Question 1: Yad La-achim

L e s t a t

New member
האומנם?

קודם כל, תלמדו להבא לשים הגנות, בדיוק בגלל דברים כאלה. האקרים הם לא דבר נדיר בימינו. דרך אגב, אותו רבן גמליאל שאתה מצטט באופן כל כך נלהב גם היה האיש שהכניס לבתי הכנסת את תפילת המינים (תפילה שלפיה למאמיני ישוע לא תהיה תקווה בעולם הבא). הרבה אמונות חיות ובועטות כבר 2000 שנה, למעשה - ישנן הרבה שחיות ובועטות הרבה יותר מ2000 שנה, זה הופך אותם לאמת המוחלטת שאתם טוענים למונופול עליה?

יתכן

אבל תראה איזה פלא זה שאמונה שהייתה נחלה של קבוצת מיעוט קטנה בעם ישראל הפכה באחד מן הימים להיות חלק מהאימפריה הרומית הגדולה. אבל אלה הכניסו בה שינויים כה רבים שהזהות היהודית שלה הטשטשה, והתרחקו כמה שיותר מהאמונה הבסיסית שישוע הטיף אותה. נראה לי שאתה צודק לגבי הרבן גמליאל, שהוא הכניס את תפילת המינים,שאם אני לא טועה היא חלק מתפילת השמונה עשרה. אני לא טענתי שהוא האמין בזה, אבל הייתה לו הבנה לאמונה. שאול התרסי, השליח הנודע בכיניו כפולוס, היה אחד מתלמידיו. ודרך אגב, האתר חזר לפעול!!! ייייש סוף כל סוף

L e s t a t

New member
תראה

זה לא כל כך מפליא, האמת, קהילות משיחיות (שלאחר זמן מה נקראו "נוצריות") הפכו לדבר פחות ופחות נדיר עם השנים ואת התוצאה אנו רואים היום. אבל אולי אני לא רואה בזה פלא כי אני גדלתי (ועודני גודל) בתקופה שמאוד מאוחרת יחסית לתקופת "הזוהר" של הקהילות המשיחיות
אני גם יכול לומר שבעיני זה פלא שהשבטים הגרמאניים הקדומים היו אלו שהביסו את רומא וגרמו לה להתפורר סופית או שהוויקינגים היו אלו שגילו את אמריקה (קנדה, ליתר דיוק). מאמין יראה באמונתו דברים מופלאים, זה לא נדיר, אתה יודע
פולוס לא היה תלמיד של ישוע, הוא חי כמה שנים אחר כך ובכלל היה "צד" משיחיים ומביא אותם אל ידי השלטון עד שיום אחד ישוע נגלה אליו (בחלק הזה של הסיפור אני לא יודע מה קרה ומה הוא אמר לפולוס) ופולוס הפך למשיחי ולמד את תורת ישוע באדיקות ואז גם כתב את האגרות אל הקהילות המשיחיות והמשיחיים שהכיר.

אלי ו.

New member
תראה, הענין פשוט

ב 2500 השנים האחרונות יהודים עמדו בפני מסיונרים שונים שניסו להעבירם על דתם, אם בכח אם בשידולים אחרים. עם הזמן פיתחנו אלרגיה לאנשים שמנסים להעביר אותנו לדת אחרת. כשאני קורא את הציטוט "..הנחה את הטקס בחכמה, בענווה תוך כדי הוצאת הבשורה להמונים ......מה שבטוח שהטקס המרגש הזה ישאר במוחם לאורך כל השבוע והמחשבות על אמונתה וחייה השמחים של אביגייל יעוררו בהם שאלות. בית הספר של אביגייל לא ישוב להיות אותו בית הספר, לוויה זו יצרה פתח לבשורה לחדור לתוך תודעתם של המורים, המנהל והתלמידים. בואו נמשיך בתפילה את מה שהתחיל אתמול בהלוויה..." להזכירך הציטוט הוא מאתר הנוער המשיחי, עד כה לא טענת אחרת. נוצרת בי תחושה מאוד לא נעימה שהכאב על החברים לאמונה מואפל ע"י ההזדמנות "להפיץ את הבשורה".

Lu Tze

New member
אז צריך להרביץ לכל אחד שמנסה לשנות

את הדת שלך? אם זה יקרה בתי החולים יתמלאו בחרדים...

אלי ו.

New member
לא שוב הטיעון הזה

אם היית קוא 2 הודעות למעלה בשרשור הזה היית יודע שאיני תומך בפעולות אלימות. חרדים אינם מנסים להעביר נוצרים או מוסלמים על דתם. מחזירים בתשובה מנסים לקרב יהודים לדתם שלהם, עצוב אם באמת אינך מבין את ההבדל. אני מקוה בשבילך שאתה מיתמם לצורך הויכוח.

Lu Tze

New member
אני הבנתי שאתה לא תומך בהם,

כל מה שאמרתי היה שזה לא תירוץ (יש אנשים שכן מצדיקים אלימות בצורה הזאת). ואני לא רואה הבדל. מה זה "לקרב אנשים לדת שלהם"? קודם כל, אני אתאיסט, אין לי דת (יש לי לאום). אין הבדל בין מיסיונר למחזיר בתשובה, חוץ מזה שקהל היעד של מחזיר בתשובה הוא יהודים ולמיסיונר אין העדפה כזאת. ויש הבדל עצום בין לקרב אדם לדת המקורית שלו (למשל לעודד אותו ללמוד עליה) לבין להחזיר אותו בתשובה.

למעלה