לגבי הגדרות
אני שואל את עצמי למה אתה חושב שלא הגדרתי לך כלום ממה ששאלת? א. כן הגדרתי, ב. אם יש תגובות שעוד לא הגבתי אליך - אנא התאזר בסבלנות אני לא 24 שעות ליד המחשב. ג. חזור למקומות שבהם ביקשת ממני הגדרות, ותבדוק עם לא הגדרתי לך. אם יהיה שם משהו שלא הגדרתי, תאמר לי ואני אכוון אותך למקום שכן הגדרתי או אתקן ואגדיר מייד. ועכשיו לגבי ניצול להגדרתך:
בגדול, כל תמורה שאדם מקבל לא מעבודתו הוא קשורה לניצול. לקבל כסף על משהו שלא עשיתי זה ניצול (תיווך זה דוגמא טובה לזה...). לפי מה שאתה כותב, נראה לי שאנו לא מגדירים את המונח 'עבודה' באותו האופן. בוא ונבחן את נושא התיווך אם כבר העלת אותו. לפי מה שכתבת האם אתה אומר שהמתווך אינו עושה שום עבודה? הוא לא מחפש דירה לקונה, הוא לא מחפש קונה לאדם שרוצה למכור את ביתו??? יש לי חבר שמתעסק בנדל"ן, המתווך שלו חוסך לו שעות של חיפוש מבנים למכירה, בזה שהמתווך הוא זה שרץ ומחפש את המבנים הללו. - האם אין לזה ערך? האם את הערך הזה לא ניתן לתת שווה ערך בכסף עבורו? בשעות שנחסכו לחבר שלי הוא עושה דברים אחרים, האם שווה לו לשלם עבור השעות הללו שהמתווך רץ ומחפש? לדעתי האישית כן, אולי לדעתך הריצה של המתווך איננה עבודה.??? הלאה:
אני שותה מים של מי עדן, אם מישהו שואל אותי איזה מיים הכי טעימים לי אני עונה "מי עדן"... בעקרון אני יכול לקבל כל מיני מתנות ממי עדן על כל לקוח שאני מפנה עליהם, אך אני מעדיף להמליץ עליהם ולא לקבל שום תמורה על כך.... אם אקבל תמורה בעיניי זה ניצול ולא עזרה. מי כאן מנצל את מי? אתה את מי עדן? תגיד לי ואם אתה הולך ברחוב וכל אדם שעובר אתה אומר לו שכדאי לו לשתות מי עדן, האם אתה עושה עבודה עכשיו? האם על זה, זה בסדר לשלם לך? או שזה גם יהיה ניצול?
אתה יכול לשאול אותי האם לגבות 50-70 $ לשעת עבודה במחשבים זה ניצול... אענה לך שלא, אני עובד, לא "מוכר" כלום, וישנם אנשים שחושבים שאני "שווה" את הסכום הזה ואפילו יותר. אתה "מוכר" את הזמן והידע שלך - לפי הבנתי האישית. למה אתה לא גובא 10$ לשעה? למה אתה גובא 50-70$ לשעה? באיזה סכום זה מתחיל להיות ניצול?
ניצול זה לעשות כסף על חשבון אחרים, להעסיק עובדים זה ניצול אלא אם כן הם מקבלים נתח שווה, אך אז זה לא נקרא עובד אלא שותף. נתח שווה למה? נתח שווה לעבודה שהם עושים? או נתח שווה לעבודה של כל העובדים? נניח יש לך מפעל, במפעל הזה יש לך 30 עובדים. כל אחד מייצר חלק אחד מהמכונה. כאשר: 15 אנשים מייצרים כל אחד חלק אחד מהמכונה. 3 אנשים אחראים על הניהול השוטף של ה 15 הללו, כדי שהכל יעבוד במקביל בלי תקלות. 5 אנשים מרכיבים את כל החלקים הללו ביחד כדי ליצור את המכונה. 1 מנהל את ה 5 הללו כדי שהכל יעבוד במקביל בלי תקלות. 2 אנשים מוכרים את המכונה הזו, כדי שיהיה כסף לבנות עוד מכונות ולתת לאלו שמייצרים את החלקים ומרכיבים את המכונה כסף על מה שהם עושים. 1 אחראי על הפרסום והשיווק של המכונה כדי של2 שמוכרים יהיה קל יותר למכור. 1 סמנכ"ל כספים, יד ימינו של המנכ"ל שמנהל את כל העסק הזה כדי שהכל יעבוד במקביל ללא תקלות ודואג שכל אחד מהאנשים
יקבלו את המשכורת שלהם בזמן. 1 מנכ"ל מנהל את כל העסק הזה כדי שהכל יעבוד במקביל ללא תקלות. 1 בעלים, הוא זה שהביא סכום גדול מאוד בהתחלה, השקיע אותו, פתח את המפעל, נתן תעסוקה לכל ה 29 איש האחרים (שאין להם את הכסף ליצור מפעל כזה ו/או הכסף להחזיק מעמד עד שיתחילו לקנות את המכונה), נתן כסף למשכורות של האנשים מהכיס שלו, עד שהמפעל יתחיל ליצר ויתחיל למכור את המכונה, ולא ראה גרוש עד שהמפעל עצמו, שילם א. לעובדים שלו, ב. למפעל (היינו פרסום, שיווק, קניית חומרי גלם, שכירות, חשמל וכו') ורק אז מה שנשאר מהכסף, הוא מקבל בשלב ראשון החזר על כל הכסף שהוא שם בהתחלה, ורק אחרי תקופה, הוא מתחיל לראות מזה רווח לעצמו. האם אתה רוצה לומר לי שאם אותו בעלים, לא היה שם את הכסף הזה, אז כל אחד מהעובדים היה לו מקום עבודה? היה לו דרך ליצור לעצמו משכורת? (אולי כן ואולי לא) או אולי אתה אומר, שכל אחד מהעובדים אמור לקבל נתח שווה ממה שמקבל הבעלים, מהרגע שהמפעל מתחיל ליצור רווחים? במידה זו, אם נביא את הצדק שכולם שווים, אזי האם לא יהיה זה הוגן שכל העובדים לא יקבלו כסף על מה שהם עושים עד שהמפעל יתחיל לייצר רווחים ורק אז יתחילו העובדים לקבל נתח שווה. ואז הם שותפים! תמצא לי עובד אחד שמוכן לזה.. (חוץ מתעשיה אחת, ששם כולם שותפים לדרך - אמרתי לך שיש דרך אחת שאני מכיר של התעשרות נאורה) ד"א עידן הקולקטיבים שנגמר רק הוכיח שהקולקטיב איננו משתלם, לא לעובדים/שותפים ולא ללקוחות שמקבלים מוצר באיכות או שירות ירודים. גם הקומוניזם הוכיח את עצמו כנפילה, מכיוון שלאנשים לא הייתה אמונה בדרך ואמונה באנשים האחרים... בגלל זה גם רוב הקיבוצים נפלו ונופלים, רוסיה נפלה, ואתה רוצה לראות ניצול בעולם הקומוניזם - סע לסין! אני מסכים עימך שבמודל הזה שתארתי ישנם אנשים
חארות אשר חיים בצורה של ניצול, אך יש כאלו שלא... אבל כשאתה בצורה מכלילה ואומר שכולם נצלנים, (א. זו אמונה שלך) ב. אני לא יודע עד כמה אתה פתוח לראות/להקשיב/לבחון האם קיימות חברות שלא מנצלות אלא נותנות את שווה הערך למה שאנשים משקיעים. (ואפילו יש תעשיות שנותנות יותר למי שמשקיע יותר)
ניצול זה למכור מגרש אדמה... כי לאף אחד אין בעלות על זה... אז איך אפשר בכלל למכור משהו שלא שלך? זהו כבר ויכוח אידאולוגי, האם האדמה שייכת למדינה, או למי שקנה אותה, או בכלל אינה שייכת לאף אחד.. אידאולוגי (וגם קצת פוליטי) שאין ולא יהיה לו סוף אף פעם.
ניצול זה כל דבר שפוגע בחיים-האחד בכלל ובצורות-חיים בפרט. עם זה אני מסכים לחלוטין. עד כאן בינתיים גם כן