The way of the Peaceful Warrior

The way of the Peaceful Warrior

מי שראה את הסרט מוזמן להגיד מה הוא חושב עליו... מי שלא ראה.... מה אתם מחכים? תראו את הסרט!

בעברית הוא נקרא - לחיות את הרגע

לאלה מביניכם שרוצים לדעת על מה עמנואל כתב

בעברית הוא נקרא - לתפוס את הרגע

לאלו מביניכם שלא יודעים לבדוק באינטרנט איזה תירגום גרוע בחרו לסרט בעברית

אופס, צודק.

הסתכלתי ואכן כתוב "לתפוס את הרגע". משום מה זכרתי "לחיות את הרגע".

אין שום קשר בין הקישור שלך לבין הסרט

בקישור שלך מדובר על הקרנה של סרט בשם "לחיות את הרגע", על פי ציטוט מההודעה שבקישור שלך, שהוא "הפורום הרשמי של הסוד": הסרט המוקרן... "המעלה את תובנות הסוד דרך מערכת יחסים בלתי אפשרית-אך מאוד אפשרית" אין שום קשר בין סרט "הסוד" לבין הסרט "לתפוס את הרגע" "לחיות את הרגע" זה לא "לתפוס את הרגע" במקרה או בכוונה תחילה תרגמו לעברית את 2 הסרטים עם שמות דומים על מנת לבלבל את הקהל.... שלום חנוך כתב את זה הרבה לפניי: "הציבור מטומטם לכן הציבור משלם..." למרות שהפורום הזה הוא לא פורום 4 ההסכמות... תרשי לי לקחת את השירשור הזה כדוגמא קלסית למה מתרחש שלא מתייחסים בכבוד למילים, שלא פועלים ללא פגם עם המילים, שלא משתמשים במילים ללא פגם..... כל הבילבול הביש והמביש הזה היה נמנע אילו תרגמו את שם הסרט באופן יותר מדוייק, נגיד... "הלוחם השלו" או "הלוחם הרגוע" ... אבל בגלל כל מיני שיקולים (כסף וטימטום בעיקר) החליטו לתרגם את הזה כפי שתירגמו...

אני מבררת איתם אם הכוונה לאותו סרט

(והם טעו בכתיבה) או שאלו באמת שני סרטים שונים.

אם מדובר על אותו הסרט....

אשמח לדעת על מנת ללכת להקרנה ולהסביר להם עד כמה הם טועים. זאת לא רק דעתי... זו גם הדעה של הסופר, דן מילמן, שכתב כמה ספרים בעיקבות חוויות שהוא עבר וקראתי מה הוא חושב על סרט "הסוד"...... לטובת האנושות, אני מקווה שהם לא עד כדי כך צינים וסתומים על מנת להציג את הסרט האמור כ"המשך של הסוד".... אם כן אעשה כל מה שאפשר על מנת לעצור את העיוותים, את הרמאות של קבוצה של אנשים שכל מה שבראשם זה איך לעשות כסף על חשבון אנשים תמימים ו/או מטומטמים.

ונניח שזה היה נכון.

אני לא חושבת שזה היה נכון. אבל נניח שהסרט "הסוד" הוצא לאור בשביל להרוויח כמה שיותר כסף. למה זה מציק לך? כסף זה דבר נהדר להיות עשירים/מיליונרים/עם כסף רב -> זה נפלא. הכסף הוא תוצאה ישירה של העשייה שלנו בעולם. למשל, אם מישהו מרצה בעולם הרצאות שתורמות לאנשים מאד ומעצימות אותם והוא כמובן מקבל על זה כסף. הכסף טהור. זאת התרומה שלו לעולם. ואתה בטח גם מקבל כסף על השירותים שאתה מעניק (מחשבים, לימוד, הדרכה וכו') והכסף שאתה מקבל זאת תוצאה של השירות שאתה נותן לעולם. אז מה הבעיה עם כסף???

אין כאן מספיק מקום על מנת לענות לך ....

אך אנסה להתייחס בקצרה על כל נקודה שאת מעלה: זה לא מציק לי שהסרט בשם "הסוד" הוא מסע תעמולה של קבוצת אנשים רוצים להתאשר. כסף זה "דבר נהדר" בשבילך, על פי מה שאני מבין... אני חושב אחרת. " הכסף הוא תוצאה ישירה" ... של השיטה הקפיטליסטית שדוגלת באי שיוויון ומתנגד לכוליות. "הכסף טהור"... לא ידעתי שבטונאל יש בכלל "דברים טהורים"... כל יום לומדים משהו. על עבודה במחשבים אני בהחלט גובה כסף, וגם על הרבה דברים נוספים שאני עושה... זו תוצאה של הבחירה שלי להתגורר איפה שאני מתגורר... הייתי יכול לבחור אחרת, אני שלם עם הבחירה שלי... בעולם האידאלי שלי כסף כלל לא קיים. אין "בעיה עם כסף"... יש "בעיה" עם הגישה של אנשים לכסף (את דוגמא טובה לכך), יש "בעיה" עם החלוקה של הכסף שקיים על פני כדור הארץ... יש "בעיה" עם זה שאנשים רוצים להיות מיליונרית, כי מעבודה אי אפשר להפוך לאשיר. האופציות להתעשר הם מעטות ואני לא מכיר אף אחת שלא מערבת ניצול של אחרים.

טוב, אנו חושבים/תופסים/מרגישים אחרת בנושא זה.

ניקח לדוגמה את העבודה במחשבים. אתה מתקן למישהו את המחשב = עוזר לו. הוא נותן לך בתמורה כסף על השירות/העשייה/הזמן שלך. אני רואה בזה משהו טהור ונקי. ואם היית עוזר ל-100 אנשים בחודש במחשבים, זה הופך את זה לפחות טהור? רק כי עזרת ליותר אנשים = הרווחת יותר? להיות מיליונר זה אומר לתת הרבה שירות, בצורה חכמה. למשל, לכתוב ספר ולהפיץ אותו בהרבה עותקים. וגם ליצור קלטת שתופץ ברחבי עולם. או להשכיר הרבה בניינים בנוסף. או ליצור תוכנה טובה שהרבה מאד אנשים ישתמשו בה. כמה שיותר שירות שאנו נותנים - כך אנו מקבלים יותר כסף. אני לא רואה כאן ניצול.

אנו חושבים/תופסים אחרת...

את מרגישה דברים בנושא... הרגשות שלי לא קשורות כלל לעיניין. אני רואה משהו "נקי וטהור" בלעזור לכל מי שמבקש ובתמורה לזה לקבל עזרה ממי שאני מבקש (בדרך כלל אדם אחר ולא זה ש"עזרתי לו"). ה"טוהר" שלי לא קשור לכמות מחשבי שאני מתקן בחודש... צורה מחשבה מעניינת... כמות הטוהר תלויה בכמות הכסף... לא, בעניין הזה אנו חושבים בצורה מאוד מאוד שונה. אתייחס לדוגמא שלך של "איך לעשות הרבה כסף הצורה חכמה". נגיד את עובדת שנה שלמה לכתוב ספר, בשנה "מגיע לך" 100,000 ש"ח. את יודעת שאת יכולה למכור 2000 ספרים הדפסת ספר עולה 20 ש"ח לספר זאת אומרת כל ספר (האלפיים הראשונים) צריכים לעלות 100000/2000+20 זה אומר 70 ש"ח לספר. כל ספר נוסף מעבר לאלפיםם הראשונים צריכים לעלות לצרכן 20 ש"ח. אם החישוב נעשה בצורה שונה, אני רואה בזה ניצול. אני לא חושב שמגיע לסופר 10 ש"ח לספר למשך כל החיים שלו, למשל. "להשכיר הרבה בניינים"... ואיך קנית אותם בשביל להשכיר אותם? אם זה ירושה אז לא את ניצלת אחרים אלא זה שהוריש לך... "יצרתי" לא מעט תוכנות מעולות (לא טובות) שהרבה אנשים השתמשו בהם, גם היום אני פעיל בשיפור ופיתוח לא מעט תוכנות מעולות ואמינות... לא ראיתי מזה אגורה, לא אראה מזה אגורה, לא רוצה לקבל כסף על זה... כל התונות האלו הם תוכנות קוד פתוח, לא רק שהם חינם את יכולה לקבל את הקוד מקור, לשנות אותו על פי הצרכים שלך ולחלק אותם חינם בהמשך עם התיקונים שלך... כמה כסף זה "תשלום הוגן" עבור שעת עבודה שלך? כמה שעות בשבוע את רוצה/יכולה/מוכנה לעבוד? כמה כסף את "צריכה/רוצה" על מנת לחיות שבוע? כמה כסף נשאר? כשאני עונה על השאלות האלו אני לא רואה ניצול (רק עולם שלא מתנהל כמו שהייתי רוצה), אבל אני גם לא רואה אופציה להיות מיליונר. מה קורה כשאת עונה על השאלות האלו? את אומרת: "כמה שיותר שירות שאנו נותנים - כך אנו מקבלים יותר כסף" כן, כך עובדת השיטה הקפיטליסטית... אז? בגלל שכך עובדת שיטה כלכלית מסויימת זו "הוכחה" שאין בה ניצול? שימי לב שאני כתבתי מעבודה אי אפשר להפוך לעשיר אני מדבר על עבודה את מדברת על לתת שרות... מעניין איך את ואני מגדירים את 2 המילים האלו...

כסף במקור הוא בסך הכל מטבע חליפין

שדרוג של ברטרים בסגנון של "אני אתן לך צמר מהכבשים שלי ואתה תאפה לי לחמים" כי יום אחד אנשים הגיעו למצב שהם לא היו צריכים צמר מהכבשים אבל היו צריכים חלב מהפרות, ואז הברטר הפך להיות ברטר משולש... ביום שהברטרים הלכו והסתבכו, מצאו שיטה פשוטה, בסגנון של שטר חוב, בעל ערך מסויים... וכך בהפשטה נוצר כסף. מי שמבין את המהות הזו, הכסף לא משחק אצלו תפקיד מלבד אמצעי למטרה. אך מי ששם את הכסף כמטרה הופך להיות תאב בצע ואז מתחילות הצרות כי בן האדם מתחיל לשחק משחקי Win-Lose על חשבון אחרים. יחד עם זאת, ישנם מספר דרכים לעשות כסף שלא על חשבון אחרים או ניצול של אחרים.. ישנם דרכים נאורות לעשות כסף כאמצעי לעשיה אחרת. (ממליץ לקרוא את הספר "מליונר ברגע" - דרכים להתעשרות נאורה) היי עמנואל, שנים לא דיברנו, מה שלומך??
מיקי

שנים לא דיברנו

כנראה שלא היה לנו על מה... אחרת היינו מדברים, לא? מה שאתה מתאר זו אופציה... אך לא האופציה היחידה. גם אם זה באמת מה שקרה מבחינה היסטורית, כסף היום זה מה שהוא היום... ההתייחסות לכסף זה מה שקורה בימיים האלו, בהווה ולא לפני X שנים. אני לא רוצה להיות מיליונר, לא רואה בזה שום יתרון, לא רואה בכסף ניצחון... וכו' וכו' וכו' כפי שכבר כתבתי ואמרתי בעבר: בעולם ה"אידיאלי" שלי כסף כלל לא קיים (גם לא עישקאות ברטר). אני מניח שאתה רוצה לצבור כסף.... אני יודע איך להיות מיליונר, שלח לי שטר של 20 ש"ח ואסביר לך איך לעשות את זה (אני מניח שהספר שאתה ממליץ עליו עולה יותר מ-40 ש"ח, אני מניח שאתה לא מיליונר... כך שממש שווה לך לשלוח לי 20 ש"ח.)

יכול להיות שהיינו מדברים ויכול להיות שלא.

יש אנשים שיש להם על מה לדבר ועדיין לא מדברים אחד עם השני, מכל מני סיבות. ויש אנשים שאין להם מה לדבר אחד עם השני ומדברים שעות על גבי שעות.. (אפשר לראות כאלו דיונים בפורומים שונים בתפוז) נכון, זו אופציה, ונכון שוב, איננה האופציה היחידה. ההתיחסות לכסף בימים אלו ע"י מי? בעולם האידאלי שלך כיצד אנשים משיגים את הצרכים שלהם? צרכים בסיסיים כגון, מזון, ביגוד וצרכים אחרים ? אולי הרעיון שלך הוא סטארטאפ?? יש קומונות שלמות בעולם שמתנהלות בצורות שונות, ישנם כאלו שגם מתנהלות ללא כסף. זה שאתה לא רואה בלהיות מליונר שום יתרון, האם זה אומר שאין לזה יתרון? במיוחד בעולם שבו אתה חי כיום, עם "ההתייחסות לכסף זה מה שקורה בימים האלו"? האם יכול להיות מצב שדווקא היותך מליונר כיום, במצב של היום, במסגרת ההבנות שלך איך העולם פועל, תוכל לתת הרבה יותר (זה אם אתה רוצה לתת - ואני יוצא מנקודת הנחה שאתה מעוניין לתת שכן אתה מטפל - אולי אני טועה, ואם נקודת ההנחה שלי שגויה, אנא ציין בפני) תוכל להשפיע הרבה יותר ולשמור יותר על אנשים מפני כל מני כאלו ואחרים אשר מוכרים סרטים וחלומות באספמיה בשביל להתעשר בעצמם (גם כאן אני יוצא מנק. הנחה שאתה מעוניין לשמור על אנשים ... לפי שירשור אחר שלך ששם זה היה חלק ישיר מלשמור על היושרה שלך) איך הגעת להנחה שאני מעוניין לצבור כסף? טעות. אני ממש לא מעוניין לצבור כסף - צבירת כסף איננה מטרה בעיני אלא בזבוז זמן, לעומת זאת שימוש בכסף שיש ע"מ לקדם מטרות כאלו ואחרות בעיני זוהי מטרה נעלה בפני עצמה. (כמובן שאני מדבר על מטרות חברתיות/ עולמיות וכד') האם בשיטה הזו של ה"שלח לי שטר ואני אומר לך כיצד להיות מליונר" אתה לא פועל על אותם העקרונות שאתה בז להם כל כך??? איך אתה יודע אם אני מליונר או לא? אולי אני כן?? מיקי

יש אנשים כאלו וגם כאלו וגם כאלו...

ככה וככה (כמו במערכון הידוע) אבל אני לא כזה ולא כזה, אם יש לי מה לדבר עם אדם אחר אני עושה את זה ואם לא אז לא. אני מדבר על ההתייחסות לכסף על ידי רוב האנשים (אם זה לא היה ברור לך) מה שנקרא "האדם הממוצע"... בעולם האידיאלי אנשים לא צריכים "להשיג" כלל את הצרכים שלהם, מזון, ביגוד, ספרים, מוסיקה, סרטים, לימודים, מקום לישון וכו' וכו' וכו' (...אמרתי כבר "אידאלי", לא?) "זה שאתה לא רואה בלהיות מליונר שום יתרון, האם זה אומר שאין לזה יתרון?" אם האדם מיליונר כתוצאה מניצול אחרים אז אני רואה בזה אך ורק חסרונות. אני לא רוצה לתת כלום למי שלא רוצה לקבל... אני מוכן להעניק לכל מי שמוכן להעביר את זה הלאה. אני לא רוצה ללמד אף אחד שלא רוצה ללמוד ממני, אני מוכן ללמד רק אנשים מסויימים ולא כל אחד שמבקש. אני מטפל במי שמבקש טיפול ומוכן לקחת אחריות מינימלית על עצמו. כסף לא קשור לאף אחד מהדברים הנ"ל. "לשמור על אנשים", לא, זה לא תפקידי... על מה אני כן "שומר" לא אענה על גבי דפי הפורום הזה. שמח שטעיתי בהנחה... אתה לא רוצה כסף... אז למה אתה ממליץ לי לקרוא ספר "מליונר ברגע"? "לקדם מטרות" (לא משנה איזה מטרה) בעיניי זה בזבוז זמן טוטלי וחוסר הרמוניה עם היקום... אנו חושבים אחרת בנושא הזה. לא משנה אם אתה מליונר או לא... השאלה הרצינית היא מתי אתה שולח לי שטר של 20 ש"ח. (-: מניח שברור לך שאני לא עושה את השטויות האלו... זו הייתה דוגמא ... אני לא רוצה להיות מליונר ובטח שלא אעזור לאף אחד שרוצה להיות מליונר.

התעשרות נאורה...

אבל אני לא כזה ולא כזה, אם יש לי מה לדבר עם אדם אחר אני עושה את זה ואם לא אז לא. נפלא, מסכים עימי שלפעמים יש אנשים שעד שאתה לא פוגש אותם, או מכיר אותם, אין לך מה לדבר עימם.. אך אחרי שפגשת או הכרת אותם פתאום אתה מגלה שיש לך הרבה מה לדבר עימם? גם זה קורה... כל דבר קורה בזמנו המיוחד, זהו אחד הדברים היפים בעיני בעולם מלא מסתורין. אני מדבר על ההתייחסות לכסף על ידי רוב האנשים (אם זה לא היה ברור לך) מה שנקרא "האדם הממוצע"... היה ברור או לא היה ברור, זה לא רלוונטי. למדתי כבר לא לקחת אותך כמובן מאליו.. אלא לבדוק כל דבר פעמיים אם הבנתי נכון או לא... בעולם האידיאלי אנשים לא צריכים "להשיג" כלל את הצרכים שלהם, מזון, ביגוד, ספרים, מוסיקה, סרטים, לימודים, מקום לישון וכו' וכו' וכו' (...אמרתי כבר "אידאלי", לא?) כלומר האם אני יכול להניח שאתה מדבר על עולם אוטופי - כלומר גם אידאלי וגם לא כל כך מושג, או שאפשר להגיע אליו/ ליצור אותו? "זה שאתה לא רואה בלהיות מליונר שום יתרון, האם זה אומר שאין לזה יתרון?" אם האדם מיליונר כתוצאה מניצול אחרים אז אני רואה בזה אך ורק חסרונות. ואם האדם מליונר כתוצאה מעזרה לאחרים? כתוצאה מהעצמה וקידום של אחרים? כתוצאה מלימוד של אחרים כיצד להצליח? האם אז היית מוכן לבחון את היתרונות של להיות מליונר? שכן כרגע עושה רושם, לדידי, שאתה רואה רק צד אחד של עולם המליונרים אך לא את הצדדים האחרים, אולי אתה חושב/מאמין/יודע שאין צדדים אחרים, וכל מליונר הוא כזה מעצם ניצול של אחרים?? אך אם זו דעתך, האם יכול להיות שאתה טועה, ויש דרך להיות מליונר מבלי לנצל אחרים? אני לא רוצה לתת כלום למי שלא רוצה לקבל... נפלא!!! כי אין טעם לתת למי שלא רוצה לקבל.. זהו באמת בזבוז זמן ואנרגיה אני מוכן להעניק לכל מי שמוכן להעביר את זה הלאה. גם נפלא, זהו אחד מעקרונות ההתעשרות הנאורה. אני לא רוצה ללמד אף אחד שלא רוצה ללמוד ממני, אני מוכן ללמד רק אנשים מסויימים ולא כל אחד שמבקש. אני מטפל במי שמבקש טיפול ומוכן לקחת אחריות מינימלית על עצמו. כסף לא קשור לאף אחד מהדברים הנ"ל. הכסף לא קשור מכיוון שאינך קושר אותו לאף אחד מהדברים הנ"ל. לכן אתה מוצא אפיקים אחרים כדי להתפרנס, לשלם שכ"ד (אם אתה משלם), לקנות אוכל, מים, בגדים, חשמל וכו'... אולי זה מה שאתה אוהב, אולי ישנם דרכים אחרות להתפרנס אשר מביאות לידי ביטוי רק את הדברים שאתה הכי אוהב לעשות בעולם... (כמובן שאם מה שאתה עושה בפרנסה שלך זה אחד הדברים האלה, אז אחלה, אך אם לא.. שווה לבחון את זה, לא?) הדגש|"לשמור על אנשים", לא, זה לא תפקידי... על מה אני כן "שומר" לא אענה על גבי דפי הפורום הזה. כנראה טעיתי, אני הסקתי את זה מהודעתך הזו. אז למה אתה ממליץ לי לקרוא ספר "מליונר ברגע"? כי יש שם דרכים ליצירת התעשרות בדרך נאורה - כזאת שלא מנצלת אחרים אלא עוזרת לאחרים, בדרך כזו שדווקא עשויה להתאים לך, וזו הזדמנות נפלאה לדעתי עבורך (ואולי לא) לראות/לגלות שיש דרכים נוספות להתעשרות, מלבד הדרכים שאתה מכיר. "לקדם מטרות" (לא משנה איזה מטרה) בעיניי זה בזבוז זמן טוטלי וחוסר הרמוניה עם היקום... אנו חושבים אחרת בנושא הזה. כך נראה. יחד עם זאת, כאשר אתה פועל מתוך סיבה כל שהיא, כזאת או אחרת כמו בהודעתך הזו. אפשר להסיק מעצם פעולתך שיש לך שם מטרה מכוונת מאוד שאתה מעוניין לקדם. א. את טובת האנושות. ב. הגנה על אנשים תמימים ו/או מטומטמים. ג. עצירה של עיוותים ורמאות. לא משנה אם אתה מליונר או לא... השאלה הרצינית היא מתי אתה שולח לי שטר של 20 ש"ח.
כדי שתאמר לי: "תעשה כמוני"?? קראתי כבר על הראשון שהתעשר בדרך הזו, אך הוא היה יותר זול ממך, הוא ביקש רק דולר אחד. (-; מניח שברור לך שאני לא עושה את השטויות האלו... זו הייתה דוגמא ... אני לא רוצה להיות מליונר ובטח שלא אעזור לאף אחד שרוצה להיות מליונר. אני בהחלט מאמין לך בזאת, יחד עם זאת, כל עוד אתה מחזיק בדעתך על "מיהו מליונר". אך אם הייתה דרך אחרת להיות מליונר, שלא דרך עשיקה של תמימים ו/או מטומטמים, אלא דרך עזרה להם ו/או לאחרים, או דרך אחרת אשר מתאימה יותר ו/או תומכת ומקדמת את עקרונות החיים שלך (וכן אני מניח שיש לך עקרונות שעל פי הם אתה חי, אפשר לראות את זה בדבריך) אזי, היה סיכוי שהיית מוכן לשנות את דעתך לגבי להיות מליונר או לעזור לאחרים להיות מליונרים.. ואולי לא.. אבל סיכוי תמיד יש מיקי

<אין לי צל של מושג מה לכתוב בכותרת>

תסכים איתי שאותך פגשתי והקשר שהיה בינינו הגיע לסיומו מתישהו בעבר... כך שלא מדובר תאורטית אם יש לי או אין לי על מה לדבר אם אדם שעוד לא פגשתי אלא על כך שהיה קשר והוא נגמר..... לגבי "להכיר"... אף אחד לא באמת "מכיר" אנשים אחרים, רוב האנשים אפילו לא מכירים את עצמם, ואת האחרים הם יכולים להכיר רק עד למידה שהם מכירים את עצמם. לא, אני לא מדבר על עולם "אוטופי" אלא "אידיאלי"... אלא על עולם שאני מניח שהוא התפתחות "טבעית" עתידית של האנושות וגם ככל הנראה מצב שהאנושות כבר הייתה בה בעבר... בהחלט מצב אפשרי בעיניי.... לא פחות מ"שטויות" אחרות שדיברתי עליהם בעבר והיום קיימים ב"מציאות" ונראות טעביות... כמו שפעם הייתי על תקן של "משוגע" והיום אני רק "חצי משוגע". אני לא מכיר שום דרך להיות מליונר בלי לנצל אחרים, אם יש דרך כזו אני מוכן לשמוע ואז להחליט אם אני רוצה להיות מליונר או לא.... בינתיים אף אחד לא הראה לי שום דרך שלא מעורב בה ניצול... אני מוכן להפגש איתך פנים מול פנים ולהקשיב לך עד הסוף אם אתה מעוניין להראות לי דרך כזו. הספר שאתה ממליץ לי לקנות עולה 79 ש"ח... עכשיו במבצע "רק" 50 ש"ח.... אולי אתה רואה דברים אחרת, אך ספר שנמכר ב-80 מיליון עותקים (על פי אתר באינטרנט, לא יודע אם זה נכון) ועדיין המחיר שלו זה "רק" 50 ש"ח בעיניי מדובר על ניצול. כל האופציות שהבאת כ"מקור" להפיכה למליונר לא מתייסות לנקודה שמעניינת אותי והנקודה היא האם יש או אין ניצול. אפשר לעזור לאדם להיות שמח תוך כדי ניצול... ואפשר בלי לנצל אותו. יש לך אי הבנה קטנה (אולי) אני כן גובה תשלום על טיפולים ושיעורים שאני מעביר..... "פרנסה" "עבודה" הם מילים שלא אומרות לי הרבה. אני עושה רק דברים שאני נהנה ואני מוכן/רוצה לעשות, על חלקם משלמים לי כסף ועל חלקם לא.... הכסף זה לא מה שמניע את העשיות שלי. אני עושה רק את מה שאני "הכי אוהב לעשות" (אם להשתמש במילים שלך) כי אני מודע למוות. כן, לדעתי טעית מההסקות שלך של ההודעה שלי. אין לי מטרות כלל ובטח שלא "מטרה מכוונת"... אין לי דעה כלל על "מיהו מליונר".... אני מכיר אישית כמה מהם, חלקם בני אדם "טובים" בעיניי וחלקם לא... אך אף פעם לא היה וויכוח בינם לביני על איך צברו את הכסף... אם לצטט אחד מהם "לרמות קצת פה, לגנוב קצת שם.... שקל ועוד שקל ... דולר ועוד דולר... ובסוף יש לך מיליון". הדעה שלי היא על איך הופכים למליונר ולא על המיליונרים עצמם.... כמו שכתבתי קודם, אם אתה רוצה להראות לי דרך השוללת ניצול שמאפשרת לאדם להיות מליונר אני מוכן לשמוע וללמוד. אבל לפני שאתה מחליט כדאי שיהיה לך ברור שניצול זה קו אדום מבחינתי, זה לא הרמוני ונוגד חיים. אין בעיניי "קצת" ניצול... או שיש או שאין (שחור-לבן).

למעלה