אתה טועה טעות חמורה
לפני שאדון בהתבטאות של עוז, אני רק מזכיר כרקע כללי, את מה שיודעים כל פוקדי הקברים בהר הזיתים: כל שבוע מחוּללות שם מצבות יהודיות, עם כתובות בערבית וצלבי קרס, ואין פוצה פה ומצפצף. ועוד אני מזכיר, את מה שיודעים כל הנוסעים בכבישים הסמוכים לכפרים ערבים במשולש ובגליל, וגם במזרח ירושלים: יום יום מיודים אבנים ובקבוקי תבערה על רכבים של יהודים הנוסעים שם, ואין פוצה פה ומצפצף. ועוד אני מזכיר, את מה שחשים על בשרם תושביה היהודים של עכו של יפו של רמלה ושל לוד: שריפת בתי כנסת שם, הפכה מזמן לדבר שבשיגרה, מדי חודש בחודשו. ואין פוצה פה ומצפצף.
אבל לצערנו, מאיפה תוכלו לדלות את שלל העדויות החוזרות ונשנות (כולל צילומי מצלמות האבטחה) של הפשעים האלה? רק מדוחות המשטרה, מעיתון מקור ראשון, ומערוץ 7. לא תצא על כך הודעת גינוי מלישכת הנשיא, ואפילו לא מלישכת ראש הממשלה. כל ערוצי התקשורת המובילים שותקים, כי זה נראה הגיוני ורגיל...
ובחזרה לעמוס עוז: לא שמעתי אותו משתמש בכינוי "ניאו-נאצים", כלפי המחללים של המצבות בהר הזיתים ושל בתי הכנסת, וכלפי מיידי האבנים ובקבוקי התבערה. למה? כי הם ערבים. אבל כן ראינו אותו מקדיש ספר לרוצח ברגותי, שביחס למעשהו, ממש מתגמדים מעשיהם של הפורעים היהודיים הקטנים שלנו.
אז נכון שכאשר ברגותי רצח יהודים חפים מפשע, אז הוא עשה זאת, לא רק כי הם יהודים, אלא בראש ובראשונה כנקמה כנגד הכיבוש, כפי שהוא עצמו מכריז בבואו להצדיק את מעשיו; אבל בל נשכח, שגם כאשר פורעי תג מחיר שורפים מסגד, אז הם עושים זאת, לא רק כי זה בית תפילה של ערבים, אלא בראש ובראשונה כנקמה על הריסת בתים בגדה, ויוכיח עצם הכינוי "תג מחיר"! מה שאין כן הניאו נאצים באירופה: כאשר הם פוגעים ביהודים, הם לא עושים זאת כנקמה נגד הכיבוש, אלא רק כי מדובר ביהודי באשר הם יהודי, ויוכיחו עצם הכרזותיהם ("יודן ראוס", מבלי להזכיר במילה אחת את הכיבוש). אז מה המקום להשוות?
להשוות את פורעי תג מחיר לניאו נאצים, זה כמו להשוות את עמוס עוז לחברו הרוצח ברגותי. בקיצור, קצת פרופורציות, עמוס, לא יזיק.
לגבי ליבוביץ: אני לא מוצא הבדל בין להגיד "יש יודו-נאצים", לבין להגיד "יש יהודים שמתנהגים כמו נאצים". אם תבדוק טוב תראה, שזה בעצם תרגום מילולי. אותו דבר עם ה"ניאו נאצים" של עמוס עוז. להגיד "יש ניאו אצלנו ניאו נאצים", זה בעצם כמו להגיד "יש אצלנו אנשים חדשים שמתנהגים כמו הנאצים הישנים". זה בעצם תרגום מילולי, וכאן לא יעזרו שום התפתלויות של ליבוביץ ושל עוז. אני מחכה ליום שבו ליבוביץ ועוז יכנו את ברגותי "ערבו-נאצי", אז אדע שיש כיסוי להתפתלויות. כל עוד שזה לא קורה, אדע שדבריהם פרופוגאנדה זולה ותו לא.