בציטטה שהבאת ממנו, ניכר מאמץ לנסח סימטריה
אני לגמרי מסכים איתך, "שהמשמעות של השוואה, אינה שיש זהות בין שני המשתנים, אלא שיש להם מכנה משותף מספיק מוצק כדי להשוות ביניהם".
אבל זה גם אומר, שסימטריה לא חייבת לשקף זהות בכל המימדים: די שיהיה דמיון בכמה מימדים, כדי להצביע על סימטריה (גם אם לא על זהות מושלמת), והרי זה בדיוק מה שאני טוען כל הזמן! הרי מה שאני טוען כל הזמן הוא, שיש סימטריה (שים לב: לא זהות מושלמת אבל בהחלט סימטריה), בין ניסיונו של עמוס עוז להשוות את פורעי תג מחיר לניאו נאצים, לבין ניסיונם של אחרים להשוות טרוריסטים פלסטינים (כמו ברגותי) לניאו-נאצים. למה יש סימטריה? כי בין שני ניסיונות ההשוואה הללו, יש מכנה משותף מספיק מוצק: הבנת? אמנם אין זהות מושלמת, אבל בהחלט יש מכנה משותף מספיק מוצק, בין פורעי תג מחיר לבין הטרוריסטים הפלסטינים, עד כדי כך, שאם מרשים להשוות את הראשונים לניאו-נאצים, אז כבר ניתן להשוות גם את האחרונים לניאו-נאצים. ואני מזכיר, שהמכנה המשותף המספיק מוצק הזה (שבין פורעי תג מחיר לבין הטרוריסטים הפלסטינים), מתואר היטב בפיסקה הרביעית של הודעתי הראשונה בשירשור.
עוד אתה טוען: "לדעתו, כשיש מעשי פורענות כלפי עם נרדף/נכבש מצד העם הכובש/הרודף, אפשר לערוך את ההשוואה הזו". אבל לא הבנתי את מי משווים, ואל מי? האם התכוונת (בשמו של עמוס עוז) לטעון שמשוים את העם הכובש? ואל מי? לניאו נאצים? אבל איך ניתן להסיק את זה, מתוך היחס שבין העם הכובש לעם הנכבש? אז תן לי לנחש, שהתכוונת בסך הכל לטעון (כמובן לדעתו של עמוס עוז), שמתוך היחס שבין העם הכובש לעם הנכבש, אפשר לערוך השוואה בין פורעי תג מחיר לניאו נאצים. ובכן על זה הייתי מעיר: "פתח הכד וסיים בחבית", או בלשון קלילה יותר: "מה הקשר בירה נשר?"
שווה בנפשך, שיופיע כאן איזה איש ימין קיצוני (כמשקל-נגד לאותו איש שמאל קיצוני), ויטען בפנינו: "כשיש מעשי פורענות, כלפי עם שעליו מופעל טרור, מצד העם המפעיל טרור, אפשר לערוך את ההשוואה הזו". אז הייתי שואל את איש הימין הקיצוני הזה בדיוק את מה ששאלתי אותך: את מי משווים ואל מי? האם הכוונה, שמשווים את העם המפעיל טרור? ואל מי? לניאו נאצים? אבל איך ניתן להסיק את זה, מתוך היחס שבין העם המפעיל טרור לעם שעליו מופעל טרור? אז בטח אותו איש ימין קיצוני יענה לי, שהוא התכוון בסך הכל לטעון, שמתוך היחס שבין העם המפעיל טרור לבין העם שעליו מופעל טרור, אפשר לערוך השוואה בין ברגותי לניאו-נאצים. ובכן גם על זה הייתי מפטיר כמקודם: פתח בכד וסיים בחבית; מה הקשר בירה נשר?
המקסימום שעליו הייתי חותם, זה מה שכתבתי בהתחלה: יש מכנה משותף מספיק מוצק, בין פורעי תג מחיר לבין הטרוריסטים הפלסטינים, עד כדי כך, שאם מרשים להשוות את הראשונים לניאו-נאצים, אז כבר ניתן להשוות גם את האחרונים לניאו-נאצים.