the Socratic Method

randomguy

New member
תקראי שוב את "עלילת הפרק", רק הפעם

אל תרדמי לפני המילה הרביעית, כי היא התשובה לשאלה שלך.

randomguy

New member
החולה השבועית בפרק היא "סיכוזפרנית"

ושמתי מרכאות ("") כי בסוף הפרק מסתבר שהיא לא סכיזופרנית, רק במהלך כל הפרק היא נחשבת לחולת סכיזופרניה עד שמאבחנים אותה במחלת ווילסון. זאת גם הסיבה שהאוס לקח את הקייס, וזה היה נתון לויכוח במשך כל הפרק כשכולם הסתלבטו על האוס שהוא מתעניין במקרה לא מעניין, וווילסון ניחש (היה די בטוח) שהאוס מתעניין בה בגלל הסכיזופרניה, עד שבסוף הפרק האוס מודה שווילסון צודק. וסוקרטס היה סכיזופרן מפורסם ולכן השם של הפרק. יכול להיות שיש סיבות נוספות לשם, אבל אני לא חשבתי עליהם. אם מישהו חשב, אני אשמח לשמוע.

Benjamin Turner

New member
האמת שלא הצלחתי לחשוב על סיבה,

פרט לעובדה שהשיטה הסוקרטית הוזכרה ע"י האוס בפרק, אופיינית להאוס (גם הוא מחפש אחר האמת באמצעות שאלות ודיונים) וסוקרטס עצמו היה סכיזופרן, כמו שחשבו שלוסי.

randomguy

New member
לא שמתי לב להודעה שלך לפני שכתבתי

את התשובה שלי, אז לא רק שהחולה היתה סכיזופרנית, אלא שזאת גם היתה הסיבה שהאוס לקח את הקייס "סכיזופרניה" זה היה נושא מרכזי לאורך כל הפרק עד לסצנה האחרונה, למה האוס לקח את הקייס (פיקאסו לא צובע גדרות), והסיבה היא שהוא התעניין בחולה בגלל שהוא התעניין בסכיזופרניה.

ketas

New member
ואי אחלה סיכום\תקציר ../images/Emo13.gif

לא יודעת מה
בקיצור מושקע מאוד ומענין..תודה!

Benjamin Turner

New member
אני רוצה רק להבהיר משהו שאולי פוספס

(אמנם ציינתי זאת בהודעה עצמה, אך רק בתחתיתה כך שאולי החמצתם זאת): אין לי שום קשר לכתוב-רק תרגמתי (וקצת תיקנתי/צימצמתי/שיניתי תוך כדי). הטקסט הנ"ל לקוח מויקיפדיה, וקישור למקור ניתן למצוא בהודעה הראשונה שמשורשרת להודעה הראשית. נחמד שאתם חושבים שאני כזו משקיענית, אבל... אהם... לא (אולי יום אחד, עם פרקים יותר עמוקים מtsm
)

AnGeLiNa JoNsOn

New member
אל תמעיטי בערכך../images/Emo141.gif

עיקר העבודה זה תרגום, קצת תיקונים, צמצומים ושינויים. אז את כן משקיענית!!11 מואהאהאהה
tms?

למעלה