למה שאלתך ההיפותטית מתיחסת ליהודים ולא לערבים
"מחנות ריכוז בישע"? תיאוריה מעניינת, אבל למה אתה כל הזמן טורח להיות יותר עמוס עוז מעמוס עוז? הרי עוז הבהיר שהוא מתנגד להנחה שיש איזשהו קשר, גם לא היפותטי, בין מחנות הריכוז של הנאצים, לבין הישראלים. אתה משום מה כן טורח להעלות את ההיפותיזה הזאת, אז למה שלא תשאל שאלה דומה גם על הערבים? לדוגמה, תשאל את עצמך (עוד לפני שאתה שואל את אוריאל), האם ראוי לכנות את הערבים נאצים, אילו היה מתברר לך, היפותטית, שכל יהודי שנקלע בטעות לשכם, אחת דתו למות בלינץ על ידי הערבים שם? או אילו היה מתברר לך היפותטית, שלפי החוק הפלסטיני, מי שמוכר אדמה ליהודים, אחת דתו למות? הכל כמובן היפותטי, כי כידוע אין חוקים נאציים כאלה ברשות הפלסטינית, אבל לפחות אפשר לשאול זאת תיאורטית, כפי ששאלת את אוריאל תיאורטית. ואל תשכח, שאפילו הרבנים הימניים הכי קיצוניים, שהמליצו לא להשכיר דירות לערבים, לא העלו על דעתם לגזור גזר דין מוות על יהודים שמשכירים דירות לערבים.
בהודעה קודמת שלך, כינית את החוליגנים של תג מחיר, "נאצים". כדי לבסס את טענתך, היצגת
סירטון של הביביסי. ובכן, צפיתי ב
סירטון, מתחילתו ועד סופו, ומסקנתי היא, שכנראה אתה לא צפית בו. אילו צפית בו, היית מן הסתם סבור כמוני, שלביסוס-תיזת הנאצים שלך, היה מוטב להתבסס על סירטונים אחרים; יש לא מעט כאלה, המופצים במצרים ובסעודיה, ומיועדים להוכיח שאני ואתה נאצים. אבל מה יש ב
סירטון שהבאת אתה? כלום, פשוט כלום!
מעשי האלימות היחידים המתועדים ב
סירטון שהבאת, הם...ברית מילה יהודית (לקראת סוף ה
סירטון), וכן רואים שם (כמה פעמים במהלך ה
סירטון) פלסטינים זורקים אבנים על חיילי צהל (וגם על מכונית של יהודי שבה שהה באותו הזמן גם כתב של הביביסי), ובתגובה, חיילי צהל יורים גז מדמיע, וכן עוצרים באיזשהו שלב איזשהו דני שנחשד בהפרת סדר בעת הפגנה אלימה. איך כל זה מזכיר במשהו את הנאצים? האם הנאצים ירו גז מדמיע על יהודים שזרקו אבנים על חיילים גרמנים? האם הנאצים הסתפקו בלעצור דני שנחשד בהפרת סדר בעת הפגנה אלימה? אלימות חיילי צה"ל הנראית ב
סירטון (כלומר ירי הגז המדמיע, ומעצרו של הדני), היא הרבה יותר מתונה מזו המופעלת ע"י המשטרות הכי דמוקרטיות של אירופה באירועי הפרות סדר, אז חביבי, קצת פרופורציות...
זה לגבי אלימות. לגבי התבטאויות אלימות, היו ב
סירטון שניים כאלה: אחת של פלסטיני, ואחת של יהודי. אבל אם תבדוק טוב תראה, שההתבטאויות הללו לא יותר אלימות מאלו שהושמעו פעם ע"י ליבוביץ ("צריך לשבור לבנדיטים את העצמות", וכן דברי שבח למלחמת אזרחים). אז האם לדעתך ליבוביץ הוא נאצי? תסלח לי, אבל נסחפת הפעם לתהום עמוקה מדי, עד שמסופקני אם יש איזשהו סיכוי שאי-פעם צליח להרים אותך משם...
אבל בכל זאת אנסה. אז הנה אצטט לך את הדברים הכי "אלימים" שהושמעו שם. אתחיל מדברי הפלסטיני, שאגב היו הרבה יותר אלימים מאלו של הישראלי.
סירטון, רגע 32:07:
כתב: האם אתה שונא את הישראלים?
פלסטיני: כן, אני שונא את ישראל. יעני, מה אני אמור להרגיש, אם ישראלים באים, והורגים את החבר שלי, והורסים את חיי, וגונבים את אדמתי, מה ההרגשה שלי? מה ההרגשה שלך, אם ישראלים באים והורסים אותך, והורגים אותך? אני שונא את ישראל, ולעולם אני שונא את ישראל.
כתב: האם היית רוצה לקחת את כל האדמה בחזרה, עד תל אביב?
פלסטיני: בלב שלי, אני רוצה את כל פלסטין, ונתניהו, שילך לעזאזל...
כתב: וחמאס?
פלסטיני: חמאס? חמאס ופתאח, וכל העם בפלסטין, מחפשים שלום.
כתב: חמאס יורה רקטות, האם הם לא יורים רקטות בעם הישראלי, ומפוצצים אוטובוסים, ודברים כאלה? חמאס...
פלסטיני: הו, חמאס? אוקי, באוטובוסים, אבל מה קרה בעזה? אתה יודע מה קרה בעזה, ישראלים הורסים את עזה, הורגים את הילדים שלנו, אנחנו בני אדם, הם... הם הורגים אותנו, ומה... אם אני יכול ללכת לישראל ולהרוס את ישראל, אני מעכשיו הולך לישראל והורס את ישראל!
עד כאן דברי הפלסטיני, ועכשיו אעבור לדבריו "האלימים" של היהודי (אלו היו הדברים "האלימים" היחידים שהושמעו שם ע"י איזשהו יהודי):
סירטון, רגע 52:09:
כתב: האם זו לא סתירה לומר, "אני אפר את חוק המדינה אם צריך", ואז תצפה משירות הביטחון של המדינה, הצבא, להגן עליך כשאתה עושה את זה?
יהודי: כן, אני מאד שמח כשהצבא כאן, אבל גרנו כאן בלעדיהם, זה לא משנה, אנחנו נישאר כאן בכל מקרה.
כתב: ואם הם אומרים לך לעזוב, אם הממשלה אומרת לך לעזוב?
יהודי: אם הם רוצים, הם יכולים לקחת אותי בכח, ואחזור, באופן לא לגאלי. זאת האדמה שלנו. אתה יכול לבוא ולהרוג אותנו, ולעשות מה שאתה רוצה, אנחנו נישאר כאן, אנחנו נמות למען הארץ הזאת.
כתב: ולהרוג למען הארץ הזאת?
יהודי: אם צריך, כן. אני לא יודע אם מבחינה מנטאלית אני יכול לעשות את זה, אבל לפי החוק האלוקי אתה אמור לעשות את זה.
עד כאן דבריו "האלימים" של היהודי. אם דבריו מוכיחים שהוא "נאצי", אז בטח תסכים שגם דברי הפלסטיני מוכיחים שהוא "נאצי", הלא כן?
בקיצור, לך חפש את החברים שלך, עוד לפני שאתה מתחיל להפנות לאוריאל שאלות היפותטיות על "מחנות ריכוז בישע", אשר מידת תלישותן מהמציאות, עולה עשרות מונים על מידת תלישות דברי עמוס עוז, שדווקא טען שהוא מתנגד לקשור בין איזשהו ישראלי לבין מחנות הריכוז של הנאצים.