PC אמריקאי במיטבו

• פותח הנושא ipv6
  • פורסם בתאריך

haimgds

Member
אם אפשר להוסיף קצת שמן למדורה
כאיש אמבדד.

אני כותב כרגע קוד לאיזהשהו קונטרולר קטן ואני פתאום שם לב למושגים אינהרטיים במודולי תקשורת (חומרתיים).... ב SPI למשל קיים MOSI (Master Out Slave In) ו MISO (Master In Slave Out) ב I2C השימוש בהגדרות Master/Slave מובנה לחומרה &nbsp מילא GIT אבל אין מצב שאני מחליף את ה MISO MOSI האהובים והמוכרים באוסף הברות אחר (_שסביר שיהיה קשה יותר לביטוי...)

BravoMan

Active member
זה נפוץ מאוד בהרבה סוגי BUS החל מ-CANBUS

שיש בכל כלי ממונע כמעת, ועד לדברים שמוצאים על כל לוח אם. &nbsp מטבע הנדסי של תקשורת בין רכיבים אלקטרונים, מישהו תמיד חייב לשלוט בחוט, ומישהו חייב לשבת בשקט ולהקשיב. אחרת התקשורת לא תעבוד.

הפרבולה

New member
זה מזכיר לי את המקרה של ה"עוגה הכושית"

https://www.mako.co.il/nexter-internet/social-networks-facebook/Article-48dcbf024a78851006.htm שפייסבבוק חסמה פוסטים ומשתמשים שהיה בהם מילים אסורות , ואז כל מי שפרסם מתכון לעוגה כושית נחסם. גם בתפוז היה פעם צנזור אוטומטי שהסתיר הודעות עם מילים אסורות ( קללות, מילים שמתארות אברי מין ....) , ונוצרו מצבים אבסורדים שהודעות תמימות הוסתרו רק בגלל שהופיעו בה מילים שנחשבים אסורות . אגב אנשים למדו לעקוף את הצנזורה של תפוז על ידי קידוד אותם מילים אסורות, למשל הוספת רווחים או כוכביות כך שכולם הבינו במה מדובר חוץ מהצנזור האוטומטי, אפשר להגיע מכאן למסקנות על גבולות היכולת של בינה מלאכותית שהיא די מוגבלת נכון להיום ( ואולי ניתן לשפרה רק עד איזה חסם מסויים) לעומת בינה אנושית.

BravoMan

Active member
שים לב לפרטים, הוא אומר שהם משתמשים ב-string matching

פשוט, אפילו לא regex. &nbsp אגב, אם כבר מדברים - שמתי לב לתופעה ב-youtube של צנזורה עצמית של מעלי תוכן שונים שמגיע לרמות מגוחכות. &nbsp כך למשל, ערוץ שמעלה דיון היסטורי על מלחמת העולם השנייה מנסה להימנע מלומר מפורשתו "היטלר" מחשש שמסנני התוכן האוטומטיים של youtube יעשו לו demonitize. &nbsp ערוץ של עו"ד וטכנאי מחשבים נמענים מלומר במפורש COVID-19, גם כשהם צריכים לדבר על דברים שקרו או השתנו בגלל המצב הנוכחי, בגלל אותם מסננים אוטומטיים. &nbsp אנשים רציניים מצנזרים את עצמם בגלל מנגנונים אוטומטיים של ספק שירות לאחסון והפצה. &nbsp ואני חושב שזו מגמה מסוכנת.

bismark1

New member
השאלה אם יש לך מנגנון סינון אלטרנטיבי?

ברור שבגלל האוטומציה הזו נפגעים גם הרבה אנשים שלא הם הסיבה להפעלתה אבל מה האלטרנטיבה? בד"כ פשוט מנגנון סינון מתוחכם יותר.

BravoMan

Active member
בוא נתחיל משום מנגנון ונתקדם משם.

אפשר גם לחייב את היוצרים לתייג, ולאפשר למפרסמים לסנן רק לפי התיוג. &nbsp עקרונית, לפי מה שאני מבין, אם אותם אנשים כן היו נופלים בסינון, הווידאו שלהם לא היה נחסם לצפייה, אלא רק לא מקבל אפשרות להרוויח מפרסומות. &nbsp אז הנושא הוא מורכב - מצד אחד, שום דבר בזכות (או חוק) לחופש הדיבור לא אומר שבהכרח חייבים לממן אותך, וכך גם צריך להיות. הגיוני שמפרסמים מסוימים לא ירצו שפרסומות שלהם יופיעו בווידאו שאנשים מתעצבנים עליו. &nbsp מצד שני, יוצרי תוכן צריכים להתפרנס, אי אפשר לצפות מרובן להקריב את עצמם על מזבח צורך הציבור לדעת. &nbsp במערכת קפיטליסטית תמיד היית סתירה מסוימת בין חופש העיתונות, לבין הצורך לממן את קיום העיתונות. &nbsp מצד שלישי, בפלטפורמת תוכן כמו youtube אין מנוס מאמצעים אוטומטיים אם אכן רוצים לסנן, היות וכמות התוכן כ"כ גדולה שאין אפשרות לשים עליה גורם אנושי. &nbsp אין לי באמת פתרון, אבל גם אין לי מספיק ידע כדי להעריך איכות של פתרונות. למשל, כמה כוח יש ל-youtube מול המפרסמים? אם הם ישנו את המנגנון למשהו שהמפרסמים פחות אוהבים, הם יעבדו הכנסות, או שהמפרסמים יישארו היכן שהם כי זו עדיין הפלטפורמה עם הקהל הכי גדול עבורם? &nbsp כרגע אני רק יודע להצביע על מגמה מדאיגה.

למעלה