vaxx on vaxx off

Markup

New member
אולי כן אולי לא...

מאחר ואין לי את הכלים להחליט אתייעץ עם מי שלמד רפואה. זה גם תלוי כמה זמן לאחר החיסון.

פולספגן

New member
אתה מוזמן לשאול את השאלה הזאת בפורומים שחסון

ווקס כל הזמן מפנה אליהם

פולספגן

New member
התייחסתי למה שכתבת "אתייעץ עם מי שלמד רפואה"

אז, אל תשים לי מילים בפה.

משולחנו של ד"ר הלפרין

מנהל המחלקה למחלות זיהומיות בבי"ח שערי צדק ורופא שהוגדר בעבר על ידי חברים בפורום כ"רופא מתון":
אינני מכיר הוריות-נגד לטיסה לאחר קבלת חיסונים, אך נראה לי הגיוני שתינוק שחוסן זה עתה ישהה, לפחות במהלך השעות / הימים הראשונים שלאחר מכן, במקום שבו יוכלו הוריו לפנות לעזרה רפואית אם וכאשר תתפתחנה אצלו תופעות לוואי אפשריות לחיסון כזה.
הרבה בריאות
אפי

אני מעריך שהוא התכוון להוראות ולא הוריות אבל לא נראה לי שעל התקלדת הזאת יהיה ויכוח.

פולספגן

New member
אבל זה בדיוק הפואנטה - אין הוראות אך כל מי

שהגיונו בראשו יודע שמומלץ להימנע מטיסה בדיוק כפי שהוא כתב.

מבחינת הספרות, חיסון הוא אלוהים ולא צריך להיזהר מכלום, כי הוא בטוח לחלוטין ולא צריכים בכלל להתייחס אליו, אלא לחסן על אוטומט.

גועל נפש

העבודה של ד"ר לנדסמן קשורה בכלל למחלת הסרטן. עם זאת ד"ר לנדסמן היא אפידימיולוגית (די מוצלחת אפילו) שלמדה את נושא החיסונים לעומקו, ועל אף שזה לא תחום העיסוק העיקרי שלה אני חושב שלה יש כלים יותר טובים מכולנו בהבנת מחקרים וברירת המוץ מהתבן.

אני מניח שהיא לא הגיע לכאן מיוזמתה (ומור תקן אותי אם אני טועה) כך שזה נראה לי מאוד מאוד לא רציני להזמין משהו לדיון ואז ללכלך עליו כשהוא הולך. ד"ר לנדסמן באה על חשבון זמנה הפרטי בשביל לענות על שאלות במגבלות הזמן. לקרן אין יכולת להתחיל לשלוף מאמרים במסגרת השעתיים שהוקצבו. היא באה לענות לגולשים על שאלות סבירות. לשוח אותה לחפש מאמרים בפרק זמן של שעתיים זה לא סביר ולא הוגן. לדרוש ממנה לחזור על חשבון זמנה הפרטי בשביל לספק את שאלות קנטרניות של 37.9 או 38 מעלות זה לא סביר. אם זה המצב, אם זו הכנסת האורחים כאן אני חושב שכדאי לשמור את השרשור הזה ולשלוח עותק לכל אדם שמור מזמין אלינו לפורום.

תכלס זה היה צפוי... כאן מלכלכים חופשי

על כל איש מקצוע וגם סתם על גולשים...
יש כאן אנשים שאין להם שום בעיה להכפיש חופשי בלי שום עכבות אנשי מקצוע בשמם המלא וד"ר לנדסמן אינה הראשונה, היא פשוט הראשונה שגם טרחה להגיע, ובדיעבד כנראה הייתה צריכה לוותר, לאור היחס המכוער וכפוי הטובה שהיא זוכה לו אחרי לכתה.

בין ביקורת לליכלוך

תראה, העובדה שאיש מקצוע מפנה מזמנו ומתארח בפורום איננה אומרת שצריך לומר על כל הדברים המקצועיים שהוא מציג "כזה ראה וקדש".
זה מוערך מאד שד"ר לנדסמן אכן פינתה מזמנה והשקיעה בפורום כאן שעתיים, אך אין לה חסינות מביקורת מקצועית (ורק מקצועית!).

דווקא משום שהיא כביכול השקיעה בלימוד נושא החיסונים, מאד צורם לנו כאשר היא טוענת טענות שאנחנו (כולל אותך) יודעים כבר שאין להם ביסוס (כמו שבטיחות האלומיניום בחיסונים הוכחה). דווקא ממנה דורשים סטנדרד גבוה, ואם היא לא תמצא זמן למצוא מחקרים המגבים את טענותיה (לגיטימי לחלוטין) אזי טענותיה ישארו בגדר טענות בלתי מובססות, ללא קשר למה היא למדה או במה היא עוסקת.
דווקא ממי שלמדה אפידמיולוגיה ומתמחה בבריאות הציבור, לא מצפים לתשובה בסגנון "מזל שאני לא עובדת במשרד הבריאות וצריכה לקבל החלטות הרות גורל" כאשר שואלים אותה המדיניות של טובת הכלל (לשיטתה) לעומת מיעוט נפגעי החיסונים הקשים. ממנה מצפים להתייחסות אחרת, ממקום של ראיית בריאות הציבור, על כל המשתמע מזה.

אני לא חושב ש "מלכלכים" עליה, בוודאי שלא מאחורי הגב (הפורום כאן כידוע ציבורי ופתוח), אלא משמיעים ביקורת מקצועית ועניינית.
אני בטוח שכאשר יתארח כאן MD שלא חושב על חיסוני כפי שד"ר לנדסמן חושבת, גם לך תהיה ביקורת עליו, וזה לגיטימי לגמרי, אני מבטיח לך שלי לא תהיה כל טענה כלפיך על עצם הביקורת שאתה משמיע עליו, בדיון או לאחריו (ביקורת מקצועית, כמובן).

אני לא חושב כך

ביקורת זה לגיטימי לחלוטין, אבל מעניין שכל הטיעונים האישיים נשמעים מפי מי שלא השתתפה בדיון, לא צפתה בהרצאה אבל מרשה לעצמה להסמיך את עצמה כמומחית מטעם עצמה לחיסונים לא פחות מד"ר לנדסמן, שד"א מעולם לא הגדירה את עצמה כמומחית לחיסונים. ד"א האם זה נראה לך סביר בפרק זמן של שעתיים להתחיל לחפש מאמרים על אלומיניום? האם זה נשמע לך סביר לדרוש מממנה הסברים על מדיניות של משרד הבריאות? למה הזמנת אותה אם לא היה לה סיכוי מההתחלה? זה לא מכוער בעינך?

מור - שתיקתך רועמת. רועמת מדי. אין כאן עבירה על חוקי הפורום סתם התנהגות מכוערת שלא מוסיפה כבוד לפורום. אין לי ספק שאורחים יחשבו פעמיים לפני שיבואו להתארח כאן.

לגבי נושא האלומיניום אני מאוד לא מסכים איתך. לא אמרתי כלום עד כה כי עוד לא ביססתי את הקייס. יש לי מיילים מה-FDA ושיחות עם גורמים במשרד הבריאות ואני עכשיו עושה סקירת ספרות בשביל לסגור את הסיפור הזה. הסיפור עוד לא סגור מפאת קוצר זמן שלי (וגם כי חלק מהמאמרים הללו משעממים במיוחד...). אני בשלב זה ממלא פי מים פשוט בגלל שסייג לחכמה שתיקה. הבטחתי תשובה ואקיים בזמני הפנוי.

פולספגן

New member
אז זהו, שאם היא היתה שולטת בחומר, היא לא היתה

צריכה לחפש, אלא לשלוף ממה שהיא קראה, אם היתה קוראת ...

קומרן

New member
האמת שאת ניצחת כשטענת שהציעו לך להתארח

על תקן "מומחית חיסונים"

למעלה