אחח, דילמות יום העצמאות

Gilliana

New member
אין מה להתמודד עם מה שלא קיים

ואין לי שום צורך להכפיש אותך - מיותר לחלוטין, הרי השטויות שלך זועקות לשמים בכוחות עצמן ואינן זקוקות לעזרה של איש. מה שמפחיד הוא שאלפי חולי נפש כמוך מסתובבים ברחובות, מגוייסים לצה"ל ומורשים להחזיק נשק בשמן שאיש אינו יודע את טיבם האמיתי, אותו הם מיטיבים להסתיר ומרשים לעצמם לחשוף אך ורק באנונימיות (וכמובן שזו אשליה, מכיוון שאין שוםבעיה לדעת מי אתה תוך 5 דקות) של הרשת. גם פסיכי, גם אידיוט וגם פחדן - איזה שילוב!

kryp

New member
ממש מטורללת...../images/Emo6.gif

מתי יש איזה כנס עבמ"ים? אקפוץ לומר שלום. להיחשף באנונימיות - אפשר לחשוב מה יעזור לך לדעת את שמי הפרטי. יש הבדל בין הסתרה לאי-חשיפה. שוב דקויות שאת לא מסוגלת להבחין. הגיל עושה את שלו. אגב, כבר ירדת כל כך נמוך להכפשות חסרות ביסוס, אז אני יכול לומר לך שהגעתי לשלבים אחרונים בתפקיד מעולה ביחידת מודיעין - ועזבתי מרצון לטובת מקום אחר טוב לא פחות. כנראה שאני לא חולה נפש (להזכירך, מחלות נפש אצל חייזרים אינן זהות לבעיות נפשות אצלי בני אדם). אז פסיכי אני לא. אידיוט - למה, כי אני יודע שאין דבר כזה פלסטינים? או כי אני קורא למישהי מכוערת? את עדיין מתחמק מעימות ישיר ולעיניין. את לא נותנת את דעתך על ה"שטויות" שאמרתי, את אפילו לא טורחת לציין על איזה "שטויות" את מדברת. כנראה את הפחדנית שלא רוצה שאני אוכיח את טיפשותך על גבי הפורום בכך שאסתור את טענותיך.

Gilliana

New member
ב-7 במאי, בסמינר הקיבוצים

מעניין אם יהיה לך אומץ להגיע ולהזדהות בתור האידיוט מהפורום, אבל אין לך ביצים, זה כבר הבהרת מזמן.
ואם אתה הגעת לתפקיד מעולה ביחידת מודיעין, אז אוי ואבוי למודיעין שלנו באמת...
ובזאת אני סיימתי את הדיון - אתה מוזמן להגיע לכנס ולהמשיך אותו שם, אבל רק בתנאי שתזדהה.

Gilliana

New member
לי דווקא נדמה היה שאתה פיקציה

פשוט קשה לי להאמין שיש יצורים כמוך במציאות, והגזענות שלך אגב - פשוט מפחידה.

kryp

New member
למה את טוענת שאני גזען?

על סמך אילו דברים שאמרתי את מבססת את הטענה שלך?

Gilliana

New member
אני מקווה שאתה לא באמת מצפה לתשובה

ואם כן - זה לא הולך לקרות. לא מגיע לך.

LionArcher

New member
הבסיס לקיומנו כאן ובכלל הוא היותנו יהודים

עם ישראל ודת ישראל מתקיימים בחפִיה מלאה. היהדות כוללת בתוכה לאום ואמונה בחבילה אחת. זה דבר נדיר מאוד בעולמנו. כרגע אני זוכר רק את הנפאלים שמגדירים את עצמם באותו האופן, מי שמקבל את דתם הופך להיות נפאלי באמונה ובלאומו. לכן לעיתים קרובות טועים רבים מביננו שמתייחסים לביטוי "יהודי" רק לפי ההקשר הדתי. הבסיס המחבר בין כולנו הוא היהדות. להיות יהודי זה גם להיות בן ל'עם ישראל' שזה שם נרדף ליהדות, אבל בא להדגיש את הצד הלאומי שבה. לצד 'עם ישראל' יש את המונח 'ישראלי', שמשמעותו כינוי למי שהוא אזרח מדינת ישראל. ישראלי יכול להיות כל אחד, יהודי ושאינו יהודי, ובלבד שיש לו מספר תעודת זהות ישראלית. אין המונח הזה בא במקומו של יהודי, אלא משלים אותו ומייחד אותו מיתר היהודים שאינם אזרחי ישראל. בינתיים ישראל צעירה יחסית ואין כאן עם ייחודי ישראלי. מה שמפריע להיווצרותו הם שני דברים עיקריים: 1. היותו של יהודי בן לעם היהודי. ההגדרה הזאת מקובלת על רוב רובו של העם היהודי. מכאן שקשה ליהודי בישראל להגדיר את עצמו במונחים נוספים ומקבילים של לאום נוסף: ישראלי. אדם אלחד לא יכול להיות חבר בשני עמים במקביל. 2. הפילוג הפנימי בין אזרחי ישראל, בעיקר בין היהודים לערבים (כלאום) ובין היהודים למוסלמים (כדת), הסכסוך ההיסטוריה והמאבק על הכרתה של ישראל כמדינה לגיטימית במזרח התיכון והמלחמות החוזרות על עצמן בין יהודים לערבים, מונעים הגדרת מכנה משותף אזרחי בין כל אזרחי המדינה. רבים בקרב אזרחיה הערבים של ישראל דוגלים במדינה "אזרחית" אחת ב"פלסטין" שהיא "מדינת כל אזרחיה". זה ביטוי לרצונם להיעלמותה של ישראל כמדינת העם היהודי, במסגרת החזון האסלאמי. היום מי שנולד לאם יהודיה או התגייר כהלכה נחשב ליהודי. בצורה יוצאת דופן קיבלה ישראל את העקרון שאם אחד מסביו/ סבותיו של מאן דהוא היה יהודי, יכול אותו נכד להתגייר בהליך מיוחד והיחשב ליהודי ולקבל אזרחות ישראלית במסגרת "חוק השבות". הנצרות והאסלאם הן דתות אמוניות וחברתיות שמאגדת עמים שונים תחת אותה מטריה. הלאום אינו משחק תפקיד בדתות האלה (גם אם האסלאמיסטים הקיצוניים במאה ה-20 מנסים לייחס את האסלאם ככלי לקידום המאבק של הערבים במי שאינם ערבים במזרח התיכון). רק כשנבין שהמאבק של המוסלמים בנו נובע קודם כל מהיותם מוסלמים המאמינים בצורך בשמירת המזרח התיכון נקי ממדינות שאינן מוסלמיות כמהלך שמשמר את ה"דאהר א-סלאם" (מרחב המאונה האסלאמית) שלהם שהוא שלב ראשון והכרחי להשתלטות על ה"דאהר אל חרב" (מרחב המאבק / הכפירה) של הכופרים והפיכתם למוסלמים. הנצרות גם היא רואה את תפקידה להמיר את דתם של תושבי תבל בתהליכים של פיתוי וכפיה. במאה ה-20, בשל התפתחויות פוליטיות - חברתיות, אלמנט הכפיה דעך וכמעט נעלם, אבל הפיתוי הצח והתחזק ביחס הפוף לדעיכת הכפיה.

יפה כתבת

אני רוצה להוסיף שלרצות כל כך להיות "אזרח העולם" גם זה משהו מאוד יהודי בעיני, רק אחרי שהישראלים עושים סיבוב ולפעמים גדול וארוך בעולם הם מגלים כמה הם מחוברים לכאן. ואפילו אם הם כבר לא גרים כאן שנים עדיין הם מחזיקים בתודעתם את אזרחותם כישראלים. הרבה מאלה שחיים הרבה זמן מחוץ לישראל מוצאים את החיבור שלהם חזרה לכאן דרך התחברות חדשב לדת, כי מחוץ לישראל זה מה שיש. ומילה קטנה אחרונה....לכל אלה שיש להם רצון להשמיד אותנו בכלל לא חשוב איך אנחנו מגדירים את עצמנו בשבילם אנחנו יהודים גם בדור שלישי ורביעי, אולי זה אומר לנו משהו.

0Pandemonium0

New member
תכל'ס. עכשיו הכל ברור.

רק שלא זכור לי שכל הקשקושים שתפוז כתבו שם, באמת הופיעו בשאלתה המקורית של blutige.

0Pandemonium0

New member
אגב, למה היחידים שתמיד מתערבים בויכוחים האלה

הם בריוני הימין? מאכזב משהו...

miss mcmillan

New member
נכון,

אם קוראים טוקבקים, לא משנה בכלל באיזה נושא, אפשר לחשוב שכל המדינה ימנים מסורתיים "אני-חובש-כיפה-בלב" כאלה.

beatman

Member
יהודי ישראלי

יהדות היא דת לאומית. להיות ישראלי הוא להיות אזרח ישראל,יש גם מיעוטים לא יהודיים שגרים בארץ. אבל באיזשהו שלב ישראלי = היהודי החדש.

0Pandemonium0

New member
ישראלי ויהודי הם ממש לא אותו דבר.

לצורך העניין, ישראל הוא אפילו לו שמו של עם. רק בארץ קיים הבלבול המטופש הזה בין לאום לדת לגזע לעם. גזע הוא גנטי בצורה מובהקת ורק הגנים שלנו יכולים להגדיר גזע. אחד הגזעים הוא הגזע השמי, שאליו אנחנו משתייכים מבחינה גנטית. גם הערבים, דרך-אגב. עם הוא קבוצה של אנשים בעלי מסורת, תרבות, היסטוריה ושפה משותפת. למשל, הפלמים בבלגיה. הם לא נקראים בלגים, על-שם המדינה, אלא פלמים. זה העם שלהם. אנחנו שייכים אולי לעם העברי, אם ככה אתה רוצה לקרוא לזה. לאום מתייחס ישירות למדינה. כלומר, בני העם הפלמי שחיים בבלגיה הם בלגים מבחינת לאום. מי שחי בבריטניה הוא בריטי, אבל בין הבריטים קיימים עמים שונים: סקוטים, וולשים, אנגלים ועוד כמה. מי שחי בישראל הוא ישראלי. דת היא...ובכן, דת. מערכת של אמונות, מיתולוגיה ותיאולוגיה, בעלת היררכיה מוגדרת, כתבי קודש ואלים. בודהיזם היא דת. נצרות היא דת. יהדות היא דת, ודת בלבד.

למעלה