../images/Emo45.gif
אגב, כאח בן 14 לאחות בת 12, אני יודע שאנחנו רואים (כל המשפחה) את "One Tree Hill" ו"The OC" (למרות שהאחרונה מומלצת לצפיה מגיל 14 ומעלה), ואם היא לא מבינה משהו, אנחנו מסבירים לה באופן פתוח וגלוי - כך שמגיל צעיר היא מבינה מה מותר לה ומה אסור; היכן עליה להפעיל שיקול דעת והיכן עליה לסרב להצעות שונות. בסופו של דבר, איננו רואים אזכורים במחשבה לאתרי פורנו, אני לא מוצא פאקטות של סיגריות בחדרה וכן הלאה... כאשר היא צופה בסדרות כאלו, היא לומדת להבין את השלכות מעשיה בגישה הפתוחה, והיא מבינה שדברים כאלו מותרים, אבל מזיקים - ולכן היא לומדת לנהל את חייה בעצמה, כבנאדם שמודע ל"רעות וחולות" כסיגריות, סמים, סקס בגיל צעיר, הריון בלתי רצוי ועוד, אך יודע להמנע מהן. כתוצאה מכך, בניגוד לילדים אחרים בגילה (וכנראה כמו אחותה של חופית19), היא לא מתחילה לעשן סיגריות או לגלוש באתרי פורנו "בגלל שזה אסור". היא מודעת להשלכות של דברים כאלו, וסביר להניח שלא תתקרב אליהם גם בגיל מאוחר יותר. כיום, אני סומך על יקי ושאר אנשי yes Weekend, שלא יביאו סדרות שבאמת נחשבות ל"פשע כנגד האנושות", אלא סדרת נעורים עם מוסר השכל כלשהו, שבאמת תתרום משהו מעבר להעברת שעת צפיה מהנה. חוצמזה, אם אתם מחפשים סדרה שבאמת מציגה תכנים בלתי ראויים לילדים מתחת לגיל 14 לפחות, לכו לערוצי הכבלים (ע"ע HBO). על התכנים הללו אפשר להתלונן, ואולי התלונה אפילו תחשב לגיטימית (על הבאנגים, החשיש, הקללות והסקס ב"פמליה", לדוגמה, אפשר להבין מדוע תתלוננו - למרות שהסדרה מציגה את החיים בלב השואוביז, בהוליווד כמובן), אך על תכנים שמוצגים בערוצי הברודקאסט בארה"ב, שעליהם מופעל רוב כוחה של הצנזורה האמריקאית, אני סומך שיצאו "נקיים" מעירום, עישון סמים ודברים שילדים בני 12 באמת לא אמרים לראות.