Black Spruce | Island acquisitions | Lightstone Acquisitions | Paragraph Partners | |
שווי חברה לפי Clear Structure - שווי המניות עבורנו חלקי שיעור ההחזקה שלנו | 61 | 72 | 50 | 42 |
שווי מניות למציע לפי CS (ללא פרמיית שליטה, שיעור ההחזקה של המציע) | 38 | 54 | 35 | 32 |
הון מועדף כולל ריבית ל-7 שנים | 55 | 55 | 57 | |
93 | 54 | 90 | 88 |
Tazz,עוד טבלה לכל מי שמחשב את שווי האג"ח לפי הפארי:
צפה בקובץ המצורף 30084
בהנחה שהאג"ח תסחר. איזה דירוג תקבל אג"ח עם 94-96% מינוף? אילו קובננטים אפשר בכלל להגדיר לאג"ח כזאת? אפשר להניח שהיא לא תסחר במעל 20-30 אג'.
כל מודל של בעל שליטה שהוא גם נושה מועדף עלינו ("הון מועדף") הוא פשוט אסון - הרי ברמות המינוף הללו, כל ירידה הכי קטנה בשווי הנכסים, הסתבכות משפטית הכי קטנה, והוא ימכור במכירי חיסול את כלל נכסי החברה, יקבל את ה-9-9.5% ריבית מובטחת וישאיר אותנו בלי כלום (לא יהיה לו אינטרס למכור בדולר אחד מעל החזר ההון המועדף והריבית הצבורה). מישהו יוכל לוודא גם שלא יהיו עסקאות בעלי עניין שירוקנו את החברה? כבר הבנו מה קורה עם גולדמן והחברים שלו בניו יורק.
המצב בהצעה של Island עדיף במעט, אבל עדיין מדובר במינוף גבוה מאוד, ובוודאי שלא מדובר בהחזר אמיתי של 51.8 אג' לע"נ. מה המשמעות התפעולית גם של החזקה בחברת BVI פרטית? זה מצריך עכשיו הגשת דוחות שנתיים למס הכנסה עבור כל מחזיק אג"ח, שיהפוך להיות בעל מניות בחברה פרטית זרה? מי יוכל בכלל לפקח על ההתנהלות שלה? חייבים להכניס מנגנון יציאה כל שהוא או שהחזקה בחברה תשאר בידי הנאמן שיפקח על התנהלות החברה וינסה למכור את כלל ההחזקה כמקשה אחת בעתיד.
אני מבין שרוצים להאמין שהתקדמנו רבות - אבל אמיתית ההצעה של מדיסון מלפני חצי שנה היתה עדיפה משמעותית.
28.3 אג' + זכויות תביעה + כרית מזומן + 5% מההון נטו. מתוך ה-28.3 אג', הרוב המוחלט היה תשלום במזומן - מעל 56 מ' דולר.
הצעת המזומן שיש היום על השולחן של Black Spruce עומדת על 55 מ' דולר, לא כוללת אג"ח נוסף של 21.5 מ' דולר ותמורה הונית נוספת שהיתה בהצעה המקורית של מדיסון מלפני חצי שנה. בנוסף, מדיסון היתה הצעה ישירה לבעלי אג"ח ב' ו-ד'. בהצעות הנוכחיות נצטרך להתחלק גם עם נשיה לא מובטחת של אג"ח ג' ו-ה' מה שגם יעכב את החלוקה בכמה שנים ויוריד את התמורה ב-20-30% נוספים.
אני מקווה שיש סיבה טובה להעדר גלוי מצב עסקי.אני לא רואה ש ההצעות האלה יתקבלו. עד היום לא קבלנו נתונים מה מצב האמיתי של החברה. איזה תהליכים מתרחשים ו מה התזרים. בלי זה אף אחד לא יסכים לקבל 20-25 אג. הנדל''ן בניו יורק רותח ואני לא מצליח להבין למה לא רוצים למכור את הנכסים אחד אחד. גם לא ראינו עדיין תביעות שזה גם מוזר.
אני חושב שאם יבוא משהו ויתן מזומן זה כן יכול לעבוד. ההצעות של היום זה להחליף אגח אחד באגח אחר אם אפסייד יותר נמוך.
שורה תחתונה,אכן מה שהיה מת, אכן רוב הסיכויים שההצעות לא יתקבלו (כמו שההצעה של מדיסון לא התקבלה בזמנו).
אבל כמו שעברה חצי שנה מאז ולמרות שיפור מהותי במצב הנדל"ן בניו יורק (בשיחה החברה ציינה שדניזן בתפוסה של 95%, שאז דיברו על 50-60%) ההצעות רק התדרדרו. לצפות שנקבל 75 אג' לצערי זה לא מציאותי. כנרהא שגם 30 אג' זה לא מציאותי. נחכה יותר מידי וכל הנושים יפעלו כמו מק. רמזו את זה נציגי החברה, ונאמן אג"ח ב' ו-ד'. הם לא מאמינים שיש פוטנציאל מהותי בלחכות לעוד סבב של שיפורים.
ע"נ אג"ח ב' ו-ד' = 275 מ' דולר
נשיה לא מובטחת אג"ח ג' = כ-50 מ' דולר לפחות (טענו בשיחה שהצעות שהתקבלו לרכישת המלון עמדו על פחות מ-100 מ' דולר, שערך ההתחייבות של אג"ח ג' הוא מעל 186 מ' דולר)
נשיה לא מובטחת אג"ח ה' = נניח שלא מאוד גבוהה, כ-20 מ' דולר
סה"כ 345 מ' דולר בערך? שווי הנכסים נטו לטענת החברה - 104 מ' דולר? כ-30 אג' לע"נ. ואף אחד לא מציע משהו שמתקרב לסכום הנ"ל.
אכן שאלו את LightStone אם הם מוכנים להנפיק את האג"ח תחת שמם והם ענו "נבחן את הנושא" - מה חשבת שיענו? זה "לא" בצורה מנומסת. כאילו לא בחנו קודם את האפשרויות שיש להם. כאילו לא חשבו קודם על הניסוח המשפטי של הון מועדף והקדימות שלו בנשיה לבעלי האג"ח. אם באמת היו מאמינים בחברה היו מזרימים הון רגיל. האג"ח והמניות זאת אופציה מחוץ לכסף, זה צריך להיות ברור לנו. ונראה שגם ככה הם רואים את זה. 9% ריבית זו אחלה השקעה עבורם גם בלי לקבל מניות. אתה לא מקבל 9% ריבית על חוב בטוח. אז מה יגידו 2 הקומות מעליך (אג"ח ומניות)?
איילנד היחידים שלוקחים סיכון מהותי על ההשקעה שלהם והיחידים שיהיה להם אינטרס לתמוך בחברה. אני לא מאמין בלחכות עוד.
הם יקבלו את הקול שלי כרגע, לפחות עד שנראה מה יהיה בהצעות המעודכנות.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.