The way of the Peaceful Warrior

אני לא מתכוונת להתווכח איתך,

אבל אני רוצה לכתוב את הזווית שלי עבור שאר הגולשים שקוראים תכתובת זו: ההקרנה בחינם והם גם עושים מפגשים בחינם. הם נותנים הרבה מעצמם ללא תמורה כספית. אתה לא נפגשת עם האנשים האלו. אני כן. הסרט "הסוד" לדעתי מעולה. רוב המתנגדים של הסרט מדברים כל הזמן על כסף וכסף וכסף. לי אישית הוא מאד עזר והוא מציג טוב מאד את העקרונות של יצירת מציאות. נניח והיית פוגש מורה והוא היה יכול ללמד אותך דברים שמאד היית רוצה ללמוד ממנו. והוא היה משווק את עצמו בפליירים ברחבי הארץ (דוגמה תיאורטית אבל נניח) וגם מרוויח מיליונים מהדרכות ומסדנאות שהוא עושה. היית פוסל אותו רק כי הוא משווק את עצמו או רק כי הוא מיליונר? טוב, התחלתי בזה שאני לא מתכוונת להתווכח איתך. פשוט לא רואה טעם בוויכוחים. מעניין מה ייצא מהשרשור הזה

ואני מעולם לא התווכחתי איתך...

לא יודע מי זה "הם"... אני דיברתי על הסרט "הסוד" ועל כל מה שסביבו באינטרנט. הסרט מנסה (ומצליח, אצל לא מעט אנשים) למכור אשליות... חלקם אולי חינם, חלקם בטח עולות כסף... "אתה יוצר את המציאות" זה שקר, אשליה... הזיה מנקודת מבט מאוד צרה (ואנושית) שכל היקום קיים בשביל "לשרת" את האדם... האדם הוא לא מרכז היקום, היקום לא משרת את האדם... קצת צניעות לא היתה מזיקה כלל לאנשים שחושבים שהם מרכז היקום. האדם לא "יוצר מציאות" כלל, במקרה הטוב הוא מתרגם אותה עם מעט עיוותים, לרוב הוא מתרגם עם הרבה עיוותים. הסרט הסוד בתור סרט הוא תת רמה, מבחינת צילום, בימוי, מוסיקה וכו'... מבחינת המסר שהוא מעביר... דיברתי על זה כבר, למרות שאפשר להוסיף עוד המון. "הוא מציג טוב מאד את העקרונות של יצירת מציאות"... הסברתי כבר את עמדתי. לא, לא הייתי פוסל אדם כי הוא עני וגם לא כי הוא מיליונר. אבל בהחלט לא הייתי מוכן ללמוד מאדם שחי מניצול. "לא רואה טעם בוויכוחים" אני גם לא רואה טעם באורז אבל אורז טעים לי אפילו אם אני לא רואה את הטעם שלו... אני מעדיף לטעום את הטעם.

והצחוק שלי הוא על:

כל מה שמתרחש בעולם... כי אם זה אמיתי זה מצחיק ואם זה מצחיק צוחקים. אם זה לא אמיתי זה הבלים ואם זה הבלים אז צוחקים.

רונה 49

New member
היי עימנואל יקר

יצירת מציאות הינה תחום נרחב שאינו דן רק בכסף. אילו חווית את הדפוס הזה בחייך, יכולת להאמין. אני מבינה היטב את נקודת המוצא שלך ואת התיחסותך, ויש לך זכות מלאה שלא להאמין שאנחנו אכן יצרני מציאות ושאת מציאות חיינו אנו מגשימים באמצעות המחשבה והרגש המתלווה אליה.,אך , אין חכם בכעל ניסיון. כך שלא נראה לי מקום לשפוט או לבקר את אמונותיך, ואכן כך גם ביחס לשיפוט שלך על מה שאינך יודע או מאמין. אשרינו שזכותינו עוד קיימת להאמין במה שמתאים לנו להאמין בו. בברכה רונה שמזמינה אותך לחוות מפגש חינם שמתקיים בכל יום שלישי בתל אביב. יום מואר ושמח

ibag

New member
היי רונה

האם את יכולה להביר לי מה זה יצירת מציאות? נארה לי שיעזור לי מאוד אם קודם תגדירי מה זה מציאות. תודה מראש

רונה 49

New member
יש יצור ויש יצירה

אתה נמצא אצלי בהגדרת" יצור שאינו ברור לעצמו" מוזמן לקרוא את יצירתי"ציפור גן עדן-מעברים לצמיחה אישית ורוחנית" סטימצקי, צומת ספרים, בבית נשמה אחת,ואצל אורי ספרים. שתערב לך יצירתך כי שלי ערבה לחיכי ולקוראיה ,עמוקות.

תודה, כעת אני יודע איך את מסווגת אותי.

לא ידעתי שאת כותבת ספרים, מהמעט שראיתי באינטרנרט (בעיקבות ההודעה שלך) הספר נמצא במדור שאני לא קורא ממנו, "תקשור". אבל אם את ממליצה על הספר הספציפי "ציפור גן עדן-מעברים לצמיחה אישית ורוחנית" אז אחפש אותו בחנויות ואראה מה כתוב שם. "שתערב לך יצירתך" לא יודע אם את מתכוונת להחמיא או להעליב... למעשה אין לי מוש של מושג על מה את שחה... על איזה "יצירה" שלי את מדברת? על פי מה שקראתי עד כה בשירשור אני לא יודע מה הכוונה שלך מאחורי המילה "יצירה" "מציאות" והצמד "יצירת מציאות". את גם כותבת שהיצירה שלך "ערבה לחיכי ולקוראיה ,עמוקות"... אז, בתאבון. עכשיו, אפשר לעצור רגע, ולהמשיך את הדיון (זאת הצורה שאני מתייחס לשירשור הזה) בצורה עיניינית, בנסיון כנה להבין אחד את השניה או להמשיך את שרשרת הקישקושים... תבחרי בדרך שתבחרי, זאת ההחלטה שלך... ואני לא אתערב בה.

ספרי פסיכולוגיה לרוב אני לא קורא....

עידן חדש... תלוי מה. אולי שבוע הבא אכנס לסטמצקי והעדכן אותך (אם את רוצה).

מהרבה סיבות

אך נראה לי שאם אכתוב אותם כאן השירשור הזה יגדל למימדים עצומים.... אני מניח שאם אכתוב למה אני לא קורא "ספרי תקשור" להרבה אנשים יפגע האגו ובמקום להגיד לי תודה הם יתעסקו בלהגן על הדעות (ולעיתים הפרנסה) שלהם. מובן שיתכן שאני טועה ואותם האנשים ינהלו דיון אמיתי (בלי להגן על דברים כאילו שהם עובדות, תוך כדי הגדרת מודגשים על מנת שכל צד יבין את הצדדים האחרים) אבל מהנסיון שלי זה קורה רק לעיתים רחוקות. תראה לאיזה מקומות הגיע שירשור תמים שכל מה שרציתי זה להמליץ על צפיה בסרט שבעיניי שווה לראות..... אם תרצה אפשר לדבר על זה במקומות אחרים

אולי

"יצירת מציאות" הוא ניסוח שגוי ל: "בחירת הרצוי בתוך המציאות", מובן שאת המציאות אנחנו לא יוצרים (אלא מוצאים). הרי ניתן בעזרת הדמיון וההרגשה להתקדם ברכישת מיומנויות וכשרונות חדשים. אפשר לרכוש תכונות חדשות ומצבים גופניים חדשים בעזרת דמיון והרגשה. חשוב לציין שהמילה "הרגשה" לא מדוייקת, אין לי מילה טובה יותר, כרגע. למעט האמריקניות בסרט ששמו "הסוד", הניצול של האדם את העולם הסובב אותו למען טובתו האישית, האם אתה גם רואה אפשרות לעשייה (עשייה על פי ההגדרה מן האתר שלך) מועילה ליקום ולאנושות בפרט?

למעלה