WIZARD55 הנה מה שהערבים חושבים על שירות לאומי

yatoosh

New member
נכון מאוד אני לא נכנסת עם האוטו לכפר

של חברים שלנו כי הכבישים איומים ואני מפחדת שחס וחלילה אני אדרוס מישהו, אז אני משאירה את האוטו למטה ועולה ברגל. חייבים להשקיע בכבישים בטוחים בתוך הישובים ולהשקיע במקומות משחק מסודרים ובטוחים עבור הילדים. וגם בחינוך (בתי ספר ואוניברסיטאות ומכללות). ואני חושבת שאם לא היו שופכים כל כך הרבה תקציבים לצבא ולביטחון, היה מהיכן לקחת תקציבים לדברים חשובים מאוד. היה אפשר לתקצב חינוך ובריאות, מחקר ומדע, כבשישים ותשתיות. כתוצאה (אחרי מספר שנים ועם הרבה סבלנות) לא היינו נצטרך לשרת כל כך הרבה בצבא, יהיה אפשר להוריד בהדרגה את תקופת השירות ולעסוק בדברים יצירתיים וחיוביים. ואולי כתוצאה מהשקעה טובה בתשתיות וחינוך ובריאות של האזרחים, לא נצטרך חיילים ומלחמות מיותרות, גדרות, שוטרים וכדו'.... אולי אפשר לקדם חיים נורמלים ומסחר ותיירות פנים וחוץ, לדאוג לתושבים באשר הם בני אדם כך שנוכל לחיות חיים שלווים. אז כדאי שכל הפוליטיקאים שמחממים כיסאות יוחלפו, באנשים מועילים שלא ימשכו אותנו באף ויצביעו על "אוייבים" כיביכול, שמהווים "סכנה" וכל זאת כדי למנוע מאיתנו לדרוש מהם לשים לב טוב טוב לדברים הנחוצים לנו באמת, שהאמת שלא קל לדאוג לדברים החשובים באמת שהוזכרו קודם, יותר קל למרוח את הזמן ולהשתמש בכל מיני תירוצים שיש לנו "אוייבים" וזה בעיקר בגלל שהיושבים בהנהגה הם אנשים שלא יוזמים אלא סתם מחממים כיסאות אולי בגלל שרובם סתם קבוצת בובות על חוטים שמופעלות בהשפעת בעלי ההון במשק וע"י לחץ מצד קבוצות שונות (חרדים/מתנחלים/אנשי עסקים שונים). נראה שאנחנו האזרחים בשני הצדדים נשכחנו. האזרחים (אנחנו) צריכים להתארגן (כל הקבוצות שרוצות חיים נורמלים) ליזום עסקים משותפים כי זה כרגע אפשרי, וחינוך משותף גם זה קיים ואפשרי כדי לקבוע עובדות בשטח שלא יהיה ניתן להתעלם מהם!!!! המשך יום מקסים יתושה

מוחמד5

New member
מסכים איתך יתושה

ניסחת את זה בצורה הכי טובה שיכולה להיות. השאיפה של כולנו היא לחיות, לחיות כמה שיותר נורמלי על בסיס שויוני.

mike00

New member
תגידי......הכפר הזה במקרה באזור הצפון?

אם את שם ביום רביעי אולי תשאירי לי מפתח? אני צריך להגיע לקריות
ודרך אגב אני מסכים עם כל מה שכתבת,רק חשוב לציין שתקציב הבטחון שלנו כל כך גדול מסיבות שנכון להיום מוצדקות..

yatoosh

New member
הכפר הזה נמצא באיזור ירושלים

כך שהעליות והמורדות כל כך תלולים והכבישים צרים ומפותלים מאוד. הדרכים לא סלולות ולא ראויים לנסיעה/הליכה של בני אדם. תקציב הביטחון נראה לנו מוצדק, אבל שוב, אם נשקיע בבני אדם (חינוך, רפואה, מחקר, עסקים וכו') נוכל להקטין אותו בהדרגה כי בני אדם יהיו עסוקים בליצור ולא בלריב.

respecta1

New member
אם לא היו משקיעים בביטחון כל כך הרבה

אז לא היה ביטחון :) ואחרי זמן מה לא היה ישראל לא עושים את זה בגלל שכיף להם עושים את זה בגלל שזה מה שנחוץ לשמור על המדינה להוריד את זמן השרות? להוריד מתקציב הביטחון כמו שביבי הנקניק הזה פעם אמר " אם הפלסטינים יניחו את נשקם יהיה שלום, אם ישראל תניח את נשקה לא תהיה ישראל" ושלא תבינו מזה שאני תומך בו :) סתם ט... אבל אמרה חכמה וצודקת..

ס א ט י ן

New member
תראי, התקציב לצבא ולביטחון הוא מוצדק...

כיום אין הרבה מה לעשות, העובדות מדברות בשם עצמן...המצב הביטחוני לא בשמיים והסיבה שאנחנו בכלל עדיין עומדים פה שהוא התקציב הענק הזה... אולי, יום אחד, כשלא נצטרך להשקיע כל כך הרבה בביטחון (מה שהיום הכרחי ביותר), כנוכל להיות שלווים ולדעת שאפשר לעלות על אוטובוס בלי להסתכן באיבוד רגל או יותר גרוע- במוות. כשנוכל להכנס לקניון בלי לחשוש לפיגוע המוני גם בלי 50 מאבטחים מסתובבים, כשנוכל לשרת בצבא מטעם בחירה או קריירה ולא כי זה חובה, בלי לחשוש שמדינות ערב יסתערו עלינו ויפציצו אותנו ויגמרו אותנו- אז, אני מניחה, שאותו חלום יקר שאת מדברת עליו, שרובנו רוצים אבל לא יכולים להשיג במצב כרגע, יתגשם.

respecta1

New member
פחח ההודעה הזו בעמוד הראשי ../images/Emo6.gif

מכל השירשור הענק הזה "משום מה" דווקא את ההודעה הזו שמו בעמוד הראשי חח.. מעניין למה

MysteriousGirl

New member
מה הבעייה שיצטרפו???????

הרי מי הם ישרתו? לא החברה שהם חיים בה? בבית חולים בחיפה או בנהריה או בירושלים לא מקבלים פציינטים ערבים? למה לא נשרת? תפסיקו כבר עם זה תראו איך הנוער הערבי שלנו חסר אחריות ושטותי..למה לא לעשות למען כולנו?למה לא לתת יד עוזרת לא למען המדינה אלא למען הקהילה? למה לא?

ללא קשר צריך להשקיע בהם אך זו לא הסיבה

שהם לא הולכים לשירות לאומי. הסיבה היא שהמדינה קודם צריכה לפתח את השירות הלאומי וזה אומר גם לחרדים. סיבה נוספת והכי מרכזית היא ששירות לאומי מהווה הסכמה/תמיכה בממסד הישראלי-ציוני, רוב ערביי ישראל לא תמוכים בו, שונאים את העובדה שישראל היא יהודית וציונית לכן הם לא יתגייסו, גם אם תהיה השקעה בחינוך ותשתיות.

oneofus

New member
בשביל כבוד - צריך לעבוד!

שלום לך. לא נעים לי לקלקל לך את החגיגה. אבל!!! בשביל כבוד - צריך לעבוד! אל תצפה להמשיך לקבל דברים בחינם כפי שהיה עד היום. אל תספר לי על קיפוח - אני מקופח יותר. אל תספר לי מה יש עוד לעשות: קום תעשה! אם המדינה שלך יא מוחמד - קום תראה לי! קום תראה לי שמגיע לך. שנתת כמו כולם שתרמת - כמו כולם. אני מפנה אותך לבלוג שלי לפוסט בנושא. http://www.tapuz.co.il/blog/UserBlog.asp?folderName=oneofus&EntryId=1089671&passok=yes מצטער - שאני לא תל אביבי, ואי אפשר למכור לי לוקשים. ורק כדי שתדע אתה וחבריך שיש דרך אחרת, הנה פוסט נוסף! http://www.tapuz.co.il/blog/UserBlog.asp?folderName=oneofus&EntryId=1098100&passok=yes כמו שאמרתי : אל תמכור לי לוקשים, אמא שלי באה ממרוקו- אני ערבי לא פחות ממך!.

DIGITAL MAN

New member
אתה בא עוד בדרישות?

קודם תיבנו קודם תעשו קודם תתנו שכחת קצת היסטוריה, אתם שמאז ומתמיד, אבות אבותייך ניסו לחסל אתנו ולא חסכתם באמצעים, עוד אנחנו מלקקים את הפצעים, וגם עכשיו לא חסר לכם, רק לתת לכם הזדמנות, (מאורעות אוקטובר למשל) רק לתת לכם סיבה קטנה, לאנשי צד"ל קראתם בוגדים, והרשימה עוד ארוכה, אז במקום להגיד טעינו קוגדם כל נראה שאנחנו רוצים לתרום ואח"כ תתנו לנו אז אתם בחוצפתכם עוד בבאים בדרישות כאילו אנחנו חייבים לכם, מספיק שחלק נכבד מקיצבאות הביטוח הלאומי מגיעות לידיים שלכם, זה כבר מעל ומעבר אז קודם תתחילו לתת ואח"כ לדרוש יש לכם חוב ענק כלפינו

respecta1

New member
גועל נפש

זו שנאת ישראל טהורה הרי מה זה שירות לאומי זה שהם יעזרו לאנשים באזור מגורייהם הם פשוט לא מסתכלים על מה זה אלא ישר שוללים כל דבר של המדינה סעלטון, לאנשים כמו אלה לא מגיע שוויון זכויות, הם כפויי טובה ומתעבים את המדינה, אז למה שהמדינה תתן להם משהו? ובכל זאת נותנים להם הכל.. אז לפחות הייתה חושב שיסתמו תפה וישאירו תשנאה לעצמם, אבל איזה..

THE WIZARD 55

New member
אתה יכול לקרוא לי בקיצור ויזארד

מי סופר את זחאלקה.. התבטאות מטופשת לחלוטין איש איש, הטוב בעיניו יעשה, אני נגד הטפות המוסר האלה לבני הנוער!!! ומס' קטן מתנדב, יש הרבה שיהיו מוכנים להתנדב אם מצב הערבים במדינה ישתפר

respecta1

New member
החכים הערבים: מי שיתגייס לשירות לאומי יחשב

מצורע מי אמר הם לא שונאי ישראל? שנאת ישראל טהורה, הרי מה זה שירות לאומי לעזור לאנשים באזור מגורים שלך אז הם אפילו לא מוכנים שערבי יעזור לערבי אם זה מטעם המדינה

דם דם

New member
הטוקבקים מדברים בעד עצמם

מהתגובות של המגיבים הערביים לכתבה אפשר לראות שהדעה שלהם דווקא שונה מהדיעה של זאחלקה. עובדה שהרבה שם אומרים שהם לא מסכימים איתו ונמאס להם שהוא מנסה כול הזמן להבדיל אותם מהעולם. אנשים שם כתבו שהם מסכימים על השירות לאומי כי הם רוצים לעזור לעצמם ולמדינה. לאט לאט מסתבר שהציבור הערבי מתחיל גם לתת למדינה והסטיגמה של "ערבים יודעים רק לקחת ולא לתת כלום" היא לא כזאת נכונה. מה שכן יש עוד הרבה מה לשפר ולטפח במגזר הערבי. ככה שזה עניין של זמן עד שיהיה פה שיווין זכויות לכולם. אבל היי זאת גם התחלה טובה.

respecta1

New member
אחינו, לא משום מקום באו ה10 מנדטים

למפלגות רע"ם-תע"ל חד"A ובל"ד אז תעשה טובה

respecta1

New member
אגב נחמדים הטוקבקים שם

גם מהערבים המעטים שהגיבו שם.. וגם מזה שאיזה 500 טוקבקים ולא תמצא אחת שמאלנית חח :)

respecta1

New member
ומשהו אחרון

קרא את הטוקבקים רוב הערבים שהגיבו שם זה ערבים נוצרים.. שאי אפשר להשוות אותם למוסלמים

למעלה