ושוב שלום, וקצת פירוט:
לפני הכל - אני בן 19 וחצי, בצבא. לכן לא הייתי כאן כל השבת (כל פעם הדיונים האלה שאני פותח הם לפני שבת..
) ועכשיו, לתוכן ההודעה (או ליתר דיוק - תגובות לכולם):
1. אם אני לא טועה, התבקשתי ע"י אחד ממשתתפי הפורום להרחיב על המצב של אבי וחברתו לחיים, אז גם אם לא - הרי לכם: ההורים שלי ביחסים נהדרים, ואני גר עם אימי. מעט זמן, יחסית, אחרי הגירושין, אבי מצא לו "חתיכה חדשה", שבהתחלה נראה כלא יותר מאחת כזאת. מהר מאוד התברר שהיא אישה מאוד נחמדה. למיטב ידיעתי זה היה יותר בזכות האחים שלי, שהיו הרבה יותר פתוחים, ואני פשוט נגררתי אחריהם. כך או כך, כל הסיפור יצא לטובה (לאחרונה, אני מתחיל מעט לערער בנחמדותה של הגברת, אבל מאז ועד היום עברו כמה שנים טובות, דברים השתנו, והכי חשוב - אני התבגרתי והתחלתי להבין).
2. כולכם באמת מדברים פה יפה על "לדבר עם ההורה הביולוגי/חורג" ולהסביר לו, הרי "בטוח הוא יבין", "צריך להלבין את המצב ביניכם", ועוד כהנה וכהנה דברים. אך אתם שוכחים כמה דברים בסיסיים מאוד -
(א) זה נחמד לקוות שהכל התסדר רק בדיבורים, באמת.
(ב) ודבר יותר חשוב - העובדה שאתם, כהורים, כותבים בפורום הזה מעידה על אכפתיות, על שגריר של רצון טוב שיש בכל אחד מכם באיך להפוך את היחסים שלו ל*מעט* יותר טובים, ואולי גם, אם אפשר, על הדרך ככה, לייעץ לאחרים מניסיונכם.
אתם נכנסים לפורום הזה.
לכם אכפת. לא כולם כאלה. לא כולם חושבים דבר ראשון על טובת על הילידם, וגם אם הם חושבים שהם כן, לפעמים זה אובד להם בדרך לעבודה ו/או בחזרה לבן הזוג. כולכם באים מבסיס דומה - של אכפתיות אמיתית, עמוקה, מהלב. וזאת גם נקודת ההנחה שלכם - משהו בסגנון "למי לא אכפת מהילדים שלו?". אבל אתם שוכחים שאתם "קהילת המובחרים" שבין ההורים במשפחות מרוכבות, ואתם פה מרצונכם ומכוונותיכם הטובות.
3. בקשר למה שnoamic אמר - אני אתחיל ואומר שאף פעם לא אהבתי את ורדה רזיאל ז'קונט. היא נורא ממורמרת. וגם אי אפשר לפתור כל בעיה משיחה של 2 דקות בטלפון. והכוונה בשאלה שלי הייתה "מה אפשר לעשות כדי לפתור את המצב הזה שההורה החורג והילד אינם מסתדרים?", כמובן. השאלה הזאת, מסתבר מהודעתך, מתחלקת לכמה חלקים (שבינהם גם "מה לעשות עם זה שלפעמים רבים?", או "מה לעשות עם העובדה שההורה הביולוגי תומך בחורג לפעמים?" וכו'). זה לא חכמה לכתוב "אולי הוא צודק?", כי באותה נימה "אולי הוא טועה?". אי אפשר לדעת, והרעיון בשאלתי היא לא לפסול את ההורה/ילד, אלא למצוא באמת ובתמים פתרונות למצב הזה. יש הבדל של שמיים וארץ בין "אולי הוא צודק?", ולבין "אולי תקשיב מה
כן יש להורה לומר, ולשקול את דיעותיו בצורה רגועה, שקולה ואובייקטיבית יותר?".
4. בהמשך לאותה הודעה של noamic - קורה שגם ההורים חלשים אל מול בני זוגם. כמו שקורה (להבדיל אלף אלפי הבדלות) שיש אשה שחלשה אל מול פני בעלה המכֵּה, או "סתם" נערה שחלשה אל מול בן זוגה (דבר שלעיתים נגמר בניצול, ולעיתים לא).
5. בקשר לאחת מהודעותיה של rolan - גם כשאימי התגרשה מאבי, אז אביה (סבא שלי, כלומר) נשם לרווחה. בהתחלה הייתי בהלם מההסתייגות שיש למשפחה מצד אימי למשפחה מצד אבי (רק יותר מאוחר התברר לי שזה רק סבא שלי, ובתחילת הגירושין גם הייתה זאת אמא שלי שאמרה דברים שלא במקום), אבל אחרי זה, כשאני נפרדתי מחברה שלי, אמא שלי נזכרה להגיד לי "במילא היא לא התאימה לך". אולי כדי לנחם, אולי כי ככה היא באמת חשבה. אז הבנתי שזאת לא חכמה גדולה להיות חכם בדיעבד, גם אם הכוונות באמת היו טובות ("ואם הייתי אומר היית שומעת לי?", כמו שאביה של rolan אמר יפה מאוד בלי שיידע שיום אחד המשפט הזה עוד יהווה בסיס לדיון).
6. ובקשר להודעה אחרת של rolan המדברת על בנותיה - אני לא מצדיק את התנהגות בנותייך (או לפני המציאות, גם את התנהגותי במצבים דומים), אך לצערי טבעו של המין האנושי הוא לקבל דברים מסוימים כמובנים מאליהם - כמו עצם נוכחותה של אמא. הורים, לעומתם, יודעים מה זה לטפל בילד, לגדל אותו,
ולא פחות ולא יותר - לתת לו חיים. במלוא מובן המילה. שכן, בלי הדאגה האמהית שלהן, לא היה מתפתח התינוק וגודל. ובוא באה תמיד שניה (שמשמה אפשר להבין שהיא בת הגרה עם הורה חורג
) ופגעה בול בציטוט "אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא". ובדיוק לזה מתכוון המשפט - לכך שאם תיתן את כל כולה רק על מנת לראות את ילדה גדל, מתפתח ומתבגר, וזה זה מה שמסב לה את האושר, ולא ב"טובה תחת טובה" מצד הילדים (המשפט עלול להשמע כמו "לצאת מידי חובה" מצד הילדים, אך לא לזה התכוונתי. אלא לזה שלא מה שהילדים עושים לאם הוא עצם מהותה של אם, אלא העובדה שהילדים שם, והם באו ממנה. אמהות - בתור ילד, אתן רשאיות לתקן אותי אם אני טועה
).
7. תמיד שניה אמרה משפט יפה לעולם יפה - "אצלך הכח לשנות את זה". הסכסוך בין עדי לאביה החורג לא התחיל אתמול ולא שלשום, אלא התחיל, כמו שהיא אמרה לפני שנים מספר (שמונה, אם אני לא טועה?) את לא מצפה באמת מילדה בת, נגיד, 14-15 שתקום נגד אביה החורג, נכון? או, ליתר דיוק ש"תתעלה עליו" בבגרותה, שכן היא
סך-הכל בת 15. הדבר קשה מנטית בצורה יוצאת מגדר הרגיל לילד שצרותיו אמורות להסתכם במבחן בלשון שיש לו ביום שלישי. אני לא יודע אם אני הייתי מצליח לעמוד בזה.
8. אסתיהאחד גם אמרה (אמרה, נכון?) משפט נכון: "הורייך אמורים לכבד את רצונך". ואם להשתמש בשפה הצבאית הידועה לי מקרוב כל-כך:
אמור זה שם של דג. אמורים
אני מסכים איתך ביותר ממאה אחוז. עכשיו לכי תשכנעי אותם שהם
צריכים לעשות את זה. ודבר אחרון, בעניין דומה -
9. דובר רבות על זכותה של הילדה להחליט איפה לגור ו/או על חובתם של ההורים לקבל את רצון הילדה,
אבל במידה וההורים
לא באמת מתחשבים ברצון, הדבר צריך לעבור דרך הליך משפטי (אחרי הכל, בשורה התחתונה, זה לא הילדים אלה שבפועל יוזמים את ההעברה, אלא ההורים, לפי בקשת הילדים). ויש לי ספק גדול בקשר ליכולות שיש לילדים לעבור הליך כזה, בעיקר לאור הסמליות שיש לדבר כזה שילד יוצא ככה בפומבי נגד הורה שהוא אוהב (ואנחנו עדיין מדברים כאן על מצב שהילדים בבסיסם אוהבים את ההורים, ולא שיש בינהם שנאה אמיתית, כמו שלעיתים שומעים, לדאבוני). וזהו, להפעם. מצטער על האורך של ההודעה, אבל היה לי הרבה מה להגיב להרבה אנשים. מקווה שנשארתם עד הסוף