלטות בתחום וכו'.. ולא, לא אמרתי שכל זה קיים.. סתם נתתי דוגמא. הנה קבל תהייה: מה אירועי דוג פייט/IWC קידמו יותר: א. סצנת ה-MMA בישראל ב. טים פרנקו פריינטה. מעניין אותי לשמוע את תגובתך. מצד שני יש את דן (שכחתי את שמו המלא), שהוא גם שותף בכיר בארגון והוא הגיע מהתחום העיסקי פירסומי ופחות מבין ב-MMA שלשם החבר'ה שהוזכרו מושכים. וכמו שדן אמר לי פעם, "עשיתי חיפוש ביוטיוב, ראיתי שהיה הכי הרבה צפיות לאומניות לחימה, החלטתי להיכנס לזה.. יש פוטנציאל גדול אני יכול לעשות מזה הרבה כסף.. בלה בלה" איך אני, בקיא בחומר? גבר.. זה עסק, מאחל לכם בהצלחה מכל הלב.. אל תימכרו סיפורים. רמת הלוחמים ירדה.. מחיר הכרטיס עלה. זה אומר שאפשר לעשות מקסימום כסף במינימום הוצאות. נבוא ונגיד "IWC.. מקדמת סצנת MMA בישראל, בלה בלה.. כל מיני קלישאות ושקרים, גם ככה אין אף ארגון MMA באזור אז אין תחרות והקהל צמא לקרבות, אולי גם נחיה על תהילת העבר ונגיד לכולם שהם כוכבים עולים.. ננסה לעשות קומבינה זה בטוח יצליח".. סליחה כן, ככה לי זה נשמע. זו דעתי, אתה יכול לכתוב מה שבא לך זה יישאר בגדר תירוץ. אולי אתם לא משלמים מספיק ללוחמים ומנצלים את אלו שכן מוכנים להילחם במעט? אחד בשם משה קיץ, אברג'יל, ירמי כנפו.. דוקא נלחמו באיזה אירוע לפני שנה בישראל. וכמו שהזכרנו לא תמיד רווח של ארגון מעיד על הצלחתו או כישלנו.. הייתכן שאיציק פרנקו לא רוצה לקדם את את המחנה שלו דרך האירוע? או לחילופין יש לו אינטרס לא לקדם מתחרים בקרבות מרכזיים? ושוב.. אין ולא היה דבר נגדו חלילה.. ואני טוען שזה בסדר גמור וטבעי. השקרים ("נייטרלי") זה מה שמעציב. יש הרבה שאלות ותהיות שבטח אוהדי ה-MMA ירצו לשמוע.. מטעמי כבוד אני לא אכנס לנושאים רגישים יותר גם אם תתחנן.. אבל בלי לשקר גבר.. אולי גם משקרים אותך. תבדוק.