To conspire

rainbow i

New member
To conspire

To conspire - מהמילון (הפשוט), לקשור קשר, לזמום, לחרוש רעה...לרקום עלילה.

כשאני נתקלת במלה "קונספירציה" בהקשר של חיסונים, עולה בי ראשית הדימוי המבדח של רוזוול, (ועוד כל מיני - אנשים שקולטים שידורי רדיו דרך הסתימה בטוחנת הימנית השנייה מלמעלה. מתקשרים עם ישויות דרך הכתרים בפה, שיטוחי שדות תירס מסתוריים בשלל צורות גיאומטריות וכו').

אחרי הרגע המחויך - אני נזכרת שבראי ההסטוריה עצם המושג "לחתור תחת" הוא אחד המושגים שהובילו להמוני הוצאות להורג (בכל תרבות בתקופותיה, ומסיבותיה). שכן הפירוש והמשמעות המקוריים הוא חתירה תחת השלטון, וחוקיו.
בעצם, לחתור תחת השלטון וחוקיו - פירושו (לפחות מנקודת המבט של השליט, או השלטון) בגידה.

הביטוי עצמו, ואופן השימוש בו עבר כל מיני גלגולים - ועדיין, כשמדברים על "מתנגדי חיסונים" ומצמידים את שם התואר אל הפועל "קונספירטורים" - מה שמתקבל בסופו של דבר הוא מין תמהיל, ביזארי משהו, של חבורה שערכיה נעים בין ההזוי (כמו מתקשרים עם חייזרים) למשהו שגובל בפשע.

בשרשור אחר נשאלה השאלה מי או מה הם נפגעי חיסונים - כתנאי מקדים לקיים דיון. ואפילו כתנאי מקדמי לבסיס לדיון. אמנם מי ששאל את השאלה - לא באמת התעניין לא בתשובה, וגם לא בקיום הדיון.
אבל השאלה עצמה היתה טובה וחשובה לטעמי גם התשובה (והניסיון להגדיר) מיהם נפגעי חיסונים, היתה חשובה.

בשביל מה כל ההקדמה הזאת?

כיוון שהנושא מטריד אותי מאוד.

במובן מסוים, העובדה שיש נפגעי חיסונים (לדעתי רבים. מאוד. רבים יותר מכפי שנראה וידוע על פני השטח) - היא זו שגרמה והובילה לכך שיהיו גם מתנגדי חיסונים שאינם "נפגעי חיסונים". הורים רבים שבוחרים בגישה שהיא מ-ריווח מתן חיסונים, דחייתם, דרך בחירה לרווח מועדי חיסון ולהימנע מחלק מהחיסונים - ועד הורים שמגיעים לקו (מעט קיצוני, לטעמי) של הימנעות מוחלטת ממתן כל חיסון לילדיהם.
אני מבינה את הרציונל. אני מודה גם בפה מלא - שאילו ידעתי אז את מה שאני יודעת היום, הייתי נוהגת אחרת בנוגע לתכנית החיסונים עצמה. ואין ספק בכלל שהייתי נמנעת לחלוטין מהמנה השנייה לחיסון שנתתי בהמלצת הרופא, ושפגעה בבני פגיעה בלתי הפיכה - שגם מובילה להחמרות נוירולוגיות ובריאותיות נוספות במהלך הזמן.

והנה מה שמטריד אותי כל כך: בין מתנגדי החיסונים שאינם "נפגעי חיסונים" רווחה לה מעין אופנה באווירה בריאותנית של להדביק במכוון את הילדים במחלות ילדים כמו אבעבועות רוח, ואפילו חזרת. מהכתבה הזאת מדווחים כ-15 ילדים ע"י משרד הבריאות. דיווחים אחרים מדברים על הרבה יותר. אז אפשר להבין מהכתבה הזאת שהחיסון לא מספיק יעיל...
אבל אולי צריך לתת את הדעת על כך שהדבקה מכוונת עלולה להשפיע על יעילות של חיסונים. וכן עלולה להשפיע על היווצרות של מוטציות לווירוסים וחיידקים.
בין אנשים שבחרו שלא לחסן את ילדיהם, נוצר איזה נוהג "להחליף" וירוסים כמו שפעם היה נהוג להחליף בולים.
תופסים איזה ילד לא מחוסן שחטף אבעבועות, ומארגנים "מפגש חברים" למטרות הדבקה. כמו שהיה נהוג פעם - לשלוח ילד בריא לישון אצל חבר חולה כדי שיידבק במועד שנוח להורים. ואפילו שולחים בדואר מעטפות עם יריקות של מיקרובים כדי להדביק את החברים מצפון הארץ, או מדרומה.

כבר אמרתי כאן פעם שאני כנראה בין האחרונים בתור להתיישב עם ההגדרה של "קונספירטורית".

אני הכי מכבדת, ומצטערת וכואבת על מציאות חייהם של ילדים נפגעי חיסונים, ומשפחותיהם. אין כמו להיות בגוף ראשון כדי להבין לעומק מה משמעות הדבר ומה השלכותיו. רפואיות, בריאותיות, עתידיות, משפטיות, אישיות, משפחתיות, חברתיות. (אולי פעם יימצא בי כוח לכתוב על זה).

אני גם מאוד מכבדת הורים - כל אחד עם סיבותיו - שבוחרים לשנות את תכנית החיסונים, ואפילו להימנע. כל הורה יודע - אפילו מתחושת בטן שכל כך לועגים לה כאן - שהילד הפרטי שלו עשוי להיות בקבוצת סיכון להיפגע מחיסון.

אבל אותם הורים שבחרו לא לחסן, ולגרום להדבקה מכוונת של מחלות ילדים צריכים לדעת זאת: אלא אם הם מדביקים במכוון ומכניסים את ילדיהם ואת עצמם לבידוד (מכוון בדיוק כפי שההדבקה היתה מכוונת) - הם מסכנים ממש ילדים אחרים. והכי הרבה הם מסכנים במעשה הזה את נפגעי החיסונים.
זאת יש לדעת - שאותה קבוצה של ילדים שנפגעו מחיסון, מתרחשת אצלם בנוסף לפגיעה הנוירולוגית גם פגיעה במערכת החיסון. במקור הם היו רגישים יותר לאיזה מרכיב בחיסון, ייתכן גם שהיתה שם נטייה לאלרגיה לאחד המרכיבים. בעקבות הפגיעה הם נעשים רגישים גם לתרופות מסוימות, סוגים מסוימים של אנטיביוטיקה, ורובם ככולם נעשים רגישים במיוחד לקבוצת המחלות הנגרמות מהווירוסים של ההרפס (דוגמת מחלת הנשיקה, אדמדמת, אבעבועות).

במלים, אולי קצת קשות, אם החיסון רק דפק אותם אבל לא הרג אותם, יש סיכוי שמפגש עם אחד מהווירוסים האלו יוביל לזה.

נכון הוא שאין חיסונים לכל קבוצת הווירוסים האלו. רובם וירוסים שיש להם זמן דגירה ממושך, ו"איכות" הדבקה מרשימה.
אבל לא בכדי הורים מתבקשים לא לשלוח ילדים חולים למוסדות החינוך. שלא לומר לגרום להדבקה במכוון.

ואם רק מזיזים קצת את התמונה הכוללת, או מנסים להסתכל מנקודת מבט אחרת - יוצא שחלק מההורים שבחרו להיות מתנגדי או דחייני חיסונים, ובוחרים בהדבקה מכוונת - פוגעים ישירות בנפגעי חיסונים, הם אלו שהיוו הנימוק המרכזי לעצם הבחירה שלא לחסן, או לדחות חיסונים.

אני יודעת שהדברים הגלויים שכתבתי כאן עשויים שלא למצוא חן, ואולי להרגיז.
אבל, אם להיות שוחר אמת, ואם לנהוג ביושר ולהגיד את הדברים בגלוי - הבן שלי, שהוא נפגע חיסונים עלול להיפגע עד מאוד מחשיפה לאבעבועות-רוח. את בני הצעיר יותר אני לא מחסנת כדי שלא לפגוע עוד בבני הגדול יותר.

אנפילד

New member
אני מצעי לך לראות את התמונה הרחבה

של הדברים.
יש מערכת רשעה שדוחופת חיסונים לכולם, מטייחת את נזקיהם, מתעלמת מהילדים שנפגעו, וכו'. הם לא לגיטימיים.
ויש הורים שהבינו שמערכת הזו רקובה ומנסים לפעול כמיטב יכולתם לשמור על בריאות ילדיהם. זה לגיטימי.
על כן, כהורה שלא מחסן בכלל וידביק את בנו באבע'-רוח אם יצא לו, אני מכבד את בקשתך ואת זכותך לבקשה, אבל ממליץ לך למקד את האנרגיה באותם זדים ורשעים שהביאו את כולנו למצב הזה.
גם אנחנו, ההורים שילדיהם לא נפגעו מחיסונים - פגועי המערכת. ילדינו מתקלחים במים עם פלואוריד, שותים מים עם פלואוריד, נחשפים לקרינה על ימין ועל שמאל, אוכלים אוכל מרוסס, וכיו"ב. ועל כל אלו אחראים (כעיקרון) אותם אנשים שאחראים על החיסונים.

אנפילד

New member
תיקון טעות: מים מופלרים

לא מים עם פלואוריד. אין קשר בין הזבל שמכניסים לנו למים ובין פלואוריד טבעי.

rainbow i

New member
אני מודה לך אנפילד, על המלצתך:)

אם תקרא הודעות קודמות שלי, תוכל לראות שאני פועלת במרץ רב על מנת להשפיע כמיטב יכולתי בנושא. (פועלת גם כאן, וגם במישורים אחרים).
יחד עם זאת - ממעט ההבנה והניסיון שיש לי, כשפוצחים בהאשמות חריפות, ומייצרים אסטרטגיה תוקפנית, כשמסמנים קבוצה מוגדרת ומכנים את כולם זדים ורשעים, ויוצרים אקלים של צייד ראשים, בהכרח גורמים ל"יריב" להתגונן, לתקוף בחזרה ולהתבצר בעמדתו.
בנוגע למים המופלרים, לקרינה, ולאוכל המרוסס וכיו"ב - זה משותף לכולנו בלי קשר לחיסונים. מי שידו משגת שותה מים מינרלים. מי שידו משגת מתקין מסננים על צינור ראשי. מי שלא רוצה מזון מרוסס מחפש את החלופות המתאימות לו ולכיסו. מי שרוצה להימנע ככל האפשר מקרינה מוותר על העונג שבמכשירים פולטי קרינה. בכל הנושאים האלו חשוב לפעול על מנת לשפר את המצב - אבל אף אחד לא מזריק לנו או לילדינו סמארטפון לתוך הגוף. אפשר להחליט לא להשתמש - ואיש במשרד הבריאות לא יאשים הורה ב"פגיעה בבריאות הציבור" אם הורה יחליט שבביתו אין מסכים מכל סוג, לא טלפונים ניידים ולא מיקרוגל.

בכל מקרה את הדברים שהעליתי כאן, כתבתי בדיוק מתוך נכונות לראות את התמונה הרחבה. כנראה אפילו יותר רחבה מכפי שאפשר היה לצפות מ"מתנגדת חיסונים".

ואני אשאל אותך שאלה - כהורה אל הורה: אתה, כהורה שבחר לא לחסן כלל, ומתכנן להדביק את בנו באבע'-רוח אם יצא לו - האם אתה יודע מראש במה באמת תדביק את ילדך?
האם זו הגרסה ה"מקורית" שהיתה קיימת עד לפני כ-15 שנה, או שזו הגרסה ה"חיסונית"? שמועברת כיום בין הילדים. מצטבר מידע שהגרסה החיסונית אינה מונעת התפרצות שלבקת חוגרת בגיל מבוגר. האם התוכנית להדביק ילד במכוון כוללת גם את עתידו כבוגר? האם מישהו בדק לטווח הארוך האם זה באמת בריא יותר לגרום בהדבקה מסוג זה (כולל שלבקת חוגרת)?
כיצד תדע, באותו מועד שבחרת להדביק, האם מערכת החיסון של ילדך מתמודדת עם מזהם "דוגר" אחר כלשהו? האם תוכל להעריך ולצפות מראש כיצד תגיב לזה מע' החיסון?

ועוד שאלה - למה הטיעונים שאתה מעלה הם בגדר דרישה לגיטימית על פיה יש לפעול נגד מערכת רשעה ורקובה, וקריאה לצאת למלחמה נגד מערכת שפוגעת במזיד בילדינו, בעוד הטיעון שאני מעלה הוא בגדר בקשה שאולי מישהו יאות להתחשב בה לפנים משורת הדין?

זו הדרך שבה אני רואה את הדברים:

אם אנחנו מעריצים יושרה, ומצפים ליושרה - עלינו למצוא את הדרך לנהוג בעצמנו ביושרה.
אם יש לנו טענות בנוגע לערבות הדדית - עלינו לקיים ערבות הדדית בינינו, לא כ"כיבוד בקשה", אלא כפעולה ממשית משותפת.
אם אנחנו טוענים שחיסונים פוגעים בילדינו, ועומס חיסונים ושילובים רעילים של חיסונים פוגעים בילדינו - עלינו לחשוב, לתכנן, ולקיים, דרך מושכלת - שכוללת גם חשיבה עתידית (כולל השלכות אפשריות) שתיטיב עם כלל הילדים ובריאותם.
אם אנחנו טוענים שהיצרנים וסוכניהם לא בדקו ולא חשבו עד הסוף מה הם "דוחפים" לנו, ואנחנו עלולים לשלם מחיר בריאותי כבד כתוצאה מכך - עלינו לנהוג משנה זהירות ומחשבה יתרה איך לא לעשות "בטעות" בדיוק את אותו הדבר לאחרים.
אם אנחנו מצפים לשקיפות, ולמוכנות לדיון פתוח וגלוי על נזקים אפשריים מחיסונים - עלינו לאפשר גם בינינו דיון גלוי ופתוח, שבו אם מי מאיתנו מוצא "נקודות תורפה" בגישתנו שלנו, יהיה מרחב לבחון אותה ולהתמודד איתה ביושר ובהגינות.
אם אנחנו קוראים לאנשים לחקור, ולקחת החלטה מושכלת בנושא - עלינו לחשוב, ולחקור ביחד מהי אותה החלטה מושכלת. מהי השפעתה המיידית, ולנסות לחזות ולצפות מה יהיו גם השלכותיה העתידיות.
אם אנחנו "מערערים" על תכנית החיסונים כלשונה, ובונים תכנית חלופית - זו אחריות שלנו לבחון בקפידה יתרה מהי אותה תכנית חלופית, וכיצד מיישמים אותה בצורה אחראית ומושכלת. שלא יצא בסופו של דבר שאנחנו עושים על פי גחמת הרגע משהו שלא חשבנו עד הסוף מה יהיו השלכותיו, ומי ישלם את המחיר על כך. שלא נפעל בבורות ואטימות ונהיה בסופו של דבר בדיוק כמוהם.

אם אנחנו מבקשים לערער על "אחריותם", ורוצים ליטול את האחריות הזאת לידינו - עלינו להיות אפילו יותר אחראים, ושיהיה משנה תוקף לערך מוסף לאחריות ולערבות ההדדית הזאת.

אנפילד

New member
תשובה

ראשית, לא מדויק מה שכתבת על יכולת להתגונן. לא רק שאנחנו לא מודעים לכל הדרכים בהם פוגעים בבריאותנו (לעיתים במזיד), גם לא תמיד אפשר להתגונן מהן. למשל קרינה. למשל מים מופלרים (מסנן לא עוזר), ועוד.
שנית, ממליץ לך לוותר על צורת הכתיבה האופינית דווקא ל"ספקנים", למשל - "כשמסמנים קבוצה מוגדרת ומכנים את כולם זדים ורשעים, ויוצרים אקלים של צייד ראשים". מעולם לא כתבתי ש"כולם זדים ורשעים". את בעצם שמה אותי במשבצת שהטרולים פה מאוד מנסים לשים את כולנו - משבצת של משוגעים, הזוים, וכו'. כמובן - אין להם תשובות לשאלות שלנו, אז אד הומינם זה הפיתרון.
שלישית, אין לי תשובות לכל השאלות ששאלת על אבע'-רוח. חלק מהבעיה של תרמית החיסונים היא שתחומים רלוונטיים מאוד למחלות ולחיסונים לא נחקרים, ע"מ "לא לפגוע באמון הציבור בחיסונים". אני יכול לפעול רק לפי מיטב שיפוטי ומיטב שיפוטי כרגע אומר לי שאשמח אם בני יידבק באבע'-רוח.
רביעית, אני לא מתיימר להיות צדיק הדור, ולא מצפה מאף הורה שלא מחסן להיות צדיק הדור. ההתנגדות שלנו אינה קשורה לכך שאנחנו מלאכים ולא תלויה בזה. יש כאן תרמית עצומה שפוגעת אנושות בבריאות הילדים במדינה שלנו (וכבר בבריאות המבוגרים) ויש לחשוף אותה - לטובת כולנו.
מציע לך להכניס את המשפט "אל תהיה צודק, תהיה חכם" לתמונה הרחבה שאת רואה. יש לכולנו אנרגיה מוגבלת. מציע לך למקד אותה ברשעים ובזדים ולא בהורים כמוך שמתמודדים עם מציאות לא קלה בה הם צריכים להיאבק נגד מערכת חזקה ואינטרסנטית בכדי לשמור על בריאות ילדיהם.

rainbow i

New member
תשובה:)

ראשית. אני מסכימה איתך לחלוטין. בעצם כרגע מה שיש בידינו לעשות הוא לפעול כמיטב יכולתנו על מנת לצמצם ולמזער את טווח הפגיעה במרחב הפרטי שלנו. למזער את טווח הפגיעה במרחב הסביבתי האזורי (ברמת השכונה או הישוב). לפעול במרץ ומתוך אחריות על מנת לשנות את המצב במרחב הכללי. או לחלופין לבחור לנדוד אל מרחבי האפריקות הנטושים או האמריקות הבלתי מיושבים - ולהקים קהילות אקולוגיות בעלות ערכים משותפים.

שנית, אני בשום אופן לא שמה ולא אשים מלים בפיך. אני מחבבת אותך, ומעריכה אותך ואת פועלך - ואין לי עליך דבר רע להגיד. אבל לפעמים, אולי בלהט הוויכוח או התרגזות אתה משחרר משפטי-מקלדת חריפים ובוטים...זה ממש לא איך אני עלולה לגרום לך להצטייר, אלא איך שאתה בוחר להתבטא. (אני לא השתמשתי במלים זדים, רשעים, וכו' בהתייחסות למערכת כולה).
אני לא מתעסקת עם טרולים, לא סופרת טרולים, לא מכירה טרולים - ואין, לא קם ולא יהיה "טרול" שיהיה בכוחו להכניס אותי לאיזושהי משבצת. כך גם לגביך - אתה לא עומד במשבצת של משוגע והזוי, ולכן אין בכוחו של אף טרול להוביל אותך למשבצת כזאת:)

שלישית, לא אתווכח איתך על זכותך המלאה וחובתך לדאוג בראש ובראשונה לבריאותו ורווחתו של ילדך. אני עם הטבע בעניין הזה. הטבע הכי ראשוני ובסיסי הוא להגן על הצאצאים ויהי מה. אם "חיסונים" מבחינתך הם בבחינת תוקפנות שמופנית כלפי הצאצאים שלך - חובתך להגן עליהם ולהימנע. אני מחבקת בחום את בחירתך הזאת, ומבינה את חשיבותה בשבילך. עם זאת - כיוון שחברנו כאן יחד לדון ולדבר על הנושא בתוך אותו פורום, חובתי, אחריותי וחברותי אליך מחייבת אותי לידע אותך ולהציע לך לבדוק האם וירוס האבע' שבו אתה מתעתד להיעזר הוא אכן אותנטי, וכן שישנם ילדים רבים שעלולים להיפגע (קשה) מחשיפה אליו. ולכן רצוי לשריין כמה ימי מחלה או חופשה (או כל סידור אחר) בימים שבהם הוא יהיה מדבק לאחרים. כמו כן - אם מי ממיודעיך יבקש "לתפוס טרמפ" על ההדבקה של ילדך, רצוי שתיידע גם אותם, ותוודא שאין בקרבתם המיידית נפגעי חיסונים, או כאלו שיש להם רגישות אוטואימונית לזני ההרפס.

רביעית, מה קשורה צדיקות לכאן? יש תרמית שחובה לחשוף אותה לטובת כולנו? אדרבה. מהי התרמית הזאת? זאת תרמית שפוגעת או עלולה לפגוע ולסכן את בריאותם של ילדינו? אני או אתה יודעים מי הבא בתור להיפגע? לא נראה לי. לחשיפת התרמית הזאת אמורה להיות איזו מטרה, לדעתי. לא סתם בשביל הכיף - להרים לממסד את החצאית ושכולנו נראה מה הולך אצלו מלמטה.
להבנתי מטרת חשיפת התרמית היא להוביל להימנעות ממצב שבו עוד ילדים יפגעו. לא צריך להיות מלאך או צדיק בשביל זה. אבל הדרך לשם לא צריכה להיות רצופה בקורבנות שווא, גם לא בגלל פועלנו.

אני לא צודקת, וכנראה גם לא צדיקה - אבל למרות האנרגיה המוגבלת שלי, ולמרות כורח המציאות של חיי הפרטיים - אני רואה לנכון לשתף אותך ב"חכם" שנוסף לידע שלי. תקרא שוב את כל מה שכתבתי...
אני כותבת כאן לטובת הבן שלי שנפגע.
אני כותבת כאן לטובת הבן שלי שלא נפגע.
אני כותבת כאן לטובת הבן הגדול שלי - שחוסן בכל החיסונים ולא הזיז לו.
אני כותבת כאן לטובת ילדים אחרים שנפגעו.
אני כותבת כאן לטובת ילדים אחרים - שלא ייפגעו.
והכי הרבה אני כותבת כאן לטובת מה ש"מתנגדי חיסונים" פועלים עבורו.
אם בחרתי לפנות אנרגיה, ולגעת בפתיחות בנושא הזה - סימן שחשתי שזה חשוב מספיק.

גם כאן, חסר לך מידע

קשת בענן :)

הבעיה עם הקרינה הא"מ איננה רק הבחירה הפרטית שלך.
בדיוק כמו עם עישון פאסיבי, הקרינה הפאסיבית פוגעת בכולם. זה לא מספיק שאני לא אחזיק שום אנטנה אצלי בבית. יש את השכן שלי, ובעבודה יש את הרשתות האלחוטיות והמשמשים האחרים, ובבית הספר כופים על הילדים שלי להיות חשופים לקרינה מהרשתות האלחוטיות, ועכשיו יש דחיפה חזקה מאד להתקנת "מונים חכמים" לקריאת חשמל ומים במקום השעונים הפאסיביים, ולמעשה, בכל מקום אנו חשופים היום לקרינה פאסיבית - שהולכת וגדלה ככל שה "דורות" של המכשירים מתקדים והשימושים הולכים ומרחבים.
את אולי לא מכירה אנשים שנאלצו לנטוש את האנושות ולהתגורר בגפם ביערות שכוחים על מנת להימנע מהקרינה שלא מאפשרת להם להתקיים בקרבנו, אני מכיר. תעשי הקבלה של זה לנפגע חיסונים קשה - ותראי למה אני מתכוון. אנחנו, עם ה"קידמה" שלנו, הקאנו אותם מקרבנו ולא מעניין אותנו מהם. רוצה דיון מוסרי על זה?

את המתכות המתווספות עם "הפלרת" מי השתיה לא ניתן להוציא במסנן רגיל, רק במסנן יקר מאד (בשיטה של אוסמוזה הפוכה) שמוציא גם מינרלים רבים (למעשה מנטרל את הערך התזונתי של המים).

את מאד יסודית וסקרנית, כדאי לך ללמוד על הנושאים הללו...

קרינה פאסיבית

כמו עישון פאסיבי.
כשאתה מעשן - אני מעשן פאסיבי בגלל העשן שאתה מייצר בסביבתי.

כשאתה משוחח בנייד, ומסביבי אנטנות ומחשבים אלחטיים - וכל הרשת הזו יוצרת קרינה בחלל שבו כולנו חיים - אני מוקרן פאסיבי, מבלי שאני תורם לכך.

אני מודד רמות קרינה גם אצלי בבית וגם אצלי במשרד, למרות שלי אין שום מכשיר שמייצר קרינה כזו.

קומרן

New member
איזו קרינה אתה מודד?

ז"א, באילו תחומי תדרים ובאילו עוצמות?

תלוי

יש לי שני מכשירים. האחד לתדרים נמוכים - השראה ממקורות חשמליים (כמו גנרטור, כבלי מתח) והשני לתדרים גבוהים - קרינת מיקרוגל, אופיינית לניידים, wi fi וכד'.

קומרן

New member
ואיך אתה יודע מתי מדידה שקרינה כזו או אחרת

הופכת לסכנה בריאותית?

תאר לעצמך שאני יודע

כי קיבלתי הדרכה, אני יודע מה הרמה שלא מומלץ להיחשף אליה באופן קבוע (כמו במיטה, בעבודה וכד'), אני בקשר עם אנשי מקצוע המכירים את הנושא מצויין, מודדים מוסמכים, וככה אני יודע.
ממש כמו שאני יודע את מה שאני יודע על חיסונים, אלא שבנושא הקריה אני יותר מסתמך על מומחים שאני סומך עליהם. בחיסונים, אני בעצמי הפשלתי שרוולים ולמדתי.
חשבת שאני קורא את זה בכוכבים?!

קומרן

New member
אולי לא הייתי ברור, התכוונתי לשאול

לגבי העוצמות שאתה מודד (בכפוף לתחום התדרים) שנחשבים ללא בריאים. מה העוצמות הלא בריאות שאתה מודד? אני מניח שיש תקנים לעניין (אצל מודדים מוסמכים אותם הזכרת). אין טעם להתעצבן ולהתגונן שלא לצורך, ממש לא חשבתי שקראת על כך בכוכבים

rainbow i

New member
פולספגן דווקא הביאה קישור נהדר למאמר חשוב

בנושא הזה, של פגיעה מקרינה פאסיבית.
בדיוק כמו הקרינה, ואפילו הזדמן לי בעבר לבטל חוזה שכירות כשהתגלתה האנטנה על גג הבית שרצינו לשכור:)
אגב, לא מפליא אותי בכלל שתגובת משרד הבריאות היתה בסגנון "לא נמצא קשר סיבתי".
אני מודה ומתוודה שכשקראתי על הבחורה הזאת שגרה ביער - הכי התחשק לי לארוז את הפקלאות ואת הילדים ולעוף לשם להצטרף אליה. אגב גם אצלה נראה שנוצרה פגיעה חמורה בוויסות חושי (די בדומה לפגיעות רבות מחיסונים).

ובנוגע למים, רובנו לדעתי, כולל הרופאים, וכולל גם עובדי מקורות - כבר מזמן שותים מים מינרלים.
קצת בושה, כן?
אבל נראה לי שלמרבית הציבור נמאס לגלות בדיעבד שכבר מאתמול הם היו צריכים להרתיח את המים בגלל זיהום... שלא לדבר על ההפלרה.
המסננים שעליהם כתבתי התייחסו למים לרחצה, לא לשתיה - לכן הערך התזונתי שלהם חסר משמעות.
אלא אם יש מישהו בארץ שיכול להרשות לעצמו לרחוץ במי מעיין זכים על בסיס יומי:)

אבל, כל אלו הם נושאים אקולוגיים, סביבתיים וחברתיים חשובים וראויים לדיון - שלא אני העליתי מלכתחילה.
אני הייתי בכלל בנושא אחר.

קומרן

New member
אה - מצאתי!

תודה!

אני ממש לא מכיר את התחום לעומק אך ניסיתי לחפש פעם מחקרים שמאששים את קיומה של הEHS (התסמונת אותה חווים האנשים שמור כתב עליהם , שנאלצים לעבור להתגורר במקומות בהם קרינת הרדיו חלשה משמעותית.) וזה הוביל אותי לשאלה מעניינת - ברור שאנשים חווים את אותם תופעות , אחרת לא היו כותבים שזה מה שהם חווים. לגבי השיוך לקרינה , כוויכול זה מאוד מאוד פשוט להוכיח רגישות לקרינת רדיו - צריך להכניס אדם הסובל מהתסמונת למעבדה ובלי שהוא יודע להתחיל להקרין את החדר בקרינה נפוצה (רשת אלחוטית , אוקי-טוקי, סלולר וכו) ולראות האם יש קורלציה בין ההקרנה לתחושה של האדם , האם היה מחקר כזה?

amza

New member
התעניינתי בנושא פעם

יכול להיות שאתה צודק וקל לערוך מחקר כזה.
לפחות למיטב ידיעתי, לרוב מחקרים כאלו שנעשו לא מצאו אצל אנשים שטענו שהם רגישים לקרינה יכולת לחוש מתי יש קרינה ומתי אין.

מצד שני, ייתכן שהאפקטים כאן הם מצטברים או שיש delay בין הקרינה לתגובה. אני לא בטוח מה בדיוק נעשה בהקשר הזה.

בויקיפדיה גם יש אזכור לכנס שערך ארגון הבריאות העולמי (WHO) בנושא. אפשר לקרוא את הדו"ח שלו.

למעלה