אחותי מסתבכת צריך עזרה

נטי

New member
איזור כותרת מקוממת להודעה כל כך ונילית

1. הרבה יותר אנשים מתים בתאונות דרכים, אני לא ארחיב בזה אבל אתה לא יכול לצפות שיתחילו למנוע מאנשים לנהוג או להסתובב ברחובות. 2. אף אחד לא כתב שהיא "שוכבת עם חצי עולם" - דבוק לעובדות. 3. כן, גם בגיל 20 אני עדיין ילדה ומעולם לא טענתי אחרת אבל בינתיים גם אתה לא מראה בגרות במידה רבה כשאתה זורק לי "עוד היפית"

האמת היא ששניכם לא ממש בסדר../images/Emo42.gif

אבירן גזען- .....היפית. בגלל אנשים כמוך קורים דברים..... ונטי מעלימה עין מהשפעות של סמים קלים- בניהן גם הידרדרות לסמים קשים יותר.

נטי

New member
אני לא יודעת אם מעלימה עין היא ההגדרה הנכונה

אבל יכול להיות כי אני חושבת שסמים קלים (עישונים למיניהם) הם לא ביג דיל כמו שאני חושבת שסיגריות הן לא ביג דיל. יחד עם זאת, תציצי בתגובה הראשונה שלי בה הצעתי לאח שיתקרב קצת לאחותו וכך הוא יוכל לעקוב יותר מקרוב וממקור ראשון (עד עכשיו הוא שמע מחברים) אחר ההתקדמות שלה בעניין ואז יוכל לנקוט אמצעים כשהמצב ידרוש את זה. נכון לעכשיו הוא לא דורש.

לדעתי כבר עכשיו צריך לספר../images/Emo42.gif

כשהמצב עוד לא חמור, ואפשר לסיים את כל הסיפור שהוא קטן.

נטי

New member
למה לסיים?

היא תמצה את זה כבר לבד ואם רואים שהיא מגזימה אז זה הזמן להכנס.

באסטר1

New member
בחייאת את רק בת 15

מה את מבינה מהחיים שלך? לא בא לעליב אבל ההודעות שלך תמימות ומעצבנות כל כך.. את הולכת עם הראש בקיר נניח והוא יגיד להורים (ועכשיו הוא בצבא אז ככה שלא נדע אף פעם) ההורים ילכו למשטרה ויריבו עם הילדה בגיל שלך זה בטח יגרר לאיזה בריחה מהבית..במקרה הזה לחברה שלה שבמקרה היא "הבעייתית" ומשם זה לא יגרר לעוד כמה שורות?עוד כמה "שאכטות"? ונעזוב את זה שאם המשטרה תחקור אותה והיא תפיל אנשים היא תפול יחד איתם ואז שתראי פה הודעה או בעיתון תגידי..אופס טעות שלי? תלמדי קצת לחיים ילדה בת 15 שלא נגעה בחיים שלה לא יכולה לתת עצות על בסיס הדעה שלה לבד

../images/Emo42.gif

להיות מכורים לסמים זה לא ליפול. אבל גמילה ותיק במשטרה זה כן ליפול? אני באמת לא מבינה אותך.

באסטר1

New member
בוא נעשה סדר בראש

אני זה לא דוגמא לחיים טובים ושקטים אבל אם את רוצה עצות מאחד שכן עובר ועבר את זה אז פשוט תתחילי לקרוא ולהפנים תדברים ולא ללכת ראש בקיר לא מתמכרים לסמים אם לוקחים פעם בחודש-חודשיים. אם מישהו לוקח כל יום זה אומר שיש לו הרבה כסף ואם הוא עובד אז כבר אפשר להבין שזה בנאדם על הרגלים ואם נוח לו עם ההתמכרות אז סבבה. אני יודע שגם אחרי 3 שנים של שימוש פעם בשבוע אפשר להפסיק זה לא ממכר כמו שאת חושבת..יש בזה סוג של התמכרות כי זה טוב כמו שאנשים מכורים לסקס כי זה טוב כמו כל דבר שמתמכרים אליו. האם להפסיק זה קל? כן נכנסים למסגרת שלא נותנת לך זמן פנוי ואחרי חודש אתה מספיק חזק לא לעשות את זה יותר

אתיופית

New member
באסטר, תרגיעה קצת, לא יזיק לך

בחורה בת 15 יכולה להביע דעה כמו בן 40 או מה שלא יהיה. היום אפילו בן 6 יכול להרצאות לך על מהות החיים. אז זה שהיא קטינה ממך לא עושה אותה "לא מודעת" לחיים שיש בסביבה. היום בן 40+ יכול להתנהג בקטנוניות, אז מה, בגלל שהוא מבוגר אז צריך לסתור את הדעות שלו לצודקות יותר, ובת בגיל 15 למשל צריכה להיחשב כלא נחשבת? תהיה רציני. אתם כל הזמן מדברים על ההורים "הם יגידו" .."והם ילכו"... "הם יעשו בעיות" ועוד.... אולי הם הורים רגועים שגם הם עברו את זה בילדותם (הרי בן אדם לא נולד בוגר ונהיה הורה ישר, תהיה מציאותי) ויכולים אולי להבין ולדבר אליה יפה. אף אחד לא נמצא במשפחה שלה ואתם סתם מניחים הנחות כאלה. ולגבי שאר הדברים שמשפיעים לרעה על הסביבה, כן צריך לעקור אותם, אבל את הכל אפשר לעשות בשקט, בחדרי חדרים. אנשים בעייתים ידועים מין הסתם לכולם, אז למה שיחשדו רק בה דווקא? חבל שיש לכולם דעות שליליות והנחות שליליות...שיתים עם האחות, יתן לה הרצאה ואחרי זה יעבור להורים...רק בשביל שידען מה הילדה שלהם עושה... או עשתה. למה להעלים עין מהורים, יש להם זכות, היא בחזקתם והם צריכים לדעת מזה גם אם הילדה הסכימה שהיא לא תחזור על זה.

חייבת להגיב,

ההודעה שלך משכה את תצומת ליבי, אני לא מבינה למה ההודעה שלך מתרכזת בגילה של הילדה?, אולי היא תמימה, אבל יש לה זכות דיעה כמו לך ולאחר, ולפי דעתי זה דווקא יפה שיש לה עקרונות והיא הולכת לפיהם ולא זזה אפילו מלימטר מדעותיה וממה שהיא חושבת, זה יפה בעיניי, ובסדר. אתה אולי עברת יותר ואתה מבין יותר ואתה לא רואה מה ה"ביג דיל" בלעשות סמים קלים שכאלו, אבל אני אישית חושבת שכל הדפוס ההתנהגותי הזה ש"סמים זה לא נורא, זה מגניב" מדרדר את הנוער, גם אם אתה יכול להשתלט על עצמך ועל הכמויות היומיות שלך זה לא אומר שילדה בת 16 יכולה, אתה לא מכיר אותה ואת תכונות ההתמכרות שלה, כל אחד זה שונה אצלו. ולפי דעתי שאתה בא בגישה כזאת זה רק יכול לדרדר את הנוער, וכמובן שלא להועיל

LIA07

New member
ברור שלספר להורים!

באתי מהראשי.. מה השאלה בכלל? זה לא קטע של הלשנה זה דאגה... אין ספק שצריך לפנות להורים ולדאוג שיעשו משהו בעינין

mirani

New member
לדעתי הדבר הכי טוב שאפשר לעשות

קודם כל.... לא לספר לאף אחד בטח שלא להורים.... מהסיבה הפשוטה שאם אחותך תגלה שסיפרת להם היא תכעס עליך ומבחינתה אתה לא תהיה האדם שאפשר לסמוך עליו!!! הכי נכון לעשות זה להיות החבר הכי טוב שלה עכשיו גם אם זה לא בדיוק המצב... ואני מדברת איתך מניסיון אחי היה בעייתי בגלל חבר שלו... התחיל לעשן ולשתות בבית הספר במקום להיכנס לשיעורים ואז הוא ואמא שלי לא דיברו, ישבתי עשיתי איתו שיחה שגרמה לו ללכת לאמא שלי להביא לה חיבוק להשלים איתה ואפילו להזיל כמה דמעות (והוא יותר גדול ממני). השיחה שאתה יכול לעשות איתה זה קודם כל לא לשפוט אותה ותתחיל בזה שתגיד לה שעכשיו אתה רוצה לעשות איתה שיחת אחים שהולכת להיות כנה ואמיתית!!! ואז תשאל אותה אם זה בכלל נכון כי אולי החברה והידיד של אחותך סתם אמרו.... ולמקרה שזה נכון תסביר לה עד כמה זה דופק את החיים וכאשר ניכנסים לזה קשה לצאת ומבחינת חוץ אנשים יסתכלו אליה כמו סמרטוט!!!! ותראה לה את כל החסרונות!!!! ומשהו שממש משפיע לדעתי זה לנסות לגעת בה בנקודות רגישות... נאמר תגיד לה שאם היא תמשיך בדרך הזאת היא לא תשיג את המטרות ואת החלומות שלה.. כמו סתם דוגמא עבודה על רמה... אף אחד לא יקבל אותה אם ידעו שיש לה עבר עם סמים!!! תנסה לחשוב כמוה ולנסות לגעת בנקודות רגישות! חשוב חשוב חשוב!!! ואם זה לא יעזור אתה תהיה חייב לערב הורים ולהסביר לה שניסית לפתור את זה יחד איתה לבד אבל היא התעקשה....

one tree hill

New member
דעתי... >>>

אהלן o r e n l. לדעתי, אתה צריך לספר להוריך. אתה הכי קרוב לתמונה הזו, אתה אחיה הגדול, תפוס יוזמה וספר להם. הכי עדיף בעולם שזה ייצא ממך ולא מאיזה חבר או חברה וזה יעשה שוק גדול יותר להורים. שים את הבלבול מאחור ותיכנס לפוקוס. ספר להם את זה ואל תשכח לזכור שבעניין כזה, צריך הכל להיעשות על "אש קטנה". שזה אומר, לאט לאט לחשוף את זה שאתם כולכם יודעים על כך ולדבר איתה ולבוא מהמקום שלה. לבוא מתוך הראש שלה ולא מעליה בצורה של מטיפים עם פנים זעופות וכועסות. אם צריך והעניינים לא ייתגלגלו בצורה טובה, אל תהססו לשתף גורם נוסף, איש מקצוע. אני כותב אליך מניסיון דומה שגם אני נתקלתי. קחו הכל באיזי, והכי חשוב לזכור להישאר חברים שלה. לבוא אליה, ולא "עליה" בכעסים וצרחות. בהצלחה!

ע ר ן 55

New member
תספר להוריך,תתקשרו ביחד ל"אל סם" ותתיעצו איתם

אתה יכול ככה להציל את חייה.אל תחכה אפילו דקה.יאללה בהצלחה.

למעלה