Like או לא Like?

orelie

New member
לאחד כמוך שרק מחפש תהילה

אבל יש אנשים שלא מעוניים לכל הרכילות הזו סביבם זה כמו לחייב אותי לפרסם בעמוד הראשי. זה כמו להוריד את האשפרות של לבחור : לא לעמוד הראשי:

wranger

New member
Like או לא Like?

אתמול (שלישי) התווסף לכולנו פיצ'ר המאפשר לעשות "לייק" ("אהבתי") על רשומות שקראנו בבלוגיה. פרטים נוספים אפשר לקרוא בבלוג הבית: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1688573 כרגע נראה שרוב התגובות ברשומה הזו הן אוהדות לפיצ'ר הזה, בעוד שבפורום הזה ובפורום הבלוגיה נשמעים גם קולות שכנגד. בכל מקרה, היות וכרגע אי אפשר לבחור להסיר את זה מהבלוגים שלנו, אפשר לפחות לדבר על זה. אז - אהבתם? לא אהבתם? שרשרו.

wranger

New member
אני דווקא מחבב את הLike

"כן, כן, אתה רק אומר את זה כי אתה מנהל בפורום ואתה לויאלי לתפוז". אז זהו, שלא זו הסיבה, תאמינו או לא. יותר מזה - אני חושב שהמיקום שלו, בראש ובתחתית כל רשומה, הוא די מכוער ומרגיז. אם כבר, הייתי רוצה שהוא יהיה רק למטה. אבל בואו נזכור שאנחנו עדיין באינטרנט, וכל אחד יכול לקרוא את מה שאנחנו כותבים, ואם מישהו רוצה לשתף רשומה שלנו בפייסבוק אז הוא לא חייב לשאול אותנו (ולא להשתמש בפיצ'ר המובנה של תפוז), אז על אחת כמה וכמה ה"לייק" הזה. אם כבר, ואם נניח לרגע את ההנחה הדי הגיונית (לדעתי) שכולנו רוצים עוד קוראים, אז זו רק דרך נוספת להגדיל את מספר העיניים הקוראות. לא? בקיצור, דעתי - מכוער ומרגיז, אבל לא רע.

אתה חייב להיות לויאלי לתפוז

אחרת תמצא מהר את הדרך החוצה, ולא תהיה מנהל פורום בתפוז. הביקורת שלך על ה-Like לא קשורה ללויאליות. כל תכונה חדשה שמכניסים לשימוש - צריכה לכלול אפשרות להסיר אותה. במקרה של ה-Like יש אנשים שלא רוצים שתהיה אפשרות שאחרים ישתפו את מה שהם כותבים בפייסבוק. אומרים שבבלוגיה החדשה (שאמורה לעלות בספטמבר 2013, או לכל המאוחר - בנובמבר 2015) תהיה אפשרות לבלוג פרטי. אבל גם אם הבלוג הוא לא פרטי, יש אנשים שלא רוצים שתכנים שלהם יגיעו לפייסבוק.

wranger

New member
אני לא מבין את הבלוג הפרטי, בחיי

פעם אחת שמישהו יסביר לי ככה שאני גם אבין - אתה באינטרנט! אתה רוצה לכתוב שאף אחד לא יקרא? פתח קובץ וורד ותגן עליו בסיסמה! אותו דבר לגבי פייסבוק, שיתוף ולייק - אם אני נכנס עכשיו לבלוג שלך ואוהב איזושהי רשומה, אז אני לא צריך שום פיצ'ר של תפוז כדי לשתף אותו בפייסבוק. לא רוצה שהרשומה שלך תסתובב בפייסבוק? אל תכתוב אותה באינטרנט! מה הטרוניה נגד תפוז בדיוק? הם בסך הכל מקלים במקצת על מי שממילא היה עושה את זה - ואם כבר, כמו שציינתי קודם, זה רק יכול להביא לך עוד קוראים. מה רע?

אני רואה הגיון בבלוג פרטי

זה נותן לך שליטה מלאה על מי שיוכל לקרוא אצלך. אם למשל אתה רוצה שרק בני משפחה או חברים יוכלו להיכנס. ורצוי שיעשו גם אפשרות להגדיר רשומה ספציפית כפרטית, שיהיה אפשר להיכנס אליה עם סיסמא. לגבי פייסבוק ושיתוף - עקרונית כשהבלוג פתוח לכולם כל אחד יכול לשתף את הרשומות איפה שהוא רוצה ואין שליטה על זה. אבל מעשית - יש אנשים שמעדיפים שלא תהיה את האפשרות הזאת כדי שהבלוג לא יתפרסם יותר מדי (כי אולי אכפת להם שמישהו מסויים לא יגלה את הבלוג שלהם כי הם מכירים אותו). בלוג יכול להיות בתפוז שנים ולא תדע עליו, ורק אם מישהו ישתף איזו רשומה אתה עשוי במקרה לגלות אותו. מי שרוצה לפרסם כמה שיותר את הרשומות שלו - ברור שיאהב את ה-Like. הכי הגיוני לאפשר לכל אחד להסיר את התכונה אם הוא רוצה.

אז למה גם כאן?

ודרך אגב, רק כדי להבהיר - אני ממש לא חושבת שהפלטפורמה פה היא הטובה ביותר. למעשה, אני חושבת שהיא לא טובה ואני מסכימה איתך שב"בלוגיה" רצינית צריך לאפשר לבלוגרים יותר אפשרויות שליטה, סטטיסטיקות יותר טובות וכו'. אבל אני בכל זאת רואה את היתרון בלהחזיק בלוג בתפוז (דוקא הכניסות ה"רנדומליות" לבלוג, למשל) ולכן מקבלת את הפלטפורמה שיש כאן. זה לא אומר שאסור להתלונן או לתת ביקורת בונה - ברור שמותר. אבל מנקודת מבטי נראה שיש כאלו שימצאו את הפגם בכל דבר. כפתור לייק לפייסבוק? הצעת חברות (שאין לה שום פונקציה) ממנהלי תפוז? נראה לי שמחפשים בנרות על מה להתלונן. בכל מקרה, אם כל הדברים שציינת כל כך מפריעים לך - אני לא מבינה למה אתה ממשיך להחזיק כאן בלוג כש,כפי שאתה אומר, יש אופציות שמתאימות לך הרבה יותר. אז לא כדי לקנטר, אני שואלת באמת - למה אתה מחזיק כאן בלוג?

כי לכל פלטפורמה יש יתרונות משלה

אם נודה באמת - את שואלת את השאלה הזאת כי את לא רוצה שאני אהיה פה. אבל הבלוג שלי קיים יותר מ-3 שנים ואני יכול לגלות לך שהוא כנראה ישאר עוד הרבה זמן. וגם אם הוא לא ישאר, אני אשאר פה כדי להתלונן. מה, מותר להתלונן רק על דבר אחד? אם התלוננתי על שליחת בקשת חברות גורפת לכל הגולשים באתר, אסור לי להתלונן על ה-Like? יש מכסת תלונות?

שים לב שהיא לא רוצה שאני אהיה פה

יש לה משהו אישי נגדי. את הגולשים האחרים שמתלוננים על ה-Like היא לא שואלת למה הם פה.

wranger

New member
אקראית, כי אתה היית האחרון בשרשור באותו רגע

ולא אמרתי "תושב חוץ, אל תגלוש לפסים אישיים", אלא דיברתי אל שניכם. אז בבקשה.

אבל כשאתה משרשר אליי, אני זה שמקבל מסר

על התגובה שלך אליי. אני מבקש שתמחק את ההודעה של הגולשת, המשאלה שלה היא שלא יהיה לי כאן בלוג.

למעלה