אולה, אמיגוס

yanivca

New member
אולה, אמיגוס../images/Emo70.gif

מה שלומכם
אני יניב, כותב לרוב בפורום "ילדים להורים פרודים". יש לי שאלה אליכם - יש מצב, שלצערי חוזר על עצמו הרבה פעמים אצל ילדים להורים שהתחתנו בשנית: ריבים עם בן/בת הזוג החדש/ה של ההורה. הילדים מסרבים לקבל את ה"הורה" החדש, מסרבים לקבל בסמכותו, לא רוצים לראות בו כמי ש"משלים את החסר" (כי הילדים, מבחינתם, אין להם שום דבר, לרוב, נגד ההורה הביולוגי). וההורה, מצידו, פעמים רבות עומד בצד ושותק - או אפילו גרוע מזה - מצדד בבן-זוגו, דבר שיכול פשוט להטריף את הילד. מיותר לציין (באמת מיותר?) שהדבר מעכיר את האווירה בבית. המקרה הזאת, לצערי, לא נדיר כ"כ, וקורה גם אחרי שההורה ובן-זוגו גרים ביחד שנים רבות, ולא רק תקופה קצרה (כלומר, הילדים היו יכולים "להתסגל" לנוכחות בן הזוג). מה אפשר לעשות במצב כזה...

gila411

New member
תיתן לי אתה את התשובות

בתור ילד להורים גרושים, מה אתה מצפה מהאב/אם חורגים? איזה פונקציה הם אמורים למלא? איך הם אמורים לפעול כדי לקרב את הילד אליהם? איך לגרום לילד להבין שזה הבן/בת זוג חדש/ה של ההורה, שזה מה שההורה בחר וזה לא מוריד ולא מעלה מאהבת ההורה לילד? האם לדעתך אין להורה החורג שום סמכות לגבי הילד? האם אתה חושב שההורה החורג לא דואג באמת ובתמים לילד, עם כל הקושי שבדבר? (הקושי להורה החורג הוא זה שהוא נותן מעצמו בידיעה כמעט ודאית שמה שהוא יקבל חזרה זה נניח זלזול או כעס מצטבר וכדומה) מעניין לשמוע את הצד השני

yanivca

New member
שאלות יפות

על חלקן יש לי תשובות, אך לצערי אני נורא ממהר. התשובות יבואו מאוחר יותר במהלך הערב.

yanivca

New member
אולי באיחור קל, אבל

לפחות יש תשובות. כשאבא שלי, בזמנו, לקח אותנו לכל מיני מקומות עם החברה שלו, לא ציפיתי ממנה לכלום. שלא תמלא שום דבר, שלא תהיה שום פונקציה. כעסתי עליה ושנאתי אותה (בדיעבד לא בצדק) על זה שהיא זאת שמבחינת אבי תמלא את המקום של אימי
אין מצב
למזלי, היא לא ניסתה לעשות שום דבר "אמהי" כדי לקרב אותנו אליה, והיא בסה"כ התנהגה כמו "החברה של". באנו אליה לאחרוחות שישי, ובאנו (שאני מדבר בלשון רבים, אני מתכוון אני ואחים שלי) לבקר מדי פעם והכל, והיא בסך הכל הייתה מארחת נחמדה. ואני ואחים שלי מסתדרים איתה בסדר גמור, לאף אחד לא אכפת שהיא כאילו "ממלאת המקום של האמא". בקשר לסמכות - היא באופן ספציפי מעולם לא ניסתה למלא את מקום האם מבחינתנו. ואני מודה לאלוהים על זה. מי יודע איך זה היה נגמר אם היא הייתה חושבת שהיא מחליפה את ה-אמא שלי. אבל מה שכן, זה שהיא נהייתה מעין "חברה" שלי ושל אחים שלי. והאמת? האמת האמת? הכי אמת שאפשר
אני לא ממש חושב שלהורה חורג יש סמכות על הילד. בכל אופן לא כשהילד כבר בוגר יחסית (גיל 10, קצת לפני, קצת אחרי). בטח ובטח שלא בהתחלה יחסית. ההורה לא מכיר את הילד, את האופי המיוחד שלו, את ההתנהגות שלו, את דרך הטיפול בו כמו שהורה ביולוגי (והכוונה כאן היא להורים שבאמת דואגים, שבמציאות שלנו גם זה מתחיל להיות מצרך נדיר יחסית) מכיר. לכן, גם אם ההורה החורג מתכוון להוות סמכות, הדבר צריך להיות לאט לאט (שהתהליך יתפרס על שנים, ולא על שבועות או חודשים), וגם זה באופן מוגבל. כי אחרי הכל, הילד וההורה החורג הם סך-הכל שני אנשים זרים ש"נכפו" אחד על השני. אין צורך להפוך את ההכרות הזאת להיררכיה. בשביל זה יש לילד את ההורה הביולוגי (זה שהוא חי איתו). ומהסיבה הנ"ל, לא תמיד ההורים החורגים באמת ובתמים דואגים לילד, אלא עושים את זה יותר מתוך חובה לבן/בת זוגו. ולדעתי, כשקורה מצב כזה, הילד מרגיש את זה. ואם ההורה החורג רוצה להוות סמכות אמיתית (או לפחות דמות אב/אם אמיתית), הוא צריך להבין, בדיוק כמו הורה ביולוגי, שמעשיו לא בהכרח יגרמו להכרת תודה אצל הילד. בדיוק כמו בהורות ביולוגית. כאילו הילדים מקבלים בחיוך והבנה כל מה שאומרים להם...

לוותר להם במקום לוותר עליהם

להבין שאמא ו/או אבא הם אנשים עם רגשות ורצונות ומחשבות וגם הם נסחפים לפעמים ועושים טעויות(ואפילו הרבה) וכועסים ונעלבים...בדיוק כמונו וגם הם,בדיוק כמונו,מחפשים את עצמם ואין לצערינו מתכון להורות מושלמת וכל אחד מנסה עם המרכיבים שיש לו להכין את התבשיל הכי מוצלח שאפשר,ולסלוח להם ולאהוב אותם,למרות הכל כי לא משנה מה,הם האמא ואבא היחידים שיש לנו. ואני לא חושבת שה"הורה" החדש צריך להפגין סמכות,לפחות לא בשלב ראשון,זה התפקיד של הביולוגי וחורג שלוקח על עצמו את התפקיד הזה מכניס את עצמו בדרך כלל למלכודת,ההתערבות של חורג,כאשר מערכת היחסים היא לא אידאלית,צריכה לדעתי להעשות בארבע עיניים בין החורג לביולוגי אם בכלל ואותו דבר כאשר לילד יש הסתייגויות מהזוגיות של ההורה. אבל מילת המפתח היא לסלוח להם,וגם לעצמנו לבלוע צפרדעים בשקט ואז לבוא לביולוגי ולספר לו מה מפריע,להתעלות על עצמינו ולהסביר את עצמינו לכל הצדדים,בשקט,בבהירות כי הרבה פעמים הם באמת באמת עם כל הכוונות הטובות לא מבינים מה לא בסדר ובשעת כעס ההסברים שלנו לא ממש ברורים ודי פוגעים בדרך כלל.

אה ולא פחות חשוב

להפסיק עם רחמים עצמיים,מכל הצדדים,זה לא מוביל לשום מקום ולא עוזר בכלום

yanivca

New member
טוב,

דבר ראשון - באמת צריך לוותר על הרחמים העצמיים. זה בלי קשר. דבר שני - אני מסכים איתך שצריך, באופן עקרוני, להבין שההורים גם הם בני אדם. מצד שני, הדבר הזה צריך לרוץ לשני הצדדים - שההורים יבינו שגם הילדים הם בני אדם, ולפעמים מרוב שההורים מצפים מהילדים להבין את זה, הם שוכחים את זה בעצמם. כלומר, זה לא סוד גדול שיש אנשים שפשוט לא מסתדרים אחד עם השני. ככה זה המין האנושי, לא כולם מסתדרים עם כולם. ויכול להיות שנגיד אני לא אסתדר עם החבר של אמא שלי. בלי קשר לעובדה שהוא חבר של אמא שלי, אני פשוט לא אסתדר איתו. ואמנם יגידו אנשים שגם אמא צריכה לפתח מערכת יחסים, וכל זה, אבל שוב - הדבר פשוט פוגע בילד (אני, לפי הדוגמה). אז במי צריך להתחשב
בהורה שיכול להפגע בכך שהאהבות שלו לא מסתדרים בינהם, ויכול להפגע מאיבוד בן/בת זוגו או בילד, שעצם העובדה שדמות הורה "שורצת לו בין הרגליים", והוא פשוט לא מצליח להסתדר איתה
אותו משפט, שאומר שגם הורים הם בני אדם, הוא נכון במאה אחוז. אבל מפספסים בו (ובגדול) את החלק של הילדים. הוא פשוט לא מתחשב בילדים, ולכן צריך למצוא את האיזון. ועוד דבר, אם ההורה החורג משמש (כפי שלדעתי זה צריך להיות) כ"בן בית" בבית, ולא מנסה "להטיל את מרותו" על בני הבית, אז מה הוא שונה מסתם אדם שדעתו שונה מדעתו של הילד
למה הילד הוא זה שצריך לוותר
אחרי הכל, לילדים באמת יותר קשה לוותר למישהו שמנסה להכנס לנעליו הגדולות של ההורה הביולוגי.

מסכימה איתך לגמרה

אבל מה קורה כשהחורג גר איתך בתוך הבית?אז הוא כבר לא עוד מישהו שדעתו שונה,לפעמים הוא מישהו אחר באופן מוחלט ממה שהיית מאחל לאמא/אבא אבל אין מה לעשות,הוא שם,בדיוק כמו שלו אין מה לעשות(כדי להשאר עם האהבה שלו,לא חכמה להגיד הוא יכול ללכת)ואתה שם וכל הצדדים צריכים ללמוד לתקשר ולשים את העוקצנות בצד ונכון אתה צודק זה קשה,וצריך לפעמים לוותר על האגו(נכון לגבי כל הצדדים)אבל בשורה התחתונה זה שווה כי זה ההורים שלך ואלו הבחירות שלהם ואם תדע להראות לכבד את הבחירות והרצונות של אבא/אמא הם ילמדו לכבד את אלו שלך ויהיו הרבה יותר נכונים להקשיב ולתמוך ולצדד בך,כי הם לא יבואו מעמדת התגוננות מתמדת . תתבגר,תתגבר,תסלח,אל תשכח,רק תסלח זה רק יעשה אותך בן אדם יותר טוב בחיים

בוקר טוב לך יניב

אני חייבת להודות שאהבתי את צורת כתיבתך ותוכן דבריך,יאמר לזכותך שהדברים שלך יצאו באופן ענייני ולא רק כדי לפגוע או להצטדק. יניב,השאלה היא לא הויתור,אף אחד לא חייב לוותר נגד רצונו ולהישאר כעוס מבפנים,החלף את המילה וויתור ב-השלמה או קבלה של מצב,תאמין לי , יהיה לכולם יותר קל. יניב אמנם הוחלט בפורום זה שהמשתתפים בו הם מבוגרים,אני חייבת להודות שהארת לי אישית כמה כיווני מחשבה ועל כך תודה. יניב,החיים הם דינמים ומאד משתנים,אני בטוחה שבמהלך הזמן עם ההתבגרות הנפשית דברים יקבלו פרופורציה והזרימה תהיה יותר טובה,ילד נבון כמוך ימצא את דרך המלך. עוד מילה לגבי בת הזוג ה" חורגת" אתה ציינת שהיא לא לקחה סמכות הורית ולא ניסתה להחליף את אמך,אני מציעה שתגדיל ראש ותראה בזה דגל של כוונות טובות מצידה ותעריך זאת. אני בטוחה שתעשה זאת, לא חייבים לאהוב ,רצוי לזרום ולכבד. בהצלחה יניב

yanivca

New member
משהו קטן

בקשר לבת הזוג של אבי: היא ואבא שלי גרים ביחד כבר כמה שנים טובות. כבר הרבה זמן שאני והאחים שלי ביחסים ממש טובים איתה. תאמיני לי שהערכתי את זה שהיא לא ניסתה לקחת סמכות.... מתישהו במתחילת היחסים שלה ושלה אבי היא אפילו אמרה משוה בסגנון "תשמע, אני לא אמא שלך, אבל....". נראה לי אז התחלתי לקבל את המצב שאבי והיא ביחד כדבר חיובי. ותודה

עלמה 3

New member
יניב, הורדת לי ריר, פשוט נער מדהים

הלוואי והבן של בעלי היה רואה את זה כמוך, הכל היה יכול להיות הרבה יותר נפלא, עבורו ועבורנו. זה המוטו שלי שאני לא אמא שלהם אלא רק אישתו של אבא, רק לקבל את זה באור חיובי, בפשטות כמוך

noamic

New member
וואו יניב אתה פשוט מדהים -

אתה לא צריך לשאול . יש לך את כל התשובות הנכונות. ושוב - בן כמה אתה ? איזו בגרות. איזו רגישות. תענוג. אז הפעם יותר ברצינות. אתה לדעתי מאד צודק בהתייחסות שלך ובדרישות שלך. אני למשל חושבת שזה מאד קשה לכפות בן זוג על ילדים, ואם הדבר נעשה בכפייה, ו/או אחד הצדדים - הילדים או בן הזוג החורג לא מרגישים נוח בסיטואציה - צריך לפרק את החבילה ולא לאנוס - לא את הילדים ולא את בן הזוג. אם לילדים לא טוב - אבל ממש לא טוב - (לא כגחמה או אגואיזם לקבל הורה בלעדית) - עם בן הזוג - כי כמו שאמרת - לפעמים לא מסתדרים. לפעמים אין כימיה או אפילו סלידה - אני חושבת שצריך לשים את הילדים במקום הראשון - ולפתח מערכת זוגית רק כשיגדלו ויעזבו את הבית - או לשמור עליה משני בתים נפרדים. אבל לא להכריח ילדים לקבל בן זוג שהם לא מוכנים לקבל. אפשר בדרך לנסות להגיע להבנות הסדרים, וכו, אבל אם זה לא הולך - אז לדעתי - טובת הילדים קודמת. למשל - אם הילדים לא מוכנים לקבל מרות הורה חורג - צריך ההורה הביולוגי לקחת את המרות על עצמו ולא לערב את בן הזוג . בקיצור - אם עפים ניצוצות - צריך להרגיע את האוירה ולא להטיל מרות מכוח היותנו מבוגרים או קובעים. בהחלט בהחלט צריך לתת לילדים את מלוא תשומת הלב וההתחשבות באיך שהם מרגישים ומה הם רוצים. ולא רק בדיבורים אלא בעיקר במעשים !!!!!! אני לא חושבת שנכון שיהיו בכלל עימותים קשים בין הורה חורג לילד באיזו זכות ??? בקיצור -לדעתי - במקרה של קונפליקט עמוק ובלתי פתיר בדרכי נועם - טובת הילדים קודמת. ואת הזוגיות אפשר לקיים משני בתים נפרדים. ואני תוהה לגביך - האם בת זוגך של אביך מאד מפריעה לך ? הרי אתה טוען שאתה מסתדר איתה והיא על הכיפאק, ולא מנסה לתפוש את מקום אמך וכו, אשמח אם תפרט את המקרה הפרטי ולא תכנס להכללות כי בהכללות זה אף פעם לא עובד. הכל כל כך מורכב ורגיש ושונה 180 מעלות ממשפחה למשפחה - ואפילו מאח לאח באותה משפחה. בכל מקרה - יש לך יכולת נפלאה לדבר נכון על הדברים - אז התשובה הכי טובה שלי כרגע - היא - לדבר. להעלות את מה שאתה חושב ומרגיש בדיוק כמו שאתה מעלה כאן. שיהיה לך רק טוב !

blonda3

New member
יניב ונועמיק../images/Emo45.gif

חבל שהגרוש שלי ואשתו לא קוראים אותך פה בפורום. וגם את מה שכותה יניב. כמה חכם וכמה נכון. הייתי שמחה גם לו הבת שלי היתה קוראת אולי זה היה קצת מקל עליה את ההתמודדות עם מה שהיא עוברת שם..... מה עושים כשהורה חורג חורג מסמכיותיו? או כשהבן זוג שלו בשביל "שקט תעשייתי" מגבה אותו.... ולא את הילד שלו?

noamic

New member
ולהורה חורג אסור לנסות להכנס לנעליו

של ההורה הביולוגי. אקסיומה !!!! ( אלא אם אימץ את הילד וההורה הביולוגי לא מתפקד)

עלמה 3

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif מסימה איתך נועמיק

על כן אני לא אוהבת את הביטוי , אמא/אבא חורגים, אני תמיד ראיתי והצגתי את עצמי כאישתו של אבא, בלי להתימר ולקחת את התפקיד של האמא הביולגית. וכפי שאת אמרת אלא אם אימץ את הילד וההורה הביולוגי אינו מתפקד או אינו בין החיים.

rolan

New member
אולה יניב ../images/Emo70.gif

קודם כל, יופי שבאת לשפוך, להתייעץ ולשתף...
עכשיו לעצם העניין, אני מבינה שאתה מביא כאן את סיפורך האישי ולא משהו כללי שפתאום קפץ לך לראש... נכון
אז אם לצאת מנקודת הנחה שהעניין אישי, שאתה בעצם לא מסתדר ולא מקבל את סמכותו של החבר/בעל של אמא, עד כדי כך שאתה סבור שאולי זה יגרום לפרידתם (אני טועה?). אני מציעה שתשוחח עם אמא ביחידות - לנסות להעביר לה את המסר והקושי שלך. אם זה כבר נעשה (השיחה), ולא קרה כלום, הייתי זזה צעד אחורה, לא מתערבת ולא אומרת כלום. תראה - אתה בן 19, עוזב או עזבת את הבית, התגייסת או מתגייס, בתוך תקופה קצרה כבר לא תהיה ממש שותף פעיל במה שקורה שם, תלך לעניינך, אמך תישאר שם לבד. היית רוצה לראות אותה עכשיו מוותרת על הזוגיות שלה, זו שאתה לא מסתדר איתה, ואח"כ כשאתה תלך לעשות את הדברים שאתה רוצה/אוהב/משתוקק לעשות, והיא תשאר לבד
למה יניבוש, למה אתה חושב שאתה יכול לשלוט כך בגורלם של אנשים
אתה היית מוותר
אתה היית משנה מצבים בחייך (הבוגרים כשיהיו) בגלל שאמא לא מסתדרת איתם
היית חי את חייך למענה ללא מימוש שאיפותיך
אתה כבר בוגר, תן לחודשים הספורים הללו לעבור בשלום, ממילא התקופות הקרובות יהיו רק לביקורים... מקווה שלא נפגעת ואתה מבין את כוונתי...

yanivca

New member
אני אכן מבין

אבל נקודת המוצא שלך הייתה שגויה, לצערי. אמנם לאבי יש חברה כבר כמה שנים, אך אני והיא מסתדרים מצוין. אימי גרה לבד, והנושא אינו אישי, אלא יותר כללי. ויש לי שאלה קטנה: בינינו, איזה מלחמות קורות שההורים לא אוהבים את החבר/ה של הילד/ה, נכון...
אני מקווה שתביני לאן אני חותר. ובוקר טוב לכולם

למעלה