בין ביקורת לליכלוך
תראה, העובדה שאיש מקצוע מפנה מזמנו ומתארח בפורום איננה אומרת שצריך לומר על כל הדברים המקצועיים שהוא מציג "כזה ראה וקדש".
זה מוערך מאד שד"ר לנדסמן אכן פינתה מזמנה והשקיעה בפורום כאן שעתיים, אך אין לה חסינות מביקורת מקצועית (ורק מקצועית!).
דווקא משום שהיא כביכול השקיעה בלימוד נושא החיסונים, מאד צורם לנו כאשר היא טוענת טענות שאנחנו (כולל אותך) יודעים כבר שאין להם ביסוס (כמו שבטיחות האלומיניום בחיסונים הוכחה). דווקא ממנה דורשים סטנדרד גבוה, ואם היא לא תמצא זמן למצוא מחקרים המגבים את טענותיה (לגיטימי לחלוטין) אזי טענותיה ישארו בגדר טענות בלתי מובססות, ללא קשר למה היא למדה או במה היא עוסקת.
דווקא ממי שלמדה אפידמיולוגיה ומתמחה בבריאות הציבור, לא מצפים לתשובה בסגנון "מזל שאני לא עובדת במשרד הבריאות וצריכה לקבל החלטות הרות גורל" כאשר שואלים אותה המדיניות של טובת הכלל (לשיטתה) לעומת מיעוט נפגעי החיסונים הקשים. ממנה מצפים להתייחסות אחרת, ממקום של ראיית בריאות הציבור, על כל המשתמע מזה.
אני לא חושב ש "מלכלכים" עליה, בוודאי שלא מאחורי הגב (הפורום כאן כידוע ציבורי ופתוח), אלא משמיעים ביקורת מקצועית ועניינית.
אני בטוח שכאשר יתארח כאן MD שלא חושב על חיסוני כפי שד"ר לנדסמן חושבת, גם לך תהיה ביקורת עליו, וזה לגיטימי לגמרי, אני מבטיח לך שלי לא תהיה כל טענה כלפיך על עצם הביקורת שאתה משמיע עליו, בדיון או לאחריו (ביקורת מקצועית, כמובן).