THE ILLUMINATY

MetalSinagouge

New member
שמעת על Robert Anton Wilson?

הוא סוג של אובר-גאון בתחומים האלה כשהוא משלב את קורזיבסקי וכל הגאונים הסמנטיים האלה שהיו אי-פעם ויוצר באופן כללי אורגזמה אינפורמטיבית שמתערבלת במוח... אני יודע שגם היינליין היה חבר בבית ספר ללימודי סמנטיקה של קורזיבסקי. ולא! המלצות לספרים זה טוב! נום נום נום.

Handy Alley

New member
זה טוב כל עוד אני יודע לסתום את הפה שצריך ../images/Emo6.gif

וכן זה מאוד מעניין. אני יודע קצת עליו. ועל עוד סופרים שהושפעו מקורזיבסקי. מקווה לקרוא אותו בעצמי בקרוב.

MetalSinagouge

New member
הוא ענק.

למרות שקצת חבל שההגות שלו נתפסת בתור איזה משהו ליברלי-אנרכיסטי-היפי-מסטול. ואולי זה מה שזה. אולי אני זה שתופס ליברליות...מסטוליות בצורה שלילית.

miss mcmillan

New member
כל מילה בסלע

זו לא באמת שאלה של אחוזונים מדוייקים בסטטיסטיקה, זה פשוט לא הגיוני בשיט.

Handy Alley

New member
אתה רוצה שאני אענה לך בשאלה?

*פלאשבקים לשל מי השורה הזאת* =]

Handy Alley

New member

לפעמים אני חושב שגבלס היה דילטנט. לעומת עבודת ההכחשה שאנשים רגילים ("כמו כולם מה,") כמוני וכמוך עושים.

Handy Alley

New member
אני אשמח להסבר.

את טוענת שהמציאות היא הגיונית. זה כמו שמישהו יטען שאלוהים קיים. בואו נשמע. אני לא טוען שחסר במציאות סדר, קוסמוס. אני רק מטיל ספק בכך שהמציאות היא הגיונית.

Gilliana

New member
טוב, נראה לי שקודם כל...

נדרש כאן תיאום מושגים. מה זה "הגיון" בעיניך?

Handy Alley

New member
good thinking

הגיון זה היכולת לחשוב באופן מופשט. לדבר על דברים בפני עצמם, ללא יחס לסביבה הטבעית שלהם, ובכך להפשיט. ולהסתכל על דברים באופן וירטואלי. מעבר לכך, הגיון מרמז על מערכת של הפשטה, A system. ככה שיש לך כבר מטריצה שלמה של הפשטות בראש, של מונחים, דעות וזכרונות, ושאתה בעצם חושב "בהגיון" אתה בוחן "דברים" (בדיעבד חלקי 'מחשבה' מופשטת) אתה בוחן אותם ביחס לאותו אוסף, או מערכת של חלקים שמסודרים כבר ביחס כלשהו אחד לשני. יחס שקשור לאיך שהשכל שלנו כנראה בנוי, או שלפחות איך שהוא נבנה במהלך החיים של אותו אינדוידואל. זה בעקרון כיצד אני מבין הגיון. ורק עכשיו ניסחתי את זה לא חשבתי על זה לעומק לפני, נראה לי. =|

Gilliana

New member
OK, אז הנה הבעיה ../images/Emo13.gif

זו לא ההגדרה שלי להגיון, אם כי יש חלקים דומים ללא ספק. ההגדרה שלי דומה הרבה יותר להתנהגות ו/או התנהלות המצופה ממערכת מסוימת בהתחשב באפיונים ונתונים שונים: טבעיים, היסטוריים וכדומה. לדוגמה - זה הגיוני שנמר יטרוף איילה מכיוון שהמערכת הטבעית האקולוגית בנויה בהתאם, לעומת זאת - אין זה הגיוני שהאיילה תטרוף את הנמר. או דוגמה אחרת יותר רלוונטית לנו: זה מאד הגיוני שגוף בעל כח ואמצעים ישתמש באותם כח ואמצעים כדי לשעבד פרטים חלשים יותר ולנצל אותם לתועלתו.

Handy Alley

New member
זה הגיוני עבורך. כבן אדם בחברה ותרבות מסוימת

vis our own, that of israel in the 21st century which has silicon, atomb bobms and Coca Fucking Cola. - זה לגמרי יחסי לשכל-גוף שלך, וליחס שלו לחברה הספציפית שהתפתחה במקום מגורייך/משכנך/סביבתך (כמו מורות שכותבות 20 מילים בלי הפסקה עם סלאשים במקום לחשוב על איזה מילה באמת מתאימה .. ארג..,) אם את ממש רוצה, לעשות confoundment עם השכל-גוף האינדוידואלים שלך עם היקום, אז האם לא תסכימי שזה מאוד מופשט ומתקדם ודורש הסבר מאוד רציני בפני עצמו..?

Gilliana

New member
לא, אין שום קשר

לא למגורי/משכני ו/או סביבתי. כפי שהסברתי - ההגיון נובע מחוקי הפיזיקה, הטבע וההיסטוריה ואם תרצה, תקרא לזה חוקי היקום.

למעלה