Time Out

איך ידעת? איך הצלחת לחדור

מבעד למסכה? מבעד לוינצ'י. מבעד לדה. קוראת אקטיבית. בפורום. שיהיה.

een ogenblik

New member
במסגרת חוסר נסיוני, מעט מאוד עזרה

עד כמה שהבנתי המונח פסק-זמן בעונשי ילדים מתייחס לבידוד הילד לפרק זמן מה במקום סגור חסר גירויים. בעיני, זה אחד העונשים המחרידים שיכולים להיות בגילאים צעירים, כאשר תפיסת הזמן אינה גבוהה ביותר. מקובלותו של העונש נובעת מכך שלמבוגר אין בעיה להסגר בחדר מבודד לפרק זמן קצר וידוע מראש, וזה נראה נחמד יותר מגערות, צעקות או מכות. הכרות ממשית של השיטה הייתה לי עם כלבה דווקא, אבל מכיוון שכל שיטות הטיפול בה היו אנושיות, אני מייחסת לה רלוונטיות. כאשר אופליה נלקחה לבית חולים הוטרינרי, לפסיכיאטרית לכלבים, קיבלנו הסברים לישום שיטת פסק-הזמן (הסגר כפי שאנו העדפנו לקרוא לזה), ועד כמה שיטה זו יעילה. ובכן, השיטה יעילה. מאוד יעילה אפילו. במיוחד כאשר מדובר בכלבה הנושכת ברצינות רבה מאוד, ובעלת לוע בגודל מסב נזקים. אבל במשך הזמן גילינו, שאם לא בוצעה עברת חיים ומוות, עדיף - קשה ככל שזה ישמע - להכות אותה, מאשר להכניסה להסגר. ככלבה, היא הייתה חסרת כל הבנה לכך שהסגר מסתיים לאחר עשר דקות עד חצי שעה, וסגירה בחדר מבודד כעונש גרם לה לאומללות מדהימה. התיעצות נוספת עם הפסיכיאטרית הבהירה לנו שהסגר, על כל תועלתו המוכחת באילוף כלבים, בא בעיקר להגן על נפשו הרכה של הבעלים - לרוב חובבי החיות קשה מאוד לתת עונש פיזי לחיית המחמד שלהם. עם הזמן, עברנו - כל כמה שזה נורא - להכות אותה. המטרה הייתה להשמיע קולות חזקים בזמן המכה, כדי ליצור התנייה בין הצעקה למכה, כך שנוכל להגיע ליום בו צעקה לבד תספיק (לצערי, לא הגענו ליום ההוא, אופליה הורדמה לפני שאפשר היה לוותר על עונשים פיזיים, למרות שבהחלט התקרבנו לשם). ברור שלנו הכאה הייתה קשה יותר מסגירה, אך לכלבה המצב היה הפוך. מטרת העונש לא הייתה התעללות נפשית נוספת לכלבה במסווה של רגישות יתר שלנו, אלא להביא את הכלבה ללמוד התנהגות נכונה במינימום סבל עבורה. אז נכון שילדים שונים מכלבים, ובשום פנים ואופן אין לפנות לעונש פיזי לילד. אבל גם הסגר אינו נראה לי עונש שצריך לשקול אותו. ואחרי שהצלחתי לערער עוד יותר את מצב רוחך, כדאי לנסות לברר מה כולל פסק-הזמן בגן של אושר. יש מקומות שאינם מתעקשים על בידוד הרמטי לצורך פסק-זמן, ואז כל מה שכתבתי אינו רלוונטי כלל.

אבא גאה

New member
אני מאוד מקווה ../images/Emo5.gif

שלא מדובר על חדר מבודד......... אני כמעט בטוח (לפחות הייתי בטוח עד שקראתי את הודעתך) שפסק הזמן מבוצע בכיתה והילד פשוט "מורחק" קמעא מחברת הילדים והנה אני כותב זאת וקצת מזדעזע....... שוחחתי עם אחות של מיילס בטלפון שלא מבינה ממה אני מתרגש בכלל, זו שיטה נהוגה וידועה ועובדת ו"הילדים לא נשארים עם טראומה". אבל לי זה לא נשמע נכון. להרחיק ילד מחברת הילדים האחרים ולשים אותו על כסא בפינת החשיבה (אני מנסה ממש לנסח את זה עדין) ----מה זה נותן בעצם???? אני מנסה לברר עם עצמי מה ילד יכול היה לעשות (להלן "פשע") בכדי לקבל פסק זמן (להלן ה"עונש") ולא מצליח לחשוב על שום פשע..... תמיד אמרתי שהעונש חייב להיות הולם לפשע........שיטת "פסק הזמן" לא ברורה לי, לא ברור לי מה היא משרתת מלבד העלבת הילד ברבים. אני מתכוון מחר לברר אם אושר בכלל קיבל "פסק זמן" אם כן אז מה היתה הסיבה, אם לא אז אני רוצה לדעת באילו מקרים מקבלים הילדים פסק זמן....ומתכוון לסיים את השיחה ב "אני לא מסכים שהילד שלי ייענש בעונש זה, אם הוא מגיע לדרגה כזו של התנהגות שאינכם יכולים להשתלט עליו (מי שמכיר את אושר יודע שזו בדיחה) תתקשרו אלי ואני אבוא לקחת אותו" ------------------------------------------ אני זוכר עד היום שבכיתה ב' קיבלתי עונש (אני לא זוכר על מה, כך שהנה עובדה שהעונש לא עובד....) לעמוד בפינה .....אבל בכיתה א'. המורה לקחה אותי והכניסה אותי לכיתה א' שם עמדתי עם הפנים לקיר ....העלבון היה צורב, עמדתי ובכיתי במשך זמן שנראה לי כנצח (אין לי מושג אם זה היה 10 דקות או 45 דקות). ומיותר לציין שהייתי מושפל והרגשתי עלוב נפש..........

een ogenblik

New member
אם מדובר בהרחקה בלבד,

אז אין לי מה לומר. הפסיכיאטרית של אופליה חזרה אז מלימודים בארה"ב, ויישמו שם שיטות חינוכיות של ילדים על כלבים (או אולי להפך? לא יודעת). יכול להיות שגילו שהשיטות ההן, ככל שנראו נחמדות, הן איומות, ומצאו דרכים לרכך אותן. יכול להיות שהריכוך הוא מספיק כדי להפוך את שיטת הענישה לנסבלת. בכל מקרה, אם השיטה אינה השיטה עליה אני דיברתי, באמת שדברי היו בלתי רלוונטיים, ואפשר להתעלם מהודעתי.

אבא גאה

New member
להתעלם מהודעתך?

אבל מה את חושבת לגבי השיטה בגירסא ה"מרוככת" שלה? הרי את לא חייבת להיות אמא של ילד ב- TIME OUT כדי לחוות דיעה.....

אופס.. ברח לי

כשאחד או אחת הילדותים נכנסים ל"לופ" של התנהגות עצבנית, אני לורקחת את הילד/ה על הידיים, ושואלת בטון ענייני: "רוצה ללכת לחדר שלך להרגע?" זה לא עונש, זו עיצה , שבד"כ הם מקבלות ברצון - כי זה באמת עוזר!

אבא גאה

New member
זה נשמע אחרת

וגם אם לא היה נשמע אחרת.... אני מאמין שלא כל מה שמותר להורים לעשות בבית מותר גם לגננת לעשות. הורה שמאבד את סבנולתוה וצורח על הילד - אני יכול לקבל - גננת שצורחת על הילד - אני לא מוכן לקבל.

ניראות

New member
גם אני משתמשת בזה

בדרך של אמא. כמו כן, לפעמים אני זו שלוקחת time out, כשאני מרגישה שאני זו שצריכה את ההתנתקות. כך שזה לא רק לידים.

een ogenblik

New member
אה, אבל אם אין לי מושג כיצד ילד

מגיב, אז גם אין לי מה לומר. אם נחזור לאופליה, בעיקר בגלל שחינוך כלבות הוא עיקר הנסיון שלי, אז שליחתה למרפסת עם נעל גדולה לכרסום, ואנשים הולכים ברחוב להביט בהם, לא היווה עבורה עונש. כל נקיון בית היא נשלחה למרפסת עם תעסוקה, ויצאה משם עליזה וטובת לבב. הבידוד היה בלתי נסבל עבורה. time out שאינו כולל בידוד, אך עדין נתפס כעונש, אינו במסגרת "מה שכבר נתקלתי בו בעבר בגירסה אחרת", כך שאיני יודעת עליו, ואיני רוצה להניח הנחות מרחיקות לכת. במקומך, הייתי סומכת על חוות דעת שאר המשתתפות, הרבה יותר מאשר על דעתי בנושא.

יכול להיות שהוא נאטם

כי הוא הרגיש את הכעס גואה בך - וחשב שזה עליו??? ואולי הוא לא יודע בדיוק להסביר??? אני מציעה שתשאל אותו : "זה טוב לך להיות בטיים אאוט?" "זה עוזר לך?" ואז תדע אם זה משו שאפשר ללמוד ממנו ואולי לאמץ הביתה, או שזה משו שעליו הולכים לפוצץ לגננת את הצורה !
(אם למשל היא סוגרת ילד לבדו בחדר אחר
)

אבא גאה

New member
לא, זה לא יכול להיות

פשוט כי הכעס גאה בי רק הרבה אחרי שהוא נרדם..... כאמור, אני אברר אם כי על פניו איני יכול לחשוב על שום מקרה בו מגיע לילד/ים טיים-אאוט.

כמה דברים

פסק זמן ,זה כדי שהילד יצליח לאסוף עצמו. לפעמים קורה שהם מאבדים את היכולת הזו.זה לא עונש ,אבל אולי אצלכם שם עם התלבושת האחידה זה כן? זה לאו דווקא להתנהגות פושעת זה לכל התנהגות שיוצאת מכלל שליטה של הילד. ובטח שמוציאה מכלל שליטה את המטפל.... ומה הייתה הסיבה?

פרח7

New member
סיפור על טיים אאוט

אחייניתי האהובה נשלחה יום אחד לשבת בצד, בכסא הכחול כיוון שלא הייתה מוכנה לסייע לחבריה בגן לאסוף את הצעצועים. למחרת כאשר בקשה הגננת מכל הילדים לסדר את הצעצועים... קפצה הילדה בשמחה ו.... הלכה לשבת על הכסא הכחול... לא חושבת שזה ארוע טראומטי כן שווה לברר COOL לא שווה לעשות מהומה מראש. תראה, חושבת שכדאי לך לשחרר קצת , LET GO חמוד אל תבחן את הגננות על כל פעולה שהן עושות. אם נראה לך שנעשה עוול בודאי שתגיב אבל אל תקפוץ על כל דבר כאילו סוף העולם הגיע. השאלה שצריכה להשאל היא, האם לאושר טוב בגן בדרך כלל...

ציבונה

New member
../images/Emo32.gif תודה על העיצות של אתמול בערב

וכמובן ששכחתי להעביר לזגרב את התוכניות אז נפקסס מחר ובכלל אולי אני אקח ממך גם את הטלפון של הנגר את יודעת שווה להשוות מחירים בכל זאת. ושוב המון תודה

למעלה