אבא, המכבים היו דתיים?

אלישיר

New member
ואולי ההסברים שלך לחנוכה הם כאלה...

בעזי"ת מה אכפת לי מה תעשו ואיך... אבל מה על יושר אינטלקטואלי? אני מצטט דברי פלונית שמביאה מאמר מעיתון "סלעית": "" ...שמקור החג מהאדם הקדמון שכשהגיע החורף והימים התקצרו הוא נבהל שהאור, בלעדיו אין חיים, הולך ועוזב אותו וכשגילה שהשמש חוזרת לזרוח בבוקר כ"כ שמח שקבע חג לכבוד האורים. ואח"כ במשך הזמן כל קבוצה הכניסה בדתה את החג הזה וגם היהודים, איזה שטויות... קראתי את זה בעלון "סלעית"! אז מה שוים הנרות אם זאת האמונה? "" והיא ממשיכה: "" הגליון די ישן, מקוה שבכ"ז הוא יעזור, אז כך: זה ירחון "סלעית" לבני הנעורים, יוצא ע"י החברה להגנת הטבע, גליון ט"ו, כסליו תשמ"ז, 1986. הכתבה נקראת "באנו חושך לגרש" נכתבה ע"י הרצליה רז. את כולה אין לי כח לצטט, אך כותרתה: חג האורים אינו רק חג יהדי. לחג המנצים את נצחון האור על החושך שורשים עמוקים בתרבויות כל העמים. בואריאציה היהודית נקשר נצחון האור לנצחונם ההיסטורי של בני משפ` חשמונאי. ואח"כ כתוב מה שתארתי, עם תוספות, ולסיום "מנהיגי העם השכילו לקשר את החג ההסטורי המאוחר אל הקדמוני והעתיק וכך מכיל החג שני גרעינים, הנצחון בתוך האורים. התוספת הלאומית דתית ע"ג התוכן הכלל אנושי מעניקה לחג עוצמה ושומרת על קיומו לאורך שנים! מקורי, לא? אם אוכל לעזור עוד, אשמח! "" וזה היה עוד ב-1986, לפני שמערכת החנוך הממלכתית התקרבה כל כך לפשיטת רגל, ומערכת התקשורת כילתה את כל מלאי הצבע הצהוב בטמבור. וכבר אמרתי שלא אטען שמאכילים את חלקכם הגדול לוקשים, אבל בסופו של דבר, כרגע, זה מה שבני המעיים של חלקכם גדושים בו. אתה תחליט לבד איך הבטן התמלאה בכל הלוקשים האלה. ויה"ר שתמצא אושר ושמחה, גשמיים ורוחניים, בכל אשר תפנה.

הנהנה

New member
אל תכעס אני כותב למענך

אל תכעס אני לא כותב להרגיזך אלא למענך, כואב לי על מה שמלמדים ומסלפים בבתי הספר החילונים. נכון זכותך לכעוס ולא להסכים. אבל תידע שאין לי כעס עליך ואני מבין אותך בכל אופן כתבת כך: ">>> מה לעשות ואני וילדי, וחברי וילדיהם, ומיליוני ישראלים שאינם מאמינים ב- "האמת היחידה, האמת התורנית", חיים בארץ, בלי כוונת עזיבה, עם כל הקשיים הכלכליים, עם תרומה ייצרנית למדינה, תשלום מיסים, ושרות בצה"ל ועם לא פחות "גאווה יהודית אמיתית" - גאווה לאומית, לא משיחית" לצערינו הבעיות יהיו יותר ויותר גדולות עד באית המשיח ויותר ויותר יהודים שאין להם אחונה באלוקים ותורתו יעזבו את הארץ אתה יודע בעצמך על מצב הירידה ועל "הציוניות" שהנוער שלנו מעניין אותו כמו שלג דאשתקד כדאי לקרוא את הכתבה הזו: הרב אמנון יצחק הרסת לי את החיים ! כותרת זו פתחה את מכתבה של גילה אל הרב אמנון יצחק המכתב הגיע בפקס בשעה 05:20 בבוקר מיד לאחר החלטתה גילה, חילונית, מצביעת מר''ץ, תל-אביבית ''גאה'', ובוגרת האוניברסיטה (היסטוריה ומדעי המדינה) נצבה מול האמת, המנפצת את המיתוס הציוני, בשעה שצפתה בסרט ''הרצל והציונות'' מכאן ואילך, מתמודדת עם דרכה החדשה הרצל החזיר אותה בתשובה ! ולא לחינם קראתי שאחד מכל שני ישראלים יודע על משהו שמעוניין לעזוב את הארץ, אם תרצה קישור אחפש לך נחזור מעט: אני כתבתי: "וראיתי באיזה אתר "חינוכי" מט"ח או משהו דומה שמדליקים נרות זכר לכך שגנבו את החנוכיה מבית המקדש ו"נאלצו" החשמונאים להשתמש בשיפודים בתור חנוכיה לבית המקדש... ח ח ח כמה בלופים נאלצים לאכול..." אתה כתבת: >>> קישקוש. (מוכן להביא קישור?) ועכשיו אני שואל אותך: אם אביא לך קישור זה יעזור לך להאמין שמאכילים שקרים את הנוער החילוני? או שזה לא יזיז לך ותאמין לקישור יותר מידע שנצבר 2000 שנה? כתבת: >>> יש לך בורות מדהימה ומחשבה מסולפת על מהו חילוני. אופייני לצר אופקים לייחס את כל הרע שבעולם למי שמאמין אחרת ממנו. אני משיב: יתכן שאני טועה, כולנו בני אדם, מה שכן אני מכבד אותך ומבין לכאבך, אבל ממשיך לדבוק בדעתי שמטעים אותך ואת הנוער החילוני תוכל לקרוא בכתבה שהבאת מבלפים עליכם בעניין הציונות ובעניין היחודיות של העם היהודי ובעניין האמונה בבורא עולם שכאילו זה לא ניתן להוכחה ומבלפים עליכם בעניין האבולוציה שהאגדה הזו נכונה, אם תרצה ללמוד מעט בעניין אוכל להביא לך קישורים ומידע העניין בלוף האבולוציה אבל מה לעשות? הרי מוכרחים להסתיר מהנוער את האמת, מוכרחים להמציא לו סיבות איך לא להאמין אז נותנים לו אמונות כוזבות באבולוציה מלמדים אותו על הגיבור הלאומי הרצל שהציע לנצר את כל העם היהודי ומלדמים על שיפודים בחנוכה (כנראה התבלבלו בין יום העצמאות לחנוכה) ודרך אגב אם הזכרת את אחד העם האם ידעת שהוא אמר את זה: ואלה דברי אחד-העם: אין צורך להיות ציוני או מדקדק במצוות בשביל להכיר ערך השבת... מי שמרגיש בלבו קשר אמתי עם חיי האומה, בכל הדורות, הוא לא יוכל בשום אופן לצייר לו מציאות עם ישראל בלי ''שבת מלכתא''. או שגם זה הסתירו ממך? בכל אופן אל תיקח אותי אישי אני לא נגדך אלא פשוט כואב לי על ההטעיות שנוטעים בציבור החילוני בבתי הספר ואז גודל לנו דובר של אלימות מספר אחד בעולם באלימות נוער ודור של הרבה התאבדויות ודכאונות בגלל חוסר הידיעה של הזהות העצמית שלנו. וגם סתם כך הייתי ממליץ לך לקרוא חוברת "מי נגד מי" שאלות ששואל החרדי את החילוני כאן: http://olam-jew.com/word/du-siach.doc והאם גילו לך את זה: התנועה הציונית- כמה דברים שלא רצו שתדעו... ממחקר חדש שערך פרופסור יוסף גרודזינסקי מאוניברסיטת ת''א, מתברר כי הטענה שהושמעה בעבר בעיקר בחוגים רוויזיוניסטים או חרדים, לפיה אנשי התנועה הציונית לא רצו להציל את יהודי אירופה בתקופת השואה, אלא רק להפוך את הניצולים ל''נכס ציוני'', מוכחת כעת במחקר היסטורי ועל מצב בני הנוער כמה שמטעים אותם בקשר להרצל והציונות תוכל לקרוא כאן ולטעום קצת כאן: משנתו של תיאודור הרצל - ודעתם של בני נוער ציונים בני נוער התבקשו לחוות את דעתם על מאמר שהוצג בפניהם" ''רעיון מצוין עולה בליבי למשוך אנטישמים ישרים ולעשותם מחסלי הרכוש היהודי'' מי אמר זאת? כולם ענו ''היטלר'' בפסקנות! מדהים היה לראות את הזעזוע שניכר על פניהם, לנוכח החשיפה הילדים השיבו בצורה מעניינת: אחד- ''הרצל היה אנטישמי''. השני- ''בבית הספר לא מספרים לנו את האמת'' ועוד...

הנהנה

New member
שוב אחזור ואומר לך אני כותב את

הדברים לא על מנת להרגיז אותך או כל משהו אחר אלא כדי לחלוק עמך ועם אחרים מידע שמנסים להסתיר ממך ומהנוער היקר שלנו של עם ישראל היקר והקדוש. מאחים יקרים שנאלצים לבהות ולתעות בשדות זרים ולחשוב שמדונה יותר טובה מרחל אימנו, ומשזמר זה או אחר או משחקן זה או אחר ניתן לחקות את התנהגותו למרות שהוא התגרש 6 פעמים ועשה עוד מעדים לא הכי רויים לחיקוי

vizini

New member
האם גילו לך, ידידי הנהנה, ששופר

הוא אתר שכולו שקר, כזב ומרמה?

מתנדב

New member
ויזיני האתר שופר לא שקר....

פשוט אתם לא מסוגלים כלל וכלל להתמודד מול הטענות של אתר שופר...

vizini

New member
אם אתה באמת חושב כך,

לא נותר לי אלא לרחם עליך. עשה משאל קצר בקרב הדתיים בפורום, ותראה אם הם חושבים כמוך על אמנון יצחק ואתרו שופר. או, קפוץ לפרום חופש וראה מה אמיר, כותב דתי, חושב על אמנון יצחק ותומכיו.

Governor

New member
`פשוט אתם לא מסוגלים כלל וכלל

להתמודד מול הטענות של אתר שופר` מתנדב ידידי, מי שאינו מסוגל להתמודד, וגם מתחמק מכל התמודדות, הם שופר, והעומד בראשו. זה שנים שאנו מבקשים כי מתווכח מטעמם יטען כנגדנו בפורומים, והתשובה היא תמיד מרך לב, פחדנות, התחמקות ומנוסה... ______________________________________________________________ 0284392761

התולעת 1

New member
מה אתה אומר?

מי שאינו מסוגל להתמודד, וגם מתחמק מכל התמודדות, זה אתה וחבריך, והעומד בראשו""חפש\ודעת אמת קריא שקר"". זה חדשים שאנו מבקשים כי מתווכח מטעמכם יטען כנגדנו בפורומים, והתשובה היא תמיד מרך לב, פחדנות, התחמקות ומנוסה...

מתנדב

New member
מה לא ברור לך, עכשיו הוכחת את עצמך

כאדם לא סימפטי, כל הכבוד מיום ליום אתם מוכיחים את עצמכם כך, טוב ללמוד מי אתם, התולעת 1 אמר לך שהוא הנציג שלהם, נכון? אז במקום לשאול אותו שאלות נוקבות ולהתווכח איתו ולגלות את האמת, אז אתה עונה לו האם זה מנהגם לשלוח את העילג והעלוב ביותר ?, זה תשובה זה?, זה התחמקות, חמוד אתם מתחמקים ולא יכולים להתמודד איתם, אתה כן מסוגל להתמודד?, אל תענה תשובות כאלה, גש ישר לעניין ותציג את שאלותיך לתולעת 1 ונראה מי צודק... התנהגות כזאת מזכירה לי ילד קטן בגן, שהדוד שלו בא לקחת אותו הביתה, והילד מתעקש שלא הדוד יבוא להוציא אותו אלא אביו, אותו ילד טיפש, כי מה זה משנה מי לוקח אותך הביתה, כך אותו הדבר אתה, מה איכפת לך מי מתמודד מולך ואת מי אמנון יצחק שולח, ומי השליח, תציג את שאלותיך בפני התולעת 1, ונראה אותך מתמודד איתו...

ומה אעשה ואינני מבין את שפתו ?

אינך מבין דבר אחד, כל הנציגים שהיו פה לאמנון יצחק היו כאסקופה נדרסת לי ולעמיתי המלומדים, התולעת אינו יוצא דופן, לאחר שהופרך באמצעות Russel's paradox כאן, הוא חוזר על אותה ההשפלה העצמית. אז איזה מין כבוד נשאר לספצימנטים ניאנדרתליים כדוגמת התולעת ? ואתה הוכחת את עצמך כאיש צבוע ועלוב כיוון שאתה מכיר את הרימה ושיטותיו לא מהיום. "חמוד אתם מתחמקים ולא יכולים להתמודד איתם, אתה כן מסוגל להתמודד?, " אם אתה מסוגל לקרוא למה שכותבים התולעת ודומיו אתגר, הרי שאתה במצב יותר קטטוני ממנו. האם נבדקת לאחרונה ?

Governor

New member
`מה היתה השאלה הראשונה`

כן, בבקשה, הצג הוכחה לקיום אלהים ממטבחו של איזאק, ונבחן אותה... ______________________________________________________________ 0284392761

Governor

New member
`זה חדשים שאנו מבקשים כי מתווכח

מטעמכם יטען כנגדנו בפורומים, והתשובה היא תמיד מרך לב, פחדנות, התחמקות ומנוסה...` אלה דברי, וצטטתם כהלכה. הציון המוענק לך במקצוע cut'n'paste הוא טוב מאד... ______________________________________________________________ 0284392761

הנהנה

New member
האם גילו לך ידידי שאמירות גורפות

הם חלולות לא ניתנות להוכחה ולרוב שקריות מראשיתן? יש לך הוכחה "שהוא אתר כולו שקר כזב ומרמה" והאם היית מוכן לצטט זאת בפני עורכי הדין של שופר? כנראה שיש לך מספיק כסף לשלם את דמי הוצאת דיבה על שופר? או שסתם אתה חובב אמירות כוללניות? שלא מותירות ספק בלב המאמין (לך...) ולצערי אני מכיר את התפיסה הלא נכונה הזו כאילו כל אתר דתי כל שהו שסותר את עמדת האתאיסט מיד הוא יטען הוא לא אמין הוא כולו אתר שקר. בסדר, לבריאות לך. אני כותב לטובתך למענך למען ילדיך. אתה לא רוצה את העזרה הזו ומטיל דופי גורף בכל הוכחה וקישור מאתר דתי. שיהיה לך לבריאות , אני לצרעי לא הכתובת לעזור לך לדעת את האמת. נכון זה נשמע מתנשא כאילו הכל בידי, כאילו רק אני יודדע את האמת אבל אני אחזור ואומר לא, אני לא היחיד שחושב שיודע את האמת גם אתה הקורא חושב ומאמין באמיתות מסויימות ויש לך הוכחות לגביהן, אבל לפעמים אנחנו משנים דיעות על דברים שחשבנו שהם אמת, לכן אם תציג טענות אחירות ותראה לי שהנוער שלנו הוא ציוני נלהב וכולם או רובם רוצים להשאר בארץ ועוד הפרכות להטענות שהצגתי אשמח לשמוע. בכל אופן לא תמיד יש לי זמן לענות חג שמח לכל עם ישראל!
בתיאבון, אל תשכחו שהרבה שמן טוב לחנוכייה ולא לבטן

vizini

New member
האם גילו לך, ידידי,

שכדי לתבוע תביעת דיבה, על התובע להוכיח כי נגרם נזק לשמו הטוב? והיות ולאמנון יצחק אין כלל שם טוב, לא יוכל להוכיח נזק כזה? אתר שופר הוא שקר, כזב ומרמה. כדאי שתפתח את העיניים ותתחיל גם להסתכל על מקורות לא מוטים וללא אינטרס ונכונות לשקר עבור האינטרס הזה. ואם אתה לא רוצה - לא צריך. שיהיה לך חג שמח.

הנהנה

New member
ויזיני היקר

אמיר הוא דתי לאומי וידוע הדיעה של חלק מהדתיים לאומיים על הסתיגויותיהם מדרכי שופר בקירוב רחוקים. ולכן לא לחינם הוא יאמר את דבריו, להיפך הייתי מתפלא אם יאמר אחרת. חבל שבמקום לענות לעניין תוקפים את שופר וכמובן שאם הייתי מביא מאתר דתי אחר היית תוקף גם אותו עד מתי הסחבת הזו? אתה חושב שכך אפשר לחיות? לא רוצה לדעת, תאמר איני רוצה לדעת, אני מעוניין להאמין לאתרי נאצה נגד הציבור החרדי. זכותך לומר כך וזכותי לחשוב אחרת. ואם משהו מהקוראים מעונין במידע מאתר אחר שצולב למידע של שופר אני יכול הביא גם כן. אבל לדעתי אין צורך, מי שלא מאמין לשופר לא יאמין לכל מידע מאתר דתי אז מה אפשר לעזור לו? תפילה בטוח, אבל יותר מיזה? לא ידוע לי.

הנהנה

New member
תביא לי בבקשה מקור אחד המפריך את

את מצב האלימות בבתי הספר, את חוסר הידע של הנוער שלנו ביהדות ובנושאי חנוכה, ואת חוסר הידע על הרצל. האם יש לך הוכחות הפריכות את הטענות וההוכחות או שרק נוח לזרוק ביטויים באוויר ושמחתי מאוד שברכת אותי שיהיה לי חג שמח אני שמח שגם אתה מרגיש שזה חג וררך אגב ראיתי בסקר שנערך על מצב שמירת המסורת בארץ ושמחתי לגלות שאחוז לא מבוטל מדליק נרות חנוכה וגם בחול בין המצוות הכי מקויימות זה נרות חנוכה אם תרצה אביא לך קישורים בנידון אה, סליחה זה מאתרים דתיים לא אמינים טוב אז אם משהו אחר מעוניין שאביא לו את הקישור לסקרים הנ"ל אחש בשבילו ואביא לכאן. רק אם תבקשו תקבלו... סתאאאם פשוט אני קצת עייף אז אולי אם משהו יבקש אז בערב אחפש את הקישורים חג שמח והרבה אור נר מצווה ותורה אור

למעלה