Question 1: Yad La-achim

berlinale

New member
Question 1: Yad La-achim

(1) Are Yad Laachim "amuta Reshuma"? (2) From which sources do they receive their funding? Is it public information (3) What other, similar, organisations exist in Israel?

Jewish Answer

New member
Yad-leAchim

Yad-leAchim it is do realy "amuta reshuma". The sourses of funding is donations from the jewish donors. Other similar org. is "Lev-leachim". Sincerely, Jewish Answer www.Yadleachim.org

amichai58

New member
יד לאחים זו מחתרת דתית

יד לאחים זו מחתרת דתית, כלומר גוף שפועל מחוץ לחוק. אפשר לקרוא על זה ב: לוי, אמנון. (1988). "החרדים". בית הוצאה כתר. ירושלים. פרק חמישה עשר: "מחתרת חרדים - יד לאחים". עמ' 191-180 מצורף לעיונך הדף הראשון

amichai58

New member
תיקון לקישור

זה לא נותן להעלות את הדף ישירות - אז צריך ללחוץ על כפתור ימני על הקישור, ולשמור את הקובץ (או לעשות "שמירת יעד בש") ואז לפתוח את הקובץ

אני לא מבין לאן אנשים יכולים להגיע

יד לאחים מחתרת דתית מסוכנת! השימוש שלהם בכוח נוגדת את חופש הדת שיש בישראל.. לראיה הקישור הבא... אני פשוט הזדעזתי ממה שהם עשו לנרצחים בפיגוע בחיפה.. אוקי, אז הם הללו את אלוהים כמו שהם יודעים איך לעשות את זה... זה בידיוק כמו שעשו ליהודים באירופה... חשבתי שאנחנו עם שלומד מן העבר ושאנחנו עם "מוסרי"... מצטער אולי טעיתי....... או שזה הממסד הרבני שכ"כ קיצוני ופאנטי שמוכן להכפיש את הנרצחים..... חברה, לאן הגענו???!

אלי ו.

New member
לא מבין

כל הדף היה ציטוט של נוער משיחי. האם הציטוט לא היה מדויק? האם דברים הוצאו מהקשרם. האם זה הקישור שהתכונת אליו? בפעם האלף, אני לא תומך במעשי האלימות המיוחסים ליד לאחים, אבל אני לא רואה כאן שום מתקפה, או מעשה רע. אגב, את היהודים באירופה רצחו.

Jewish Answer

New member
ממה הזדעזעת, אדוני?

האם ראית פגעה כלשהי בכבוד הנרצחים? האם לא מובן, שיש הבדל בין "להלל את האלקים בלווי'ה" לבין "תודה לאל שבאמת אלוהים התשמש בלוויה..." (מתוך אותו אתר הנוער ממנו ציטטה הכתבה*) - ניצול ציני של כבוד הנרצחים לצורך דתי? והעולם הישראלי הנאור והמוסרי שותק? אם יהודים חרדים היו מנצלים את הלווי'ה החרדים כלשהי באירופה - לשטיפת מוח מאסיבית בין הילדים הגויים, - למחרת כל העיתונות הייתה מלאה בזה!! "שידול להמרת דת קטין" הינה עבירה פלילית בישראל. איפה החוק??? ועוד נכח שם חבר-הכנסת... אלא מה שמותר לגויים - אסור ליהודים, - פחד הגלותי ורצון למצוא חן בעיני הגויים. מי הם בכלל בשביל העתיד שלנו כעם-ישראל? שיחיו להם מתוך שלוה ונחת, מה הם רוצים מרצנו הקטנטונת, שבאים לכאן לעשות נפשות? (כמו הורי'ה הגויים של הנרצחת אביגייל שהגיעו ארצה למטרה זו...) Jewish Answer ---------------------- * (לא הובא כאן קישור ישיר לאתר כי הצפיי'ה מחייבת הרשמה).

זה שבכלל העליתם לאתר שלכם

את הנושא הזה.. למה הייתם צריכים להעלות את הנושא? מה כ"כ הרגיז אתכם? וחוץ מזה הם לא היו יהודים משיחיים.... הם היו גויים משיחיים, אז בכלל אין לכם בעיה אתם.. שמע אולי לא הכפשתם את שמות הנרצחים, אבל עצם העובדה שהעלתם את הנושא לאתר שלכם, מלמד על זלזול בכבוד המת.. הציטוט אכן היה נכון! ואין כל פסול במה שנאמר שם.... להיפך, טוב שההלוויה עוררה אצל החברים של אביגיל שאלות, כי כך הם יגיעו לאמת. אני רוצה להגיד לך, שאין מה לחשוש ממה שנאמר בהלוויה... ובכלל מה אתם כ"כ מפחדים מהאמונה המשיחית?? אין ממה לחשוש... אתם כולה מבוססים על דיעות קדומות, בידיוק כמו שעשו ליהודים באירופה, שהם בכלל לא ידעו מי הם ומה הם.. אז אולי במקום להעליל על התנועה הזאת, אולי כדי בעצם להכיר אותה יותר? לדעת באמת, אבל באמת מה המניעים האמיתיים שלה, ולא להתבסס על דיעות קדומות, כי רוב הדברים שאתם חושבים על האמונה המשחית, לגמרי אבל לגמרי הוצאו מהקשרם..... קצת חומר למחשבה.... צריך להחזיר עטרה ליושנה, להחזיר את מוסר ליהדות. מה קרה כשמורה בבית שמש עודד את הילדים לשרוף ספר ברית חדשה...??? זכור לך המקרה הזה? נו ומה זה מזכיר לך? את מעשים הנוראיים שעשו הנאצים לספרי תורה יהודיים.. אז נכון פה אין רציחות, אבל יש רצח אופי ורצון לגרש את היהודים המאמינים בזה מהארץ.... יש לי כמה דוגמאות.. אתם צריכים להיתביש שבשם אלוהים אתם עושים מעשים כ"כ מגעילים וכ"כ לא קשורים לתורת המוסר של היהדות.. תחזרו ליהדות האמיתית!!!

amichai58

New member
הגזמת

בלוויה יהודית בגולה במקרה נגיד דומה - היו מדברים מתוך סגנון יהודי, ואמונה יהודית ובמקרה הזה דיבר מתוך אמונה וסגנון של היהודים המשיחיים. שתי המקרים אינם שטיפות מוח, לפחות לא בהכרח ולא היתה עברה מעבר למה שמקובל גם שיהודים עשו - לפחות לא זה מה שמובן מהכתבה אז לא צריך להיות חרדים ואגב, יכול להיות שהם צודקים יותר מארגון יד לאחים, ועם השכל הישר מי ששמע יעשה מה שירצה.

אלי ו.

New member
אתה טוען כנגד טענה שלא נטענה

הטענה כנגד המשיחיים היא שהם מיסיונריים, לא שהם עושים שטיפות מח. (אתה יכול לטעון שאין בכך רע וזו זכותך) בציטוט הזה הראו עד כמה חשובה המיסיונריות לקבוצה הזו. עד כדי כך שגם במהלך טקס קבורה הם מאוד מודעים להזדמנות "להביא את הבשורה" לעוד אנשים. בהלויה יהודית דתית אגב (אני עושה את ההשואה, כי זה מה שאתה עשית) המוטיב הזה פשוט לא קיים. האם אתה יכול לדמיין הלויה של רב חרדי שתתאמץ לגרום לנוצרים לעבור ליהדות?!

amichai58

New member
מסיונריות בלוויה זה פירוש שלך

שאלת אם אני יכול לדמיין הלוויה של רב חרדי שיתאמץ לגרום לנוצרים לעבור ליהדות - התשובה שלי היא לא, אבל כן אני רואה שידברו שם דברים בשבח היהדות החרדית וצדקת דרכם מי שרגיש - יראה בזה "שטיפת מוח" או "מסיונריות" בעוד שזה דבר רגיל ללויה של כל זרם מסויים. למשל, בלוויה של המורה לזימרה ידברו כמה חשוב עשתה שחינכה את הנוער לשיר שירי יפים.... אז מפה ולהגיד שזה שטיפת מוח לדרך הזו - זה מוגזם.

אלי ו.

New member
האם קראת את הציטוטים?

מה שכתוב זה הערות טכניות ע"כ שהטקס נוהל בצורה יפה וכך יותר אנשים נחשפו לבשורה. אני לא יכול לתאר לעצמי מאמר ב"המודיע" שמתאר הלויה ואומר: "חילונים רבים אולי יעשו תשובה בעקבות כך שנחשפו להספדי הרבנים". ושוב, מי אמר שטיפת מוח?

זה חלק מהאמונה חביבי,

ואלוהים אומר לנו להביא את האמונה הזאת לכל עם ישראל, כי לפי האמונה שלנו זוהי האמונה האמיתית, והעם צריך להאמין שישוע הוא המשיח. מה לעשות, שאלוהים שם אותנו כאן בשביל מטרה מסוימת, להיות אור בתוך החושך, להביא לאנשים תקווה. ואני בטוח שאחרי ההלוויה הזאת אנשים ראו שיש תקווה, וראו שלאנשים שם היה עצב, אבל עצב מעורב עם שמחה, כי הילדה נמצאת בשמיים. שאול השליח כתב באחת מאגרותיו: "למות פירושו רווח, לחיות פירושו המשיח" אנחנו מצווים לחיות כפי שהמשיח קרא לנו, וזה להיות אור פה בארץ. אבל כאשר נמות נגיע לנחלתנו, לשמיים ושם החגיגה רק מתחילה. זה אולי מפחיד אותכם, אבל מה לעשות זה מה שאנחנו מאמינים, ועוד מה לעשות שזה האמת. אני מקווה שיום אחד אלוהים יפקח את עינכם לראות את זה, אבל עד אז נתפלל עבורכם. תודה

אלי ו.

New member
והאמונה היהודית מתנגדת למסיונריות

בהודעה שלך אתה עשית את הקייס הטוב ביותר ליד לאחים. זה בדיוק מה שהם ניסו להראות בקישור שהבאת. שאתם מיסיונרים שינצלו כל אירוע, אפילו מות ילדה קטנה, להמרת דת.

amichai58

New member
אל תגזים

מותר שאדם יספר לך על אמונתו. אין סיבה להשתיק כל דבר. זה עוד לא נסיון להביאך לנצרות. הרי בכל טיול שנתי מספרים לתלמידים במקומות רלוונטים על מעשיו של ישוע - אם זה בכינרת, או בהתאם לדת הרלוונטית הייתי לא מזמן בסיור מודרך במקדש הבאהיים בחיפה. הסבירו לנו קצת על הדת שלהם (מדריך יהודי). נו, אז זה מסיונריות ? - לא צריך להגזים, ולפחד מכל דבר שחושף אותך לאמונות אחרות, בעיקר... שהדת היהודית כפי שהיא היום... לא מי יודע מה... לא הדבר ההכי טוב, עד כדי כך שלא כדאי לחפש בעוד מקומות משהו. כי התשובה שלהם (של הזרם המרכזי ביהדות החרדית) - בטח לא התשובה הסופית.

אלי ו.

New member
תגיד, אתה לא קורא?

מה זאת אומרת "זה עוד לא נסיון להביאך לנצרות"? קרא את ההודעה שלו, הוא כותב בפה מלא שזה בדיוק מה שהם מנסים לעשות! הבנאדם מספר לך שזו האמונה שלו, להביא את האמונה שלו לכל ישראל. אני לא מעונין להשתיק אותו, להפך אני שמח שהוא אומר בגלוי שמטרתו היא מסיונריות. זה בדיוק מה שיד לאחים אומרים. יש לי ידידים מדתות שונות ואני תמיד שמח ללמוד על דתות ואמונות שונות. כשמדריך מספר לך רקע דתי מטרתו לתת לך מידע, מטרת המסיונרים, כפי ש ACE כתב כאן היא לא רק לתת לך אינפורמציה אלא "להביא לך את האמונה" או כמו שכתוב בקישור שהוא הביא: "להפיץ את הבשורה". אני לא ממש מבין איך החרדים נכנסו להודעה שלך, האם אתה חושב שהאופציה היא או להאמין שישו הוא האלוקים, או לגור במאה שערים? תתפלא יש עוד אלטרנטיבות.

לא להמרת דת!

אף אחד לא אמר שאתה צריך להיות נוצרי כדי להמין שישוע הוא המשיח. ישוע עצמו היה יהודי לכל דבר, ובטח יותר יהודי ממך וממני כאחד. אז מה אתה חושב שכדי להאמין שהוא המשיח, צריך להפוך לנוצרים? הרי זה אסבורדי לגמרי. מה גם שאלוהים אוהב את עם ישראל ואותך, ובגלל זה הוא קרא לנו להביא את האמת לעם שלו, עם ישראל. אין ממה לחשוש מזה, כי זוהי אמונה יהודית אמיתית. לא באים כאן לגייר אף אחד.

אלי ו.

New member
מה ההבדל האמוני?

אשאל אותך שאלה שכבר שאלתי אותך, אבל לא ענית עליה. יש הרבה מאוד זרמים בנצרות, מה משותף לכולם, ולא קיים ביהדות ובאסלם? האם כל אותם דברים משותפים קיימים גם באמונה שלך?

למעלה