Time Out

.m

New member
טיים אאוט?

(כרגיל, באיחור...
) אני מצטרפת לדיעה שזה יכול להיות חיובי אם מציגים את זה כהמלצה לקחת זמן ולהרגע. אבל בתור עונש זה משפיל ובלתי נתפס בעיני! יש התפתחויות? דיברת עם הגננת?
mai (סקרנית מאוד)

אבא גאה

New member
הלכתי לדבר עם המורה ../images/Emo113.gif

ובאתי מאוד מאוד רגוע ואמרתי שאני רוצה לשוחח על ה-"טיים אאוט".... והיא מיד התחילה לספר לי שזה קרה בחדר הספורט (ג'ים) והוא לא הקשיב למורה. לא שאלתי יותר מזה - כי לא על זה השיחה שלי....לא הלכתי אליה כדי לפתור "עוול" שנעשה לבן שלי, לא על זה מדובר. שאלתי אותה מהם החוקים לטיים אאוט? היא הסבירה לי שכשילד לא מתנהג יפה מוציאים אותו לטיים אאוט - לשאלאלתי מהזתומרת לא מתנהג יפה..... הסתבר שילד מכה, מקניט, מוציא לשון למורה, רץ ולא נרגע, לא מקשיב למורה וכו'..... שאלתי אם פסק הזמן מוגבל בזמן? היא אמרה לי שלא..... שאלתי אם הילדים מקבלים אזהרה....??? לא הם לא.... זאת אומרת שבדיוק כפי שחשבתי - אם גננת יום אחד רגועה ונעימה אז הילד יכול לעשות מעשה שובבות ולקבל חיוך וביום אחר על אותו מעשה לקבל טיים אאאוט חלק יכולים להיות שם דקה וחלק 10 דקות..... משיחות עם ילדים בכיתה של אושר (בני 6) מסתבר שהילדים רואים בזה עונש (הם בוכים), הם לא יודעים למה בדיוק זה נועד ("כי לא מתנהגים יפה") ו.....הם בכלל לא זוכרים מה הם עשו ..... לא יודע קראתם לי (גם בפורום שכן, וגם חברים אחרים שדיברתי איתם) רגיש ועדין ויפה נפש ובלה בלה בלה..... לכם זה נראה הוגן? האם לא מן הראוי שהילד יקבל אזהרה לפני "פסק זמן"? האם לא ראוי שיהיה ברור על מה מקבלים "פסק זמן"...? האם לא ראוי שפסק הזמן יהיה מוגבל בזמן???? דחיל ראבק כולכם כאן...... אנחנו א/נשים בוגרים, ואנחנו יודעים שאם אנחנו נוסעים במהירות מופרזת אנחנו מקבלים דו"ח ואז אנחנו בוחרים האם אנו מעוניינים לעבור את העבירה ולשאת בתוצאות או לא... לא מגיע לילדים אותו יחס? אנחנו כמבוגרים, לו פשענו ונשפטנו לכלא , אנחנו לפחות יודעם כמה זמן עלינו לשבת בכלא ויודעים אפילו לחשב את השליש..... לא מגיע לילדים???? מישהי כתבה לי שאני מצפה יותר מידי מגננות ושהרף שלי גבוה מידי ושאולי אני אשקול הום-סקולינג..... רף ציפיות גבוה מידי מגננת? יש לי ציפיה אחת מהגננת של הבן שלי: שתתיחס אליו בכבוד ובהגינות כפי שהיא היתה רוצה שאחרים יתייחסו אליה. מוגזם? לאיודע

Yaara77

New member
My 10p

A simple rule I've carved: "When you prove a fool he/she is a fool he/she don't get smart but rather an angry fool" I bet you figure out what not to do. After all, brain transplantation has not been invented yet Smiles Yaara Thailand PS a good friend told me that per my OP day I'm now a Scorpion bitch. I love it

פרח7

New member
../images/Emo24.gif

כשאתה צודק אתה צודק!!!!!!!!!!!!! אם אין חוקיות בחוקים ואם אין התראות - שיתוו את הגבול שממנו והלאה אין חזרה... ואם אין שיחה שמלווה את הטיים אאוט לפני או לפחות אחרי ואף ילד לא מבין מה קרה שם זה באמת מכעיס.

ניראות

New member
לtime out

כמו לכל דבר חייב להיות מוגדר לכמה זמן ועל מה מראש. הילד צריך לקבל אזהרה לפני ואף להזכיר על מה מקבלים time out- לשקף לו מה הוא עושה כדי שיוכל לבחור לשנות את התנהגותו. יכול להיות שהגננת למדה מתכון אך לא הבינה מה הרציונאל העומד מאחורי הרעיון וכיצד יותר נכול לבצע אותו. כבר כתבתי למעלה כיצד אני משתמשת עם זה. בארה"ב כשהיינו זה היה למשך זמן = לגיל, כלומר גיל 4 4 דקות, ז"א שה-time out שלי הוא.....? דקות

"פורום הורים"

אצלינו בגן, יש מוסד שנקרא פורום הורים. הוא מתכנס פעם בחודשיים, והוא משמש לשיחה בין ההורים לצוות, על נושאים עקרוניים שונים, בדיוק מהסוג של "טיים אאוט". בין מפגש למפגש מי שמעוניין, מעביר נושאים לדיון למרכז הפורום, והוא מפרסם שבוע לפני הפורום מה יהיו הנושאים לדיון. הפורום לא מקבל החלטות, אלא משמש לליבן עמדות ונותן להורים הזדמנות לשיחה בונה עם הצוות. אולי תציע גם אצלכם להקים אחד?

עכשיו אני תמהה

איזו הכשרה פדגוגית קיבל בדיוק הצוות בגן הזה, ובאיזו תקופה הסטורית.
ליבי ליבי לילדים הנתקלים בתגובות כל כך מכאניות ושרירותיות. ויקירי: רגיש ועדין ויפה נפש, אינן מילות גנאי בעיני. ההיפך הוא הנכון.

נופשת

New member
שלום, אבא

בתור אמא לארבעה ילדים במערכת החינוך, אני מבינה מאוד את מצוקתך. ואכן נעשה לבנך עוול , לדעתי. ( לא משהו שהוא ישכח תוך שבוע, אבל..) בכל מקרה, מנסיוני המר עם נשות חינוך שונות ומשונות ומלאות אידאילים מגוונים כרוגלעך, אני כבר למדתי שעלינו ההורים שרואים את טובת הילד לחנך את המורות. לצערי הרב הדרך היחידה שאני הצלחתי לעשות זאת היא בהתחנפות מאסיבית( הכי יעיל לילדי) אבל עיקבית ועיקשת. החוקים של פסק זמן הם ברורים וידועים, ויש דרך אחת נכונה לעשות זאת. אם תרצה אני יכולה לפרט לך את כל משנת הפסק זמן הבהוויוריסטית באופן מובנה. כך שכשתגש לגננת בפעם הבאה תבוא עם שיעורים מוכנים. אבל : אל תוותר, ותמשיך לדרוש את טובת הילד שלך כפי שאתה רואה אותה. ממה שאני קראתי מה שנעשה הוא לא נכון חינוכית ופסיכולוגית, ויש לו אפקט מלמד כקליפת השום. בשמחות, אבא. ותן לו נשיקה.

למעלה