למה שישנא יהודים כשהם מיעוט שלא יכול להגן על עצמו?
המצב שהיה לאורך כל ההיסטוריה הוא המצב הרצוי בעיני האנטישמים המודרנים.
הוא מוטה נגד יהודים עם מדינה וצבא. מצייר כמפלצות יהודים שמגינים על עצמם ולא תלויים ברחמי זרים.
בואו נניח לרגע את השאלה מהי שנאת ישראל כמניע ונבדוק מהי רדידות כמניע.
תמונות של מלחמה, הרוגים, פצועים, צריך נבל להאשים.
הגישה הרדודה היא להאשים את החזק. עד כאן נכון לכל סכסוך.
רק שאצלנו יש נבלים להאשים. ועדיין ישראל מואשמת.
אפשר לפטור את המניע כרדידות עבור אנשים שלמדו על המצב משערי עיתונים.
אנחנו מדברות כאן על ג'ון אוליבר ועל ליברלים-לכאורה שקוראים ומשתפים הרבה כתבות ושמועות.
הם בוחרים אקטיבית שוב ושוב להעביר אחריות ואשמה מארגוני טרור אל מדינת היהודים.
הם בוחרים להציג חיילים שמגינים על מדינת היהודים כפושעי מלחמה שטניים.
זאת אנטישמיות מודרנית. אין לזה דוגמה מקבילה עם שום סכסוך/מאבק אחר.
את עושה קצת סלט משתי בעיות שהן לא כ"כ קשורות אחת לשנייה.
יש בעיה ברמת המדיניות ומשרד החוץ שלנו שלא עושה הסברה נורמלית, מצד שני לכי תוכיחי שאת צודקת שיש לך בצד אחד 60 ומשהו ילדים מתים ובצד השני "רק" שניים.
והבעיה המרכזית היא שהמצב בין ישראל לפלסטינים הוא "לא כוחות" אין לזה קשר לזה שמדובר באנטישמיות גם אם היה מדובר במדינה מוסלמית שנטפלת למדינה חלשה ממנה בהרבה הם היו מגיבים ככה(ואולי יותר גרוע, כי אני חושבת שיש יותר שנאה כלפי מוסלמים מאשר יהודים בעיקר מאז 11/9). את אף אחד זה לא מעניין שהם התחילו, או שהם ויתרו על תכנית החלוקה ב47'. הם לא מסוגלים להבדיל בין "חמאס" ל"פלסטין" (וזו עוד בעיה) ולכי תהי הצודקת שיש לך את אחד הצבאות הכי חזקים בעולם בזמן שלצד שני יש חתיכות פח מעופפות (שרובן מיורטות באוויר על ידי אחת המערכות הכי מתקדמות בעולם וגורמות הרבה פחות נזק ממה שהפצצות של ח"א עושות).
אפשר להיאנח ולסלוח לאלו שמסיקים מסקנות על סמך מידע מצומצם כזה.
זה לא המצב עם אוליבר ודומיו שחיים באינטרנט וסופגים המון מידע. הם במודע דוחים כל פרט שמצדיק את ישראל ומאמינים דווקא להשמצות.
והבעיה המרכזית היא שהמצב בין ישראל לפלסטינים הוא "לא כוחות" אין לזה קשר לזה שמדובר באנטישמיות גם אם היה מדובר במדינה מוסלמית שנטפלת למדינה חלשה ממנה בהרבה הם היו מגיבים ככה
זו בדיוק הנקודה.
אני מבינה את הטענה של לונה על אנשים שפשוט נוטים להיות בצד של האנדרדוג וההבחנה היחידה שהם עושים זה פשוט איפה יש יותר הרוגים. אלו פשוט אנשים טיפשים שעדיף שלא יצייצו, אבל נניח את הטיעון הזה בצד.
הבעיה שלי עם כל לוחמי המקלדת הנאורים זה שהם לא לוחמי צדק כפי שהם אוהבים להגדיר את עצמם. הם לא נותנים קול למיעוט מודחק שלא מסוגל לדבר בשביל עצמו. הם חלק בבעיה גדולה יותר שנקראת אנטישמיות, והם נותנים לזה יד בין אם במודע או שלא. הרי אם תדברי איתם על כל המדינות הסובבות את ישראל, בהם נרצחים עשרות ומאות יותר אזרחים זה לא יענין אותם. דברי איתם על רצח עם באפריקה ולא אכפת להם. הם לא יקדישו לכל האנדרדוגים בסוריה אפילו סטורי אחד באינסטגרם שלהם. לא אכפת להם ממדינות שסובלות אם אי אפשר להאשים בזה את ישראל. כל האלה שממהרים לגנות את ישראל במסווה של לוחמי צדק שרק נגד פגיעה באזרחים חפי פשע מגלים מהר מאוד את הפרצופים האמיתיים שלהם כשמנהלים איתם שיחה (אם אפשר בכלל לדבר איתם). אני לא יכולה לספר את כמות הפעמים שראיתי אנשים בפיד שלי שמפרסמים כל מיני מספרי טלפון כאלה ואחרים שצריך לסמס להם איזה סיסמת שקר כדי להגיד לנבחרי הציבור שלהם שהם לא רוצים שכספי המיסים שלהם ילכו לישראל. אבל מעולם לא טרחו להפגין כזאת אכפתיות כלפי שם "מיעוט אתני" אחר.
זה התחיל בתור שנאה כלפי "המדיניות" של ישראל, וזה המשיך לדילגיטימציה של מדינת היהודים בכללי כשמיליון אנשים מדקלמים כל מיני סיסמאות כמו from the river to the sea palestine will be free מה שבעצם אומר שכדי לשחרר את פלסטין ישראל צריכה שלא להתקיים. אז כל יפי הנפש האלה שרק רוצים שלפלסטינאים תהיה מדינה משלהם וישראל תפסיק לכבוש אותם רוצים את זה רק בדרך אחת- להעלים את ישראל לגמרי. קוראים לעצמם "אנטי ציונים" רק כדי לא להעיד על עצמם חס וחלילה שהם "אנטישמים" מבלי לדעת ששני הדברים הולכים יד ביד. אבל העליה החדה במקרה האלימות ופשעי השנאה כלפי יהודים בכל העולם ובמיוחד כאן בארה"ב מראה שכל אלה שטוענים שיש להם ביקורת רק על מדיניות ישראל ולא כנגד יהודים באופן כללי מראה תמונה מאוד שונה ממה שהם רוצים להציג.
אכן. התייחסתי עד עכשיו לאלו שטוענים שהם רק "מבקרים את מדיניות הממשלה".
ההגדרה העצמית "אנטי-ציונים" כבר אמורה להיות אנטישמיות ברורה, זאת מההגדרה התנגדות לקיומה של מדינת היהודים.
מבחינה עובדתית זה פשוט לא נכון. אם תסתכלי על הדוחות של ה-FBI מהשנים האחרונות על פשעי שנאה תראה שפשעי השנאה כלפי יהודים עולים כמעט פי 2 (ובחלק מהמקרים גם יותר מזה) על פני פשעי שנאה כנגד מוסלמים, ובשנתיים האחרונות עולים גם על פני קבוצות אתניות אחרות. רק לפני כמה חודשים ארה"ב געשה בגלל העליה החדה בפשעי השנאה כלפי אסייתים, רק שכמות המקרים המתועדים מהשנה הנוכחית (כנגד אסייתים) לא מתקרבת בכלל לכמות פשעי השנאה שהיהודים בארה"ב סבלו. אני לא רואה את אותה התרעמות של כל יפי הנפש שיצאו לרחובות לגנות את השנאה הגוברת כלפי אסייתים. או השחורים בשנים הקודמת. אז מה זה אומר בעצם? שלשנוא יהודים בגלל מה שישראל עושה זה לגיטימי? מה יותר אנטישמי מזה?
גם צריך לזכור שכמות היהודים בעולם היא כל כך זניחה ביחס למוסלמים. כאן בארה"ב היהודים מהווים פחות מ-3% מכלל האוכלוסיה, אם זה לא נחשב מיעוט אתני, אני לא יודעת מה כן. ובכל זאת הבקושי- 3 אחוזים האלה זוכים לספוג את מרבית פשעי השנאה.
וואו, איזה דיון ש... ממש מרגיש לי כאילו אני אמור למחוק.
כי מרגיש לי כאילו היה חוק או אמור היה להיות חוק נגד דיונים על נושאים כאלו רציניים ופוליטיים.
אבל גם אין ממש כזה. ומי אני שאחליט על מה מותר לדבר ועל מה לא.
וכנראה אני קצת התחלתי את זה.
ותכלס כולם כאן מדברים בכבוד אחד אל השני וזה אולי הכי חשוב.
הדבר הכי חרא הוא שכדי לוודא שמדברים בכבוד אחד לשני אני נאלץ לקרוא את הכל וזה ממש לא משרת את האסקפיזם שאני רוצה לחוות.
אז תמשיכו לדבר על זה כמה שבא לכם ותמשיכו לעשות זאת בלי שרמת הדיון תתדרדר.
אני לא אצטרף, אבל אפשר להבין ממה שכבר כתבתי בנושא את דעתי הכללית.
וואו, איזה דיון ש... ממש מרגיש לי כאילו אני אמור למחוק.
כי מרגיש לי כאילו היה חוק או אמור היה להיות חוק נגד דיונים על נושאים כאלו רציניים ופוליטיים.
אבל גם אין ממש כזה. ומי אני שאחליט על מה מותר לדבר ועל מה לא.
וכנראה אני קצת התחלתי את זה.
ותכלס כולם כאן מדברים בכבוד אחד אל השני וזה אולי הכי חשוב.
הדבר הכי חרא הוא שכדי לוודא שמדברים בכבוד אחד לשני אני נאלץ לקרוא את הכל וזה ממש לא משרת את האסקפיזם שאני רוצה לחוות.
אז תמשיכו לדבר על זה כמה שבא לכם ותמשיכו לעשות זאת בלי שרמת הדיון תתדרדר.
אני לא אצטרף, אבל אפשר להבין ממה שכבר כתבתי בנושא את דעתי הכללית.
מצטערת שהוספתי את השאלה הזאת לשאלון. אומנם לא מפריע לי הדיון הפוליטי, אבל אני יודעת שרובכם מעדיפים שלא להיכנס אליו.
הו וול, אני אמרתי את שלי, אין לי כל כך מה להוסיף לדיון הזה מעבר לזה אז מניחה שאפשר לחזור לגיפים של דרו
אוףףףףף. גם המעבר דירה הנוראי הזה (מלא אריזות, בלאגן, נקיונות והכנות, ואני מפגרת אז הנקיונות אצלי זה טירוף של שפשופים וקרצופים עד שהכל מבריק כי אחרת זה מגעיל אותי) וגם כי נגמרה החגיגה של הקורונה והבוסית שלי מגיעה יותר ועם יותר מטלות, וגם מגיעים יותר אנשים למשרד אז רוב הזמן כבר אין לי את החופשיות של פעם, ככה שאין לי מספיק זמן איכות עם הפורום בבוקר ואין לי מספיק זמן איכות עם הטלוויזיה בערב.
מה קשים הם חיי
אז כנראה שפעם הבאה כשהוד רוממותו יאשר לי לעשות שאלון חודשי אני אשדרג את השאלה לכמה פעמים אתם מסוגלים לקפוץ על רגל אחת בזמן שאתם לועסים עם עיניים עצומות. שלפחות יהיה מענין
זה טוב שאת מצליחה לעשות הפרדה של הדמויות. לרוב גם אני מצליחה לעשות. מה שאני לא יכולה להתגבר עליו אבל זה אם אני מאזינה לאודיובוק וזה שמקריא זה לא בקול של הדמות של הספר. אז זה ממש מחרפן אותי. הדוגמה הכי טובה זה שהאזנתי לאחד מהספרים של דקסטר אבל זה לא היה בקול של מייקל סי הול וזה היה פשוט נורא ולא הייתי מסוגלת להמשיך מעבר לעמוד אחד.
אבל גם אם אתם ממש לא צופים בשום דבר עם פרסומות, יכולתם לבחור משהו ישן כמו שארינמל עשתה. היו כל כך הרבה פרסומות מוצלחות במהלך השנים, לא יכולתם לחשוב על משהו אחד?
אבל אין לי זכרוווון! אם מישהו יעלה כאן משהו אז ייפול לי איזה אסימון או שניים, אבל ככה אני לא זוכרת. אני באמת לא משקרת לאנשים (גם מחוץ לפורום) כשאני אומרת שאין לי זכרון טוב..
אבל הפרסומות ששמת מצחיקות ומביכות בו זמנית
זה המקום להתוודות שאני אלרגית לשמן אתרי של פרות הדר, ולכן אסור לי לקלף פירות הדר (מותר לי לגעת בפלחים ללא הקליפה הלבנה, אבל בקליפה עצמה - אסור, ובטח לא לפצוע את הקליפה). שפירץ של שמן אתרי מהקליפה ואני מתחילה לדמוע, להתעטש ולהשתעל
ממש. זו מלחמת התשה, בעיקר פנימית. והרשימות באמת עוזרות. אני רק לא מבינה למה אני צוברת ואוגרת כל כך הרבה דברים. בתיאוריה אני רוצה להיות מינימליסטית, אבל בפועל אני ממש נוטה לאגרנות אבל זה כנראה בא עם הגיל
חחח, קטע מעולה.
אגב, רציתי גם לשאול אם את ידעת שבפרק כלשהו (זה שראו שלט בעברית מאחורי ג'פורדס), שיחק הבעל במציאות של איימי? רציתי להגיב לך על זה בשרשור דיונים אבל התברברתי ושכחתי
ללא תכנון מראש הייתי במצעד הגאווה בסידני אוסטרליה בשנה שבה יצאתי מהארון -ליתר דיוק בערך 3 שבועות אחרי שיצאתי מהארון כשהייתי בניו-זילנד ובדרכי חזרה לארץ עצרתי לכמה ימים בסידני. לא צעדתי או משהו, אבל הסתובבת ליד.
לטובת איזה דמות הייתם מחליפים צד (זה עובד גם אם אתם כבר LGBTQ, אל תהיו כבדים)- באפי. כאילו יהיו מכשולים, אבל אני אעשה הכל בשביל שזה יעבוד (עד שזה יגמר באופן טראגי כי זאת באפי)
אני יודע לפתור קוביה הונגרית בזמן סביר/איטי (בערך 4 דקות). אבל אני עדיין מקווה שזה יהיה יעיל בעתיד כשאני אלך לראיון עבודה ולמראיין תהיה קוביה הונגרית על השולחן ואני אפתור אותה וככה אקבל את העבודה.
אה בעצם יש את הדבר הזה שזאת סדרה מצוירת עם ילד או כמה ילדים ויש מין ציפור זהב ענקית... אין לי מושג מה הקטע שם ואני לא בטוח אם ראיתי. אבל אני זוכר משהו מהפתיח. אני אנסה למצוא כי נראה לי שזה נקרא אינקה משהו. אה, זה נקרא ערי הזהב הנסתרות. אין לי מושג אם אפילו ראיתי אי פעם פרק של זה:
יפה אבל מעצבן, כי כמו שכתבתי במקרים קודמים, זה קצת פוסל או נותן תחושת אפסות לאותם אנשים (אני נגיד) שחיים חיים קטנים ושקטים.
זו גם הזדמנות לומר שגם אני מאוד אוהבת את השחקנית הזאת, רק אף פעם לא זוכרת את שמה...
אני נאלץ לא להסכים איתך, אני מכיר המון אנשים שמעבר לגיל 30-40 ומעבר לזה שמשחקים את זה, כוללים סלבריטאים(מי אמר וין דיזל ולא קיבל , פלוס מגי סמיתוסטפן קולברט ועוד ועוד ),מה שאני אומר שהדור שהתחיל לשחק את זה לפני 30 שנה, עדיין משחק, אולי זה התחיל כמשחק ילדים, זה כבר לא
אוףףףףף. גם המעבר דירה הנוראי הזה (מלא אריזות, בלאגן, נקיונות והכנות, ואני מפגרת אז הנקיונות אצלי זה טירוף של שפשופים וקרצופים עד שהכל מבריק כי אחרת זה מגעיל אותי) וגם כי נגמרה החגיגה של הקורונה והבוסית שלי מגיעה יותר ועם יותר מטלות, וגם מגיעים יותר אנשים למשרד אז רוב הזמן כבר אין לי את החופשיות של פעם, ככה שאין לי מספיק זמן איכות עם הפורום בבוקר ואין לי מספיק זמן איכות עם הטלוויזיה בערב.
מה קשים הם חיי
יפה אבל מעצבן, כי כמו שכתבתי במקרים קודמים, זה קצת פוסל או נותן תחושת אפסות לאותם אנשים (אני נגיד) שחיים חיים קטנים ושקטים.
זו גם הזדמנות לומר שגם אני מאוד אוהבת את השחקנית הזאת, רק אף פעם לא זוכרת את שמה...
זה בהתייחסות לציטוט הזה: We all die eventually. The real tragedy is forgetting to live
יש משהו במה שאת אומרת לגבי זה, וזה באמת משהו שגם אני לאחרונה כתבתי עליו (אני לא זוכר איפה)
אבל איך שאני רואה את המשפט הזה זה לא "קח סיכונים, תחיה את החיים באקסטרים, אם אתה לא עושה משהו מיוחד שגורם לך אושר בכל יום אז אתה לא באמת חי."
אלא משהו פשוט יותר - "מה שאנחנו עושים עכשיו זה החיים. ואם יש משהו שאנחנו רוצים לעשות אז שווה לעשות את זה."
אנh מקווה שהצלחתי להסביר את ההבדל בעיני.
מה קשים הם חיי
אגב, רציתי גם לשאול אם את ידעת שבפרק כלשהו (זה שראו שלט בעברית מאחורי ג'פורדס), שיחק הבעל במציאות של איימי? רציתי להגיב לך על זה בשרשור דיונים אבל התברברתי ושכחתי
חחח כן! לא זוכרת למה אבל בדקתי משהו לגבי הפרק הזה ספציפית בIMDB וראיתי שזה בעלה.
אירוני כי זה בערך הפרק היחיד שג'ייק מקנא בו (ואהבתי אגב שהוא מודה שזה רגש מגעיל והוא לא גאה בו - איזה התקדמות מסיטקומים של פעם בהם חצי מהעלילה זה גבר מקנא *שיעול*רוס*שיעול*) והוא מקנא בבעלה האמיתי(ברוקלין 99 עונה 5)
האם יש לכם סדרה\סדרות שאת הסדרה עצמה אתם לא זוכרים\ סתם משעממות, אבל את הפתיחה, לעולם לא תשכחו? אין לי. אני זוכר כל מה שראיתי גם אם זה ממש גרוע. זה עוד כישרון חסר תועלת שיש לי.
אוקי חצי מהאנשים כאן לא ניסו אפילו
והחצי שכן ניסה "השתעמם" אחרי כמות מסויימת של פעמים.
I call bullshit
או שתנסו ברצינות כדי לבדוק או שתודו שאתם לא מצליחים מעל הכמות שכתבתם.
טוב, דיברנו כבר על זה שגם אני נכנסתי חזק לשיר הזה לאחרונה. בעיקרון מאז שהיא שרה אותו בSNL, אבל בפועל לקח זמן גם אחרי זה.
בעצם מה שאולי גרם לי לחזור אליו זה כל מיני אנשים באינסטגרם רוקדים לשיר.
היא מאוד מתלוננת על זה שמישהו שבר לה את הלב, אבל היא ממש צריכה להודות לו על המוזה.
מי אמר את זה?
האמת שבמקום לחשוב יותר מידי מה אני עושה זה מגגל "שם סדרה שאני אוהב" + Quotes (אני גם תמיד שוכח איך כותבים את המילה quotes אבל גוגל יודע לתקן)
כנראה בסתר הלב שלך את הומופובית
אבל באמת? ניל פטריק האריס? מאט בומר? ג'ונתן גרוף? אנדרו ראנלס? אנדרו סקוט?
זה לא צריך להיות מישהו שאת מעריצה ברמה של סבסטיאן סטאן או ג'יימס מקאבוי.
הכשרון שלך לימי הולדת הוא מאוד מרשים.
אם כי נכון שהוא יהיה בעיקר יעיל בעולם פוסט-אפוקליפטי שבו טכנולוגיה לא תעבוד.
להזיז את האוזניים גם אני יכול *מזיז את האוזניים עם הידיים שלי*
מתה על השיר הזה! אני גם לא זוכרת שראיתי את הסרט הזה בילדות נראה לי פחדתי מהאדס אז ראיתי רק לפני איזה שנה והוא קורע. ולאחרונה אחותי שלחה לי איזה קטע מצחיק כתגובה למשהו שדיברנו עליו והחלטתי שאני צריכה לראות שוב כי לא ראיתי אותו מספיק.
ציטוט חודשי: "Since so many people like to say stuff like 'Israel has to give the land back' to them I would like to say- give it back to whom exactly? The Mamluks?!" הקטע האהוב עליי בספר של נועה תישבי
למה מצפים בחודש יוני: חיסון שני. נראה שכולכם כבר התחסנתם אבל אני עשיתי את הראשון רק לפני שבועיים. בא לי כבר לסיים עם זה. למרות שטכנית כבר לא צריך את זה בשביל כלום יותר.
כאילו טכנית אני מניח שצריך את זה כדי לא לחלות בקורונה... (בארץ עדיין יש התפרצויות קטנות, פשוט כל מי שנדבק מחוסן ולכן נשאר בסדר)
וואו זה באמת מוזר שרק עכשיו התחסנת. מה שממש מוזר זה שקליפורניה כבר די פותחת הכל בעוד אצלנו לקח עוד הרבה זמן מהרגע שכולם התחסנו.
אבל לאמריקאים יש את היתרון הגדול שהם יכלו לראות מה קורה אצלנו (כלומר לראות שזה מחזיק מעמד ואין התפרצויות חוזרות) ולכן לפתוח מהר יותר.
זוג להט"בי אהוב עליכם בחיים האמיתיים? יש איזה זמרת קאנטרי שאני אוהבת (ברוק אידן) שיצאה מהארון השנה באיזה קליפ והיא והבת זוג שלה ממש חמודות. ואם צריך זוג שבאמת מכירים, אחיינית של שותפה שלי והבת זוג שלה הן הזוג הכי חמוד שאני מכירה.
אני רק מכיר את רובי, אבל זה מלפני יותר מידי זמן (ואני זוכר שהיא עזבה את הסדרה כדי להיות סוכנת שירות חשאי בסדרה עם השחקן ששיחק את סויר באבודים, אבל הסדרה בוטלה לאחר שנה אז אולי היא חזרה)
צרפו איזה גיף להטבי לוהט סתם כדי שיהיה לנו כיף בעיניים-
אני כתבתי את השאלון הזה ושכחתי שיש את השאלה הזאת וכבר שמתי גיפים למעלה
טוב אז במקום הנה סתם גיפים שאני לא באמת צריכה סיבה כדי לדחוף אבל בכל זאת- דרו
פרסומת אהובה/מצחיקה/שווה שאתם מוכנים לא להעביר ערוץ בשבילה? הפרסומות של גייקו תמיד מעולות. אבל זאת אהובות עליי במיוחד. כל היום אני צועקת "ספרינקלס!!" כשהיא משודרת
איזה משחק ילדות דבילי אתם עדין משחקים? וול הוא עבר שינוי קל, אבל כשהיינו ילדים בנסיעות ארוכות היינו בוחרים איזה משהו שאם רואים על הכביש (נגיד רכב אדום) מי שרואה ראשון נותן איזה סטירה/בוקס למי שלידו (כמובן שלא חזק מידי) אז היום אני והשותפה שלי משחקות את זה כל פעם שהאחייניות שלה מגיעות אלינו, רק עם לוחיות רישוי (אם רואים לוחית רישוי של מדינה שהיא לא קליפורניה) אבל לפעמים סתם בא לי לתת לשותפה שלי איזה כיפכוף כשאנחנו לבד ברכב גם בלי הילדות פעם גם צילמתי איזה לוחית רישוי של איזה רכב מוושינגטון שחנה מחוץ לעבודה שלי וסימסתי לה ואמרתי לה שבערב אני אתן לה כאפה בשמו כן, אני בן אדם רמאי. אל תשחקו איתי בשום דבר בחיים.
אם את מצלמת מכוניות את בטח גם יכולה למצוא כל מיני תמונות של מכוניות בגוגל.
האחיינים שלי היו משחקים הרבה יותר מידי זמן משחק שאם רואים לוחית רישוי של רכב שיש בו שלוש ספרות ברצף אז מי שמכריז על זה ראשון מרביץ לאחר את כמות הפעמים של הספרה. ככה למשל 25-558-10 אז אפשר לתת 5 מכות. הייתה פעם אחת שהם כל כך עיצבנו אותי עם המשחק הזה (כי זה גרם למריבות נוראיות במושב האחורי) שאיימתי עליהם שאנחנו לא נלך לסרט שאנחנו בדרך אליו.
כשאני הייתי ילד היינו פשוט סופרים מכוניות אדומות.
וכי חייבים להתייחס לפיל שבחדר- איזה סלב הכי אכזב אתם לגלות שהוא עוכר ישראל? אממ לא בדיוק יצאו עלינו אבל כן פרסמו משהו בסגנון של חינם פלסטין - פייפר פראבו ושירלי מנסון של גארבג'