Like או לא Like?

חבוב... יש לי משאלות אחרות בחיים, מבטיחה לך

תתאפס על עצמך ואל תכניס לי מחשבות ומשאלות לראש. למה צריך למחוק את ההודעה שלי? סך הכל ניסיתי להבין מה סיבותיך, לא ניסיתי לגרום לך לסגור את הבלוג.

בּני

New member
ואם זו המשאלה שלה...

למה זה כל כך מפריע לך? הלוואי שיהיו לי מחרימים! ופעם, אם אני אפרסם ספר, אני מאוד מקווה שהמחרימים שלי יפגשו בכיכר העיר וישרפו עותקים ממנו.

את תאוריית המלחמה וה"מי נגדי" שלך תשמור

למטפל... אין לי בעיה עם זה שאתה פה - וכמו שמותר לך להתלונן, מותר לי להביע את דעתי לגבי התלונות שלך. לא, ממש אין מכסה לגבי תלונות, אבל כשאני רואה תבנית של תלונות על דברים שהתלונות עליהן נראות לי חסרות טעם, נראה שאתה אוהב להתלונן לשם התלונה ולא כי משהו מהותי באמת מפריע לך. לך מותר להתלונן ולי מותר להחזיק בדעתי, נכון? ולהגיד שאני לא רוצה שתהיה פה? אל תכניס דברים לפי. רק ניסיתי להבין את מניעיך.

אז למה נטפלת רק אליי?

יש עוד אנשים שהתלוננו על ה-Like ולא שאלת אותם למה הם נשארים פה. גם לא אמרת להם שהתלונה שלהם חסרת טעם. את עוטפת את העוינות האישית שלך כלפיי בעטיפה כביכול אינטליגנטית וכאילו תוהה מה אני עושה פה. מה את עושה פה?

../images/Emo18.gif אתה משרשר רק אליי

צריך לשרשר גם אליה, היא לא תשים לב להודעה הזאת כמו שהיא לא שמה לב לבקשה של wranger מקודם.

המשך

מכיוון שאתה משרשר רק אליי - רק אני מקבל התראה על התגובה שלך וקורא אותה. היא לא יודעת על הבקשה הזאת למרות העבודה שכתבת "לשניכם". היא כן מקבלת התראה על התגובה שהגבתי לה, פותחת את התגובה ועלולה לא לשים לב בכלל שהגבת לתגובה שלי ולהגיב לי - בדיוק כמו שקרה כמה הודעות קודם.

פנומן 72

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אתה קוררררררררע

Ronit FL

New member
קשקוש מקושקש!

כאן אדם יכול לעטות על עצמו מספר מסיכות לפי רצונו, הפייסבוק הוא עם שמי הפרטי האמיתי והחיים האמיתיים שלי! אין שום סיבה בעולם שתחליטו עבורי בפני מי אחשף ובפני מי לא. כאן אני מחליטה כמה לחשוף וזוהי החלטה פרטית שלי, בפייסבוק, לשיטתכם, אין לי שליטה על זה! זו חדירה לרשות הפרט! אנא הסירו את האפפ הדוחה הזה מהבלוגיה.

אבל כשעושים לייק בפייסבוק - זה לא מקשר בשום

צורה לעמוד פייסבוק האמיתי שלך. לצורך העניין, הפרסונה שלי בתפוז נפרדת מהשם האמיתי שלי. גם כשיש לי כניסות מפייסבוק - אף אחד שנכנס לא יודע מה שמי בפייסבוק, רק רואים שאני Tumor suppressor. לא שינו עם הכפתור הזה שום דבר - אני גם עכשיו יכולה לקדם רשומה שלך בפייסבוק שלי, ואת לא תדעי שזו אני, ואני עדיין לא אדע מי את בפייסבוק.

Ronit FL

New member
מהסיבות שלי, לא מתאים לי.

יש בבלוג שלי דברים אישיים שמקומם, לפי בחירה שלי, בבלוג ולא ברחבי פייסבוק. יש בבלוג פרטים שיכולים לזהות אותי, כמו הרשומות על הכלב שלי. אני יודעת שכשאני מפרסמת רשומה יש מצב שזה יגיע לעיניים שאיני חפצה בהן, אבל זה סיכון שאני לוקחת. הפייסבוק הוא לא וירטואלי, הוא אמיתי. כל מי שמחובר אלי בפייסבוק יש לי הכרות ברמה אישית מסוימת, בבלוג לא. מעבר לזה, תפוז קצת הגזימו עם תאוות הבצע שלהם ע"ח הגולשים. הרי ברור לכולם שהחיבור בין תפוז ופייסבוק הוא כלכלי גרידא. אין לי מושג מה אומרים עוה"ד על חיבור שכזה מבחינת זכויות הפרט וזה נושא שנראה לי נכון לבודקו.

שוב, אני יכולה ברגע זה לפרסם את הבלוג שלך

(ואני חס וחלילה לא מתכוונת כאיום, אני לא אעשה את זה :) אני רק מנסה להבהיר את הרעיון) בצ'אט, באתר שלי, בפורום, בפייסבוק, להדפיס את הכתובת שלו ולחלק פלייארים ברחוב, לשלוח לכל מכריי אי מייל ולקדם רשומה שלך. אם אשלח לחבריי אי מייל - הם לא אנשים אמיתיים? מפרסמים לעיני כל באינטרנט וכמובן שאפשר לקדם את זה בכל צורה, גם בפייסבוק. הכפתור לייק הוא רק דרך מהירה יותר לעשות את זה. החברים שלך בפייסבוק לא שייכים לקידום - אם אני עושה לייק, כנראה שאף אחד מחברייך לא יראה את זה (כי הם לא חברים שלי). פייסבוק אפשרו עכשיו להוסיף את אופציית הלייק לעמודי אינטרנט. זה לא איזה שיתוף פעולה בין תפוז לפייסבוק - זה פשוט פיצ'ר חדש של פייסבוק שתפוז עשו בו שימוש (כמו גם הרבה אתרים אחרים). תאבת בצע? לא יודעת. תפוז הוא אתר מסחרי - ברור שהם רוצים שיהיו הרבה כניסות לאתר (ועבור רוב הבלוגרים - זה אינטרס גם שלהם), אם היית רוצה שיהיו כמה שפחות כניסות לבלוג שלך - היית כותבת אותו למגירה. האמת שנראה לי שחשבת בטעות שאפשר לעשות איזה קישור בין הבלוג שלך למי שאת ב"מציאות/פייסבוק"... לא? אני יודעת (לפי הקצת סטטיסטיקה ו"כניסות מ") שכבר נכנסו אליי מהפייסבוק (אפילו מהפייסבוק של בשארה חינאווי :). אנשים פרסמו את הבלוג שלי בסטטוס שלהם, והם לא יודעים מי אני. וזה היה חודשים לפני הכפתור הזה :X

הקלות והכמות

יש דברים שאפשר לעשות גם היום, אבל כאשר הופכים אותם לפיצ'ר בלחיצת כפתור, ומחברים לזה את הכמות העצומה של אנשים שמחוברים לפייסבוק ונחשפים אליו - זה כבר יוצר חדירה לפרטיות הבלוגר שכל אחד צריך להיות מסוגל להחליט בעצמו אם הוא רוצה או לא רוצה אותה (או בלשון הפייסבוק - לייק או לא לייק..?) אני למשל מחרימה את הפייסבוק באופן עקרוני. למה שבבלוג שלי יהיה קישור לפיצ'ר שלו? ולגבי מי ששאל למה דוקא בתפוז - סתם כי ככה יצא, ואולי, אם זו הגישה אז באמת - עדיף מקום אחר.

Leia Organa

New member
שטויות במיץ.

כפתור הלייק יוצר "חדירה לפרטיות"? איזו חדירה לפרטיות הוא יוצר? הוא סה"כ מקצר את השלב של הקופי פייסט של הלינק מהדפדפן ומעתיק ישירות לפייסבוק של אותו קורא שרוצה לשתף. בזה הפיצ'ר מסתכם. הוא לא חודר לשום פרטיות ולא חושף שום פרט נוסף שלא היה חשוף לפני כן. את רוצה שלא "יחדרו לך לפרטיות" - תכתבי למגירה.

כתבו על זה דוקטורטים

הקלות בגישה למידע הופכת אותו לחשוף יותר. קח לדוגמה ספר טלפונים - גם ממנו ניתן בתיאוריה לגלות זהותו של אדם לפי מספר הטלפון שלו, אבל זה דורש בודה רבה ומעבר על עשרות ספרי טלפונים במדינה. לעומת זאת - ברגע שספר הטלפונים ממוחשב - צצים אתרים כון 441 ואחרים - שבהם בהקלקה אחת ניתן לאתר את האדם לפי מספר הטלפון שלו - וזה בהחלט ובאופן מובהק יוצר פגיעה רבה יותר בפרטיות מאשר כל ספרי הטלפונים המנייר שיוצרו אי פעם. הוצאת מידע מהקשרו היא במידה רבה פגיעה בפרטיות הכותב וגם בזכויות היוצרים שלו. מישהו שכתב הגיג בבלוג כשהצפי שלו הוא חשיפה של כמה אלפי גולשים במקרה הטוב - לא בהכרח מסכים שהבלוג יחשף - בקלות כמעט בלתי נסבלת - לכל מיליוני גולשי הפייסבוק. וזה רק מצטרף כשפיצון קטן לטיעון הכללי נגד השתלטות הפייסבוק על העולם הוירטואלי ונגד כפיה של פיצ'רים לא הכרחיים - באופן כללי.

Bezalel P

New member
האנאלוגיה הזאת לא מתאימה

מכיוון שאי אפשר לאתר את זהותך האמיתית מתוך כך שמישהו המליץ על הבלוג שלך בפייסבוק, אפילו אם את עשית את זה בעצמך. את כותבת בלוג באינטרנט וכל גולש יכול לקרוא אותך. אין שום הבדל אם הגולש מגיע מתוך תפוז, מחיפוש בגוגל או כי חבר שלו שיתף בפייסבוק רשומה שלך שאהב. אין פה פגיעה בפרטיות יותר ממה שאת יוצרת בעצמך כשאת כותבת בלוג באינטרנט, ואין כל קשר לזכויות יוצרים. כל כותב בלוג חייב לקחת בחשבון שכאשר הוא מפרסם תוכן באינטרנט אין לו יכולת לשלוט על תפוצת הקוראים שלו.

Leia Organa

New member
אבל מי הוציא לך את המידע מהקשרו, בשם השם?

פרסמו את אותו מידע שאת פרסמת, בלי שום שינוי, במקום נוסף. את מבינה שכפתור או לא כפתור, ברגע שהבלוג שלך מפורסם באינטרנט כל אחד יכול לקחת את הקישור לפוסט ולהדביק אותו איפה שרק בא לו? את קצת מבלבלת לדעתי נושא של נגישות עם פגיעה בפרטיות. נגישות למידע שכבר קיים ומפורסם בחוץ לא מהווה פגיעה בפרטיות ואת יכולה לדבר על דוקטורטים ותיאוריות עד מחר. אם המידע הזה לא היה בחוץ זה סיפור אחר, אבל ברגע שהוא כן... את לא יכולה לבוא בטענות לאתר שרוצה להתרחב ולהוציא את התוכן שלו החוצה. לפני הקפיצה על טענת פגיעה בזכויות יוצרים אני מציעה לך לבדוק את עצמך. תפוז לא פרסם את התוכן שלך בפייסבוק. תפוז נתן לגולשים אפשרות להפנות בפייסבוק לתוכן שלך. זה קיים באלפי אתרים ברשת בימינו, תפוז לא חריג בצעד הזה. זה שיש לך אנטי פייסבוק זה משהו אחר ועל זה אפשר לנהל ויכוח בנפרד. ואם באמת את נגד הפייסבוק והשתלטותו על העולם את צריכה לפתוח אתר משלך, שבו אף אחד לא יכניס לך כפתורים, פרסומות ושינויים ובא לציון גואל. את בטח לא יכולה לצפות שתפוז לא תתיישר בקו אחד עם המגמה העולמית רק בגלל זה. (צפי של מאות גולשים... נו טוב, על זה המנהל הגיב באופן מדוייק במקומי).

למעלה