אבולוציה וחייזרים

lightflake

New member
אתה היית אדום גם בתחילת הדיון?

או שעשית החלפת צבע במהלך הדיון כדי לשרוד טוב יותר בתנאים האינטרנטים הקשים... בכל אופן דווקא בחרת באחד הניקים היותר "מסריחים" שאפשר לבחור.. חחח..

../images/Emo67.gif

האמת שאני לא יודע איך א. קולי מריח, למרות שיצא לי לדעת עוד כמה חודשים (אני מתחיל ללמוד ביולוגיה באוקטובר). אם אני רואה שזה באמת מסריח אני משנה את זה לחיידק שמריח טוב יותר

Amalthea

New member
אוהו כמה שהוא מסריח

אחרי כל מעבדת מיקרו אני צריכה כמה שעות כדי להתגבר על הטראומה. אבל כל החיידקים שיצא לי לעבוד איתם (ולהריח בלי למות...) די מסריחים. הייתי הולכת על איזשהו מין של שמרים. הם מריחים כמו בצק לפיצה

אני מסריח?? ../images/Emo67.gif

טוב. אני הייתי משנה את הניק לSaccharomyces cerevisiae אבל אני חושב שזה לא יהיה כזה קליט (אף אחד לא יגיב לי כי אף אחד לא ידע איך לכתוב את השם
)

מה ההגדרה שלך ליעילות?

מבחינה אבולוציונית, לדעתי הם יותר מוצלחים, מכיוון שהם קיימים יותר שנים ושרדו יותר הכחדות המוניות. אחרי שאנחנו נשרוד איזה שתיים שלוש הכחדות המוניות אני אולי אסכים איתך...

קשה לי לכמת את זה,

גם זה תלוי מאיזה כיוון מסתכלים על זה. אם אתה מסתכל על ברמת המין- אז אפשר להגיד שהומו ספיינס הרבה יותר "יעיל" מכל חיידק בנפרד. מצד שני, יש גם דברים שחיידקים יכולים לעשות שאנחנו לא (כמו למשל, להפוך לנבגים. יש זמנים למשל שהייתי ממש רוצה להפוך לנבג.) האמת שבני-האדם שרדו הכחדה המונית אחת לפחות שאני יודע עליה (דוקינס דיבר עליה בthe ancestor's tale)

מבחינה אבולוציונית

לדעתי, המינים המוצלחים הם אלו ששרדו הכי הרבה שנים והתפצלו להכי הרבה תת מינים. האיברים המוצלחים הם אלו שקיימים אצל הכי הרבה מינים, כגון כנפיים, עיניים, אבל לא מוח אנושי. לאדם בינתיים לא היה מספיק זמן כדי לראות אם הוא באמת מוצלח או לא...

מוח אנושי?

סביר להניח שלפחות לחלק מהאבות הקדומים שלנו היה מוח אנושי. אין שום ספק שפליאומינים מסוימים במורשת שלנו היו בעלי מוח מפותח, שהיה עונה להגדרה (האינטואיטיבית משהו) שלך ל"מוח אנושי". אגב, לא כל כך הבנתי מדוע מין מוצלח הכוונה היא למשהו מלבד "כזה ששרד הכי הרבה זמן" - גם אם הוא התפצל להכי הרבה תת מינים. באופן עקרוני, המרק הקדמוני התפצל להכי הרבה תת מינים. האם זה אומר שחיידקים, אם כן, עונים להגדרה שלך? אני חושב שהמוח, אם תניח לו להיות מוח ולא "מוח אנושי", הוא ללא ספק אחד מהאיברים המוצלחים (והנפוצים) בטבע. בין אם זה השק שוקק החשמל שבתוך הגולגולת שלנו, ובין אם זה צבר של נוירונים ביצור פרימיטיבי.

כמובן שהמוח היה רעיון לא רע...

אם כי בתור בעליו של אחד כזה אני רחוק מלהיות אובייקטיבי. בכל מקרה, כמו שכתבת, כן – לדעתי החיידקים בינתיים הם די מוצלחים. אני בטוח שאנשים שיותר מתמצאים ממני היו יכולים להצביע על חיידקים מסויימים שהיו יותר מוצלחים מחיידקים אחרים. והיונקים, עם כל הכבוד לשליטתם לכאורה בעולם של היום, עדיין לא שרדו מספיק הכחדות המוניות לטעמי (הסובייקטיבי) על מנת להיקרא "רעיון מוצלח"... אני אומר שנחכה עוד מליון שנה, ונראה אם האדם ישרוד את התחממות כדור הארץ, כמה פגיעות אסטרואידים, צפיפות אוכלוסין, וכו'. לדעתי סיכוייו נמוכים מסיכויי החיידקים, החרקים, ואפילו עכברים ודומיהם. אנחנו פשוט גדולים מדי, פיזית, ועל כן גופנו בזבזני מדי באנרגיה ובמזון שהוא צריך על מנת לשרוד.

יונקים, או בני-אדם?

יונקים קיימים עוד מלפני הכחדת הדינוזאורים. שזה פלוס מינוס לפני 65 מיליון שנה. לא רע בשביל חבר'ה שעירים לופתי שליה כמונו. מצד שני, האדם אפילו בצורתו הפרימיטיווית ביותר (ה. ספיינס ארכאי) לא קיים אפילו מיליון שנה. אבותינו הקדמונים לא היו מוצלחים כל כך (המעניינים אם כי לא המוצלחים במיוחד. ישנם חלזונות שנותרו אותו דבר מאות מיליוני שנים). אני אומר, תן לאנושות צ'אנס. אנחנו מסוגלים לטריקים די מתוחכמים (כאלה שאף מין אחר מעולם לא יהיה מסוגל להם), אז נחיה (אני מקווה) ונראה.

ואם הכל יידפק

נוכל להחזיר את ברוס וויליס (עם טוסיק חשוף) לעבר כדי שיוכל לבדוק ולראות מה קרה.

../images/Emo31.gif

אני מעדיף להחזיר לעבר את אנג'לינה ג'ולי עם חזה חשוף כדי שתבדוק מה קרה

זה שיש יותר חיידקים מאנשים...

מרבית המינים בעולם הם חיידקים, לא? נראה שהם יותר מוצלחים מאיתנו

כל חיידק בנפרד,

או כל החיידקים ביחד? אני די בטוח שכל חיידק בנפרד הוא אינספור מונים יותר חסר אונים בהשוואה לבן-אנוש. מצד שני, כקבוצה הם ככל הנראה יחזיקו מעמד הרבה אחרינו.

עצם השימוש במילה "ציביליזציה"

מניחה שהם לא יהיו אינטליגנטיים בלבד, אלא גם יחיו בחברה, ולא סתם חברה אלא כזו מפותחת ו/או בעלת ייחוד כלשהו.

22ק ו ס ם

New member
לא בטוח

תחשבי על תסריט שבו יצורים מסוימים הגיעו לטכנולוגיות של שיבוט מושלם ואין להם צורך יותר באנשים אחרים בסביבה שלהם. יתכן שיש מספר קטן של יצורים שמשבט את עצמו בלי אינטרקציה אחד עם השני. הדימיון שלנו מוגבל כי אנחנו יצורים חברתיים בעלי רגשות מסוימות וקשה לנו לדמיין יצור שיחיה 1000 שנה לבד בלי אף אחד לידו, אבל זה עדיין לא אומר שזה לא אפשרי.

למעלה