Like או לא Like?

בּני

New member
מצטער עם נשמעתי מבקר או תוקף

זו ממש לא הייתה הכוונה... מההסבר שלך הבנתי את ההבחנה שאת עושה, יש בזה משהו. ולצערי לא מתחבר לא למתכונים ולא לאופנועים
לחיצה קטנה תפתור לך את התעלומה.

orelie

New member
משמעות תגיד....

תגיד היא בדרך כלל מילה מקצרת שמרמזת על נושא הרשומה. מילה אחת - מספיק קעט מהרשומה בשום פנים ואופן לא יכול לרמז על מה מדברת הרשומה. לא אצלי בכל אופן אני מתחילה רשומה בדר אחד ... ולרוב אין לזה שום קשר למה שיהיה בהמשך אוהבים את זה. ההפתעה שבקריאה את המשך הרשומה

orelie

New member
לא קשור

קורה מזדמן לרוב נכנס לבלוג שלי בגלל תגית שעניינה אותו או נושא ספציפי שעליו אני מדברת. לרוב הם יודעים מהם מחפשים ומה הם ימצאו הפתיחות לנושאים שאני כותבת ידוע להם ומכאן שהתגובות שלהם בהתאם משהו שהגיע אליי בגלל שהמליצו עליי בפסייסבוק לא יודע את התכנים את החומר ואפילו לא מסוגל להזדהות עם הקושי, הבעיה או הכאב. לכן התגובה לא במקום אבל יכול להיות שאתה לא מסוגל להבין את זה. אולי הבלגו שלך מדבר על מתכון, או על אופנוע .. מבלי לפגוע כמובן יעל

suki da yo

New member
גם מי שיגיע מהפייסבוק יעשה את זה

כל סמך קטע קצר מתוך הרשומה שלך, כנראה ייצג אותה יותר מתגית בודדת.

בּני

New member
ומאיפה הגיעו הקוראים הקבועים?

הם לא היו פעם מזדמנים?

מי ביקש אנונימיות מוחלטת?

אני לאורך כל ההודעות דיברתי על אנונימיות חלקית (ואל תתפס למילה אנונימיות, שהיא לא יכולה להיות חלקית וכו' - כתבתי על זה בהודעות הקודמות). יש אנשים שלא רוצים שמישהו ספציפי יגלה את הבלוג שלהם, לא אכפת להם שממשלת ארה"ב תקרא אצלם. פרסומות זה הדבר היחיד שאתה לא יכול לצפות שיסירו לגמרי. ברור לך למה.

פנומן 72

New member
תשמע -

אני לא אלמד אותך מה זה אינטרנט, אבל חיפוש על בן אדם או על כינוי אני לא צריך את תפוז בשביל זה. בשביל זה יש את גוגל. לממשלת ארה"ב יש מחשבי-על מפלצתיים שסורקים את הרשת בכל שניה ואוגרים מידע על אנשים ועל כינויים - המחשבים יכולים לעשות היקשים מי שייך לאיזה כינוי וברגע שכינוי נחשף בשמו אוטומטית השלטונות יודעים מי אתה, מה אתה אוהב, איפה היית ומה עשית. האח הגדול גרסה 2010. הם לא צריכים את תפוז ... כדי להנות מאנונימיות מוחלטת כדאי לנעול את עצמך בבית להתנתק מכל כלי תקשורת ולהגיף תריסים. ואם להסיר תכונות - שיאפשרו לי להסיר פרסומות. הכי טוב.

noa bi

New member
מתערבת

הי תראי, נגיד שאני סתם גולשת שאיכשהו נתקלתי בפוסט שלך, התלהבתי, העתקתי את הלינק ושמתי בפייסבוק כדי שכל העולם יראה. אני כזאת, חושבת שצריכה לשתף את כולם בכל דבר שאני אוהבת. (ואני באמת כזאת) עכשיו פשוט במקום להעתיק הלינק ולהדביק בעמוד הפייסבוק שלי, אוכל רק ללחוץ לייק. בפייסבוק יהיה כתוב נועה בגון אהבה את זה... דרך אגב, חשבתי פתאום שאת יכולה להוסיף לעצמך בבלוג משהו כמו "עזבו אותי מפייסבוק ואל תעשו לי לייק". שאנשים ידעו שאת לא בעניין של השטויות האלה המהלך הזה של פייסבוק לאפשר לכל אתר ודף אינטרנטי בכל רחבי הרשת לשים את כפתור הלייק הזה, הוא אחד הדברים הכי מדוברים בעולם התקשורת האלקטרונית בשבועות האחרונים. בקרוב תראי את הכפתור הזה בכל מקום שתפני וזה כי כולם שם או כולם רוצים להיות שם או איך שלא תקראי לזה. הפייסבוק השתלט על העולם וכולם משחקים את המשחק. אישית, אני אוהבת את המשחק הזה ואני חלק ממנו (בתכל'ס, אני גרה בפייסבוק) ומלנקקת עשרות לינקים מעניינים/ סתם מגניבים/ אקטואליים/ חברתיים ביום נגיד שבעקבות כפתור הלייק עוד X אנשים ייחשפו לבלוג שלך, יאהבו, יהנו ויעשו מנוי - לא הבנתי למה זה לא טוב

שלום נועה!

אני אתן דוגמא שממחישה את זה: החיפוש בפורומים לפי שם משתמש - מוגבל רק לפורום אחד. אם אני רוצה לדעת אם כתבת בפורום הבלוגיה, אני יכול לעשות חיפוש על שם המשתמש שלך כאן. אבל אי אפשר לעשות חיפוש על שם המשתמש שלך בכל הפורומים בתפוז, וזה כדי לתת לך פרטיות מסוימת. באופן עקרוני כל גולש שראה אותך כותבת הודעה בפורום אחר - יכול לפרסם את העובדה שאת כותבת בפורום האחר (כאן, בפייסבוק, או בכל מקום אחר). אבל בכל זאת צוות תפוז מצא לנכון לא לאפשר לחפש שמות משתמש בכל הפורומים אלא בכל פורום בנפרד, כדי לאפשר לכותבים פרטיות מסוימת. שלא כל אחד יוכל לדעת באיזה פורומים פלוני כותב. אותו הדבר קורה עם השיתוף בפייסבוק.

לא נכון

כל העניין הוא שאם אתה נותן את האפשרות, אתה מעודד את המשתמשים להשתמש בה. כשאתה מציב את לחצן ה-Like אתה מעודד את המשתמשים לשתף את זה בפייסבוק. כשאתה נותן בפורומים אפשרות לעשות חיפוש על משתמש בכל הפורומים - אתה מעודד שימוש בזה. זה שלא אכפת לך שיפרסמו את הרשומה שלך בפייסבוק - לא רלוונטי. יש אנשים שלא מתלהבים מזה. ובנוסף ראוי שכל תכונה תהיה בעלת אפשרות להסיר אותה.

ע נ נ ת

New member
אתה יודע שאני ממש מסכימה עם מה שכתבת פה?!

במיוחד עם המשפט האחרון. ימים טובים הגיעו...

פנומן 72

New member
זה קשקוש

זה שתפוז חסמו את האפשרות הזו - עדיין לא אומר שזה בסדר או הגיוני. ב-ynet לא חסמו ואני לא חושב שמישהו זועזע או נפגע מזה. אז אנשים יידעו שאני כותב בפורום סקס. וואוו ! אני טיפוס מיני ! gimmi a break

noa bi

New member
הבנתי

אוקי. נראה לי שבינתיים הצעתי להוסיף לעצמך סוג של לוגו/ תמונה/ כיתוב "עזבו אותי מלייק בפייסבוק" יכול לעזור

siv30

New member
למה אנחנו צריכים לשים כיתוב?

באמת מה זו ההצעה הזו? קודם אתם דוחפים לנו איזה פיצ'ר שמעורר תרעומת ואז אנחנו צריכים להתמודד עם התוצאות ולמצוא לנו פתרונות לעקוף את ההחלטות שלכם?

siv30

New member
זה לא קישקוש

אדם צריך לבחור היכן הוא מוכן שיפרסמו את הדברים שלו. כל זמן שאלה יוזמות ספורדיות של אנשים פרטיים סבבה, אבל ברגע שזה הופך להיות ממסדי, משהו שבתבנית של הבלוג זה פורץ את גבולות הפרטיות שלי ושיקול הדעת שלי.

הסבר

בשני המקרים (כתיבה בפורומים וכתיבה בבלוג) כותבים באינטרנט, ונניח שרוצים שתהיה קצת מגבלה על הפרסום הרחב של התוכן. כשנותנים אפשרות לעשות חיפוש על מישהו בכל הפורומים - מקלים על המעקב אחריו, אפילו מעודדים את זה. כששמים את אפשרות ה-Like - מעודדים את שיתוף הרשומה בפייסבוק. בכל מקרה ובלי קשר - נראה לי שראוי שתהיה אפשרות להסיר את התכונה.

noa bi

New member
לא הבנתי (אייקון נבוך)

השיתוף בפייסבוק כאילו כן מאפשר את החיפוש הזה.. "חושף" אותך - איפה אתה מסתובב ברחבי הרשת? זאת הכוונה? אבל, הרי השם שלך בפייסבוק ובתפוז זה לא אותו דבר ואין קישור בין השם לבין הלינק אם עכשיו אעשה לייק על רשומה שלך בעמוד הפייסבוק שלי תתפרסם הרשומה. איך זה מוביל לחיפוש אנשים (לא נכתב בציניות, באמת לא כל כך הבנתי)

מבחינת כמות הגולשים

לתפוז יש את כמות הגולשים הגדולה ביותר (בהשוואה למתחרים הישראלים כמו ישראבלוג ו-the marker) והמגוונת ביותר. לכן תפוז מרשה לעצמו להתחשב פחות בגולשים. האלטרנטיבות שהזכרתי טובות יותר מתפוז מבחינה טכנית, אבל אין בהם קהילה ישראלית כמו בתפוז. ב-blogger (שאני מאוד אוהב את הגמישות הטכנית שבו) אין קהילה בכלל. לכתוב בלוג ב-blogger זה כמו לשחות באוקיינוס הפתוח. לכתוב בלוג בתפוז זה כמו לשחות באגם עם הרבה דגים.

למעלה