נכון
שים לב. הנה ציטוט ממה שכתבתי אליך שם:
"מה שנשאר זה הצד הרפואי -
ובדיוק כמו שאתה אומר. נפגע חיסונים הוא מי שבעקבות חיסון נפטר, או נגרמה לו נכות קבועה, או נכות זמנית.
אם זו נכות זמנית (כמו בחלק מהמקרים של גיאן ברה, לדוגמה), אז זה תקף רק ביחס לפרק הזמן שבו היה מוגבל בתפקודיו".
ועוד:
זאת, ועוד - מי שחווה לפרק זמן מוגבל וקצר אחת, כמה או אפילו את כל תופעות הלוואי הקלות המופיעות על גבי עלון היצרן, והתופעות חלפו לחלוטין תוך פרק הזמן המצוין על גבי העלון - אינו נפגע חיסון. (לדוגמה: אודם קל, או נפיחות קלה במקום הזרקה, חום לפרק זמן קצר, בחילה וכו').
אוי, שכתבתי לך תשובה מלאה, מפורטת. בהירה. ושתומכת בדעתך - בדיוק למה ששאלת. בדיוק כפי שהבטחתי.
תשובה הוגנת. מכבדת. ישרה.
ועוד הזמנתי אותך לאפשר בינינו דיון מכבד.
ואתה... לא ראית את זה.
וכיוון שלא ראית את זה - איך הגבת אלי?
כתבת לי הודעה שלמה על שאלה שלא שאלתי בכלל, בדבר מי הם מתנגדי חיסונים.
ובתוך ההודעה היה כתוב שאדם - נגיד, בדיוק כמוני,
שאומר או כותב בציבור משהו, כל אמירה שיש בה לגרום לאדם אחר להחליט להימנע מלחסן, נגיד בדיוק כפי שאני משתפת כאן בעובדה שהבן שלי הוא נפגע חיסונים (ובעצם האמירה שלי עשוי באמת להיות אדם שיחשוש מלחסן בגלל "הסיפור של קשת").
הוא מתנגד חיסונים.
ובכך - בעצם אמרת לי שהחירות (או החוצפה) שנטלתי להגיד או לכתוב איזושהי אמירה בנושא - היא אינה לגיטימית בעיניך.
בעצם גם אם הייתי הולכת לרופא, ומספרת לו שהבן שלי מגיב לא טוב לחיסון - יש בה להדיח אותו לשקול מחדש את בטיחות החיסון.
במלים אחרות מרק. פתחתי בפניך - לא בפעם הראשונה - מרחב מכובד והוגן כדי לקיים דיון עינייני בנושא. ותשובתך משתמע ממנה שעצם הלקיים את הדיון בגלוי ובציבור, הוא סוג של פגיעה שלי בבריאות הציבור.
נכון שלא סתמת לי את הפה עם דבק.
אבל משמעות הדברים היתה - שאתה לא רואה עבורי מקום שיש בו צידוק לקיים את הדיון עצמו.
עד כאן בלכבד מישהו. לקרוא את דבריו היטב. לקרוא הכל - עד הסוף. לחשוב קצת לפני שמגיבים.
ואם מישהו עונה "לגופו של עניין", אז אולי לחזור לקרוא שוב.
כדי שלא יקרה מצב שבו אתה צריך להגיד: לא ראיתי.
גם בהמשך הזמנתי אותך לקרוא שוב.
וגם כאן הזמנתי אותך לקרוא שוב.
כדי שלא תצטרך להגיד לי "לא ראיתי".
בשום מקום בכל השרשור כולו - לא תקפתי אותך אישית.
אתה הכי צודק בעולם. כבוד צריך לדעת גם לתת, ולא רק לדרוש.
ועל ההודעה האחרונה שכתבת שם - ושאין לה שום הצדקה בכלל - והיא כולה נכתבה על ידך בגלל שלא ראית אולי יש מקום להתנצל.
אולי.
אם נרצה בעתיד להיות יכולים לקיים דיון שיש בו כבוד הדדי ותקשורתי בסיסי בינינו.