חזרנו לזה?
בלי קשר "אנקדוטלי" לנושא שהעליתי, ובלי קשר להשערות שהעליתי, וגם בהתעלם מסגנון הכתיבה ההגותי שלי - לעדויות של הורים, בין אם נכתבו כאן, ובין אם באתר - אין רפרנס ראוי.
לחלופין - מהו רפרנס ראוי?
אין רפרנס ראוי בנושא - הוא התשובה שההורים מקבלים מהרופא כשהם מגיעים אליו יממה (כמו במקרה שלי), או עד כעשרה ימים במקרה של גיל שנה, או אפילו שלושה שבועות במקרה של הפוליו המוחלש, ומתלוננים על תופעות (בדרך כלל חמורות) שלא היו שם לפני החיסון.
כידוע לכולנו, אין באמת רפרנס ראוי, מגובה מחקרית, ומוצלב מידע - שהרי זו אחת מטענותיך המרכזיות כאן.
הסירוב לחקור, הוא שמאפשר לרופאים להגיד - לא נמצא קשר סיבתי. אין בספרות "רפרנס ראוי". "תראה לי מחקר". וכן הלאה...
גם הדיווחים שהועלו לאתר - אינם מלווים ברפרנס ראוי, אלא במקרה שבזמן "מתן העדות", הסיפור האנקדוטלי של אותו הורה, שמביא בעדותו את נסיונו האישי, ומדווח על "נצפו תופעות" - מלווה במסמכים רפואיים (רשמיים) שמאמתים את סיפורו.
זה בדיוק מה שאומרים הרופאים בבואם לפסול על הסף כל קשר או זיקה וייחוס לחיסון כ"חשוד המרכזי" בקיומה של פגיעה - "זה גוף המידע הידוע".
ייתכן שזו התשובה הנוחה להם (מסיבות מוכרות ומובנות), שגם מנציחה ומרחיבה את מעגל הנפגעים - השאלה אם זו תשובה שמקובלת עליך.
אם כן, אז אין מה "להתעסק" עם נפגעי חיסונים כנושא כלל. כיוון שאין בגוף המידע הידוע שום רפרנסים ראויים בנושא - והרי נגד זה אתה מתקומם, לא?
מעבר לזה - אם תנקה מההודעות שכתבתי כאן את הגוון "ההגותי" וצח הלשון שלי, תמצא שהעליתי יותר מהצעה אחת איך אפשר "לאמת" את הדברים שהעליתי.
לא רק כאן, בארץ, יש עמותה. גם בארה"ב, אוסטרליה, אנגליה, ועוד ארצות - לפחות להשערה שהעליתי יכולת לשלוח מייל עם השאלה שנגעתי בה לחבריך בעמותות האחרות. ייתכן שכבר יש בידם מידע "לא מאומת" בנושא. וייתכן שעדיין לא נתנו על זה את הדעת - ופתאום ימצאו שזה היה נושא שמונח לפניהם כל הזמן - והסבת את תשומת לבם לזה.
עוד הצעתי שאפשר לשאול כאן בארץ את הרופאים שכן מטפלים בנפגעי חיסונים - האם שמו לב לתגובה יוצאת דופן בחריפותה למחלות מקבוצת ההרפס.
עוד הצעתי - שאפשר לערוך "מחקר" בלתי פורמלי, דמוי סקר, בדומה לזה שאני ערכתי.
מרוכזים בידך מקבץ נאה של תיעודים "בלתי פורמליים", ללא רפרנסים - ואתה עושה שימוש בהצגתם בפני הציבור, השאלה האם בוחרים לעשות עם זה עוד משהו הלאה...
אגב, לדעתי - אם בונים "מחקר-זעיר" בדומה לזה שערכתי, שהוא מאוד דל-תקציב, וכולו רטרוספקטיבי, אפשר לאסוף ולגבש מצע נתונים מרוכז שאפשר להציג בפני ה"ממסד", ויהיה קשה להתנער ממנו, ולפטור אותו כ"נטול רפרנס ראוי".
מעבר לכל אלו חשוב לי להגיד:
כרגע, במצב הדברים היום, קיימת הפרדה מוחלטת בין "הממסד הרפואי" וה"ממסד השלטוני" - ובין "מתנגדי חיסונים".
זה לא רק שם את הדברים במצב של מחלוקת חריפה, שלכאורה גם בלתי ניתנת לגישור, אלא גם מבצר את הדברים ב"קריאת מלחמה" בין הממסד ובין "מתנגדים".
זה בזבוז זמן, משאבים, אנרגיה ואפילו כספים - לשני הצדדים.
אני מרבה לכתוב כאן על המכנה המשותף הבסיסי בין כולם - בכל הצדדים.
כולם, בלי יוצא מן הכלל (כמעט) מעוניינים בבריאות "יפה וחיונית" לילדיהם ולעצמם.
לא רק בארץ, אלא בכל העולם, אירגוני הבריאות (לדעתי ה"חזונית") נערכים להחריף צעדיהם נגד מתנגדי חיסונים. לא רק אנחנו ניפגע מזה. אלא רבים רבים שהם עדיין לא נפגעי חיסונים ייפגעו מזה.
אני לא רואה רק כאן ועכשיו. ואני לא רואה רק את עצמי, בסיפורי האישי.
אני מנסה לעזוב בצד את הטעם האישי - ולהסתכל רחב, ורחוק יותר.
יש כאן כשל. חמור. חמור מאוד ושמסכן בטווח הארוך יותר עוד ילדים, שטרם נפגעו - אך ייפגעו.
"קריאת מלחמה" רק תנציח את הכשל הזה, תעמיק ותחריף אותו.
לחלופין, שיתוף, שיתוף מידע, שיתוף מידע עם עמותות אחרות בעולם, בניית מחקרים עצמאיים והצגתם בפני ה"ממסד", ויצירה של איזה חזון, או תכנית לטווח ארוך - יאפשרו גם ל"מתנגדי חיסונים" לפעול בצורה לגיטימית, ולא להיתפס בציבור כ"חתרן בלתי נלאה", וגם לראשי הבריאות לרדת מהעץ העקשן שהם מטפסים עליו.
כרגע יש כבר מספיק רופאים בעולם שיכולים לגבות תכנית כזאת, חלקם מופיעים בסרטים שהעלית, ובמאמרים שמוצגים באתר שלך. ויש עוד רופאים בתוך הממסד שרואים את הכשלים ומצהירים עליהם בגלוי, בתוך הממסד, ויש עוד
המון רופאים בתוך הממסד שרואים ויודעים ומוכנים להגיד בגלוי, שלא לפרוטוקול.
לכל אלו יחד יש עניין משותף, והסכמה משותפת - גם אם רובם עדיין לא בגלוי.
אם משכילים לבנות גשר ביניהם, ומאפשרים לנטרל את "רוח הקרב" ואת ה"איום" על המוניטין של רופאים, דרך איום מתמיד בתביעות משפטיות, וגוון של האשמות חמורות על פשעים נגד האנושות - לדעתי אפשר להגיע למצב שבו ייווצר שינוי אמיתי ומשמעותי בנושא.
ברור לי שלא יקרה שמחר בבוקר כל אירגוני הבריאות בעולם יכריזו על הפסקה גורפת של מתן כל החיסונים.
אבל ברור לי גם שמה שהיה לפני עשרים ושלושים שנה - שבו לרוב הילדים (לפחות במערב) היתה בריאות וחיוניות יפה ועולצת, זה כבר לא המצב היום.
אנחנו לא פועלים מתוך מה שהיה, כי הוא כבר איננו. ואנחנו לא פועלים מתוך מה שנדמה לנו שיכול להיות, כי זה בדיוק כמו לשחק ב"נדמה לי", ואם אנחנו רוצים לפעול ולחתור אל מה שהיינו רוצים שיהיה, או מה שאנחנו מאמינים שיהיה הכי בריא לטובת ילדינו - עלינו להבין היטב מה
יש בפועל עכשיו, ואיך נבון להוביל ל"יהיה" בצורה נבונה.
אם בדרך של מלחמה - סביר להניח שלא רק שלא נגיע לשם, אלא גם עוד תפחת הלגיטימיות של פועלם של מתנגדי חיסונים.
יתרה מזאת - אם הקבוצה המצומצמת של "מתנגדי חיסונים" שפעילה כיום "חמקה" תחת הרדאר של עיני החוק בנושאי בריאות, הרי שמתוך עמדת מלחמה - עלולים לשלם על זה מחיר כבד הבאים בתור.
לא הייתי רוצה לראות שנגיע למצב שבו כל אירגוני הבריאות בעולם יתאחדו להוביל למצב שבו בכל המדינות יהיה חיסון בכפיה.
ילדים ישלמו על זה מחיר כבד. הורים ישלמו על זה מחיר כבד. ורופאים - שרק התחילו להשיל את דעותיהם הקדומות, ולתת את הדעת בנושא - גם אם שלא לפרוטוקול בינתיים - ייאלצו לחזור ולהתבצר, וליישר קו עם הממסד.
אלו אולי הגיגים,
אבל איך אנפילד אומר: לא מספיק להיות צודק. צריך להיות גם חכם.
קשת, בבוקר נטול רפרנסים