the Socratic Method

randomguy

New member
אולי אירית יודעת לענות על זה?

אם את יודעת את התשובה או יש לך השערה בבקשה תכתבי, כי אנחנו לא יודעים

Benjamin Turner

New member
הדבר היחידי שאני יכולה לחשוב עליו

הוא שהוא חשד מלכתחילה בחסר בויטמין K (בגלל השילוב של קודם-קרישה-ואחר-כך-דימום האופייני למצב זה ובשל הידיעה שמי שאחראי לארוחות בבית הוא נער בן 15) ולכן היה בטוח שהPT יהיה מוארך. משונה שהוא אמר PT time, כי זה בעצם PTT, וברור שמה שהיה מוארך הוא ה-PT.

randomguy

New member
אבל זה היה להיפך, הוא אמר שבגלל

שיש PTT מאורך הוא חושד שיש בעייה של וויטמין K, (ולא שהוא חשב על בעייה עם וויטמין K ולכן היה בטוח ש PTT מאורך) הנה הציטוט: HOUSE: And I’m right with you. I trust this result. For two reasons, a) because you are a good doctor, and b) because five milligrams of IV Haldol makes for a spectacularly cooperative patient. The prolonged PT time makes me think she’s got a vitamin K deficiency. פשוט אין הסבר היגיוני, יש מצב שעליתי פה על טעות בתסריט?

Benjamin Turner

New member
לא PTT אלא PT, וזה לא ממש הפוך-הוא

חשד בחסר בויטמין K אבל לא אמר לדאקלינגז=>ציפה שהPT יהיה מוארך. הPT אכן היה מוארך=>אמר *לדאקלינגז* שזה גורם לו לחשוב על חסר בויטמין K (זה לא סותר שהיה לו חשד מוקדם שזו האבחנה, ובדיוק כמוך, הם כבר אמורים להבין שהוא עלה על כך קודם מהעובדה שהוא ידע מראש מהן תוצאות הבדיקות). זה הסבר הגיוני מאוד. אם כבר, הטעות היא בבלבול בין PT לPTT, אבל גם זה לא חד משמעי.

randomguy

New member
"הPT אכן היה מוארך" לא היתה לו שום

דרך לדעת את זה. קמרון אמרה שבדיקות הקרישה היו בסדר. לא הבנתי את התשובה שלך. ובקשר ל PTT PT time = PTT לא?

Benjamin Turner

New member
נכון, בדיוק.

PT מוארך (ולא PTT) מעיד על חסר בויטמין K. האוס אכן אמר PT time, שזה PTT, אולם היות וה-P ב-PT מייצגת ProThrombin (והT מייצגת כמובן time), יכול להיות שהכוונה בכל זאת לPT-כקיצור של פרותרומבין בלבד (אם לא, זו טעות). זה כמו שמישהו יגיד חלבון APC-ראשי התיבות APC כבר כוללים בתוכם את המילה protein (activated protein C), אבל בכל זאת רבים אומרים זאת. שוב, הדרך שלו לדעת את זה היא שהוא חשד מראש בחסר בויטמין K, בגלל הסימפטומים (קרישה ואז דימום. זה אופייני לחסר בויטמין K). אם הוא חשד בכך, ברור שהוא ציפה שהPT יהיה מוארך ואם הוא היה בטוח באבחנתו, הוא גם יפגין בבטחון את העובדה שהוא יודע את תוצאות הבדיקות מראש. לאחר שעשה זאת, הוא חלק אתם את אבחנתו הראשונית, ומכאן נובעת בעיית הרציפות שלך.

randomguy

New member
לא ידעתי בכלל על ההבדל או הקשר בין

שתי הבדיקות של תפקודי הקרישה האלו, אבל בזכות זה שאמרת לי שיש PT ויש PTT והן שתי בדיקות נפרדות (
תודה), אז בדקתי מה כל אחת מהן: PT = prothrombin time PTT = partial thromboplastin time מהראשי תיבות של PTT, יש לי השערה שונה משלך: אם PTT הוא partial כלומר חלקי, אז אולי לוקח פחות זמן להשיג תוצאה מאשר תפקודי קרישה אחרים כגון PT. והאוס קיבל את תוצאת ה PTT עוד לפני שקמרון וצ'ייס קיבלו את שאר התוצאות ודיווחו לו שהן תקינות. השאלה שלי היא האם באמת מקבלים תוצאות לבדיקת PTT יותר מהר מאשר תפקודי קרישה אחרים, כי אם כן, אז זה חייב להיות ההסבר הנכון, כי הוא הכי היגיוני. וחוץ מזה, לפי מה שבדקתי גם PT מאורך וגם PTT מאורך יכולים להיגרם ממחסור בויטמין K.

Benjamin Turner

New member
ואו, אתה... אין מילים. שיגעת אותי.

א. לא. ביצעתי בעצמי את שתי הבדיקות במעבדה ושתיהן אורכות מספר דקות מצומצם בלבד (למעשה, ה-PT מעט קצרה יותר, אבל שוב, זה בכל מקרה ענין של דקות), ולכן זה הסבר חסר כל הגיון. וב. לא. ליתר בטחון בדקתי שוב וחסר בויטמין K גורם לPT מוארך, לא לPTT מוארך (אין לי ספק שאתה לא מאמין לי, אז הנה, קבל קישור למקור אמין למדי-מרק: http://www.merck.com/mmpe/sec01/ch004/ch004n.html?qt=vitamin%20K%20deficiency&alt=sh . שים לב במיוחד לציטוט הזה, מתת הכותרת Diagnosis: "Prothrombin time (PT), usually reported as the INR, is prolonged, but partial thromboplastin time (PTT), thrombin time, platelet count, bleeding time, and levels of fibrinogen, fibrin-split products, and d-dimer are normal") ההסבר שסיפקתי לעיל נראה לי הגיוני לחלוטין ולכן מיציתי מבחינתי את הדיון.

randomguy

New member
א. אם כך אז את צודקת ב. לא בטוח

א. בשביל זה שאלתי אותך. אם בדיקת הPTT היתה מהירה יותר, אז ההסבר שלי היה יותר היגיוני, אבל אם לא, אז שלך יותר הגיוני
תודה על ההסבר. ב. אני לא חושב שאת צודקת בקשר ל PTT כי במקור שלך כתוב usually, כלומר, לא תמיד. ומצאתי מקור שאני יותר סומך עליו מ MERCK והוא מאמר על הנושא ב eMedicine: http://www.emedicine.com/med/topic2385.htm כתוב: Lab Studies: Elevated serum PT and activated partial thromboplastin time (aPTT) אני לא יודע אם יש הבדל בין PTT ל aPTT, אבל זה לא אכפת לי כי מה שעניין אותי היה נושא א. ולא נושא ב. אז גם מבחינתי מיציתי את הדיון.

randomguy

New member
תתעלמי ממה שכתבתי על usually זאת

טעות. לא שמתי לב איפה הפסיק.

Benjamin Turner

New member
טוב, נו מה, שאני אתווכח אתך?

האוס אמר בדיוק את מה שאני ציטטתי (שכל הבדיקות היו תקינות פרט ל-), אלא שהוא החליף לכאורה PT ב-PTT. PTT=aPTT ׁ(הa מייצג activated)

randomguy

New member
אחרי שהסברת לי בקשר להאוס אז

אין לי בעייה עם האוס, רק בקשר לזה שאמרת: " וב. לא. ליתר בטחון בדקתי שוב וחסר בויטמין K גורם לPT מוארך, לא לPTT מוארך (אין לי ספק שאתה לא מאמין לי, אז הנה, קבל קישור למקור אמין למדי-מרק: " ואם את אומרת ש PTT=aPTT אז לפי המאמר שאני מצאתי מה שכתוב במרק לא מדוייק. מי שכתב את המאמר הוא ככל הנראה מומחה לנושא הספציפי הזה ולכן אני יותר סומך עליו מאשר על מה שכתוב במרק. אבל אנחנו כבר ממש OFF. לא נראה לי שזה מעניין אף אחד, אולי נחזור ל ON, ותגידי לי בבקשה האם יש לך הסבר למה האוס היה כל כך נחמד ללוק לפי דעתך? (הדעה שלך בנושא הזה יותר מעניינת אותי, ואני די בטוח שגם את שאר הקוראים בפורום).

Benjamin Turner

New member
כן, ואולי מי שכתב את המאמר שאתה

מצאת אינו מומחה להמטולוגיה. מה שכתבתי מתבסס על מה שלמדתי (וגם על תשובתה של חברה רפואנית שלי ששאלתי), הקישור למרק היה רק עבורך, כהוכחה on line לדברי, משום שאני מכירה את ה"סחורה" (קישרתי ללינק הנורמלי ראשון שעלה כשגיגלתי vitamin K deficiency). לגבי לוק, אם היה לי משהו מענין לכתוב בנושא, הייתי כותבת (ראיתי ששאלת), אולם אין לי, למעט המובן מאליו: האוס רואה ילד שמקריב את עצמו למען אמו בשיא הרצינות ובלי מילת תלונה ועושה עבודה טובה יותר מזו של רוב המבוגרים במצבו, וזה נוגע ללבו.

randomguy

New member
אבל זה היה להיפך, האוס חשב שיש

מחסור בוויטמין K בגלל ה PPT המאורך שיצא בבדיקה של פורמן, הנה הציטוט: HOUSE: And I’m right with you. I trust this result. For two reasons, a) because you are a good doctor, and b) because five milligrams of IV Haldol makes for a spectacularly cooperative patient. The prolonged PT time makes me think she’s got a vitamin K deficiency. יש מצב שעליתי על שגיאה בתסריט?

randomguy

New member
אבל אם הוא ידע מראש את תוצאת

הבדיקה אז למה היה צריך לעשות אותה ולמה קמרון כל כך נלחצה להשיג את התוצאות (היא היתה צריכה להגיד להם שלוסי תמות אם הם לא ימהרו)?

../images/Emo51.gif

היה ממש מעניין לקרוא!
במיוחד על הקטע של המפורסמים. לא היה לי מושג שסוקרטס וניוטון היו סכיזופרנים
אגב, שמחה שחזרת!! ואל תלכיייייי!!!!!! אפ'פעםםםםםםם!!11
וחוצמיזה, סתם מעניין אותי אם מישהו יודע למה קראו לפרק ככה?

Elizabell

New member
שאלה: אני קראתיי אל סוקראטס...

בויקיפדיה אבל לא הבנתי מהי השיטה הסוקראטית... האוס הסביר אותה בפרק, בערך,משהו כזה, וגם לא הבנתי ממש מהי אומרת... מישהו פה יכול להסביר לי?

Benjamin Turner

New member
הוא לא ממש הסביר אותה בפרק, רק

אמר שזו השיטה הטובה ביותר ללמד דברים. בעיקרון זו שיטת לימוד באמצעות שאילת שאלות מנחות והתדיינות, משהו כמו מה שהאוס עושה עם הדאקלינגז, לדעתי. google it

למעלה