OFF

טוי בוי

New member
חחחחחחחחחחחחחחחח

הוא ממש מזכיר את מוגלי! תבואי לרשפון ואת ממש תחשבי כמוני!

SHoooKoLaTa

New member
טום מהמם והכל.. אבל..

על מי שבתמונה (בעלי- בנחמין רוחאס) אני כבר מזילה ריר..

gal616

New member
יוו מה קרה ליי היום!!

הלכתי לחווה ב-4 ושני אנשים יצאו לרכב..אז שאלתי אותם אם אני יכולה להצטרף..מהר איכפנו את כול הסוסים ויצאנו..אנחנו ממש בהתחלה של הטיול..והסוס שרכבתי עליו (אני מכירה אותו טוב) הוא סוס לחוץ לגמרי...ויצאתי איתו במטרה להרגיע אותו לנקות לו תראש קצת..איזה חמש דקות ניסיתי להרגיע אותו...הוא כל הזמן ניסה לעבור לטרוט..ואם הוא מנסה לעבור לטרוט בקרוב הוא יעבור לגאלופפ...קיצר הוא התחיל ללכת מהר ולא הצלחתי להשתלט..לידי קצת מלפנים היה עוד סוס..קיצר הוא פתאום עובר לי לקנטאר...ונתן כזאת פתיחה!!! בחיי הרגשתי שאני עומדת ללא יודעת מה! למות! ופתאום הסוס שהיה מאחורי גם התחיל לרוץ אחריו..(רק הסוס האחר לא עיינים אותו כלום למזלנו) קיצר בשטחים ענקיים אני מנסה לעצור את הסוס...וכל דבר שעשיתי לא עזר...ואני שומעת את האיש צועק לי משהו..לא בדיוק הבנתי מה זה..ועוד יותר נלחצתי! לבסוף הוא עצר.אחרי איזה 5 דקות של גאלופ..ואני עומדת להתעלף מרוב פחד ולחץ..כזה אני מבקשת בקול רועד כזה שמישהו ירד ויחזיק תסוס אני רוצה לרדת..אז אחד ירד..זה שהסוס שלו לא רץ אחרינו..והחזיק..אני ירדתי מהסוס כולי רועדת..בלי להגזים..הרגליים שלי פשוט רעדו ואי מנסה לעצור את כל הגוף שלי..אבל לא הצלחתי לשלוט על זה..ואני מתנשפת כמו לא יודעת מה..!! אחר כך אמרתי להם שאני יחזור לחווה..ברגל!~!!!! לא יכולתי לעלות עליו שוב... (זה לא היה רחוק כל כך החווה..איזה 10 דקות) קיצר שהגעתי לחווה (הם ביינתים המשיכו את הטיול) אז הכנסתי אותו למגרש והראתי לסוס מה זה לרוץ..הרצתי אותו עד שכולו היה זיעה..וזהו אני עד עכשיו רועדת קצת..והמומה.. מצורפת תמונה של הסוס המהולל!!פחחח

mkuzi

New member
איך ניסית לעצור אותו??? ../images/Emo150.gif

במקרה חרום כזה יש כמה אפשרויות לעצור פתיחה שעלולה להסתיים במוות: 1)למשוך במושכות חזק מאוד ולהשתמש בפקודות קוליות בצורה קיצונית-לצעוק הואו אומשהו דומה... רצוי לשים מתג חזק כשיודעים שהסוס לחוץ בטיולים 2) לנסות לשים רגל ולהשתמש במושכות כדי לסובב את הסוס. סוסים בנויים כך שהם חייבים אבל חייבים להאט בסיבוב-אם סוס לא יאט בסיבוב הוא: א)יתהפך ב)הסוס בעל כושר התמרון הגדול ביותר בעולם... 3)האפשרות הקיצונית והכי לא מומלצת-לקפוץ... לסובב סוס זאת האפשרות הכי טובה מכל הבחינות-זה הכי לא מכאיב לסוס וזה מלמד את הסוס שאין לו אפשרות לעשות פתיחה כל עוד הרוכב שעליו חי...

gal616

New member
בתחלה

ניסיתי לקחת כל פעם מתח במושכה..יענו מתח בימין מתח בשמאל מתח בימין מתח ושאמל..אבל הוא לא עצר..אחר כך ניסתי לעשות מעגל..וכנראה שהמתג לא הפריע לו בכלל..ואז הוא רץ לכיוון הסוס שלא רץ..ופשוט עצר מעצמו-אני לא ממש זוכרת..אני הייתי המומה לגמרי..

mkuzi

New member
אאאההה בנתי אבל עוד משהו... ../images/Emo150.gif

לפני כמה זמן זה קרה??? אם זה קרה לפני כמה שעות אז כדי להיות בטוחה שההלם לא ישפיע לטווח ארוך את צריכה לשתות משהו וללכת לישון... זה מה שניראה לי שאני הייתי עושה אחרי חוויה קשה כזאתי... לי ניראה שהסוס הזה קצת גדול עלייך... לא לקחת מתג מספיק חזק-מספיק אלים כזה שיכאיב לו כשהוא גורם לך לסכן את עצמך כל כך...

gal616

New member
אז ככה-

זה קרה שלשום...אבל זה לא פעם ראשונה שזה קורה איתו, זה פעם שניה..פשוט הפעם לא הצלחתי לעצור אותו! זה מה ששונה..ואני מכירה תסוס הזה, אני מטפלת בו במשך שנתיים כבר ורוכבת עליו הרבה במגרש..ורכבתי עליו גם הרבה בחוץ..אבל לא ידועת מה קרה לו, ולקחתי מתג פשוט באמת..חשבתי לקחת מתג יותר חזק..אבל ויתרתי..העיקר שיצאתי שלמה מזה..למזלי יצאתי עם אוכף ווסטרן ולא אינגליש..אחרת ממזמן הייתי עפה! בעקרון הוא סוס מאודדד רגוע...כי אני רוכבת עליו במגרש..כמובן שזה לא אותו הדבר... אבל לומדים מטעויות! עוד תמונה שלו-

TauraMan

New member
טוב כמה דברים..../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

דבר ראשון גל, צודקת זה מפחיד ומוות והיית בסדר גמור שהלכת בדרך חזרה, למרות שזה לא חכם במיוחד כי הסוס היה יכול להלחץ שהסוסים האחרים הולכים והוא נשאר לבד ומי יודע מה הוא היה עושה לך... דבר שני זה שלהריץ אותו אחרי זה זה לא חכם, זה רק מלחיץ יותר את הסוס ולמרות שזה מוציא לך את העצבים על הסוס זה לא יועיל, במקרה כזה עדיף לעלות על הסוס ולעשוצ רק הליכה טרוט הכי רגוע שאפשר או שבכלל עדיף לעזוב את הסוס וזהו.. ואתה (אין לי מושג איך קוראים לך..) ממש ממש טועה!! א) צעקה מלחיצה את הסוס ב) משיכה חזקה במושכות תגרום לסוס לאחוז את המתג בשיניים ולהלחץ ולרוץ יותר, מנסיונות רבים. ג) מתג חזק=לחץ!!!!! עדיף לשים גרמניות או גומיה או משהו לעזור להוריד את הסוס נמוך כי סוס צריך למתוח את הצוואר כדי לתפוס מהירות... ד)סיבוב חד במצב כזה הוא נוראי!!!! הסיכויים שהסוס יפול על הרוכב הם עצומים!! ועדיף שהסוס ימשיך לרוץ מאשר שהוא יפול עליך אחרי סיבוב בפול ספיד... ה) לקפוץ מהסוס בזמן גלופ בשטח זאת באמת האפשרות האחרונה אחרי שאין לך בררה... לנסות לבחור שטח בלי אבנים
כמה עצות מה כדאי לעשות במצב כזה- 1) לבוא מראש מוכנים- לרכב עם גרמניות/גומיה/שמבון/מרטינגל או משהו כזה שישמור את הסוס עם לחץ קבוע במתג וברגע שהוא נכנס עמוק הלחץ יורד, כי שהסוס רץ הוא מושך את האף החוצה והוא לא יכול ליצור מהירות שהוא מכונס עם הראש/צוואר ושהוא מושך את הראש החוצה הוא מקבל אוטומאטית משיכה מהעזר עד שהוא נכנס חזרה.. 2) לעבוד עם הסוס במנז' די הרבה זמן במטרה לעייף אותו לפני הטיול. 3) אם זה קורה בשלב שאתם לא מוכנים עם סוס לא צפוי אז להשען אחורה לחזור לאוכף ובתנועות קצובות של ניסור "להושיב" את הסוס אחורה ולהאט ככה, כל פעם יד אחרת מושכת ומשחררת, אסור רק למשוך!! חייבים גם לשחרר! כמה שזה לא נעים לסוס עושים את זה רק באמת במצב של איבוד שליטה בשטח...

gal616

New member
רכבתי עם מרטינגל...

אבל חזרתי בהליכה.. ולא על הסוס..אז הוא לא נלחץ..זה היה ליד האוורוה..לא רחוק.. אהה וניסרתי אותו אבל הוא ממש לא הקישב למתג, וגם לא חשבתי על לקפוץ ממנו ממש לא! הרי באיזשהו שלב הוא ירגע..פשוט הייתי צריכה לחכות לזה. נכון שזה נשמע מופרך "באיזשהו שלב הוא ירגע.."אבל ברגע שאתה המצב כזה הכל כל כך לחוץ ואתה בקושי חושב!! וניסיתי להריגע את עצמי ופשוט ישבתי עם גב אחורה "והלכתי איתו" יעננו המשכתי איתו ולא ניסיתי להילחם בו. לבסוף הוא רץ לחבר שלו,,זה הסוס שלא רץ.

למעלה