second star to the right
|ספו

shirush3

New member
את לא רחוקה מהמציאות

אם נסתכל על הקטע של אמה וניל וה"איי לאב יו" בקטע מציאות זה מטוטמם לגמרי!
טוב שנזכרתם
זה כאילו הם היו חברים ומאוהבים לפני יומים
אבל מהקטע של האגדות והטרו לאב והאפי אנדינגס זה כ"כ אהעאהעאהע

יש בי צד שלא מאמין שרג'ינה הרגה אותו, אבל אין לדעת!
היא גם הרגה את גראהם

יסמין@

New member
גמני

מאוד אהבתי את הפרק הזה (לא שלא אהבתי את הפרקים הקודמים)
* הצל: מאוד מאוד מעניינת ומקורית הפרשנות לסיפור על הצל של פיטר פן ופירוש השם "נברלנד". (באסוציאציה חשבתי על מייקל ג'קסון). הצל כחוטף ילדים מביתם, מפריד אותם ממשפחתם. פרשנות מעניינת לשאלה איך הגיעו הילדים האבודים לנברלנד. מעניין שהוא מעדיף בנים (שוב, מייקל ג'קסון). הצל עצמו נראה מאוד דומה לשואב הנפשות הגועלי (שכמובן הוא העתק של הסהרונים של הארי פוטר).
* ניל והוק: עוד פרשנות מיוחדת ומקורית! בסיפור המקורי קפטן הוק הוא האויב של פיטר פן. וכאן הוק עוזר לבאיי שניצל מהצל של פיטר פן. אז כך הם נפגשו ולכן באיי-ניל יודע להשיט את ספינת הפירטים!
* לא אהבתי את השחקנית שמגלמת את וונדי. היא נראית מבוגרת לגילה וגם מאופרת כבד מדי. וגם המשחק שלה לא משו.
* לא יכולתי לסבול את העינויים.
* אז היא הרגה את אבא שלו... איזו רשעית. עוד ילד שהיא הפרידה מהוריו. ילד שאימא שלו מתה לא מזמן, היא הורגת את אבא שלו ומשאירה אותו בודד בעולם רק כי הוא לא אהב אותה. טוב, פסיכופטית רשעית.
* רמפל: ערס אלים ובריון ודוחה. אחרי שהקדיש כל כך הרבה אנרגיה ומחשבה ותכנונים וביצוע וכו' כדי לפגוש את בנו, פתאום הרבה פחות אכפת לו מה בנו מרגיש כלפיו וחושב עליו. העיקר למשוך את לייסי הערסית הגועלית שדוחפת אותו להיות יותר ויותר אלים. פתאום רק לייסי חשובה ובאי בכלל לא. חבל. כמו שניל אמר: עד שכבר התחלתי לחשוב לתת לך צ'אנס. מעניין אם אי פעם יהיה פיוס ביניהם. אולי רק כשלייסי תחזור להיות בל. זה מראה כמה שלרמפל אין חוט שדרה. רכיכה חלשלושית, נוטה כמו עלה נידף לכל רוח: מנסה לרצות את בל, מנסה לרצות את לייסי.
* הקטע בין אמה לניל... כל כך עוצמתי! ניל מקריב את עצמו עבור בנו, ורוצה שאמה תישאר עבור הנרי. וזאת בניגוד כל כך גדול מרמפל... מקווה שהוא יגיע לעולם שבו אפשר יהיה לרפא אותו ושבסוף הוא ואמה והנרי יתאחדו.
* אז שוב סנואו וצ'רמינג מצילים את רג'ינה. אנחנו משפחה... אז הכל נשכח ונסלח? האם הסדרה תסתיים בפיוס ורג'ינה תפסיק עם ניסיונות הרצח? ומה עם כלללללללל האנשים הרבים שרצחה ועינתה וניצלה והרסה להם את החיים? האם היא בכלל יכולה לנסות אפילו לכפר על מעשיה באיזו שהיא צורה? האם היא בכלל תרצה בכך?

פרק חזק ומלא רגשות ודרמה. כמו הסדרה כולה.

ayalam44

New member
התרגום יצא יום לפני! יאיי

אבל מה הם עשו לפיטר פן!?? לא זה אחד מהדיסני האהובים עלי! מש"ש
מי יודע מה הם יעשו לאריאל בעונה הבאה

אני זוכרת את הצל מהסרט שוונדי תפרה אותו אז מה זה היה עכשיו כמו בספידרמן 3 שיש אותו רק בשחור?
(חחח זאת האסוציאציה הראשונה שעלתה לי
)
נייל ואמה
חמודים שלי
ההקבלה בין רמפל ובאי ואמה ונייל נייס
ונראלי שהוא יחיה כי זה קרה שניה אחרי שהיא אמרה לו שהיא אוהבת אותו..
ופעם שעברה היא נשקה את גראם והוא סוג של מת
לא יתנו לזה לקרות שוב נכון.. נכון שלא!? (לחשובחיובילחשובחיובי
)
וסורי רמבל פעם אהבתי אותכם אבל סרריסלי!? אני רוצה את בל בחזרה! (פעם התלוננתי שהיא יותר מדי חסרת עמוד שדרה.. אבל הלו מה עשיתם לה!? )
ובאמת גולד רק בשביל לעשות רושם?? ווטצ רונג וויז יו

ושצארמינג אמר בסוף שהם לא ייתנו לה למות כי היא משפחה מה הייתה הכוונה? שהיא האמה החורגת של סנואו או אמא של הנרי?
~קומפליקטד פמלי אבר~
באי הוא בילי
הנער הסיפון של הוק! לכן הוא ידע להשיט את הסירה! אני אוהבת לאן שזה מתקדם

קיצר ממש נהנתי הפרק ורגי משוחררת ומוכנה לפעולה

יש עוד שבוע
(ובטח גם בסוף העונה ישאירו אותנו במתח
)
הלכתי לצפות בפרומו

Nikol K1

New member
איזה פרק

היה פרק ממש טוב , נהנתי מאוד ,
הקטע עם לייסי ראמפל והנשיקה כל כך התבקש , אמרתי לאחותי הם מתנשקים כל שנייה .
לא כל כך מובן הקטע שבאי הגיע ללונדון ולא לניו יורק , גם לפי הזמנים זה קצת מוזר .
הצל הזה היה ממש מפחיד ומוזר , לא אהבתי את הקטע שהפכו את פיטר פן לצל עם עיניים .
תמרה ממש עיצבנה אותי , כאילו באמת , היא בשנייה הבינה שאמה וניל יחפשו אותה והיא יצאה "לרוץ" , ואיך כל פעם שאמה עלתה עלייה ניל לא האמין לה - אולי אחרי הכל זו לא תמרה כמו שחשבת , ממש .
כל כך עצוב לי שניל צריך שוב לעבור את זה , את הניתוק מהמשפחה ומעבר לעולם אחר .

דרך אגב הפרסומת מעולה

הלדין

New member
פרק מעניין

- לדעתי, לייסי משוחקת טוב מבחינת קשת הבעת פנים. היא אדם שונה לגמרי מבל, ובסופו של דבר, היא נותנת לרמפליצקין את מה שהוא רוצה: מישהי שמעריצה אותו. לוקח לו זמן להפנים שלייסי איננה בל, ומשום כך, הוא ממדר אותה מעניינים שהיו מפריעים לבל אך לא כל כך ללייסי. לגבי החפירה בעבר, אני חושב שללייסי כן אכפת ולו מטעמי שימור עצמי אבל היא שומרת את זה לשלב יותר מתקדם של מערכת היחסים שלה עם רמפליצקין. אני קיבלתי את הרושם שהיא נהנית מחברתו. אין ספק שהיחסים איתה אינם תורמים ליחסיו עם ביי, ומצד שני, הוא בן אלמוות כך שהוא נהנה בינתיים מהצעצוע החדש שלו ורק אחר כך יתפנה לבנו. מה שהוא אמר לבנו היה, בסך הכל, נכון.

- אני חושב שהפרק מבהיר עד כמה המניפולציה של תמרה הייתה מיותרת. בלפייר מתעב קסם. היא יכלה לגייסו לארגון הזה שלה לפני שניסתה להתחיל איתו. אני יכול להעריך שבלפייר לא האמין באוגוסט והתאהב בתמרה משום שהאמין שלעולם לא יתאחד עם אמה. הוא אמר שהוא לא חיפש אחריה מתוך פחד. לגבי תמרה ואוון, אני יכול לקנות אותם כזוג. אני מעלה בדעתי כי הפואנטה של קו העלילה הזה הייתה להסביר למה אין קסם בעולם הזה למרות שנוכחות הצל מבהירה שהקסם _כן_ עובד. רק לי עבר בראש המחשבה שביי התאהב באמה בשל דימיונה לונדי?

- צ'ארמינג לא רואה את רג'ינה כמשפחה. הסתכלו בכך שהוא מחזיק את זרועותיו סגורות. הוא פשוט שפוט של אשתו בסצנה הזו ושומר את דעתו האמיתית לעצמו. הוא אפילו פונה אליה כ-"מרי מרגרט" כפי שהיא רוצה ולא כשלגיה. אני חושב שהעניין הזה עוד יעלה ביניהם בעתיד. יש גבול לסבלנותו.

- המחווה למקורו של פיטר - גני קנסינגטון - הייתה מעניינת. ונדי נפלאה. הבעיה בפרק היא בני כמה הדמויות? הסיפור של ונדי עובד רק אם מדובר בילדים. אם מדובר במתבגרים, אני חושב שיש בעיה לקבל את הסיפור שלה. אנחנו מדברים על תקופה בה ילדים בני עשר שימשו כמשרתים - המשרתת של הדארלינגים במחזה היא ילדה בן עשר (וברור שמטעמי תקינות פוליטית, הדארלינגים לא יכולים להציע לביי לעבוד עבורם.) - כך שהם התבגרו במהירות. ולגבי תיאוריית נער הסיפון, אני העליתי את העניין.

- אז רג'ינה התקינה את מנגנון האלכשל בקללה. אני מניח שזה תומך באפשרות שהיא יכלה לשלוט בקללה, נכון?

האם ניל היה מצטרף לאגודה הסודית?

אני לא חושבת. הוא פשוט לא רוצה שקסם יהיה חלק מהחיים שלו, אבל הוא כל הזמן מוקף בקסם, אז אני חושבת שהוא השלים אם המצב. לא נראה לי שהוא רוצה למחוק יצורים קסומים מהעולם, כי הוא יודע שיש קסם טוב, וקסם לא טוב (למרות לקסם יש מחיר).
אני חושבת שצ'רמינג תמיד יוותר למרי מרגרט בנושא של רג'ינה, כי הוא יודע כמה היא כואבת ורוצה שיהיה שינוי במערכת היחסים בינהן. דיויד מאמין במרי מרגרגט, ומתוך אהבה וכבוד הוא מוכן לשים בצד את הרגשות השלילים, ולעבוד איתה. חוץ מזה, שהם צריכים אותה. וגם, רוצים או לא, הם משפחה. חורגת או לא חורגת, משפחה בד"כ מתלכדת ביחד כדי להלחם באויב משותף.......

אני גם חושבת שרג'ינה רצתה לשלוט בקללה. אולי היא פחדה שהיא לא תצליח כמו שצריך, ואז הייתה לה אפשרות להשמיד אותם.
ולגבי וונדי, אני תמיד חשבתי שהיא ופיטר בגיל הנעורים. גיל 12-14. אם מודבר בלונדון של המאה ה-20, ילדים כבר לא עבדו כמשרתים ובניקוי ארובות בתת תנאים. אני הייתי בטוחה ששהם יציעו לו לעבוד אצלם, ממש התפלאתי שהם אימצו אותו. וונדי באמת ניראת מבוגרת, מתאימה יותר לגיל 16-18.
וכל הכבוד לגבי התיאוריה.

הלדין

New member
זו שאלה של מידתיות.

אבל לאחר שבזבזתי על זה מעט מחשבה, שנתיים הם לא מספיק זמן לעשות את ביי מאדם שחושש מקסם לאדם שמתעב קסם. הוא היה צריך להיתקל באנשי האגודה הרבה לפני כן כדי שהם יעבדו על הרגשות שלו לגבי קסם. אני גם חושב שזה מה שהיה מציע להם עורך כלומר ניתן לוותר כך בקלות על הדמויות של תמרה וגרג ולתת יותר עומק לבלפייר ולתת לרמפליצקין עוד חומר למחשבה בעניין.

בספר, המבוגר בבנים האבודים הוא בן 11 (נאמר שהוא הלך לכיתה ו' בפרק האחרון "כשוונדי גדלה"). בספר קיימת סצנה שלמה שלא יכלה להתקיים אם פיטר היה מתבגר - הוא מדבר עם וונדי על כך שטייגר לילי התנהגה מוזר בקרבתו לאחר שהציל אותה מהפירטים. (הוא לא מבין רמיזות מיניות.) קיימים ילדים מסוגה של וונדי גם במציאות - ילדים שמטפלים במבוגרים כאילו היו ילדיהם. לי וונדי בפרק נראתה כבת שבע או שמונה. גם הגישה של הוריה בפרק הייתה שונה אם היה מדובר במתבגרת. בספר הדרלינגים הם משפחה עניה
- הם מעסיקים כלבה כאומנת וילדה כמשרתת משום שאין להם כסף לשלם למבוגרים. אנשים כאלו עשויים לסלוח לילדה אך לא לנערה
שאמורה להפגין יותר אחריות.

Jimmy Kane

New member
טוב היה פרק דווקא לא רע

גרג ותמרה ממשיכים לעצבן אותי, הקו העלילה שבנו סביב זה אז זה הקו העלילה הכי מגוחך בעונה הזו ואני לא יכול לסבול את ההבעות פנים של גרג

אני מאמין שניל עוד יחזור וחוץ מזה זה די צפוי שאמה תעזוב אותו אבל הפעם ניל יסכים..
הפלאשבקים עם ביי היו דווקא חמודים אז לפי מה שהבנתי הוא כן הגיע לארץ לעולם לא כי קפטן הוק מצא אותו
וכאב לי על רג'ינה
בעונה הזאת היא רק סובלת וסובלת, נחמד מצידה של MM לחפש ולהציל אותה...

יש לי רעיון לקו עלילה שתבנה את העונה שלישית.. הם מבינים שסטוריברוק אבודה מראש אז הם עושים נסיעה המונית מחוץ לסטוריברוק למקום עם קסם (נניח איזו עיירה נידחת באריזונה) ואז בעונה 3 רואים שאף אחד כבר לא זוכר שוב והעונה 3 עם אותה קללה ואמה והנרי מחפשים איך להחזיר לכולם את הזיכרון

ולאדם הורוביץ ואדוארד קיציס, תודה שאתם ממשיכים להרוס את בל

למעלה