THE ILLUMINATY

Handy Alley

New member
תסבירי לי את ההבדל

כוכבים בחלל - מה ההבדל מבחינת ה"ראיה" שלנו, השמש והירח מסתובבים מסביב לכדוה"א, או להפך. מה שכן זה אפשר לסתור את זה דרך כל הידע והכלים שבנינו בעזרת הידע שהתגבש במשך כל הדברים שלמדנו.

Gilliana

New member
מאד פשוט

ובעצם ענית כבר בעצמך - "אפשר לסתור את זה דרך כל הידע והכלים שבנינו בעזרת הידע שהתגבש במשך כל הדברים שלמדנו": (הרי זה לא מספיק רק "לראות" צריך גם לפענח את מה שרואים) אם תתייחס לשלל התופעות בניתוח המצב ולא רק לתופעה אחת -או במילים אחרות, לא בנפרד לתופעת היום והלילה ולתופעת החורף/קיץ. הרי שברור שהמסתובב הוא כדור הארץ ולא השמש, בדיוק כשם שלשם העובדה שספינה המפליגה בים ונעלמת בהדרגה מהעין, מוכיחה כי כדור הארץ הוא עגול, ולא מרובע נניח. הכל עניין של לוגיקה פשוטה - מה שכמוכיח, שוב, שהגיון (לוגיקה) היא לא עניין סובייקטיבי. בנוסף, סתם כקוריוז, הרי את העובדה שכדור הארץ מסתובב סביב השמש ולא ההיפך, גילו והוכיחו עוד הרבה הרבה הרבה לפני שהאדם יצא לחלל...

Handy Alley

New member
ידע והבנה אמיתיים הם לא דברים ברורים מאליו

ולא משהו שאפשר להשיג מהגדרות, או לנסות הרבה זמן ו"חזק" להשיג אותם. הם לא משהו שאפשר להשיג דרך שיטה וכך הלאה. איך שאת ואני באמת מבינים משהו - הבשר של הידע, ושל ההבנה, של הרעיון, של הדמיון שמשתמשים בו בתהליך הלמידה, פענוח והתבוננות - הוא סובייקטיבי.

Handy Alley

New member
אני חושב שהגענו לנקודת גישור.

0Pandemonium0

New member
לא, העובדה היא שאת חושבת שהשמש זורחת במזרח.

אבל "מזרח" היא בעצם רק מילה שאיזה מישהו המציא לפני שמונים מיליון שנה או משהו. באותה מידה הוא היה יכול לקרוא לזה "ארלך", ואז כולנו היינו אומרים שהשמש זורחת בארלך. או מארלכת. ואגב, בשביל האמריקאים השמש לא זורחת במזרח, אלא ב-east. בשביל הגרמנים היא זורחת ב-oest. בשביל כל עם היא זורחת במקום אחר. אין דבר כזה מזרח, אז תחשבי שוב. פתאום זריחת השמש במזרח לא כל-כך ברורה, נכון? למרות שאני יכול לנחש את תשובתך... -.-

Handy Alley

New member
יש דבר כזה מזרח- רק שבכל מקום זה קצת שונה.

והדרך היחידה שאנחנו יכולים להבין שזה שונה, הוא שיש לנו משהו שנשאר אותו הדבר. ואותו המשהו הזה הוא מערכת הסמלים שיש לנו, שכנראה בחלקה גנטית ובחלקה נשארה אותו דבר במשך ההיסטוריה. זה כבר המצאתי על המקום, Rofl Trumpedore אבל אני בטוח שיש בזה אלמנטים של אמת. "אלמנטים של אמת". נשמע כמו Title טוב לסדרת מד"ב בכבלים.

Gilliana

New member
אתה יכול לנחש ש...

... אני אפילו לא אתייחס לקשקוש הזה? אתה הרי יודע מצויין למה התכוונתי, כך שהמניפולציה הקטנה הזו לא ממש מוצלחת, בלשון המעטה...

Handy Alley

New member
יש אינטואיציה.

אם לזה התכוונת. כמו שאנשים החליטו להסכים שהם יודעים דרך "אינטואיציה" שהעולם הוא לא רק נמצא בראש שלנו. lol וסוליפסיזם זה הגזמה. עדיף לההפך לקריפטו-מיסטיקנים מאשר מעט אקסנטרים ומוזרים. =|

Handy Alley

New member
בוגר הוא אדם שמסיים פרוייקטים בזמן

זה קצת כמו זונה, רק קצת אחרת.

למעלה