Like או לא Like?

Bezalel P

New member
תשובה

אם את כותבת תגובה באופן שמזהה את סגנון הכתיבה שלך, אז יכול להיות שאנשים שמכירים אותך יזהו אותך. במקרה כזה את כמובן יכולה לבחור שלא לשתף את הרשומה בפייסבוק שלך.

וול, דה?

גם אני לא מקדמת את הבלוג של עצמי בפייסבוק כי אני מפרידה את הזהות כאן משמי. האנונימיות נשמרת בהתאם לבחירה שלי. מן הסתם אם אחליט לקדם אותו - בחרתי לוותר עליה. (ואותו דבר לגבי לייק)

טוב נו, שיהיה

אחרי שקראתי כמה דעות... כל עוד זה לא מקשר לדף שלי בפייסבוק, וגורם לכל מיני "עומרי חיונים" למיניהם להציע לי חברות, זה בסדר. סה"כ עוד דרך להפיץ את הבלוג. אבל... איך אני אדע מי פירסם אותי בפייסבוק שלו? זה נראה לי הרבה יותר מעניין.

parparlive

New member
שהפייס באנגלית

לפחות הוא בצד שמאל, ובאופן מאוד מענין גם קטן יותר ויזואלית שזה על דפדפן אחר וכביכול אני על פייס בעברית הוא מופיע בעברית גדול ומכוער ומעל שורת הרשומה. ואני רואה כמה הצלחה יש לו - באף בלוג שביקרתי (ואני מבקרת בלא מעט) באף אחד מהם הוא לא היה לחיץ. רק אומר דרשני. בקושי את הMAX IT משתמשים ועדין לא הפנימו אותו. כמו ההאובריין שנתתם לנו לבחור - תנו לנו בחירה גם בכפתור הזה. אני אישית ממש לא רוצה אותו. אני בעד שתצרו לנו בולים מעיינים כמו בול צהוב - רשומות צהובות כמו של עומרי שכבר בא לי להקיא מהכמויות שתוקעים אותו בראשי (ולא כי אני לא מפרגנת לבלוג שלו) אלא כי אם אני רוצה לקרוא טראש אז שתהיה קוביה לטראש, וליצור בול של שירים, בול תמונה נבחרת, ובול של אוכל, ובול לרשומה מעל גיל 18 - ובכלל ליצור אופציה של המלצות מעל גיל 18. אז לא בדף הראשי של תפוז אבל בדף הבלוגים. ואת כל הבולים הנבחרים לשים בדף שתיצרו. זה מבחינתי חשיפה יותר כיפית לקוראי תפוז. כמו שמחליפים את תדירות הרשומות הנבחרות יש לדאוג להחליף את השירים והתמונות (אולי לא באותו הקצב) אבל משהו סדיר כמו פעם ב24 שעות. שאני רוצה לראות תמונות לפעמים נמאס לראות את אותה אחת כמה ימים. תשקיעו קצת איפה שצריך.

Bezalel P

New member
בנוגע לעיצוב - זה מוכתב ע"י פייסבוק

יש לנו שליטה מאוד מעטה על המראה של הכפתור.

parparlive

New member
למה מעל הכותרת

של הפוסט ולא משמאל ? לי זה נורא מציק בעין שזה תקוע שם.

Bezalel P

New member
מכיוון שזה לא אפשרי טכנית

הכפתור חייב לקבל שורה שלמה לעצמו.

parparlive

New member
לא אוהבת

יש מצד שמאל F זה גם יותר מידי. כל הסיבות שנכתבו פה. וגם העיצוב שלו לטעמי מזעזע

יש להפריד בין תגובות אוהדות ללא אוהדות שנובעות מהבדלים והם : קבוצה שמעוניינת בחשיפה פרסומית שמקדמת אותם כמו סלבריטאים ,בעלי עסקים ועוד, לבין מי שכתבו בניק ואינם מעוניינים בחשיפה וקידומים בפייסבוק ויש לכבד אותם , צריך לאפשר לבלוגר ההחלטה האם להשאיר ואו להסיר את ה LIKE ? ובל נשכח שעלינו לקחת בחשבון שהפייסבוק כעת להיט חם ,מזכירה את הימים שתפוז חשפו את הלהיט דאז "סנוז" שלא הצליח . בנוסף ,לפני שתפוז משווקים אופציה או פיצ'ר חדש אוטומטי עליהם לכבד הבלוגרים ולאפשר להם להפנים ולהבין מהו הפיצר החדש ,בתקופת הסנוז וחשיפת העולם האישי שלנו ,נחשפו מיידית פרטים עד שלמדנו איך להסתיר ועוד למי שרצו בכך . אין לי בעייה עם חידושים שמתאימים בעיקר לצעירים ותפוז מורכב מצעירים שרצים עם ה"עדר" וגימיקים חדשים .לנו יש התובנות והבגרות והנסיון להבין שלא כל להיט הוא להיט . ועובדה שהסנוז לבסוף נזנח . בקרוב בוודאי יקום ה"מתחרה" של הפייסבוק ויתקיים אותו תהליך . אני ממליצה למיטל,לבצלאל לשקול ולכבד פרטיותם של הבלוגרים המעוניינים ואני קוראת שישנם כאלו ולאפשר להם הבחירה בלייק החדש . סופשבוע רגוע ונעים

orelie

New member
מסכימה

זה כמו להוריד לנו את האשפרות של "לא לדף הרעשי" מי צריך את האופציה הזו בכלל אם אפשר לגלג את הדף שלי לכל רשת אחרת???

wranger

New member
לא. זה לא קשור בכלל.

שוב - כל אחד, כל קורא וכל גולש מזדמן יכול לפרסם את העמוד שלך בפייסבוק. ככה זה כשאת כותבת במקום ציבורי שגלוי לעיני כל. הפיצ'ר החדש רק מקל על מי שממילא עושה את זה. אפשרויות הקידום לעמוד הראשי שמורות אך ורק לעורכי התוכן של תפוז, שאחד מהקריטריונים העומדים בפניהם בזמן ליקוט התכנים הוא סימון או אי סימון הצ'קבוקס הזה של "לא לדף הראשי". בקיצור, לראייתי זה כמו להשוות בין בננות לשפופרות של משחת שיניים. אין קשר.

Leia Organa

New member
יש הבדל גדול.

כשאת מסמנת "לא לראשי" את פונה לעורכי התוכן והם מחוייבים (יותר נכון - נאותים) להתחשב בהחלטה שלך ולא לקדם את אותו התוכן בתוך האתר. גולש מן השורה שנכנס לקרוא את הבלוג שלך ממש לא מחוייב לזה. אותו גולש יכול לקחת את הפוסט שלך, לשמור אותו, להעביר אותו בתפוצה רחבה במייל או סתם לקחת את הלינק ולהפיץ אותו לכל עבר. הדבר היחיד שנעשה הוא קיצור דרך קטן לאלו שמעוניינים לשתף את התוכן הזה בפייסבוק וכנראה שהיו עושים זאת עם הכפתור או בלעדיו. ובחיי שמעולם לא הבנתי את אלו שמפרסמים בלוג באינטרנט אבל זועקים "אל תקדמו, אני רוצה לשמור על הפרטיות". אתם מפרסמים ב-א-י-נ-ט-ר-נ-ט. אין בו דבר כזה.

orelie

New member
גם אני לא מבינה אותם אבל זה לא אומר ש..

הם לא יכולים לנסות לשמור קצת על סביבתם זה כמו האפשר " אפשר רק לאנשים רשומים בתפוז להגיב" מה ? זה בסך הכל על מנת להגביל כל מיני דברים האפשרות פתיחה ונוחיות הקלקה על הפייסבוק היא לא לטעמי.

orelie

New member
היי נועה

דווקא את זה הבנתי וזו גם הדילמה בדבר. באחת התגובות שלי פירטתי מה טוב ומה לא אז הטוב הוא שכן יש חשיפה גדולה יותר ולא טוב זה שיש חשיפהגדולה יותר אסביר לך כשאני כותבת רשומה, אז יש לי את הבחירה לא לקידום, לא ללא רשומים בתפוז, לשתף בעצמי בפייסבוק הבחירה עדיין אצלי למרות שנכון כל אחד יכול להעתיק את הקישור ולפרסם במקום אחר. הקלילות בקליק היא לא אותו דבר ומי שיעשה את זה יחשוב פעמיים יש תכנים בבלוג שלי (ואני מדברת על צעמי אבל אצל כולם זה ככה כשזה לא בלוג של מתכונים חחח) שהם קצת יותר אישיים, רגשיים, שאני משתפת, את יודעת לרוב מי האנשים שיחשפו לזה יש מין תחושה של שליטה (גם היא לא קיימת) שאני מליטה מי קורה ומי לא מין בטחון כזה אישית למדתי מתוך ניסיון, שהקוראים הקבועים שלי יודעים את הרקע, יודעים את הסגנון שלי ויודעים בערך מי אני. מזדמן שנכנס לבלוג מגיב לרוב ברשעויות, בחוצפה, ואפילו נהנה לפגוע בגלל שהוא מאחורי שם אנונימי זה מה שאני מנסה למנוע יעל

noa bi

New member
מבינה אותך

ודרך אגב, חשבתי שאתם כותבים "נא לא לקדם בעמוד הבית" לא בגלל החשיפה עצמה, אלא כי אתם לא סומכים על העורכים שיעבירו את המסר כמו שצריך, ישימו תמונה ראויה, יתנו כותרת מתחשבת וכזה. ובאמת בלינק לפייסבוק זה רק אומר "אהבתי את הרשומה הזאת" ולא מציג אותה באור אחר או מוסיף תמונה או כל דבר אחר

orelie

New member
האמת ש...

כל אחד עם הסיבות שלו לא מעוניין בחשיפה בעמוד הראשי אבל כשאת משתפת בפייסבוק - אהבתי... את מזמינה אנשים לראות בתוך ביתי....אני חושבת שמין הראוי היה לתת את האפשרות לבלוגר להחליט על כן או לא

orelie

New member
אז אנחו מדברים בערך על אותם נושאים

בהצלחה בהמשך יעל

למעלה