התעשרות נאורה...
אבל אני לא כזה ולא כזה, אם יש לי מה לדבר עם אדם אחר אני עושה את זה ואם לא אז לא. נפלא, מסכים עימי שלפעמים יש אנשים שעד שאתה לא פוגש אותם, או מכיר אותם, אין לך מה לדבר עימם.. אך אחרי שפגשת או הכרת אותם פתאום אתה מגלה שיש לך הרבה מה לדבר עימם? גם זה קורה... כל דבר קורה בזמנו המיוחד, זהו אחד הדברים היפים בעיני בעולם מלא מסתורין.
אני מדבר על ההתייחסות לכסף על ידי רוב האנשים (אם זה לא היה ברור לך) מה שנקרא "האדם הממוצע"... היה ברור או לא היה ברור, זה לא רלוונטי. למדתי כבר לא לקחת אותך כמובן מאליו.. אלא לבדוק כל דבר פעמיים אם הבנתי נכון או לא...
בעולם האידיאלי אנשים לא צריכים "להשיג" כלל את הצרכים שלהם, מזון, ביגוד, ספרים, מוסיקה, סרטים, לימודים, מקום לישון וכו' וכו' וכו' (...אמרתי כבר "אידאלי", לא?) כלומר האם אני יכול להניח שאתה מדבר על עולם אוטופי - כלומר גם אידאלי וגם לא כל כך מושג, או שאפשר להגיע אליו/ ליצור אותו?
"זה שאתה לא רואה בלהיות מליונר שום יתרון, האם זה אומר שאין לזה יתרון?" אם האדם מיליונר כתוצאה מניצול אחרים אז אני רואה בזה אך ורק חסרונות. ואם האדם מליונר כתוצאה מעזרה לאחרים? כתוצאה מהעצמה וקידום של אחרים? כתוצאה מלימוד של אחרים כיצד להצליח? האם אז היית מוכן לבחון את היתרונות של להיות מליונר? שכן כרגע עושה רושם, לדידי, שאתה רואה רק צד אחד של עולם המליונרים אך לא את הצדדים האחרים, אולי אתה חושב/מאמין/יודע שאין צדדים אחרים, וכל מליונר הוא כזה מעצם ניצול של אחרים?? אך אם זו דעתך, האם יכול להיות שאתה טועה, ויש דרך להיות מליונר מבלי לנצל אחרים?
אני לא רוצה לתת כלום למי שלא רוצה לקבל... נפלא!!! כי אין טעם לתת למי שלא רוצה לקבל.. זהו באמת בזבוז זמן ואנרגיה
אני מוכן להעניק לכל מי שמוכן להעביר את זה הלאה. גם נפלא, זהו אחד מעקרונות ההתעשרות הנאורה.
אני לא רוצה ללמד אף אחד שלא רוצה ללמוד ממני, אני מוכן ללמד רק אנשים מסויימים ולא כל אחד שמבקש. אני מטפל במי שמבקש טיפול ומוכן לקחת אחריות מינימלית על עצמו. כסף לא קשור לאף אחד מהדברים הנ"ל. הכסף לא קשור מכיוון שאינך קושר אותו לאף אחד מהדברים הנ"ל. לכן אתה מוצא אפיקים אחרים כדי להתפרנס, לשלם שכ"ד (אם אתה משלם), לקנות אוכל, מים, בגדים, חשמל וכו'... אולי זה מה שאתה אוהב, אולי ישנם דרכים אחרות להתפרנס אשר מביאות לידי ביטוי רק את הדברים שאתה הכי אוהב לעשות בעולם... (כמובן שאם מה שאתה עושה בפרנסה שלך זה אחד הדברים האלה, אז אחלה, אך אם לא.. שווה לבחון את זה, לא?) הדגש|"לשמור על אנשים", לא, זה לא תפקידי... על מה אני כן "שומר" לא אענה על גבי דפי הפורום הזה. כנראה טעיתי, אני הסקתי את זה מ
הודעתך הזו.
אז למה אתה ממליץ לי לקרוא ספר "מליונר ברגע"? כי יש שם דרכים ליצירת התעשרות בדרך נאורה - כזאת שלא מנצלת אחרים אלא עוזרת לאחרים, בדרך כזו שדווקא עשויה להתאים לך, וזו הזדמנות נפלאה לדעתי עבורך (ואולי לא) לראות/לגלות שיש דרכים נוספות להתעשרות, מלבד הדרכים שאתה מכיר.
"לקדם מטרות" (לא משנה איזה מטרה) בעיניי זה בזבוז זמן טוטלי וחוסר הרמוניה עם היקום... אנו חושבים אחרת בנושא הזה. כך נראה. יחד עם זאת, כאשר אתה פועל מתוך סיבה כל שהיא, כזאת או אחרת כמו ב
הודעתך הזו. אפשר להסיק מעצם פעולתך שיש לך שם מטרה מכוונת מאוד שאתה מעוניין לקדם. א. את טובת האנושות. ב. הגנה על אנשים תמימים ו/או מטומטמים. ג. עצירה של עיוותים ורמאות.
לא משנה אם אתה מליונר או לא... השאלה הרצינית היא מתי אתה שולח לי שטר של 20 ש"ח.
כדי שתאמר לי: "תעשה כמוני"?? קראתי כבר על הראשון שהתעשר בדרך הזו, אך הוא היה יותר זול ממך, הוא ביקש רק דולר אחד. (-;
מניח שברור לך שאני לא עושה את השטויות האלו... זו הייתה דוגמא ... אני לא רוצה להיות מליונר ובטח שלא אעזור לאף אחד שרוצה להיות מליונר. אני בהחלט מאמין לך בזאת, יחד עם זאת, כל עוד אתה מחזיק בדעתך על "מיהו מליונר". אך אם הייתה דרך אחרת להיות מליונר, שלא דרך עשיקה של תמימים ו/או מטומטמים, אלא דרך עזרה להם ו/או לאחרים, או דרך אחרת אשר מתאימה יותר ו/או תומכת ומקדמת את עקרונות החיים שלך (וכן אני מניח שיש לך עקרונות שעל פי הם אתה חי, אפשר לראות את זה בדבריך) אזי, היה סיכוי שהיית מוכן לשנות את דעתך לגבי להיות מליונר או לעזור לאחרים להיות מליונרים.. ואולי לא.. אבל סיכוי תמיד יש מיקי