אחח, דילמות יום העצמאות

יש לי כמה בעיות עם מה שאמרת

בד"כ גם אני בנאדם של הגדרות וסמנטיקה, אבל יש כמה בעיות בהגדרות היבשות שנתת כאן. אני יכול להגדיר קבוצה של אנשים באמצעות איזשהו מכנה משותף, אבל זה לא הופך אותם לעם. ההגדרה "עם", לפחות איך שאני מבין אותה, היא הגדרה עצמית, ולכן גורם חיצוני לקבוצה לא יכול להגדיר אותה כעם, אם הקבוצה עצמה לא מגדירה אותה כך. לפיכך אם קבוצה של אנשים מחליטה להגדיר את עצמה כעם, אפילו בהסתמך על מכנה משותף רופף כמו דת, ההגדרה תקפה (וזה בלי להתייחס לעובדה שבמקרה של היהדות המכנה המשותף הוא לא רק דת). התיאור "העם העברי" כבר לא מתאים לדעתי כי אנחנו לא צאצאים של כל העם העברי, אלא של חלק מאוד מסויים בו שעבר שינויים עצומים לאורך ההיסטוריה. ומעבר לזה, כלל לא ברור אם גם העברים העתיקים ראו את עצמם חלק מ"העם העברי" ("מה לנו חלק בדוד ולא נחלה בבן ישי"). ובכל אופן, ההוכחה החזקה ביותר לקיום של העם היהודי, ולא העם העברי, היא העובדה שיוצאי ארצות אשכנז ויוצאי ארצות המזרח (ושאר הארצות לצורך העניין) רואים עצמם חלק מהעם היהודי, על אף הבדלים בתפישה הדתית, ולא חלק מהעם העברי. וכאמור, הגדרה של עם היא הגדרה עצמית .. דווקא עם כך שאין חד-חד ערכיות בין ישראלי ויהודי אני מסכים. ודבר אחרון, השימוש במונח 'גזע' בהקשר האנושי כורך בתוכו המון בעיות אתיות, והוא עצמו גם די מיושן. קיימות הגדרות אחרות לחלוקה של בני אדם שהן קצת פחות טעונות.

Gilliana

New member
זה נכון

גזע האדם הוא גזע אחד ואין חלוקה לגזעים. לא קשור להגדרות טעונות או לא טעונות - אני מדבר על ההגדרות הביולוגיות בלבד.

0Pandemonium0

New member
המשך: הגזע ה"צהוב"?

בכוונה שמתי את המונחים האלה במרכאות כי אלה לא מונחים מדעיים, אבל לגזעים האלה יש שמות מדעיים בהחלט. בני-האדם לא שייכים לאותו גזע אלא לאותו מין שנקרא בשפה המדעית "הומו סאפיינס". וזה מתחלק לגזעים שונים.

טעות...

אין כל חלוקה ביולוגית בין בני האדם, השייכים כולם למין הומו סאפיינס (האדם הנבון המודרני) Homo sapiens sapiens כל החלוקות הן אנטרופולוגיות- ז"א קשורות לתרבות ולא למאפיינים ביולוגיים. גזע היא אינה מילה הקשורה לסיווג יצורים חיים מבחינה ביולוגית. מין היא החלוקה הנמוכה ביותר בחלוקה הביולוגית של יצורים מעליו יש סוג ויותר למעלה מחלקה. אם זה מעניין מישהו אזי ההומו ספיאנס (המודרני) הוא מין מסוג הומו (homo, עוד חברים בסוג זה - האדם הניאנדרטאלי ועוד) , ממשפחת ההומנאידים (שכוללת גם את קופי האדם). למי שמתעניין עוד - ויקיפדיה :

0Pandemonium0

New member
ידוע. אבל בוודאי יש הבדלים גנטיים בין חברי

ההומו סאפיינס. למשל, העיניים המלוכסנות של הסינים או העור הכהה של השחורים. צבע השיער של הצפון אירופאים. נכון שכל אלה התפתחו כחלק מן הברירה הטבעית כדי להתאים את הניחנים בהם לסביבת המחייה שלהם, אבל היום אלה תכונות שנמצאות בגנים. הן תורשתיות.

Gilliana

New member
אין כזה

השחורים לא נחשבים לגזע נפרד - יש אך ורק גזע אחד, הוא גזע האדם.

0Pandemonium0

New member
המ...בטוח?

אז איך נקראות כל הקבוצות השונות, ואני מתכוון לשונות גנטית, של בני-אדם? לפי הסיסטמטיקה אלה נקראים "תתי-מין", אך אני בספק.

Gilliana

New member
לא - האדם הוא תת-מין ביונקים

החלוקה המדעית היא כזו: ממלכה: בעלי חיים מערכה: מיתרניים מחלקה: יונקים סדרה: פרימטים משפחה: הומינידים סוג: אדם מין: אדם נבון תת-מין: אדם נבון מודרני אין עוד חלוקה מתחת לזו. הנה עוד מידע: http://he.wikipedia.org/wiki/גזע_(אדם)

Handy Alley

New member
אתה לא מבין אחי,

הגזע השחור.., זה נשמות שבעצם החליטו "להתגשם" ולהיות ניטרלים.., בגלל זה הצבע עור שלהם שחור.., אתה מבין..?

KaiserDino

New member
להיות ישראלי לא מחייב להיות יהודי

אבל ההיפך אינו נכון. אדם שמכיר ביהדותו וזה חשוב לו - אינו יכול להתכחש למדינת ישראל והיא תתפוס אצלו מקום מיוחד במחשבה והדימיון . לפני ששכנינו הערבים יכירו בישראל כמדינה יהודית , כדאי שנבין גם אנחנו : ) למרות שזה די ברור לרוב המוחלט .

יהודי וישראלי לא חד הם

קודם כל - המונחים המודרניים הפוכים למינוח ההיסטורי: יהודי היה מי שגר באיזור יהודה , שיכות לאומית,מדינית,פיזית. ישראלי היה בן לאמונה המשותפת (והשונה באופן מובהק) של בני ישראל, הוא לא חייב להיות יהודי. היום ההגדרות הפוכות - יהודי הוא בן הדת , וישראלי הוא בן הלאום. בעיני אין כל קשר בין יהודי לישראלי. יכול להיות יהודי אמרקאי ויכול להיות מוסלמי ישראלי. ישראלי הוא מי שנולד בישות (המדינית ) ששמה מדינת ישראל, או שהוריו נשאו אזרחות ישראלית או שהתאזרח כחוק. יהודי הוא מי שנולד לאם יהודיה (בכל מקום בעולם) או שנתגייר לפי הדת היהודית (האורתודוקסית... אם התגייר לפי היהדות הרפורמית הריהו רפורמי... ואם הוטבל לנצרות הריו נוצרי). הדברים מסתבכים (כראוי) בגלל החוק (האומלל) שנקרא חוק השבות הקושר באופן מלאכותי את הזכאות לאזרחות ישראלית (זכאות חילונית לחלוטין) עם שייכות לקבוצה דתית/אתנית (או מלידה, ועל פי לשון החוק בצורה לא נכונה, או על ידי קיום טקס דתי טהור-גיור). הקשר הזה שיוצר חוק השבות הוא הגורם לשאלה והוא גם גורם לתסבוכות חברתיות/דתיות/אנושיות ועוד. יהדות היא רק דת, כמו שנצרות ואסלאם הן דתות. מכיוון שלאורך ההיסטוריה היהדות (הדת) גרמה גם לשוני התנהגותי, ולצערנו גם לרדיפות רבות, נוצרה גם תחושה של "עם" ושל שותפות גורל (רע). ישראליות היא הגדרה חילונית , החבר הדרוזי שלי מהצבא הוא לא פחות ישראלי ממני, אבל ברור (לשנינו) שהוא לא יהודי, ולא קרוב ליהדות. כישראלי ברור שמגיעות לו הזכויות (ולא לשכוח את החובות) שמגיעות לכל אזרח פה - כמוני. כל הכתב פה הוא כמובן על דעתי בלבד..

beatman

Member
נכון

יהודי היה שייכות לאומית,מדינית לממלכת יהודה ופליטיה בכל העולם המשיכו להיקרא יהודים בתור העם שהוגלה מיהודה. מדינת ישראל נוסדה על-מנת לשחזר את הבית הלאומי של אותם פליטים יהודיים ברחבי העולם ולהחזירם הביתה. אז נכון שיש מיעוטים אחרים בשטח הארץ והם גם נחשבים ישראלים לכל דבר,אבל יש קשר ישיר בין הלאום היהודי למדינת ישראל,המיעוטים הם נספחים.

למעלה