אז מי משלם בדייט ולמה פשוט לא להתחלק

צודק 100% אך לא לכך היתה כוונתי

אנחנו מדברים כאן על מחוות חיזור בדייט ראשון. אין במחווה זו "קנייה של המשך דייטים". שים לב להמשך הדברים שכתבתי באותה תגובה. בהתייחס למצב שאין חיזור היום.
אך אם יש רצון למפגש נוסף (דייט שני) זו הנורמה החברתית בעולם (לפחות בתרבויות המערביות). כמובן למפגשים נוספים אין סיבה שלא תהיה חלוקה בניכם, אני לא אהבתי אף פעם את החלוקה של חצי חצי, אבל פעם אתה ופעם אני בהחלט לגיטימי. ואם זה לא לגיטימי לאותה בחורה כדאי לברר מה היא מחפשת.
מקווה שעניתי בצורה מדוייקת יותר.

אני מרשה לעצמי לכתוב את הדברים כי אני בעצמי, שילמתי לא פעם על דייט ראשון (כן היו לי דייטים ש"שחכו את הארנק בבית" אך לא היתה להם בעיה להזמין 2 בירות שאני הזמנתי רק כוס קולה למשל). בעולם יש אנשים שינצלו את המרחב, לשמחת כולנו זה לא הכלל, ולכן אין ללמוד מכך על התנהלות העולם.

S h a r k 1 8

New member
אני חושב שחיזור יכול להתבטא בכך שהגבר

מזמין את האישה לצאת ואחרי הדייט הראשון מתקשר לשאול איך היה ואם היא תשמח להיפגש שוב. לא ברור לי איך כסף נכנס למשוואה. בכלל, לא ברור לי איך אישה מצפה מגבר שמכיר אותה בסה"כ כמה שעות להוציא כסף מכיסו עליה כאילו שכסף גדל על העצים. מאיפה החוצפה להיכנס לי לארנק?
&nbsp
דרך אגב, אני הייתי מצפה שבחורה שלא מעוניינת להמשיך שלפחות תציע לשלם, ואם כבר שילמתי עליה אז לפחות שכשאני מתקשר יום אחרי תטרח לענות לי ולא לסנן אותי או להתחמק בכל מיני אמתלות. כמובן שהמצב הזה רחוק מהמציאות.
&nbsp

זה לא יכול להסתיים כמחווה חד פעמית

פותח השרשור מנסה להסביר לך שמדובר בשני צדדים שיוויוניים לחלוטין, וכל אחד מהם אמור להראות איזו מחווה של רצון טוב. לא רק הגבר...
&nbsp
תשלום על הדייט הראשון עלול להעביר גם מסר שגוי לבחורה לגבי הדייטים הבאים ( שהם כביכול חינמיים ).
זה לא נעים לשלם על בחורה שאין לה כוונה בכלל להמשיך את הקשר.

אתה טועה טעות מרה

תשלום על דייט ראשון לא מעביר שום מסר (בהנחה שמדובר בהוצאה פעוטה ברמת כוס קפה- מי שמזמין למסעדת יוקרה בדייט ראשון, בעיה שלו).
ואני אומר את זה גם מניסיון. אם כבר להפך, זה רק יגרום לבחורות להעריך אותך יותר. אני לא שילמתי מעולם מעבר לדייט ראשון, אחר כך או שמתחלקים או שפעם אחד מזמין ופעם השניה.
חוץ מזה- זה תלוי במצב הכלכלי של כל אחד. למשל מי שהיום אשתי, כשיצאנו הייתה עם רכב ליסינג בלי הוצאות דלק, ולכן כמעט תמיד נסענו ברכב שלה. זה לא גרם לה לראות אותי באופן פחות גברי.
הבעיה אצלך בראש - אתה צריך טיפול. אחרת לעולם לא תגיע לזוגיות.

אז מה יש לך לתרום?

באופן כללי אנשים שכותבים בפורומים מסוג זה מעונינים בזוגיות. אם המסקנה שלך היא פשוט לוותר - אין כאן שום תובנה.

וזה נראה שלא רק ויתרתי על הזוגיות, אלא על החיים בכלל.

וודאי

אם חשוב לך להתבטא רק מאותה סיבה שכלב מלקק את הביצים, גם אם זה לא רלוונטי בכלל - שיהיה לך לבריאות

S h a r k 1 8

New member
גם ללא מסעדת יוקרה מגיעים לחשבון לא קטן

נניח שתי כוסות יין וסושי באמצע לנשנוש - עובר את ה 100 ש"ח.
&nbsp
כנראה מצאת אישה שהיא לא נצלנית בכלל.
אני פעם יצאתי עם רופאה (שמרוויחה טוב) ובדייט שלישי(!) הלכנו למסעדה ואכלנו ארוחה בינונית. החשבון היה באזור ה 160 ש"ח. היא יצאה עליי כשהסכמתי ל"חצי חצי".
&nbsp

איך הגעת לשם?

על קפה ומאפה שמעת? לא צריך לא סושי ובטח לא יין. מעולם לא התקרבתי ל 100 שקל בדייט ראשון.
אתה לא מדבר עם ילד. יצאתי בחיים שלי.
ומי שאני נמצא איתה היום היא האחרונה שלי, אבל לא ממש הראשונה שלי. יצאתי עם בחורות קודם, וממש לא התרוששתי.
אם אתה נופל בעיקר על נצלניות, אולי אתה צריך לשאול את עצמך מה אתה משדר.

דייט ראשון הוא דייט ראשון העברת מסרים במידה ויש המשך אפשר

לעביר בתקשורת, בדיאלוג

S h a r k 1 8

New member
סתם שאלה...

איפה הקו האדום שלך?
מתי את אומרת שאם הבחורה עברה את הגבול סימן שהיא נצלנית וכדאי להתרחק ממנה?
&nbsp
נניח, יצאתי עם בחורה לדייט ראשון והזמנו ארוחת בוקר (לא כוס קפה). היא לא הציעה לשלם. האם היא נצלנית?

סרטון לפותח השרשור

סרטון מתוך תוכנית ריאליטי . הנה, קח דוגמא, גבר גרוש עם 3 ילדים והוא נדרש ע"י הבת זוג שלו לשלם את רוב החשבון ( היא זרקה לו כמה פרוטות ).
הוא ביקש ממנה לפצל את החשבון ( לא חצי חצי ), אלא שכל אחד ישלם על מה שאכל ושתה. אבל זה לא הלך. היא לא הסכימה.

יש שם שני מקרים.
בשני המקרים, הדייט הסתיים בכך שכל אחד החליט שלא לפגוש את הצד השני יותר.
https://www.youtube.com/watch?v=rovJaG24m24

כל מקרה לגופו

דייט ראשון הוא מפגש של שני זרים. אחרי הדייט אתם עדיין זרים. כיוון שכך הייתי ממליצה בדייט ראשון לא להיסחף לארוחות כאלה ואחרות. להסתפק במשהו צנוע יותר. ואם כן יש כימייה, ויש רצון להמשיך אז יהיו לכם מספיק ארוחות בוקר לבלות יחד.

ללכת למפגש/דייט עם חשש שינצלו אותך/את כספך זה חוסם אותך. מציעה לך ללכת למפגש כזה עם נכונות להכיר, לראות אם לצד השני יש נכונות להכיר אותך. להרגיש את הסיטואציה, אם שניכם תרצו להמשיך להיפגש תוכלו להשקיע זה בזו בלא מעט הזדמנויות

S h a r k 1 8

New member
השקעה כספית בהופעה חיצונית

בימינו גברים ונשים כאחד משקיעים משאבים רבים בלהיראות טוב. אנחנו משקיעים בהופעה שלנו בראש ובראשונה עבורנו. חשוב לנו להיראות טוב.
אני מבטיח לך שהיו דייטים שיצאתי אליהן שאני מאד מאד מתקשה להאמין שהבחורה השקיעה מעל ל-20 דקות בהתארגנות לפני.
&nbsp
את כנראה שוכחת אבל את בחורה לא עושה טובה שהיא יוצאת לדייט. גברים ונשים כאחד יוצאים לדייטים כדי למצוא זוגיות. שניהם רוצים את זה באותה מידה. אם כך, מדוע הגבר צריך להראות לאישה שהוא מחזר אחריה או לתת לה איזשהו החזר הוצאות על ההשקעה שלה?
הרבה אנשים משווים בין דייטים לראיון עבודה. תארי לך שאת מגיעה לראיון עבודה ואת מבקשת מהמראיין לשלם לך עבור הוצאות הנסיעה, האיפור והקוסמטיקה.
&nbsp
דרך אגב, אם לנשים יש כ"כ הרבה הוצאות כחלק מתרבות הדייטים, למה צריך לשלם רק בדייט ראשון/שני? למה לא לשלם תמיד?

אנחנו באותו ראש

אבל לי לפחות זה ברור שמדובר בהלך מחשבה שדוחה את המגדר הנשי, דוחה כל בחורה.
דוחה גם אלו שמתעקשות לשלם על חלקן ( יש כאלה ).
בחורה שמשלמת על עצמה, יוצאת עם הרגשה לא טובה, והסיכוי להעמיק איתה את הקשר נמוך מאוד.
אפילו לא דיברתי על זה שבדייט השני או השלישי כבר אוכלים אוכל במסעדה, וזה עולה הרבה יותר כסף מאשר קפה ועוגה.

תרצה או לא תרצה, אבל נשים כן עושות קשר בין מתן חברה / מתן יחסי מין, לבין הוצאות שהגבר עושה למענן.
הן לא רוצות, לא מוכנות, וכנראה גם לא מסוגלות לתת מעצמן חינם. שוב, זה עולה כסף, והיא חייבת לראות זאת במו עיניה שהכסף שלך באמת יוצא מהארנק ועובר לצד שלישי.
אחרת.... זה לא רק פרנציפ, אלא שיצר המין שלה לא נדלק בכלל. ולך תסביר את זה לבחורה פמיניסטית שמדברת גבוהה גבוהה על שיוויון מגדרי... שיצר המין הנשי כרוך ( בין היתר ) בהוצאות כספיות שהבן זוג עושה עבורן.

זה בדיוק כמו שאמרת, הבחורה עושה טובה שהיא מגיעה לדייט ומהמרת על זמנה, שמה היא עצמה תצטרך לשלם על עצמה, או שבן זוגה יעשה כן.

אתה צודק בהכל, אבל

ויש כאן אבל גדול, כמו שכתבתי ישנן נורמות התנהגות. נורמות משתנות במהלך החיים בכל תחום בחיים וטוב שכך. הרי החיים דינמיים. אתה יכול לפעול בשונה מהנורמה, זה לא אומר שלא תצליח, זה רק אומר שיכול להיות לך יותר מאתגר להכיר מישהי שחושבת בדיוק כמוך. היא בטוח קיימת, ואם לומר את האמת אני בטוחה שיש לא מעט נשים שעקרונית מתנגדות לעניין התשלום בדייט ראשו. אבל זו לא הנורמה לצערי. כן לצערי. הלוואי והנורמה היתה אחרת. אם אתה רוצה להוביל שינויי חברתי, פעל לשינוי הנורמה. כך עושים מובילי שינויי. השאלה אם זו המטרה שלך. לפעמים אנחנו צריכים לשקול איפה לשים את האנרגיות. ושים לב כמה מלל ותגובות על חלק פחות רלוונטי בדייט ראשון, מפגש של שני זרים שלפעמים לא משנה מה ימשיכו להיות זרים גם אחרי המפגש. אז למה לתת דווקא לזה משקל כזה משמעותי?

tal902

New member
על החלק השני שלך אני ממש חולק

מספיק עם הטיעון של : "הבחורה השקיעה ושמה בושם ובגדים ונעליים...."
&nbsp
תאמיני לי שהיום גברים מתבשמים ולובשים מותגים שעולים כסף (עכשיו רכשתע בושם שעולה 430 שקל....) וגם הם רוצים להרשים את הבחורה. לא רק הבחורה אותם. והם אוספים אותה עם הרכב שלהם לרוב (וגם פה יש עליות דלק ש"נעלמות" מהתחשיב שלך על "הוצאות האישה לדייט" ...)
&nbsp
וזה גם עולה כסף.
&nbsp
אז דיי לאגדה האורבנית ש"נשים משקיעות יותר". אני מסכים שגבר צריך לשלם בדייט הראשון (והבחורה לא צריכה לאכול ארוחה דשנה על חשבונו) אבל מהדייט השני או השלישיש צריכה להיות לכל הפחות השתתפות.
&nbsp
ואגב, אם את הולכת על ה"למי עולה יותר היציאה לדייט". יש בחורות שאם לאדון אין רכב בכלל, הן לא תצאנה איתו לא לדייט ראשון ולא לנעליים. אז תכניסי לאותו בחור מסכן את הוצאת רכישת הרכב את "עלות הדייט/דייטים ואז כל העלויות האסטרונומיות שחישבת לאישה מתנדפות כלא היו לעומת ההוצאה הזאת
&nbsp
&nbsp
ממש מאכזבת התשובה שלך על הנושא הזה בתור "מומחית לאימון זוגי".
&nbsp
עוד רגע תגידי שהגבר צריך להגיד תודה שהגברת נאותה להיפגש איתו.
&nbsp
או שהזמן שלה יותר יקר מהזמן שלו
&nbsp
נו באמת.....
&nbsp
&nbsp
נקודת ההנחה צריכה להיות ששני הצדדים רוצים להכיר ורוצים שתהיה זוגיות ושתהייה הדדיות. רצוי כמה שיותר מוקדם בקשר.
&nbsp

למעלה