THE ILLUMINATY

Handy Alley

New member
there are no eternal Laws/Truths

יכול להיות שאני טועה, אני רק שוב, ממוטט משהו שדי סביר שהוא לא נכון. מי המציא את חוקי הטבע - חוק טבע הוא מינוח מילולי שמבטא רגולציה שנצפתה פעם אחרי פעם ותודעה על ידי מדענים, שצפו במחזורים וב"חוקיות" הזו דרך החושים שלהם, והם בעזרת ההגיון האינדוידואלי שלהם ניסחו את החוקים הללו במלל. ובסמלים (מתמטיקה.) ברגע שבו גילית משהו הוא יחסי. הסמכות שלו נשענת על ההיסטוריה, ולהיסטוריה אין חוקים נוקשים, ההיסטוריה היא בעיקרה אורגנית. ככה שלטעון שההגיון נובע מחוקי הפיזיקה, ולא נשען עליהם - מה שיכול להיות יותר מדויק., זה בכלל משפט ממש גרוע. כי הוא מאוד מופשט ולא קשור לשום דבר אמיתי. זה לא כמו לאמר, התודעה נשענת על התהליכים הכימיקלים בגוף, שנתונים לחוקים פיזיים. עדיין, החוקים הללו יוכלו להיות שונים במקום אחר או בסקציה אחרת של היקום, לא? חוקי היקום זה כבר נשמע מטאפיזי. אבל זה פורום מאטריקס וקונספירציות לא לוגיקה. =/

Gilliana

New member
חולקת עליך לחלוטין

א. החוקיות בטבע ברורה - היא לא סובייקטיבית ואינה ניתנת לפרשנות. למשל, העובדה היא שהשמש זורחת במזרח ושוקעת במערב (בכדור הארץ, כן?) כך שלהניח שמחר היא פתאום תזרח במערב, יהיה בלתי הגיוני בעליל. ב. להיסטוריה יש בהחלט חוקיות ברורה מאז התנ"ך (ואפילו ספרים קדומים יותר) ועד לימינו אנו. חוקי הפיזיקה אגב תופסים לכלל היקום, והם לא יהיו שונים גם בגלקסיה המרוחקת מכאן 40 מיליון שנות אור. לסיכום - זוהי בדיוק המחלוקת בינינו, אתה טוען שהגיון הוא סובייקטיבי, אני טוענת שלא.

Handy Alley

New member
סובייקטיבי מרמז על אובייקטיבי. T_T

ואת לגמרי דוגמטית, כך זה לפחות נשמע. אם החוקיות בטבע ברורה - מאיפה הבהירות והבטחון הזה מגיעים? את יכולה להאמין ש"חוקיות" היא אבסולוטית בטבע, זאת האמונה שלך. להיסטוריה יש בהחלט חוקיות ברורה מאז התנ"ך.- מה?! את טוענת שהחוקיות בטבע אינה ניתנת לפרשנות, אם זה היה נכון המדע לא היה אפשרי, ולא היית יודעת על שום "חוקיות". את יודעת, יש אנשים ש'סגורים במוסדות'(ו"דואגים" להם שמה*), בגלל שהם לא יכולים לזהות את מה שלך ולי בא בטבעיות ונראה כל כך ברור מאליו, את הסדר ותבנית הנשית והחוזרת שנצפית בטבע ומורגשת בחוויה היום-יומית שלנו. *אני כמובן מדבר על מוסדות פסיכיאטרים. ואני מוכן להתפלמס איתך על כך, כי אני רוצה ללמוד, זה שאני טוען זה לצורכי תקשורת. צריך להתחיל היכנשהו שמדברים. אבל אני לא יודע אם בא לך להפעיל את השכל לפחות בפלטפורמה הזו כאן, בפורום נכבד ונחמד זה.

Gilliana

New member
הגזמת עכשיו

ואתה עוד מדבר איתי על אמונות? אני מדברת על מדע, מי שמדבר על אמונות הוא דווקא אתה ואילו אני, אינני עוסקת באמונות אלא בעובדות. ואיזו פרשנות אפשר לתת למשל לכך שכדור הארץ סובב סביב השמש? או איזו פרשנות יש לכך שטבע האדם משך אותו מאז ומתמיד למלחמות וכיבוש? (כפי שההיסוטוריה מוכיחה, מאז ימי התנ"ך ועד ימינו אנו - כן, בהחלט) את זה אני באמת מוכרחה לשמוע...

Handy Alley

New member
אין עובדות, יש רק אינטרפרטציות. (פרשנויות.)

*כל שוכני הפורום רצים לעבר הנדי אלי עם כלי מטבח ושוחטים אותה על קיטשיות* *אביר בשריון ברזל מתקרב למה שנשאר מגופתה של הנדי, ומכה אותה עם עוף מת.*

Gilliana

New member
מה זאת אומרת אין עובדות?

אתה טוען שסיבובו של כדור הארץ סביב עצמו וסביב השמש למשל, זו לא עובדה? מוזר...

Handy Alley

New member
אני מאמין שה"עובדה" הזו, היא נכונה.

אני לא הלכתי לחקור ולהסתכל על סיבובו של כדור הארץ. או ביליתי שעות בתצפית בכוכבים והקדשתי מחשבה לכך. את מבינה..? זה ההבדל, בין עובדה, לבין אמונה. אני יכול לקרוא מחקרים. ולהאמין להם. או ללכת ולראות בעצמי - ולקלוט. - ואז זה הכי קרוב לעובדה אצלי.

Gilliana

New member
מצטערת, עם תפיסה כזו אני יכולה להתווכח

בדיוק כשם שאני לא יכולה (וגם לא רוצה) להתווכח עם אנשים דתיים - נגד אמונות, מכל סוג שהוא, אין הרבה מה לעשות.

Gilliana

New member
ואגב, מה פירוש לא חקרת?

הרי זה דבר שאתה רואה יום יום בין אם אתה רוצה בכך ובין אם לא, ואין לך שום צורך במחקר ו/או כל דבר אחר שיוכיח לך זאת טוב יותר ממראה עיניך - אז איך אפשר להגיד "לא חקרתי"? לא מבינה את הגישה הזו, פשוט הזויה מדי.

Handy Alley

New member
המקום היחיד שאני רואה את זה זה בטלויזיה

ככל שאני יודע אני חי על כוכב מרובע וכל הכוכבים נעים סביב הכוכב הזה, כולל השמש וכל שאר הכוכבים, עם המלאכים מסביב, והמוזיקה של הספרות.

MetalSinagouge

New member
אני אסביר.

מה שהוא אומר זה דבר מאוד פשוט, Bare with me. המודל ההליוצנטרי והמודל הגאוצנטרי, לטענתו, שווים מבחינת האדם הפשוט (אני, הוא וכן, גם את). העובדה שיממה מורכבת מ24 שעות יכולה להיות מוסברת על ידי כל אחד מהמודלים. אז כן, היום אחרי שקראנו 3 עמודים מהספר של סטיבן הוקינג כל בר דעת יאמר שכדור הארץ סובב סביב השמש, אבל אף אחד מהם, חוץ מאסטרונאוטים ותמונות לווינים לא יודע את זה באמת. זה כמו שאם נתקל באפרוח מכוער למדי ובקליפות ביצה 2 ס"מ לידו בוודאי נסיק שהאפרוח בקע מהביצה, אבל לא באמת ראינו את הבקיעה לכן ידיעה זו מוטלת בספק, גם אם לא סביר.

Gilliana

New member
זה לא נכון בעליל

משום שאנחנו כן רואים את כדור הארץ סובב סביב עצמו (יום ולילה) וכן, גם סביב השמש (עונות השנה) - לא פחות מהאסטרונאוטים בחלל. הפילוסופיה הזו שגויה מכל בחינה, מצטערת.

למעלה